home
21-08-13

Avancronica Steaua - Legia

Steaua întalneşte în această seară, în direct la DigiSport, cu începere de la ora 21.45, formaţia poloneză Legia Varşovia. Prima manşă a acestui meci de calificare se dispută la Bucureşti, pe National-Arena.

Este pentru a treia oară în istorie când Steaua întalneşte o echipă din Polonia în cupele europene.

Prima oară în sezonul 1996-1997, în grupele CL Steaua a jucat cu Widzew Lodz meciurile 3 şi 4. Pe stadionul Steaua, în meciul 3, Steaua s-a impus pe final cu 1-0, după un autogol provocat de o fază de excepţie a lui Dennis Şerban. La Lodz, s-au impus polonezii cu 2-0. Regulamentul din acel moment nu permitea locului 3 in grupa să mearga mai departe în Cupa UEFA, şi astfel ambele echipe au părăsit competiţia.

A urmat apoi o dublă cu Zaglebie Lubin în 2007-2008, contând pentru intrarea în grupele CL. Steaua a castigat în Polonia cu 1-0, graţie unei lovituri de cap (marca înregistrată) a lui Dorin Goian. La Bucureşti, pe stadionul Steaua, ne-am impus cu 2-1, revenind de la 0-1 datorită golurilor marcate de Banel Nicoliţă şi Dorel Zaharia.

Legia Varşovia a mai jucat în 1969 cu UTA în CCE, de care a dispus cu 2-1 şi 8-0. A fost eliminată 2 ani mai târziu de Rapid dupa 0-4 şi 2-0. A mai jucat acum 2 ani cu Rapid în grupele EL, câştigând ambele meciuri, 1-0 şi 3-1.

Partida din această seară pare la prima vedere mai dezchilibrată având în vedere forma foarte bună a echipei noastre. Cu toate acestea trebuie spus că Legia este într-un moment bun, deşi deceniul 2001-2010 n-a fost unul prea strălucit pentru ei. În 2013 a caştigat pentru a noua oară titlul naţional. De asemenea a câştigat şi Cupa Poloniei. În acest sezon, a inceput bine avand 3 victorii în campionat şi o înfrangele, ocupând locul 2 după 4 etape. A trecut de un tur şi în Cupa, iar în Europa a trecut de echipele TNS din Ţara Galilor şi Molde din Norvegia.

Cei mai vechi jucatori ai oaspeţilor noştri de astăzi sunt sârbul Miroslav Radovic cu peste 200 de meciuri jucate la Legia, polonezii Jakub Rzezniczak, Michal Zyro şi Jakub Wawrzyniak şi spaniolul Inaki Astiz. Un alt fotbalist important este capitanul echipei, croatul Ivica Vrdoljac, venit în urmă cu 3 ani de la Dinamo Zagreb. Au venit în acest an portughezii Dossa Junior şi Helio Pinto din Cipru sau atacantul gruzin Vladimir Dvalisvili de la rivala Polonia. Portarul titular, slovacul Dusan Kuciak a evoluat la FC Vaslui trei sezoane.

Echipele probabile:

Steaua : Tataruşanu – Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici – Pintilii, Bourceanu, Tănase, Popa, Stanciu - Piovaccari.

Legia : Kuciak - Broz, Dossa Junior, Rzezniczak, Wawrzyniak - Vrdoljak, Jodlowiec - Zyro, Radovici, Kosecki - Dvalisvili


Arbitri: Nicola Rizzoli. Asistenţi: Andrea Stefani şi Renato Faverani (Italia).

Succes Steaua!

Lorimer

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE