home
16-08-13

Prison Break cu Steaua

Presedintele clubului de fotbal Steaua Bucuresti a fost bagat la inchisoare! Nu, nu este breaking news. Nici nu are cum sa fie. Becali George a fost bagat la inchisoare acum 3 luni. Doar ca acum 3 luni el nu era presedintele Stelei.

Becali George e deja disperat. E dispus sa faca aproape orice ca sa scape si macar o zi din puscarie. Si au trecut doar cateva luni din pedeapsa sa. Dupa miile de motive penibile aruncate de avocatii sai, a venit si vremea ca Steaua sa fie umilita si tarata in fata judecatorilor.

In ultimii 10 ani, adica in era Becali, Steaua a reusit multe recorduri negative, mai ales in ceea ce priveste imaginea. Fostul club militar a ajuns sa fie cunoscut drept un club intolerant, extremist, fanatic religios, mincinos, corupt si cate si mai cate. Ii lipsea un oficial aruncat in puscarie dar a reusit sa bifeze si acest capitol acum cateva zile.

Aflam astfel ca Becali George e omul in care isi pun increderea toti cei care controleaza (in acte) Steaua. El e singurul care poate negocia cu jucatorii prelungirea contractelor, e singurul care poate vinde si cumpara jucatori, singurul care poate decide daca autocarul o ia la stanga sau la dreapta. Fara el, Steaua nu poate exista. El trebuie neaparat eliberat pentru ca Steaua sa traiasca! Oare?!

Judecatorii au zis ca NU! Un raspuns logic, un raspuns corect. Pentru ca Steaua e un club profesionist. Sau cel putin ar trebui sa fie. Asa au decis judecatorii. Steaua nu are nevoie de un presedinte puscarias. Steaua isi permite sa isi angajeze un conducator inteligent, capabil, chiar si cinstit si liber.

Nu va ganditi, prieteni, ca s-au dus jucatorii la tribunal in speranta ca isi pot scapa fostul presedinte de onoare(desi nu o sa inteleg niciodata cum poate sa fie presedinte de onoare un om fara onoare). Ei s-au dus acolo ca sa-si ceara banii.

Sa nu credeti ca a primit Chiriches o prima de 1 milion de euro pentru a ramane la club pana la iarna sau ca lui Bourceanu ii va fi marit salariul cu cateva sute de mii de euro. La fel ca multi alti jucatori inaintea lor, ei vor fi obligati sa renunte la toti acesti bani in momentul in care vor primi oferte de transfer.

Toate aceste povesti demonstreaza cat e de disperat acest fricos care avea cate un avion pregatit de fiecare data cand judecatorii trebuiau sa dea o decizie in numeroasele sale dosare. Acest puscarias e dipus sa faca orice pentru a scapa, chiar si sa distruga Steaua. Pentru ca el nu simte nimic pentru acest club, nu are mila de el sau de suporterii sai, nu il intereseaza nimic altceva in afara de propria sa persoana.

Cand Bernard Tapie a fost condamnat la inchisoare, a renuntat de buna voie la Olympique de Marseille. Asta desi construise acolo una din cele mai tari echipe din istoria Frantei, o echipa castigatoare de Champions League. I-a permis astfel clubului sa supravietuiasca si sa revina in top. OM a jucat o finala de Cupa UEFA chiar in ’99, in ciuda faptului ca fusese retrogradata doar cu cateva sezoane inainte.

Steaua poate si ea sa revina in top, dar doar daca Becali George o elibereaza. Altfel, risca sa aiba soarta echipei Metalist Harkov. Clubul ucrainean a fost recent exclus de UEFA din competitiile europene, fiind acuzat ca a fost implicat in meciuri trucate in 2008! Cred ca ne amintim cu totii meciul Stelei cu Viitorul, din sezonul trecut. Ar fi pacat ca acea infrangere umilitoare sa ne faca probleme in viitor.

Acum e momentul ca suporterii stelisti sa ceara o echipa fara Becali George. Judecatorii au decis ca Steaua Bucuresti nu are nevoie de acest puscarias, ca nu depinde de el si ca merita ceva mai bun. Voi nu credeti ca decizia lor trebuie respectata?


Adrian

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE