home
27-06-13

Cu ce bani transferă Steaua?


Excluderea suspendată a Stelei este cel mai bun verdict pe care îl putea da UEFA pentru încarceratul Becali. Cele 20 de milioane de euro din grupele Ligii, dacă se va ajunge acolo, pot intra, prin intermediarul Steaua, în buzunarele familiei de la Pipera. Păi unde să se ducă atâţia bani?

În plus, banii din vânzarea golgheterului Rusescu, 2,2 milioane, se vor regăsi probabil în aceleaşi buzunare, pentru că nu am auzit încă de vreun buget stabilit pentru transferuri şi nici de vreun transfer concret în lotul lui Reghecampf pentru Champions League. Realitatea e dură, dar cam aşa stă campioana României în acest moment: buget de transferuri - zero, golgheterul ediţiei trecute - plecat, Chipciu, un alt jucător ofensiv - accidentat, atac cu Tatu, Nikolic şi Mihai Costea.

Cu acest buget invizibil pentru transferuri, Steaua caută mai mult ca sigur jucători de mâna a doua, precum Tatu, care să vină gratis şi care să nu aibă nici mari pretenţii financiare. Dacă din cele 2,2 milioane încasate pe Rusescu nu poţi reinvesti un milion într-un atacant valoros, de care eşti conştient că ai nevoie încă din campionatul trecut, înseamnă că există o gravă problemă de funcţionare a clubului.

În aceste condiţii, nici nu mai era nevoie de o suspendare de la UEFA, Steaua se autoexclude din Liga Campionilor, pentru că e greu să ajungi în elită cu bezmetici precum Mihai Costea şi Nikolic în atacul din preliminarii. S-a văzut asta şi în primele două meciuri amicale ale pregătirilor, când echipa lui Reghecampf a fost inexistentă pe tabelă în dreptul golurilor marcate.

Până la primul meci din preliminariile Ligii, turul cu Vardar Skopje, mai sunt 20 de zile. Steaua aşteaptă decizia patronului mai ceva decât decizia UEFA: „Boss, transferăm şi noi ceva?”.

Florin Caramavrov
(ProSport)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE