home
04-06-13

De data asta cad TOŢI!

E rândul nostru să fim deasupra tuturor!

Penalii din fotbal încep sa cadă, unul câte unul. Becali înfundă pușcăria pentru trei ani - de două ori! - și avem speranțe de mai mult chiar. Celălalt penal al Stelei, mafiotul Mustață, un adevărat lider al suporterilor drepți și demni, are mari șanse să se întoarcă acolo unde îi este locul – la brutărie. Pardon, la pușcărie. Mitică e luat și el în vizor de DNA, după afaceri dubioase fără număr. Copos, Borcea, Meme, Giovanni și Victor par să fi scăpat, însă doar pentru moment. Încet, încet, se strânge lațul în jurul lor.

Cu sprijinul tacit al unor lideri de galerie semi-mafioți sau cu spatele puternic asigurat de alte personaje dubioase, creditorii autoproclamați oameni de fotbal s-au folosit de cluburile noastre dragi până la ultima suflare. Copos a căpușat Rapidul până l-a trimis în B și pozează acum în victimă a suporterilor veșnic neînțelegători și nerecunoscători. La Craiova, Timișoara, Galați, situația nu e cu mult diferită.

După decizia din dosarul transferurilor de fotbaliști, aveam speranțe de doi bani într-o judecată dreaptă și o revenire la normalitate. Însă o decizie nesperată chiar și de cei mai optimiști dintre noi, în celalălalt dosar la transferurilor, de terenuri, ne-a arătat că se poate. Becali a ajuns la răcoare și acesta pare doar începutul.

Arestarea lui Becali a creat un precedent periculos – un precedent periculos pentru toți penalii din fotbal care, ani de-a rândul, s-au crezut deasupra tuturor. Ne-au distrus pasiunea, ne-au omorât visurile, ne-au sufocat emoțiile și ne-au călcat în picioare. Ne-au călcat în picioare istoria, tradiția și tot ce aveam mai de preț. Unul câte unul, de data asta, cad toți. Acum, e rândul nostru să revenim acolo unde ne e locul. Să revenim deasupra tuturor.

Acum e șansa noastră. E șansa noastră să ne redobândim libertatea, pasiunea și emoțiile. E șansa noastră să ne recâștigăm demnitatea de suporteri, de români, de oameni liberi.

Dezintoxicarea fotbalui de cei care au supt din el ani de-a rândul poate fi doar începutul, începutul celor care încă mai speră într-un fotbal curat și o societate normală. Vrem un fotbal curat și o societate curată, fără mitică, petrică sau clanul becali.

Pentru că fotbalul nu a murit, pentru că fotbalul trăiește prin noi, avem datoria, acum, mai mult ca oricând, să punem umărul la reclădirea echipelor care ne-au oferit mai mult decât amintiri frumoase, ne-au oferit victorii vibrante, dar și înfrângeri amare. Ne-au oferit zâmbete care au durat zile întregi, nopți nedormite, prietenii pe viață, idei de a schimba lumea și visuri unice.

Penalii din fotbal încep să cadă! Pentru noi, se simte miros de libertate, miros de fumigene și de speranță. Un viitor mai bun e acum mai aproape ca niciodată!

eoficial.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE