home
30-05-13

Douăzeci şi patru

Sunt stelist. Dintr-ăla pătimaș. Steaua a câștigat campionatul, al 24-lea. În mod normal, ar trebui să mă bucur. De fapt, mi-se-rupe! Ca de altfel de întreg fotbalul românesc. Dacă s-ar închide de tot, aș ieși singurel la Universitate să arunc cu niște semințe de bostan.

Dincolo de ce face echipa, la care uneori spre deloc mă mai uit, Steaua a devenit un club mediocru. În cel mai bun caz. De departe, cel mai absurd și de neacceptat lucru pentru un suporter zdravăn la cap, legat de numele Stelei, ar trebuie să fie lipsa unui imn. Să ai un asemenea palmares în spate, iar suporterii să cânte ani buni ceva care include refrenul “tăp-tăp-tăp-tărărăp-tăp-tăp” ca făcând parte din imnul echipei, e ca și cum ai accepta aracetul ca făcând parte din brânză.

Lista dezamăgirilor e lungă și include îngrozitor de multe scandaluri, umilințe (Hagi și Duckadam sunt cap de listă – ghici de către cine?), lipsa unui stadion, lipsa unui muzeu, lipsa unui magazin, calitatea umană a patronului, a managerului principal, toate astea mă dezgustă și mă țin departe de fenomen. Și suntem mulți în situația asta.

Însă mai e ceva ce mă ține departe inclusiv de stadion. Situație confirmată chiar și aseară. Din 10 scandări ale suporterilor, 5 sunt cu p și m, 3 sunt împotriva rivalilor, iar celelalte două nici nu mai contează. Dincolo de poluare, asta denotă și micimea suporterului român. Carnivor și agresiv.

E multă poleială în jurul brandului Steaua. Însă după ce răcâi puțin, dincolo e hăul. Lucru valabil pentru întreg fotbalul românesc.


Ciprian


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE