home
27-05-13

Coruptia la Steaua lui Becali (2007-2008)

In perioada 2007-2008, Becali a cumparat meciuri pentru Steaua (vezi seria lui Lacatus) si a dat “prime” altor echipe, spre a-si crea un avantaj economic, desi asta era o practica scoasa in afara regulamentului (pe motiv ca asa-zisa premiere sportiva se considera mita, cf. Codului Penal).

Declaratii publice, facute de Gigi Becali:

(16 august 2007): ‘Dacă tot am vorbit... Dacă stau şi mă gândesc ce am făcut eu campionatul trecut, nici nu-mi vine să cred. Păi de ce? Păi eu am făcut imposibililul. Mă înţelegi? Păi pe mine m-a costat un meci un milion... deci un milion m-a costat un meci. De lei, ca să nu intervină procuratura. Voi credeţi ce vreţi (hehehehe). M-a costat un meci un milion...’

(8 octombrie 2007): „Acum, cu ascultatul ăsta de telefoane, la Becali s-ar putea să se găsească faptul că a promis prime la trei, patru cluburi. S-ar putea să găsească, dar nu o să aibă probe că am dat bani."

(12 februarie 2008): “Dacă îmi garantează cineva că nu mă prinde şi că nu am probleme cu DNA-ul, aş cumpăra tot, dar mi-e frică de justiţie. De ce să fac puşcărie pentru fotbal şi să fiu de rîsul curcilor? Dacă ştiu că iau titlul îmi leg la gît toate fularele lui Dinamo şi ale Rapidului, chiar şi pe cel al Clujului îl iau şi-l leg la emblemă"

(6 aprilie 2008): Gigi Becali: „Sunt mulţumit cu locul doi, pentru ce să mai aranjez meciuri?”

(17 aprilie 2008): “Cand am intrat in fotbal, am dat zece mii la un arbitru.”

(18 aprilie 2008): “Tot asa, acum 7-8 ani, i-am dat la un jucator ca sa nu-si apere sansele corect. Ca nu are ce sa-mi faca mie DNA-ul pentru ca mi-a venit astazi neincepere urmaririi penale. Doar nu o sa inceapa acum o alta ancheta. Ca pot sa spun ca am glumit daca e, dar v-am promis ca va spun niste lucruri reale.”

(23 aprilie 2008): „Steaua nu mare are cum să piardă titlul. Nu mai puneţi la socoteală meciul cu Buzăul pe care îl jucăm acasă, ala e asa, hehehe, Steaua mai are două meciuri de disputat. Ar fi bine ca inainte de ultima etapa sa fie si Steaua campioana si Buzaul scapata de la retrogradare, sa venim ca la teatru la meciul stelutelor. Cu Buzaul, daca ne trebuie numai un punct, e mai bine sa facem un egal. Asa e bine, hehehe."

(9 mai 2008): „Dacă aş şti cu siguranţă că Liga Profesionistă de Fotbal nu s-ar băga şi ne-ar pedepsi, aş cumpăra fiecare joc pentru a cîştiga campionatul.”

(12 mai 2008): „DNA-ul este o instituţie de circ. Au lansat un război psihologic pe care nu au cum să-l câştige. Vor să distrugă Steaua, simbolul României, mitul ţării. Nu au nicio şansă. Ungurii au pus la cale tot acest atac, dar nu vor câştiga. Vor să distrugă Steaua la fel cum au încercat să îl distrugă şi pe Eminescu”.

(4 septembrie 2008): „Dacă mă cheamă în justiţie, la ora 8 dimineaţa mă prezint la proces ca să le explic cât de incompetenţi sunt unii. Eu mă cert cu judecătorii tocmai pentru că am încredere în justiţia română. Dacă nu aveam încredere în justiţie nu mă mai certam.

Dar de DNA mi se rupe! Mi se rupe pula! E adevărat! Mi se rupe pula de DNA!", a spus Becali într-o conferinţă de presă.

(23 octombrie 2008): Eu l-am dus pe Oli în Ligă! Am apelat şi la valize, şi la genţi, i-am făcut şi echipa!

I-am zis: „Bine mă, eşti prietenul meu? Mă respecţi?” Atunci i-am zis: „Mai sunt 2 luni de zile. Mai stai 2 luni şi fac eu totul. Poţi să faci asta pentru mine? „Băi Gigi, nu ştiu ce să zic....” i-am zis: „Vreau să vii şi să-mi zici că vrei să facem fiecare etapă echipa împreună.”
Olăroiu a zis că mă lasă pe mine să fac echipa, doar pentru că sunt fratele lui. De azi încolo, eu mă ocup ca celelalte echipe să piardă, eu vă promit că CFR-ul mai pierde 2, 3 meciuri....voi trebuie să câştigaţi opt meciuri, puteţi? Am apelat la valize, la genţi, m-am rugat la Dumnezeu.”

(31 octombrie 2008): Becali către fani: „Vă dau bilete, dar vreau să arunce cineva o brichetă în teren!"

(19 decembrie 2008): Procurorii DNA au dezvaluit o convorbire purtata de Victor Piturca si Gigi Becali, care naste destule intrebari.
Becali: Mie-mi convine sa salvez Mioveni-ul, esti nebun!
Piturca: Sa salvezi Mioveni?
Becali: Pai da! Pai nu m-am bagat, ma? Nu stii ca si Mioveni-ul e tot a mea?

In continuarea aceleiasi discutii, selectionerul ii spune lui Becali ca jucatorii lui Pandurii au depus acatiste la biserica. "Cica, pentru ca nu le-ai dat nimic", i-ar fi explicat Piturca. Steaua a invins Pandurii cu 1-0 in primul meci din returul sezonului trecut.

(20 decembrie 2008): Mirel Radoi a negat in fata procurorilor si faptul ca ar fi purtat discutii cu Gigi Becali pe marginea acestui subiect, desi exista o stenograma in care capitanul Stelei il avertizeaza pe latifundiar sa fie atent ca ar putea avea telefonul ascultat.
Radoi: Nasule?
Becali: Da, tata!
Radoi: Uite acum, m-au sunat baietii de la U Cluj, si mi-au zis ca au vorbit cu Toni si ca le-ar fi transmis... Da' telefonul e ascultat?
Becali: Pai da, normal ca e ascultat!

(21 decembrie 2008) Piturca: Nu este nicio favorizare a infractorului. Cum sa fie atunci cand semnezi ca martor la un precontract intre doua parti? Inseamna asta ca favorizezi pe cineva? Dar, daca eu cumva chiar l-am favorizat pe Gigi, sa stiti ca imi pare foarte bine!

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE