home
20-05-13

Inca o sansa. Atat

Din an in an sunt redate imagini video-audio cu evenimentele din decembrie 1989. Sunt convins ca multi dintre noi ne miram de lipsa de realism (de naivitatea, prostia, lipsa de cultura istoirica si de intelegere a unor fenomene) a actorilor – principali si secundari.

Suntem la fel de tampiti ca ei, doar ca nu avem scuzele lor.

Nu stiu ce se va intampla in continuare, dara garantez ca nu va fi o evolutie in sensul dorit. Si crezut, in euforia momentului, ca o formalitate. Garantez ca va fi ceva infinit mai dureros, complex, dramatic, decat a fost pana acum.

Trebuie sa incepem sa ne punem intrebarile corecte. Nu stiu care sunt alea. As incepe cu: ce se schimba cu arestarea lui Becali? Rapunsul meu e: in sine, nimic! Depinde tot de aceia de care depindea si pana acum. Doara ca intre timp...

Stiu sigur ca ceva nu e in regula cu bucuria noastra. De fapt, ce am castigat? Cum vor evolua lucrurile? Unde e speranta? In ce?

Nu ne dam seama de complexitatea si multitudinea relatiilor care o sa se nasca de-acum incolo. Va fi teribil sa raspundem la intrebarile, dilemele care se vor naste in urmatoarele zile, saptamani, luni.

Suntem intr-o nebuloasa teribila. E o situatie de tot cacatul, care o sa ne iasa pe nas.

Ne trebuie multa luciditate si sange-rece, iar daca e sa avem vreo sansa spre a reusi ceva, sa intelegem ca, in pofida aparentei, e extrem de greu, ca nu s-a schimbat nimic, ca nu exista niciun model pe care-l putem aplica si trebuie sa fim foarte inteligenti, foarte altruisti si foarte deschisi la minte.

Sa incepem prin a stabili ca nimic nu se schimba, prin simpla disparitie temporara a unui care nu are vreo legatura legala cu Steaua, si ca avem doar inca o sansa, putin mai mare ca pana acum, de a dezvolta ceva serios si util.

Personal, sunt mai mult decat pesimist ca se va face ceva. Chestia asta a venit prea repede, suntem complet nepregatiti mintal, nu stim ce sa facem si cum sa ne raportam, nu avem nicio busola si niciun reper, nu anticipam ce va urma – mai mult, s-ar putea ca adevarata lovitura data Stelei sa fie chiar esecul nostru din aceste clipe si din cele imediat urmatoare.

Nu avem niciun peste in farfurie. Cel mult avem o undita si o groaza de obstacole pana la a ragai fericiti. Sa nu fim idioti si isterici, asta ar fi principalul pas. Sa incercam sa intelegem ce sunt lucrurile in sine. Dupa asta, mai vedem. Mai vorbim.

Filip Pindean

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE