home
20-05-13

"Meci de vacanta, cu goluri multe" ("Cum se pateaza statuile")

Un meci generos, spectaculos, de inalta tinuta tehnico-tactica, s-a desfasurat duminica seara pe stadionul din bulevardul Ghencea.

Steaua, blazata si plictisita, incununata campiona pentru a 24-a oara, a intalnit pe Viitorul, tanara echipa a lui Gica Hagi venind la Bucuresti cu spectrul retrogradarii deasupra capului, jucand pentru supravietuire. A rezultat un joc de inalt registru spectacular, cu unele greseli inerente, adevarat, Steaua ruland jucatorii mai putin folositi de-a lungul sezonului, iar Viitorul punctand prin inspiratia pieselor importante, aflate in zi de gratie.

Pe scurt, cel mai bun meci facut in acest an de ovidieni vs. cel mai slab meci facut de stelisti, spre disperarea celorlalte echipe care se lupta pentru salvarea de la retrogradare.

In tribune, o atmosfera de sarbatoare. Publicul a scandat in sir numele Regelui Hagi, foarte, foarte, foarte crispat, ba chiar jenat-rusinat, din nu se stie ce motive (probabil respectul pentru adversar), George Becali, prin contrast, fiind ignorat de public, dar foarte, foarte, foarte fericit, jubiland la golurile adversarilor, semn ca exista fair-play si se recunosc valoarea si talentul acestor copii.

Sa retinem pentru mult timp dubla dovada de civilizatie si onoare, predata in aceasta seara deosebita de mai. Cadre sugestive, atat de frumoase, atat de convingatoare.

Hagi-Becali-MM-Reghe-Ana. E tablou de familie si parca-mi pare rau, ca n-am fost pe stadion, pentru eroul meu.

Timisoara AEK, Vaslui, Viitorul. Cuie. Mi ducu mi tornu. We come, we go.

In concluzie, jucatori de perspectiva (dar parca prea superficiali in unele momente), morala sanatoasa, meci frumos, goluri multe, generozitate, public multumit, doua echipe (dar mai mult una) auto-desfiintate moral pentru mult timp de-acum incolo, o statuie patata, poate fara stirea ei, dar cu jeg pe fata – element art nouveau. Structuralism-destructuralism. Pozitivism-negativism. O echipa nevinovata, Viitorul, si o echipa care poarta culpa exclusiva, Steaua.

Inca mai exista oameni de onoare in fotbalul romanesc. Inca te poti baza pe cuvantul dat. Mai exista repere.

My Lord, My God

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE