home
07-05-13

Gloria Bistrita - STEAUA 0-1 / Debut formidabil pentru Valentin Cojocaru, primul gol pentru Gabi Iancu

Noua campioană a României s-a impus cu 1-0 în deplasare la Bistrița, în fața unei echipe a Gloriei resemnată cu retrogradarea. Steaua a jucat cu rezervele și n-a convins, Cojocaru și Gabi Iancu, marcatorul golului, fiind excepțiile care dau încredere în viitor.

Cu titlul de campioană în buzunar încă din etapa trecută, Steaua s-a dus la Bistrița ca în vacanță. Mulțimea mare de suporteri steliști își așteptau favoriții pentru a sărbători trofeul, în timp ce echipa gazdă era deja cu gândul la eșalonul secund.

Motive suficiente pentru Laurențiu Reghecampf pentru a-și odihni vedetele și a scoate la joc jucătorii folosiți mai puțin în acest sezon. Tocmai de aceea jocul n-a fost unul spectaculos, cel puțin în prima repriză, când rezervele Stelei n-au dovedit că sunt la înălțimea titularilor de pe bancă, în timp ce bistrițenii au avut mai mult grijă să se apere.Mihai Costea și Filip au fost printre cei mai activi jucători ai Stelei în prima repriză, dar fără realizări majore la poarta adversă. Ocazii mai clare au avut elevii lui Nae Manea, Cubilla semnând două faze foarte periculoase la poarta tânărului Cojocaru. Portarul de 18 ani al Stelei s-a descurcat însă remarcabil.

În finalul primei jumătăți a meciului, bistrițenii au solicitat pe bună dreptate un penalty, după ce Gardoș a jucat mingea cu mâna în careul Stelei, dar arbitrul George Găman a lăsat jocul să continue, considerând probabil că stelistul nu a comis henț cu intenție.

Altfel a arătat jocul roș-albaștrilor după pauză. Gabi Iancu a semnat prima ocazie la doar câteva secunde de la fluierul de start al reprizei a doua. Tot Gabi Iancu a fost cel care a marcat singurul gol al meciului, în minutul 59, la o fază în care Mihai Costea ratase deschiderea scorului.

Și ardelenii au avut partea lor de șanse pe final de meci, după ce steliștii au încetinit turația motoarelor. Răzvan Radu și apoi Feher au dat emoții la poarta campionilor, dar Cojocaru a scăpat fără gol primit la Bistrița.

Onlinesport

Gloria Bistriţa: Dolha - Trestenicu, Ad. Iordache, Hlinca (Berceanu '68), Ţîrcă - Feher, Enescu - R. Radu, Cubilla (Ionescu '80), B. Oprea - Sighiartău (Ciofu '60). Antrenor: Nicolae Manea

Steaua: Cojocaru - Rîpă, Gardoş, Bratu, Lupu - Filip, Prepeliţă - Năstăsie (Rusescu '54), Iancu (Pintilii '65), M. Costea (Ad. Popa '60) - Rocha. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE