home
18-01-13

Gigi Becali înjură. Banal, unii jurnalişti îl adoră

Cu sabia sa imaginara de fauritor al dreptatii, acest autohton "razboinic al luminii" pare un personaj desprins din romanele postmoderniste, pe care multi le citesc, dar aproape nimeni nu le intelege.

Multi il asculta, se uita fascinati la aparitiile sale televizate, insa ma indoiesc ca cineva are vreo idee despre ce vorbeste Gigi Becali.

Gigi Becali injura. Injura birjareste, daca nu esti de acord cu ceea ce spune el sau daca incerci sa-l contrazici. Iti aduce aminte de unde ai venit, te baga la loc, acolo in vagauna materna in care ai fost zamislit si ai crescut pana la 9 luni.

Tu il intrebi ce se intampla cu economia Romaniei, el te "mangaie" birjareste si pe "partea economica". Insa tu nu te lasi, parca fascinat de ceea ce auzi la telefon. Tragi de timp, ii tot pui intrebari, iar el nu face altceva decat sa-ti umple frigiderul... Ba, pe deasupra, il mai si inregistrezi sa arati natiei cu ce fel de om ai stat de vorba.

Multi cunosc acest episod in care o jurnalista a trustului Intact l-a contactat telefonic pe Becali, fiind injurata intr-un stil grobian de acest personaj, patron de club fotbalistic, actual parlamentar roman si fost europarlamentar.

Injurata, injurata, dar tipa nu s-a lasat. Pana nu i-a scos pe gura lui Becali toate sudalmele si cele mai abjecte invective existente in limbajul argotic al romanilor, nu a renuntat. Ce-i atat de greu? Ai vazut ca interlocutorul te face albie de porci, ii inchizi telefonul in nas si-i arati ca nu te intereseaza cuvintele lui grosolane.

Am vazut acum un boicot din partea Antenei 3, care anunta ca nea Gigi nu va mai fi invitat niciodata in studiourile televiziunii cu pricina, tot pe motiv ca ar fi jignit o colega de breasla. Mi-aduc aminte ca dupa episodul cu jurnalista injurata pe partea economica, la fel a rectionat trustul Intact. S-a dat peste cap, jurand ca in veci nu mai are ce calca domn' Becali in studiourile Intact, si nici nu va mai fi pomenit numele lui in vreo emisiune a trustului.

Un mare fas, un embargo care a tinut exact cat promisiunea lui Basescu de a nu-l numi pe Ponta premier. Au pus pe picioare cei de la Intact GSP TV, iar, la un moment dat, ziua la aceasta televiziune incepea si se termina cu Gigi Becali. Vedeai doi baieti frumos frezati, asezati in studio, plictisiti, ascultand tot ce turna Becali catre telespectatori. Nemaivorbind ca si pe Antene Gigi ajunsese omniprezent, cam tot ce facea el la Palat devenind subiect de News Alert.

Acum nea Gigi a dat-o iar in bara, jignind o moderatore TV, dupa cum spuneam. Au sarit colegii breslasi in sus. Eu zic ca oricine intra in dialog cu Gigi Becali isi merita soarta. Nu poti sa-l suni de fiecare data pe "latifundiarul din Pipera", pentru orice nimic. Daca ii fata o capra vecinului, de exemplu, sigur Gigi Becali ar fi invitat la telefon sa ne spuna daca iedul arata bine.

Nu trebuie sa uiti ca, la celebrele lui conferinte de presa de la Palat, un ziarist care indraznea sa aiba un alt punct de vedere sau sa puna o intrebare putin mai incomoda era taxat dur de Gigi Becali, fiind umilit in vazul celorlalti colegi de breasla, care radeau cu gura pana la urechi.

Unde era atunci aceasta forta a grupului de ziaristi? Ce credeati ca faceau demnii jurnalisti? Izbucneau in ras, atenti sa arate ca apreciaza ceea ce face Becali.

Sau cand vreo ziarista de la Intact ii punea microfonul in gura, iar el o intreba rastit de ce mai vine daca-i de-a lui Voiculescu, de ce colegii de breasla nu-i sareau in ajutor, ignorandu-l pe acest om?

In concluzie, cu toate ca sunt multe de spus, oricine vorbeste cu Gigi Becali merita sa fie injurat, batjocorit mediatic, umilit. Pana nu intelegeti, dragi jurnalisti, ca doar boicotul colectiv impotriva lui Becali va va scuti pe viitor de asemenea incidente, o sa patiti la fel.

Iulian Dumitrescu
(Ziare.com)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE