home
10-01-13

Pe uşa de serviciu

Oare cât de disperat trebuie să fi fost Tatu încât să accepte să se întoarcă acolo unde a fost într-atât de umilit?! La Steaua.

Dacă povestea era de acum doi-trei ani, hai, mai treacă-meargă. Timpul ştrege multe amintiri şi multe lacrimi. Memoria e însă proaspătă şi vie atunci când cineva îţi dă brânci pe scări cu numai câteva luni în urmă. Alţii au elegantul obicei ca atunci când li se accidentează grav un jucător pe care-l mai au sub contract doar o lună-două să-i prelungească înţelegerea pe jumătate de an şi să-i achite costul tratamentului.

Lui Tatu i s-a trântit uşa în nas în cel mai autentic stil becalian: să se descurce singur. Eu sunt mama răniţilor doar la televizor, că dă bine. De parcă Tatu s-ar fi accidentat într-un club de noapte unde nu i-a reuşit o piruetă, iar nu pe gazon într-o partidă oficială. Vă aduceţi aminte de ultimele imagini cu Tatu din prima divizie părăsind terenul cu piciorul doldora de pungi cu gheaţă, sprijinit de doi colegi pe post de cârje. Tatu s-a operat pe cont propriu, s-a refăcut cu resurse proprii. Acum ni se spune că Steaua mai are şi nişte restanţe financiare din contract.

Carevasăzică, şi umilit, şi cu banii luaţi. În vară, după ce Kapetanos îşi recăpătase pofta de gol, cineva a inventat din plictis o posibilă revenire a acestuia în Ghencea. Te-ai întoarce la Steaua?, a fost întrebat. Niciodată,a răspuns. Doar grecul era geamănul lui Tatu. O păţise aidoma cu un sezon în urmă. Tatu a ales însă altcumva, să-şi soarbă amărăciunea cu polonicul. Poate că la urma-urmei Tatu nu a găsit un alt angajament din vară încoace pentru simplul motiv că altundeva nu mai e răsfăţat cu cota pe care i-am înălţat-o noi.

La alţii, când te numeşti atacant chiar contează că ratezi ocazii cu nemiluita din careul mic, oricât de fâşneţ şi inventiv te-ai arăta la 25-30 de metri de poartă. Nu-şi face nimeni iluzii, tribuna va fi tot un suspin dacă pleacă Rusescu, iar golul rămâne în ghetele cuplului Rocha - Tatu. Bref, oricum am lua-o, revenirea lui Tatu se produce pe uşa de serviciu. Alta, altundeva nu i s-a deschis.

Mihai Ciuca
(ProSport)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
27 ani de la 18-05-1989

Ziua de nastere a lui Alex Chipciu

La FC Brasov a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori ai echipei de sub Tampa. Inceputul lui 2012 i-a adus transferul la Steaua, unde a explodat in sezonul 2012/2013.

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE