home
16-10-12

Moldova - Ucraina, FMF, MAI, tricoloarele si extremistul Stefan cel Mare

Am așteptat să treacă 4 zile ca să mă calmez și să pot scrie la rece această postare. Era vineri, 12 octombrie, când am vrut s-o scriu dar m-am abținut, pentru că conștientizam că eram cuprins de ură. Acuș am să vă explic de ce.

Cetatea Hotin
Cetatea Albă
Cetatea Chilia
Cetatea Tighina
Cernăuți
”Moldova nu este a mea, nici a voastră / Ci a urmașilor urmașilor noștri”
Alexandru Averescu - Erou național

Știți ce-s ăstea? Câteva dintre elementele naționale care ne definesc ca neam, ca istorie, ca patrioți la urma urmei, etc. 1500 lei, atâta au strâns câțiva băieți, mână de la mână, pentru a le scrie pe câteva pânze albe mesajele de mai sus, pentru meciul dintre Moldova și Ucraina de pe 12.10.12.

La intrarea pe stadion, reprezentantul Federației Moldovenești de Fotbal, împreună cu mai mulți polițiști, conduși de șeful Direcției Generale Poliție Ordine Publică, Marin Maxian, ne-au interzis să trecem aceste mesaje pe stadion. De ce? Pentru că sunt EXTREMISTE !!! Vă dați seama? Vorba lui Barbu Delavrancea atribuită lui Ștefan cel Mare, ”Moldova nu este a mea, nici a voastră / Ci a urmașilor urmașilor noștri” reprezintă extremism, deci Măria Sa, ar fi fost un extremist. Culmea !!! De Cernăuți și cetăți nici nu mai zic. Ca după ce mizeriile ne interzic să trecem cu aceste mesaje, să ne interzică și tricoloarele să le trecem, că vezi tu, îs fără stema RM pe ele. Cât de prost trebuie să fii, băi? Câââââât? Ridicol până la râs ironic. Până la urmă am trecut tricoloarele, după ce le-am explicat jumate de oră că în 92, părinții noștri au luptat în Transnistria sub aceste tricoloare, fără diferite vrăbii pe ele. Vă închipuiți, și acești oameni ne păzesc de noi, ne păzesc astăzi Moldova. Grețos. Ei habar nu au cine sunt și de unde vin. Mâncare, băutură, somn, caca și pipi - iată adevăratele valori ale lor.

La ce bun ne mai trebuiesc nou în societate asemenea specimene care nu au gram de demnitate și care habar nu au ce înseamnă să fii patriot, să-ți iubești țara, să-ți cinstești istoria, oriunde ai fi. Merită să existe ei în general? Nu știu, nu sunt sigur. În fine, nu eu decid, că dacă aș decide am rămâne vreo 200.000 pe acest petic de pământ românesc. Mda, cred că încep să am apucături dictatoriale. Rău.

N-ai băi cum construi un viitor în țara asta când dai la fiecare pas peste astfel de handicapați. Asta e. Bine măcar că Moldova a făcut un meci bun cu ucrainenii (0:0) și astfel ne-a mai diminuat tuturor din frustrare, însă amprenta oricum a rămas. Apropo, fanii ucraineni, cca 1000, au fost superbi, mai ales că trecând de percheziția corporală efectuată de milițienii moldoveni au reușit să treacă pe stadion torțe, fumigene și stroboscoape, de altfel când le-au aprins, poliția moldovenească, în stare de șoc, a rămas mască și nu a mișcat un deget. Ce rușine. Pe noi însă, 250 de oameni, ne-au păzit cam tot atâția polițiști. Ca pe niște infractori. 1200 de polițiști au asigurat securitatea la acest meci. Degeaba.

În fine, eu nu pot înțelege oamenii care nu-și cinstesc istoria, valorile naționale, limba, care nu au fiori la intonarea imnului sub tricolor. Nu-i înțeleg, dar cred că nici nu vreau să-i înțeleg.

Dragoş Galbur

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE