home
10-09-12

"Reghe e cuminte şi ascultător, va sta 20 de ani la Steaua"

Ca orice om demn din fotbalul românesc actual, până nu a fost întrebat serios dacă vrea sa antreneze Steaua, şi Laurenţiu Reghecampf l-a biciuit zdravăn pe Ăla cu batistuţa albă peste ochişori.

Ce e, la urma urmelor, demnitatea?

~~~~~ ~~~~~ ~~~~~


Ce fel de antrenor e Reghecampf în relaţia cu patronul său? O întrebare pe care şi-au pus-o mulţi dintre cei implicaţi în fotbal, dar şi suporterii Stelei, în ultima vreme, îşi găseşte răspuns în discuţiile pe care Gigi Becali le-a avut, în privat, cu apropiaţii săi.

Chiar dacă în public, atunci cînd intervine în emisiunile TV, susţine că nu se implică deloc peste treaba antrenorului, cu totul altfel stau lucrurile atunci cînd Gigi Becali se referă la Reghecampf în discuţiile cu amicii şi rudele sale.

Ce argumente are Becali pentru imixtiuni

"Dacă ai echipă şi nu te implici, n-are nici un farmec. Pentru asta trebuie să ai echipă, să te bagi, ăsta e farmecul", e argumentul pe care Gigi Becali îl are atunci cînd susţine cauza imixtiunii. Mai mult, portretul pe care i-l face lui Reghecampf e unul pozitiv, la prima vedere, însă nu-l avantajează deloc pe tehnician.

"Reghe e cuminte şi ascultător, dacă va continua aşa, va sta 20 de ani la Steaua, n-am nici un motiv să-l schimb", le-a spus Becali celor apropiaţi.

O discuţie pe care Gigi Becali a avut-o, tot cu cei apropiaţi, în pauza meciului de la Vaslui trădează faptul că inclusiv schimbările din timpul jocurilor sînt aprobate sau chiar solicitate de patron. Becali a susţinut atunci că va face o schimbare în partea a doua şi că-l va băga în teren pe Nikolici, lucru care s-a şi întîmplat la 12 minute după pauză.

Nu comentează nimic din ce spune Gigi

De două-trei săptămîni, Laurenţiu Reghecampf a mai luat o decizie care demonstrează supunerea faţă de patron. Nu mai comentează absolut nimic din ceea ce declară Gigi Becali. "Nu mă mai întrebaţi de ceea ce declară patronul fiindcă el e patron, poate spune ce vrea, eu nu comentez nimic din ceea ce zice el", şi-a argumentat Reghecampf decizia.

Fără reacţie cu Gigi în vestiar

Momentul din pauza meciului cu Oţelul e un alt argument al faptului că Reghe admite intervenţiile lui Becali. Patronul a intrat în vestiar şi şi-a acuzat dur unii dintre jucători, în tot acest interval, antrenorul neavînd nici o reacţie. Abia după ce Gigi a ieşit, Reghecampf a intervenit şi el şi a luat cuvîntul.

Costea: "Nu antrenorul m-a dat afară"

Unul dintre cei care au indicat în mod clar că la Steaua de azi nu Reghecampf e cel care decide, ci patronul, e Florin Costea. Dat afară din Ghencea în urmă cu 3 săptămîni, atacantul a spus că "dacă ar fi decis Reghecampf, eu aş fi rămas la Steaua şi aş fi şi jucat, însă n-a decis antrenorul".

Şi MM e la fel: "Ai dreptate, patroane!"

Nu numai antrenorul e supus faţă de patron la Steaua. Aceeaşi atitudine o are şi managerul general al echipei, Mihai Stoica. El i-a şocat pe cei prezenţi la o discuţie pe care a avut-o cu Gigi Becali, în vară, la reşedinţa acestuia din Aleea Alexandru. În momentul în care Becali a spus că "dacă Reghecampf nu e bun şi n-are rezultate, îl schimbăm imediat şi o să tot schimb antrenori pînă luăm titlul", MM a intervenit şi el: "Aşa e, patroane, aşa trebuie făcut, nu are rezultate, schimbăm, aşa fac toţi, ai dreptate!".

Dorinel: "Cu Becali nu mai lucrez în viaţa mea"

Un fost antrenor al Stelei, Dorinel Munteanu, a făcut declaraţii dure la adresa patronului din Ghencea, cu care a colaborat în 2007 timp de aproape 5-6 săptămîni. "A fost singurul episod din cariera mea de jucător sau antrenor de care îmi e ruşine şi m-am simţit umilit. Cît timp va fi acel personaj la Steaua, nu mă voi mai întoarce acolo", a declarat Munteanu, acum liber de contract după despărţirea de Oţelul.

"Mihai Stoica mi-a spus că eu sînt cel mai cuminte patron în comparaţie cu alţii care se implică şi la antrenamente şi dau antrenorilor primul 11 pe o foaie înainte de meci" (Gigi Becali, patron Steaua)

4 luni au trecut de cînd Reghecampf a fost instalat ca antrenor la Steaua, el preluînd funcţia pe 21 mai

8 ani au trecut de la momentul primei imixtiuni a lui Becali în munca antrenorului, s-a întîmplat în iulie 2004, cînd a decis să-l scoată din lot pe Romeo Pădureţ, gest care l-a determinat pe Piţurcă să demisioneze

17 antrenori a avut Steaua de cînd patron al echipei a devenit Gigi Becali: Piţurcă, Zenga, Dumitru Dumitriu, Protasov, Olăroiu, Hagi, Pedrazzini, Lăcătuş, Dorinel Munteanu, Bergodi, Stoichiţă, Ilie Dumitrescu, Edi Iordănescu, Cîrţu, Levy, Ilie Stan şi Reghecampf

TEXT & FOTO: Gazeta Sporturilor

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE