home
05-05-12

Boloni: "Pe 7 mai, printr-un număr de magie, păcălesc timpul şi vă văd pe toţi supli şi în formă"

Componenţii echipei Steaua, care pe 7 mai 1986 au cucerit Cupa Campionilor Europeni, la Sevilla, învingînd în finală Barcelona, la penalty-uri, vor serba 26 de ani de la cel mai important eveniment din istoria fotbalului românesc.

La iniţiativa lui Helmuth Duckadam, dar fără vreun ajutor din partea grupării roş-albastre, jucătorii Stelei care au cîştigat Cupa Campionilor vor sărbători luni printr-un meci demonstrativ, la Cheile Grădiştea, transmis în direct de GSP TV şi liveVIDEO pe GSP.RO, la ora 18:00.
Ladislau Boloni, unul dintre componenţii de bază ai echipei, nu va putea fi prezent la eveniment, deoarece echipa pe care o antrenează, PAOK Salonic, are meci în play-off-ul campionatului Greciei, cu Atromitos Atena.

Deşi nu va putea veni, fostul internaţional român a dorit ca, prin intermediul Gazetei Sporturilor, să transmită o scrisoare deschisă componenţilor echipei din 1986. Mai jos ai conţinutul acesteia:


Ziua noastră onomastică
An de an, din locurile în care viaţa ne-a împrăştiat, ne adunăm pentru a şterge praful de pe Cupa Campionilor şi Supercupa Europei. E modul nostru, puţin romantic poate, de a lupta împotriva uitării. An de an , 7 Mai o serbăm ca pe o zi onomastică. E data cînd fotbalul românesc a capătat un nume. E ziua cînd sportul rege, încoronat în România, a primit recunoaşterea europeană. Cît timp a trecut de atunci? Mai bine de un sfert de veac? Pentru fiecare în parte şi pentru noi toţi, a fost ieri.

Din nefericire, nici anul acesta nu pot fi prezent la aniversare. Dar am reuşit o performanţă. Primăvară de primăvară, pe 7 Mai, printr-un număr de magie personală, păcălesc timpul şi vă revăd pe voi toţi tineri, supli şi în plină formă. Pe Duca, pe Mimi, pe Moţăţei, pe Bumbi, pe Belo şi pe Balamuc. Pe Tudorel, Piţi, Miţi şi Găboajă. Pe nebunică Lăcă, pe Radu şi pe Piticul. Doamne ce echipă eram ! Pe membrii staff-ului : Cristi Gaţu, Imre Ienei, Puiu Iordănescu ; pe sărmanul Ion Alecsandrescu, care între timp s-a prăpădit.…

Pe colonelul Gavrilă şi pe « căpitanul » Cruţescu… Îl revăd şi pe nea Mitică maseurul, care bătea sfios dimineaţa la uşa camerei noastre, să nu-i trezească cumva prea brusc pe Piţi şi pe Laci, pentru că altfel…Îl revăd şi pe managerul fin, modest şi înţelept, pe bunul meu prieten Valentin. Rămine pentru mine o mare dezamăgire faptul că nimeni nu a avut inspiraţia şi curajul să-i dea acestui om ceea ce merită. E una dintre cele mai mari nedreptaţi pe care le cunosc. Optimist cum sunt, cred că mai e timp pentru a se repara injustiţia care i s-a făcut.

Ce-aş putea să vă mai spun? Că am vii în memoria simţurilor mirosul vestiarului, foşnetul gazonului şi vuietul stadionului Ghencea, care respira ca un uriaş plămin? Că rîd şi acum, amintindu-mi de unele glume făcute între noi? Că revăd expresia fericită a suporterilor, care ne aşteptau cu sufletul vibrînd pe aeroport, cînd ne întorceam după meciurile extenuante din deplasare?

Ce suporteri extraordinari!!! Cîtă dragoste şi grijă exprimată în atenţia noastră ! Cîtă pasiune…. şi ei erau campioni. Închei cu o mică rugăminte : să nu mă uitaţi. Sper să vă revăd curînd pe fiecare în parte şi pe toţi laolaltă.

Cu sinceritatea dintotdeauna,
Laci


GSP.ro: Duca - Helmuth Duckadam, Mimi - Dumitru Stîngaciu, Moţăţei - Ştefan Iovan, Bumbi - Adrian Bumbescu, Belo - Miodrag Belodedici, Balamuc - Ilie Bărbulescu, Tudorel - Tudorel Stoica, Piţi - Victor Piţurcă, Miţi - Mihail Majearu, Găboajă - Gabi Balint, Lăcă - Marius Lăcătuş, Radu - Radu II, Piticul - Lucian Bălan, Valentin - Valentin Ceauşescu, nea Mitică maseurul - Mitică Neagu.

gsp.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE