home
21-01-12

Conferinta de presa
Asociatia Suporterilor Romani [inregistrare video]

Membrii Asociaţiei Suporterilor Români (ASR) au declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că acuzele aduse din partea reprezentanţilor Jandarmeriei, potrivit cărora ultraşii ar fi participat la incidentele violente din Piaţa Universităţii, sunt nişte invenţii menite să-i discrediteze.

“Acuzele la adresa noastră sunt nejustificate. Prin această acţiune dovedim că membrii unor galerii rivale pot sta la aceeaşi masă. Am decis să ne unim forţele şi mesajul nostru să se audă clar, fără violenţă. Prin această asociaţie urmărim să trezim spiritul civic al tinerilor care preferă să tacă atunci când situaţia nu o cere“, a spus Andrei Florin, membru al ASR, dar şi al Peluzei Cătălin Hâldan, din galeria FC Dinamo.

Andrei Florin a afirmat că ultraşii au participat încă din prima zi la protestele din Piaţa Universităţii. “Am protestat din prima zi în mod individual. În primul rând suntem cetăţeni ai acestei ţări şi ne doare că tot ce se întâmplă la nivel politic este doar o mascaradă a propriilor interese. Ceea ce se întâmplă la nivel politic este josnic, tinerii nu au unde lucra după ce termină facultatea, preferă să îşi caute de muncă în străinătate, ţara este vândută bucată cu bucată, turismul nu există, iar tinerii nu au voie să meargă în grupuri mai mari de trei persoane, pentru că sunt consideraţi grup infracţional”, a completat Florin.

Andrei Florin exclude varianta potrivit cărora ultraşii au fost cei care au provocat violenţele. “Jandarmeria este continuatoarea Securităţii şi se foloseşte de metodele de dinainte de 1989. Violenţele de care au vorbit aceştia sunt inventate. Joi am fost 1.000 de ultraşi în Piaţa Universităţii. Gândiţi-vă ce ar fi însemnat dacă era un sâmbure de adevăr în tot ce au spus ei. Sloganul nostru este «dacă noi vom tăcea, pietrele vor cânta». Revendicările noastre sunt să fim ascultaţi, auziţi, păstrarea intactă a patrimoniului, investiţii în sănătate”, a explicat acesta.

Cu ocazia Zilei Unirii, ce va fi sărbătorită la 24 ianuarie, aproximativ 2.000 de suporteri ai echipelor de fotbal vor fi prezenţi, marţi, în Capitală. “Marţi e Ziua Unirii Mici şi suporterii din întreaga ţară şi-au anunţat prezenţa în Bucureşti. Va fi un protest paşnic prin scandări şi mesaje. Cerem expres celor care vor veni să asculte de cei care îi coordonează şi să nu se preteze la acţiuni violente. Vom purta însemne distinctive şi sperăm să fie prezenţi vreo 2.000 de fani din toată ţara”, a subliniat Florin.

Un alt membru al ASR, Marius Nicolau, care face parte şi din Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti, a declarat că suporterii sunt nemulţumiţi în special de duritatea Legii 4 din 2008 privind combaterea şi prevenirea violenţelor în arenele sportive. “În aceste zile s-a menţionat că ultraşii ies în stradă pentru că au o problemă cu Jandarmeria sau cu Legea 4 din 2008. Noi ne legăm într-adevăr de Legea 4, care este un simbol, la nivel micronic, al aroganţei şi dispreţului cu care sistemul politic tratează populaţia. E un amalgam care desfiinţează prezumţia de nevinovăţie. Cu această lege, Jandarmeria încearcă să demonstreze că-şi merită banii pe care îi primeşte anual pentru aparatura modernă”, a precizat Nicolau.

Marius Nicolau nu exclude posibilitatea ca la violenţe să fi participat şi membri ai unor galerii. “Nu suntem ipocriţi să spunem că suporterii nu au participat la aceste violenţe, dar dacă eşti suporter eşti catalogat ca infractor. Orice suporter care se va înscrie în asociaţie şi va comite infracţiuni va fi deferit justiţiei şi exclus din ASR. Nu suntem nişte anarhişti să ne luptăm pentru desfiinţarea partidelor politice”, a menţionat Nicolau.

David Cristian, de la Honor et Patria, grup ultras ce susţine echipa naţională, consideră că violenţele vor exista în continuare pe stadioane, atâta timp cât ea este promovată şi acceptată de autorităţi. “Fenomenul Piaţa Universităţii este unul foarte interesant, însă puţină lume îl tratează cum trebuie. Românii, după mulţi ani, îşi fac vocea auzită în acest loc de liberă exprimare. De ani de zile politicienii negociază între ei soarta noastră. Le transmitem că nu vor elimina niciodată violenţa de pe stadioane atâta timp cât violenenţele din intersecţii şi ştirile de la ora 5 există. Violenţa nu este scuzată sub nicio formă. Suntem culpabilizaţi la comun ca ultraşi. Dacă eram rromi, săreau 500 de organizaţii în apărarea lor, dar aşa trebuie să ne apărăm singuri”, a mai spus David Cristian.

Reprezentanţii ASR au oferit la finalul conferinţei de presă un material video în care susţin că incidentele de joi au fost regizate. Fanii susţin că niciun reprezentant al galeriilor nu se mai afla în Piaţa Universităţii când acestea au început să aibă loc.
ultras.sportlocal.ro
Inregistrare video via intribuna.wordpress.com

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE