home
14-10-11

FC Vaslui - Steaua

Steaua se pregateste de una din cele mai grele deplasari din acest sezon, in teorie, cea de la Vaslui. Ros-albastrii vor intalni acolo una din cele mai valoroase echipe ale momentului, la care activeaza jucatori de prima mana precum Wesley, Sanmartean sau Adailton.

Spun "in teorie" pentru ca, de-a lungul timpului Steaua n-a intampinat o rezistenta foarte mare din partea moldovenilor pe terenul acestora, Vasluiul dezvoltand (precum Timisoara, de exemplu) un soi de "complex Steaua" care a oprit echipa condusa de Viorel Hizo de la rezultate notabile pe teren propriu. Acest complex s-a materializat in primul rand intr-un titlul, titlul XXIII, intr-o perioada ce-i drept in care nici Steaua nu ajunsese in halul in care e astazi si nici Vasluiul nu isi facuse inca mana la jucatori straini.

Dupa jocul "de-acasa" cu campioana Otelul Galati, acesta e al doilea test pentru Ilie Stan, acest nou pion pe tabla de sah (mai degraba table, daca judecam dupa inteligenta) a ciobanului Becali. Intre timp, antrenorului i s-a amenajat convenabil o campanie favorabila de presa in care cei de la "gesepe" ne-au aratat, a 10-a oara in ultimii 2 ani de zile, de ce Ilie Stan chiar e "diferit" fata de toti antrenorii anteriori ai Stelei si cum a reusit el sa "aduca zambetul pe fetele stelistilor", prin exercitiile sale tehnico-tactice si mai ales fizice de exceptie.

Trecand insa peste acest moment, e de urmarit in ce grad va imbratisa Ilie Stan "conceptiile" despre joc ale sefului sau, cum ii va integra pe Balan si Florin Costea in echipa si mai ales cum va aseza jocul Stelei intr-o asemenea partitura incat sa pregateasca sosirea acelui "mijlocas de 12 milioane" pe care il asteptam de vreo 6 ani de zile.

Toate bune in rest, un meci ca oricare altul, inaintea caruia tot ce stim sigur este ca Steaua - dincolo de rezultat - nu poate ajunge la un bine durabil cata vreme Ghencea e parasita, iar la "butoane" ramane acelasi paranoic-megaloman care recent a declarat cu emfaza: "Ei vor să vină Steaua, dar Steaua Polară, Steaua de la Mizil, Steaua de Nord, Steaua de Sud. Steaua de mare, nu ştiu care stea. Şi atunci să fie sănătoşi şi cu asta basta. Cu stadionul lor, nu mă mai interesează. Numele de Steaua la echipa de fotbal nu mai poate fi văzut decât cu Becali. Steaua fără Becali n-are farmec."

....ce-ar mai fi de spus? Noi sa fim sanatosi!

fcsteaua.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE