home
10-07-11

LUCIAN BUTE, pentru a noua oara CAMPION MONDIAL

Pugilistul Lucian Bute si-a aparat pentru a opta oara consecutiv titlul mondial IBF, categoria Supermijlocie, dupa ce l-a doborat pe francezul Jean-Paul Mendy cu un superb croseu de stanga in repriza a patra.

Astfel, Bute si-a trecut in palmares cel de-al 24-lea K.O. din 29 de meciuri. Mendy se afla la prima infrangere la profesionisti, dupa 28 de victorii si o remiza.

De remarcat si faptul ca "The Ring Magazine", una dintre cele mai importante publicatii de box de pe planeta (a fost infiintata in 1922), il considera pe Lucian Bute drept numarul trei in lume la categoria sa, supermijlocie. Mendy n-a figurat in top niciodata in acea revista, dar a fost challengerul obligatoriu al boxeurului nostru.

La finalul meciului, Bute a declarat ca este decis sa unifice doua centuri la supermijlocie in 2012.Declaratiile MARELUI CAMPION de dupa partida:

Vreau să vă mulţumesc din tot sufletul! Aţi fost extraordinari. În întreaga mea carieră de 15 ani nu m-am simţit astfel! Sunt mândru că sunt român şi sunt mândru că v-am făcut fericiţi. Şi celor de acasă, din faţa televizoarelor, vă iubesc şi vă stimez! Vive le Quebec, vive la Roumanie!

Vreau să mulţumesc tuturor românilor. Sunt sportiv de 15 ani, dar ca în această seară nu m-am simţit niciodată. Aşa sentiment plăcut nu am avut. Sunt mândru că am făcut o Românie fericită! Au fost două momente diferite. Prima dată mi-am dorit foarte mult să devin campion mondial. Mi s-a făcut pielea găină când a cântat Andra imnul României! Sunt foarte emoţionat. E pentru prima dată când mama mea a fost în sală. Vă mulţumesc din tot sufletul şi vă iubesc! Aştept acest moment de 4 ani. De când am devenit campion mondial.

Nu am forţat, lovitura a venit parcă de nicăieri. Cînd am văzut cum a căzut, am fost convins că Mendy nu se va mai ridica.

M-am pregătit foarte bine pentru acest meci, nu puteam să-mi permit să subestimez adversarul. Boxul este un sport foarte dur, am avut o strategie foarte bine pusă la punct. A venit acel KO fără să mă forţez. La începutul meciului mă aşteptam să fie puţin mai agresiv, a adoptat o tactică defensivă, a încercat să mă surprindă. A fost un adversdar obligatoriu, am fost obligat să boxez cu el, nu avea nicio înfrângere, în box se poate termina în prima repriză, într-un minut.

A fost presiune, când a cântat Andra mai aveam un pic şi-mi dădeau lacrimile, dar m-am concentrat. Mulţumesc bunului Dumnezeu şi tuturor care au fost alături de mine. Sunt convins că nu doar mama s-a rugat pentru mine, ci şi alţi români, şi eu, eu cred în Dumnezeu. Sunt convins că mama nu a avut puterea să se uite la meci, am înţeles că a fost cu spatele la ring.

Kelly Pavlik (pana in august 2010, campion mondial WBC si WBO la supermijlocie) va boxa în 5 august, sper să câştige şi dacă totul va decurge bine, în 5 noiembrie sunt şanse foarte mari să boxez cu Pavlik, la Las Vegas sau Atlantic City. Deocamdată o să rămân la supermijlocie, sper ca anul viitor să am ocazia să boxez pentru unificarea centurilor.

Eu vin cu drag să boxez în România, oricând, Interbox e alături de mine, ei au trăit momente excepţionale aici. În această seară, România a fost capitala boxului mondial. S-a vorbit de România, de Bucureşti, de bine, de ce trebie să găsim lucruri care să mânjească această bucurie? Eu sunt mândru că sunt român, am venit cu tot sufletul, nu ca să fac campanie electorală sau mai ştiu eu ce. Voi veni să boxez aici indiferent de cine organizează gala.

Dacă va veni şi o înfrângere, voi şti să trec peste. Marii campioni ştiu să piardă.

Îi voi dărui mănuşile cu care am boxat în această seară primului meu antrenor, Felix Păun, cel care mi-a pus mănuşile în mâini în 1994. Ştiu că a fost la meci.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE