home
12-06-11

Lita Dumitru a plecat. Steaua II in prag de desfiintare

După ce a condus Steaua II, iar ulterior a pregătit o grupă de juniori a clubului din Ghencea, ieri fostul internaţional Liţă Dumitru şi-a reziliat contractul cu roş-albaştri.

"Este adevărat că mi-am încheiat contractul, am avut o discuţie cu conducătorii şi le-am explicat situaţia mea. Îmi pare rău că nu am putut să îl ajut pe Gigi Becali cu echipa a doua, dar acum nu mai are rost să discutăm", a declarat Liţă Dumitru pentru ProSport.

Ultimele zvonuri îl dau pe Liţă Dumitru ca viitor şef al centrului de copii la nou promovata în prima ligă Concordia Chiajna.

În scurta sa perioadă petrecută în Ghencea, Liţă a avut două exprienţe nereuşite. Mai întâi a lăsat echipa secundă pe loc retrogradabil în Liga 2, ca mai apoi, din postura de antrenor la grupa de juniorii A, să nu o califice în faza semifinalelor. În grupa B a Campionatului Naţional de Juniori, steliştii antrenaţi de legenda roş-albaştrilor au luat bătaie de la Chindia Târgovişte şi Viitorul Constanţa, însă au terminat pe locul 3 după ce au câştigat în faţa ieşenilor de la LPS.

Steaua II în pragul desfiinţării!Gigi Becali a afirmat că a decis să renunţe la echipa a doua a clubului, deoarece aceasta nu a propus jucători pentru primul lot.

"Echipa a doua o închid că mă costă 1,2 milioane pe an, îi trimit pe jucători la alte echipe. Am investit trei-patru milioane de euro în academia de fotbal şi nu am obţinut nimic. Lui Liţă Dumitru i-am oferit postul de antrenor la echipa a doua şi i-am spus că dacă obţine performanţe, îl aduc la prima echipă. Ştiţi ce performanţe a obţinut? A dus echipa din Liga a II-a în Liga a III-a şi a spus că l-au lucrat jucătorii", a completat Becali.

El a precizat că finanţarea clubului Steaua pentru un sezon îl costă între opt şi zece milioane la care se adaugă impozitele. "Steaua costă cam opt-zece milioane de euro pe an fără transferuri. Nu ştiu acum cifra exactă. Impozitul la stat e şi ăla vreo 75 la sută. Unui jucător căruia îi dau 200.000 pe an, îi dau şi 150.000 la stat", a menţionat Becali.

liga2.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE