home
16-05-11

Bal sa fie!

Daca e sa ma enerveze mai mult ceva, in afara celor care judeca lucrurile fara a le pune in context, sunt trestiile care se dau stejari.

Am multe prietene care nu-si parasesc partenerul de viata pentru cica il iubesc. Degeaba Gigica al lor se imbata cu ros-albastru de metil si le fac de ras la emisiuni tv, in direct, de ani de zile, degeaba le spune, ca sunt niste drogate nenorocite - pentru a fi aplaudat de alti nenorocit, ca si el! - dupa ce si-a satisfacut pofta cu ele.

Si ele ce fac? In loc sa ia atitudine, in loc sa indrepte lucrurile - unele au si copii! Ce-o sa se aleaga de ei? - ele vin si-mi povestesc mie despre ca de fericite sunt, sa-mi dau mie lectii despre ce ar trebui sa fac si se mai si supara cand le spun ca sunt ridicole!

Ele ca ele... Ca e omenesc sa ne ascundem durerea, dorul, idealurile in orice mod dorim! Dar ce te faci cu alea care le admira, le pretuiesc si viseaza si ele la un Gigica?

Si pentru ce? Ce placere poti avea sa locuiesti intr-un Templu plin doar de dorintele lui Gigica betivu', intr-un Templu plin doar de urletele si hahaielile lui Gigica-Fleanca-Spurcata, intr-un Templu plin doar de cioburile Zestrei parintilor si bunicilor?

Si, tocmai cand credeam ca o sa ma scuteasca si ele cu minciunilor lor gogonate, cu exagerarile despre fericirea lor - i-a molipsit Gigica al lor cu gogosile vandute pe post de delicatesa! - si cu fericirea de-a vedea si pe altii mai nefericiti fara un asemenea Gigica - te si intrebi cum de-a existat lumea pana la Gigica, soro! - le auzi ca se duc la Bal. La brat cu el si cu prietenii lui. Iar lumea scoate din context toata mizeria in care traiesc ele, toata nefericirea lor, mai crunta ca spurcaciunile indrugate de Gigica, si se bucura pentru ele!

Uita si ele, asa cum uita si lumea, ca aproape zilnic Gigica este sfasiat din cuvinte de Nefericite, ca Gigica este blestemat zilnic de Amarate, ca Prapaditele ii jura aproape zilnic moarte lui Gigica.

Cuvintele lor, ca si fericirea lor, e ceva iluzoriu. Dar... Bal sa fie!

Saracele mele prietene...

Mioara von Vipera

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE