home
04-05-11

D'ale carnavalului

D’ale carnavalului, Îtr-o ediţie adăugită. Cât de actual e uriaşul nenea Iancu (celebrul dramaturg, nu umflatul Iancu de Timişoara), din aula Parlamentului până Î bodega sărăcăcioasă de cartier! Un carnaval perpetuu, divers şi neprovocat, extras din gena superficialităţii carpatine. „O „Țiganiadă”, ca să-l cităm pe Ion Budai-Deleanu, fără riscul de a fi amendaţi de comiţii fals-pudibonde, care s-au lămurit cu cine au de a face, deabia după ce „protejaţii” lor minoritari au invadat Vestul. Civilizaţiilor, daţi alarma! Dacă la fotbal, francezii s-au rezumat doar a titra „Cocoşul galic a ciugulit cioara balcanică”, jignind voalat Vidra(deoarece Răzvan e european), Sarkozy nu se sfiieşte de a-i amprenta, Îmbarca, cu ceva euro onora şi expedia la origini(de pe „bolentin” şi nu numai) pe nomazii hinduşi.

A fi rasist Î anul 2010 e o aberaţie, un act de incultură; dar a fi hoţ, nespălat, cerşetor, nerealist, agresiv ţine nu de culoarea pielii, ci doar de codul penal. Ultimele două atribute ne trimit la ramura loco al granzilor Purică, recte la Åžumudică. Un antrenor Îchipuit(i-a suflat Î pânze, prin selecţie, versatul Dinu Gheorghe), provenit dintr-un jucător mai mult entuziast decât meseriaş. Nu se poate debarasa de gesturile de mahala şi alegaţiile din doctrina de şcoală ajutătoare din Grant. Se proclamă, rizibil anti-comunist, fiindcă a fost eliminat Î clasa XII-a pentru sfidarea unei profesoare. Chiar dacă ar fi un AN RAPID(anagrama de la PIRANDA se impune), nimic nu-l Îdreptăţeşte să-şi dea atâta importanţă, Îtr-o grupare „legendară” doar Î minţi exaltate.

Fără nici un titlu din 1923 până Î 1967(44 ani de secetă!), finalista unei Cupe a Europe Centrale conjuncturale, Î vreme de război, datorită unei trageri la sorţi, de vreo 13 ori pe locul 2, cu un an mai puţin de existenţă pe prima scenă decât Steaua, Îfiinţată Î 1947(adică vreo două decenii de B). In asemenea condiţii a te referi la Steaua (nu mai zic, a te compara) e o crimă de lesmajestate, o aroganţă de cărător de bagaje Î Gara de Nord(care s-a vrut pariziană şi a ajuns, vai, giuleşteană). Iar când nişte gazetăraşi, neavând proprietatea cuvintelor, spun că „Şumudică a pus tunurile pe Steaua”, tetea Marius cum să nu se creadă staroste?

Copiind o altă poznă a firii, Marian Rada, dispărută printre fanioane vişinii, Åžumi-vid afirmă că nu poate suferi Steaua, fiindcă ar fi „o echipă comunistă”. Un absolvent de 12 clase(chiar la fefe sau Î nocturnă) ar trebui să ştie că vârful de lance al comuniştilor-bolşevizaţi au fost tocmai ceferiştii, pe tampoanele cărora Rapidul se revendică. Detaşament de proletari şi cuib de corupţie, inspirator de şpagă generalizată, prin „naşii” de pe trenuri. Åži iată-te, măi Åžumudică frânarul că nu reprezinţi o stare de spirit, ci un virus social! Cât despre tradiţia scuipatului lângă Teatrul Coşmarurilor din Giuleşti, iată că s-a molipsit şi Bozo, lansator de spută Îspre un arbitru (analfabeţii din fosta potcoavă confundă sputa cu disputa!). Greu le-o fi portughezilor vişinii să-l uite pe Ferdinando Pesoa pentru a fredona „Cânticele ţigăneşti” ale lui Miron Radu Paraschivescu. „Suntem peste tot acasă/ Porţile ni se deschid(n.a. la puşcării)/ Nu-i echipă mai scârboasă(n.a. cu atâtea scârnăvii),/ şi pierdantă ca Rapid”.

Ce uşor ajungi de la Åžumudică la Mironică, „predatorul” de limbă română la nişte sportivi din zona „scuipid people”, care şi-au instruit, Î ţara ignoranţilor adevăratelor valori, doar picioarele. Dar ce ne facem cu Mironnimică, hlizându-se perpetuu, care crede că decapitat Îseamnă fără două capete, inventând barbarismul trecapitat(fără trei!). Plus disgraţia jenantă de a adauga un cuvânt Îcepând cu „a” după Liverpool, timpul, grupul. Cronica să o Îcheiem cu reflecţia lui Lucescu-sr., care la scorul de 1-5 a susţinut că a jucat de la egal la egal cu tunarii de la Arsenal . Cu Åžumudică, Mironică şi Mircică, colosal şi fabulos carnaval!

Constantin Ardeleanu

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE