home
15-10-10

Mitica a intors-o ca la Scornicesti!

Cazul "Andrei Cristea" a inflamat spiritele Îaintea derby-ului Dinamo - Steaua, joc programat duminică seară, Î Åžtefan cel Mare. Atacantul "câinilor" a fost cruţat miercuri de suspendare, fiindu-i radiat cartonaşul roşu Îcasat etapa precedentă, la meciul cu Oţelul Galaţi.

Cum spiritele s-au Îcins ca urmare a acelei decizii, Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, a Îtors-o ieri, chemându-i şi pe membrii Comisiei de Disciplină să rejudece problema. Motivaţia oferită ieri-dimineaţă a fost incredibilă: şedinţa de miercuri Î care a fost judecat şi cazul "Cristea" a fost suspendată, fapt consemnat şi Î procesul-verbal!

Povestea celebrului 18-0

Momentul tragicomic dirijat de "Corleone" seamănă izbitor cu un alt moment de referinţă din CV-ul şefului LPF, din perioada Î care activa ca preşedinte la FC Olt Scorniceşti.

În 1978, oltenii aveau nevoie de o victorie la scor Î ultima etapă din "Divizia C", Împotriva celor de la Electrodul Slatina, pentru a promova Î Divizia B Î dauna celor de la Flacăra Moreni, echipă cu care se aflau la egalitate de puncte şi de golaveraj. Meciul FC Olt - Electrodul s-a terminat cu un scor halucinant, 18-0, deoarece omul desemnat să ţină legătura prin telefon cu "spionul" de la meciul celor de la Moreni a Îţeles la pauză că scorul ar fi 9-1, nu 2-1! Pentru a fi siguri că au câştigat lupta la golaveraj, oamenii lui Dragomir au jucat şi o a "treia" repriză, jucătorii fiind rechemaţi de la duşuri pentru a mai "rotunji" scorul.

La şedinţa de ieri s-a decis suspendarea dinamovistului! "A fost o informaţie falsă conform căreia lui Andrei Cristea i s-a anulat cartonaşul, cei de la Comisia de Disciplină abia azi (n.r. - ieri) au deliberat. Aseară (n.r. - miercuri seară) nu se dăduse nimic oficial, nu a scris pe niciun site al Ligii că Andrei Cristea nu mai e suspendat", s-a scuzat ieri Dragomir. Cu toate acestea, Cristea a ieşit miercuri din sediul ligii ştiind că a fost iertat de cartonaş! Pe site-ul LPF nu sunt Îsă actualizate nici rezultatele consemnate Î etapa a 10-a din Ligia I!

"Foarte bine că s-a ÎtÎmplat aşa, se dovedeşte că nu am nicio implicare la comisii. Am văzut faza de multe ori, Andrei nu trebuia eliminat, a fost greşeală de arbitraj!", a completat acelaşi Dragomir.

REACȚIE

Andrei Cristea: "Azi e o lege, mâine-i alta"

Minciuna penibilă inventată de Mitică Dragomir după ce a constatat că toată lumea a pus la zid corectitudinea comisiilor aflate Î subordinea sa a fost deconspirată chiar de Andrei Cristea, eroul involuntar al acestui episod tragicomic.

"Sunt un pic supărat că nu joc, dar astea sÎt legile şi nu avem ce să facem. Din păcate, trăim Î România. Azi e o lege, mâine-i alta. E greu de Îţeles. Nu mă mai aşteptam să se Îtoarcă decizia. Oricum, nu asta e problema acum, sper ca băieţii să bată chiar şi fără mine. Eu pot doar să le mulţumesc celor care au judecat ieri (n.r.- miercuri) această speţă, cred că aş fi avut dreptul legal de a putea evolua contra Stelei", a spus ieri atacantul "câinilor".

Andrei Cristea a spus că s-ar putea să urmărească derby-ul din peluza fanilor dinamovişti şi a pronosticat un "1 solist!".

CULISE

Regulamentele se aplică Î funcţie de interese

Harababura declanşată Î jurul lui Andrei Cristea scoate la iveală Îcă o dată murdăria din fotbalul românesc şi Împărţirea "grupurilor de interese".

Regulamentele se aplică Î România doar Î funcţie de interese. Andrei Cristea i-a scos un dinte gălăţeanului Cornel Râpă, dar Dinamo a avut tupeul să ceară ştergerea cartonaşului roşu Îcasat de acesta. "Deciziile arbitrului sunt definitive", scrie clar Î regulament. Acestea nu pot fi schimbate decât dacă sancţiunile date de "fluieraş" au fost aplicate din greşeală altui jucător.

Precedentele Herea şi Goian

Rapidistul Ovidiu Herea a fost eliminat la Craiova pentru că l-ar fi lovit cu capul Î gură pe Găman. Deşi imaginile au dovedit că giuleşteanul nu a greşit, a fost suspendat două etape pe motiv că "deciziile arbitrului nu pot fi modificate".

În 2008, cu câteva zile Îainte de meciul Dinamo - Steaua (2-1), meci care a decis soarta titlului, stelistul Dorin Goian a fost suspendat pentru nişte declaraţii date cu circa trei săptămâni Îainte!

Decizia de miercuri seară a reaprins discuţia despre lupta la "butoane". Cristi Borcea, cel mai controversat şef al grupării din Åžtefan cel Mare, are, se ştie, o obsesie să bată Steaua, dar şi "intrare" la Dumitru Dragomir, omul care joacă pe degete comisiile pe care le are Î subordine. "Corleone" este de ceva timp Î război deschis cu Gigi Becali, astfel că este lesne de Îţeles la rugăminţile cui a plecat imediat urechea. Dinamoviştii au vrut cu disperare să-l scape pe Andrei Cristea de suspendare, deoarece Liviu Ganea este incert, iar veteranii Ionel Dănciulescu şi Marius Niculae sunt Îtr-o formă sportivă dezamăgitoare. Pentru Dinamo, un eşec cu Steaua este similar cu Îcă un sezon ratat din start.

O altă decizie ciudată a fost desemnarea arbitrului Marius Avram la acest derby. Cel pe care unii Îl văd "Marc Batta de România" nu are alt merit Î afara faptului că e "băiatu’ lu’ tata". Vasile Avram, preşedintele CCA, este un personaj cu o coloană vertebrală foarte "flexibilă", care nu de puţine ori s-a aplecat Î faţa lui Borcea.
EVZ

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
27 ani de la 18-05-1989

Ziua de nastere a lui Alex Chipciu

La FC Brasov a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori ai echipei de sub Tampa. Inceputul lui 2012 i-a adus transferul la Steaua, unde a explodat in sezonul 2012/2013.

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE