home
08-05-10

Emerich Jenei - membru onorific AISS

     La 24 de ani de la cea mai importantă performanţă din istoria fotbalului românesc, cucerirea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua, Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti anunţă cu profundă bucurie faptul că parintele echipei legendare, Emerich Jenei, a acceptat să devină membru de onoare al AISS.

     Intalnirea cu unul dintre putinele personaje din fotbalul actual caruia toti i se adreseaza cu formula “domnule” din respect, nu din complezenta, a fost ca o oaza de energie pozitiva din care speram ca ne vom incarca, impreuna, sufletele.

     Cu o atitudine prietenoasa, parinteasca si familiara, domnul Jenei ne-a purtat mintile tinere prin povestiri nemuritoare, apanajul unor vremuri dupa care fotbalul romanesc tanjeste inca, despre orgoliosii Piturca si Lacatus, despre cerebralii Boloni si Iordanescu, despre 'petrecaretii” Bumbescu si Iovan sau despre cheile succeselor de altadata, care implicau ani de pregatire si studii, profesionalism si disciplina. Amintirile au venit vivace din glasul bland al domnului Jenei, cu lux de amanunte, de parca s-ar fi intamplat deunazi, de unde se trage, daca mai era nevoie, o concluzie fireasca: Nea Imi a trait si traieste in continuare pentru si prin Steaua!

     Fara a ne dojeni, cu un iz didactic mai mult decat moralizator, domnul Jenei ne-a rugat să transmitem tuturor steliştilor că acceptă acest statut onorific doar Î numele celor care protestează paşnic şi decent contra conducerii vremelnice a clubului din Ghencea. Domnia sa nu este de acord cu manifestările brutale, afirmând, pe de altă parte, că intelege nemultumirile si doleantele noastre, acestea fiind firesti si oportune, atata timp cat au o forma civilizata.

     Domnul Jenei este profund preocupat şi de faptul că fotbaliştii din lotul actual al Stelei au de suferit din cauza protestului suporterilor, achiesand totusi la insatisfactia noastra legata de lipsa unor fotbalisti-emblema, care sa impresioneze si sa uneasca suporterii in jurul lor prin stelism, atitudine si daruire precum şi la cea legata de faptul că managementul clubului este incapabil de a dezvolta o strategie de dezvoltare a echipei care, Î urmă cu 24 de ani, zguduia Europa fotbalistică.

     Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti Îşi exprimă Îcă o dată adânca satisfacţie că unul dintre creatorii valorilor Steliste - sportivitate, cinste, onoare, corectitudine, demnitate, profesionalism, competitivitate, dorinţa de performanţă - a acceptat invitaţia de a-i deveni membru de onoare. Îi reamintim şi pe ceilalţi membri onorifici ai Asociaţiei noastre: Ilie Savu, Ion Voinescu, Gavril Balint, Miodrag Belodedici, Vasile Stângă, Viorel Mazilu, Constantin Ardeleanu si Mihai Găinuşă.


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE