home
30-04-10

Bunica

Ascultă nepoate, se va povesti peste 20 de ani(termen la modă, impus de uriaşul Dumas şi de pigmeul Brucan), a fost odată un campionat dat dracului(ediţia 2007/2008, dacă ţin bine minte). Steaua şi Rapid, tot turul, preocupându-se mai mult de cupele europene, jucând un meci la trei zile(chin pentru balcanicul Îvăţat a lua totul à la légère), au scăpat-o din vedere pe CFR Cluj, care s-a detaşat la 15 puncte. Cum Steaua a fost bătută la Iaşi Î prima etapă a returului, doar Rapid mai putea să Îcerce prinderea „fugarului”. Dar, incredibil, băieţii lui Lăcătuş au mărit strocul şi liderul a Îceput să pedaleze Î gol. Dacă nu apărea un caz nenorocit- „Bricheta”- Î Giuleşti, unde civilizaţia sportivă se estimează să ajungă prin mileniul V, Steaua ar fi devenit mai mult ca sigur campioană. Cele 3 puncte câştigate la masa verde au declanşat şeherezade de povestitori şi aduceri aminte „dictatoriale”(avea nea Nicu un şut, fără pendulare, ce se oprea numai Î plasa goală) şi i-au costat, Î numele unei revolte socotită legitime, cel puţin 6 puncte (dăruite poliţist abjectiv de Dinamo Î Groapă şi de Rapid, Î manieră de a frâna pe alţii, la ei prioritar fiind nu vagonul de clasa-ntâia , ci cel de dormit). Numai stelist să nu fi fost: şi criticat şi cu titlul luat.

Despre episoadele ceferiştilor ardeleni cu Bistriţa, cu aşezarea zidului Î maniera celebrului Grobian Grobellar al nostru, Costel Câmpeanu, sau victoria lui Dinamo cu 2-1 Împotriva Stelei, când al doilea gol a fost dat de Bratu, ce trebuia eliminat la al doilea galben de manual de un Brad Pitt, dirijat de Lupescu, sau cazul „Bodega lui Trică”, când acesta a aranjat cu un mercenar brazilian ca să facă un 11 metri, Î ultimul joc decisiv) s-a scris cu timiditate(deşi aproape toţi cei incriminaţi au recunoscut ulterior „jaful”; inclusiv Pancu, brazilianul), preferându-se scenariul thriller-ului „Valiza”, Î regia unui neisprăvit(atât e de pitic, de pare neterminat), care terorizează o Îtreagă societate, dar Îi chinuie sadic doar pe stelişti. Însă acel titlu, nepoate, s-a pierdut la Buzău, la Gloria, numită şi „Steluţa 2”, condusă de un patron prieten cu Becali, cu jucători Împrumutaţi de la Steaua şi Î văzul unui oraş roşu-albastru. De la sine Îţeles că steliştii 2 au cedat la pas ceferiştilor clujeni 6 puncte, iar „fraţilor de aranjamente” 4(alibi perfect Î faţa justiţiei pentru adeptul dreptăţii absolute, purtătorul de valize). Din umbră a mai acţionat şi un antrenor mediocru, translatorul lui Protasov, dar golul egalizator al buzoienilor a fost Îscris, cu o execuţie nebună, de un oarecare Romică Bunică, Î minutele de prelungire ale meciului.

Nu se putea repeta scenariul vestit de la Bistriţa, când un alt nătâng, stoperul altei Glorii, Vasile Popa, a egalat, involuntar pe Dinamo, şi la următoarea fază toţi transilvănenii pervertiţi de un oltean diabolic, s-au transformat Î jaloanele unui 1-2 iar lordul şi acoliţii somau pe arbitru să fluiere finalul. Ziariştii sportivi au apreciat cum se cuvine un meci pe bune: „Steliştii, ce fraieri !?”. Romică Bunică(34 ani) nu s-a bucurat la Îscrierea golului, confirmând că un provincial banal poate face un gest de talie europeană(doar marile vedete nu jubilează când Îscriu Î poarta fostelor echipe). Bietului erou nu i s-a răsplătit gogomănia măcar cu un Premiu Fair-Play anual, ci a fost transferat ca antrenor-jucător la Olimpia Râmicu-Sărat. Aşa a transferat Bunică 10 milioane de euro Î visteria Clujului. Cât adevăr şi câtă ironie o fi Î declaraţia eroului de o seară buzoiană: „Prin golul marcat Î poarta Stelei am intrat Î istorie, Î era blaturilor, nu-i aşa ?” Se pare că a fost singurul gol marcat de Mamaie Î Liga I. Dar ce gol... Mă nepoate, iartă-mă că ţi-am tulburat somnul de copil cu aceste bazaconii şi cu tărăşenia făcută de o unică Bunică Buimacă...Ce mai ştiu de Steaua ? E condusă tot de cioban, ajuns europarlamentar, şi e triplă câştigătoare a „Cupei Balcanice Caşul de Aur”.


Constantin Ardeleanu

Articolele domnului Ardeleanu vor aparea saptamanal in cadrul rubricii „Hâtrii gazonului”, in care vor fi prezentate diverse personaje din viata echipei ros-albastre in binecunoscutu-i stil umoristic cu care ne-a obisnuit si in trecut. Articolele vor putea fi comentate pe forum, la adresa http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?s=&showtopic=21258&view=findpost&p=477184 .

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
52 ani de la 20-05-1964

Ziua de nastere a lui Belodedici.

Unul din cei mai buni fundasi ai Stelei, al carui palmares include: 5 titluri si 4 cupe ale Romaniei, CCE (1986), Supercupa Europei (1987), 2 semifinale CCE. In toamna lui '88 a fugit din Romania comunista. A marcat 21 de goluri in 225 de partide.

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE