home
29-03-10

Scurt interviu cu Maestrul Emerich Ienei

L-am sunat pentru a ii ura “La Multi Ani” cu ocazia implinirii a varstei de 73 de ani si a ii multumi din nou pentru clipele minunate pe care ni le-a daruit, ca antrenor si jucator. Mi-a multumit sincer pentru urarile de sanatate si pentru faptul ca suporterii Stelei inca se gandesc la dansul cu respect.

Discutia a alunecat evident spre Steaua si situatia ei actuala.

Dincolo de perceptia dansului ca problemele Stelei pornesc de la volatilul patron, in discutia de aproape 10 minute avuta , a dorit sa faca cateva precizari.

Cu toate ca este putin subiectiv, dupa cum mi-a marturisit, cand e vorba de fostul sau secund, actualul antrenor al Stelei, a recunoscut, obiectiv ca demiterea lui Bergodi a fost o greseala:

“Am vorbit cu patronul Stelei si i-am spus ca s-a gresit atunci cand s-a schimbat strategia inceputa de Bergodi in vara si anume intinerirea echipei. Trebuia lasat, sa faca treaba si sa joace cu tinerii care au jucat in prima jumatate a sezonului iar in vara sa se cumpere doi jucatori cu 2 milioane, care sa fie de valoare, jucatori langa care sa creasa tinerii, nu adusi 10 jucatori de 4-5 sute de mii. Trebuia avut rabdare, sacrificat sezonul asta , si apoi cu nucleul de baza format, Steaua se batea la campionat 4-5 sezoane la rand”

“ De asemenea, cred ca Stoichita a gresit cand l-a criticat pe Bergodi inainte de a fi demis, nu se face asa ceva, a gresit ca a acceptat ca obiectiv titlul si atunci a fost fortat sa joace cu jucatori experimentati, sa aduca altii in schimbul celor plecati, care nu s-au ridicat la nivelul celor pe care i-au inlocuit.

“O alta greseala a fost intrarea in cantonament, la sugestia lui gigi, care nu avea de unde sa stie ce anume e bine pentru echipa. Rupi jucatorul de familie, ii strici “atmosfera”, metodele astea nu mai dau randament.”

“Problemele Stelei pornesc de la conducere. Am urmarit actiunile voastre, am vazut ca ati castigat in instanta si e dureros sa vezi ca suporterii clubului isi castiga in instanta dreptul de a intra pe stadion. Am observat si ca presa, in goana dupa senzational, a relatat presupusele incidente dinainte de meciul de la Targu Jiu si cred ca a fost eronata goana lor dupa senzational si stiri exagerate”

“Steaua si-a pierdut din spirit, Steaua nu mai este echipa care intra pe teren ca favorita”


Armanovici

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE