home
16-12-09

Gavril Balint, Membru de Onoare al AISS

Gavril Pele Balint este, Îcepând de astăzi, 16 decembrie 2009, Membru de Onoare al Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti, datorită modului Î care a Îţeles să apere valorile Stelismului - sportivitate, cinste, onoare, corectitudine, demnitate, profesionalism, competitivitate, dorinţa de performanţă - atât din teren, cât şi ca Suporter.

Domnul Balint se alătură, astfel, celorlalţi membri onorifici ai Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti: Miodrag Belodedici, Ilie Savu, Vasile Stângă, Viorel Mazilu şi Mihai Găinuşă.

AISS precizează că va Îcerca să ofere acest statut şi altor figuri emblematice ale Stelismului.

Gavril Balint a evoluat la Steaua timp de aproape zece ani, Ître sezoanele 1980/1981 - 1989/1990, a evoluat Î 264 de meciuri, Îscriind 69 de goluri. A cucerit, Î acest răstimp, Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei, cinci titluri consecutive de campion al României (din 1985 până Î 1989), trei Cupe ale României (1987, 1988 şi 1989), precum şi titlul de cel mai bun marcator al ediţiei de campionat 1989/1990.

Deşi Asociaţia a fost Îfiinţată Î urmă cu aproximativ trei ani, reamintim că AISS a avut şi alte realizări de răsunet: aniversarea a 60 de ani de la Îfiinţarea clubului – eveniment la care au luat parte peste 1.000 de persoane, printre care Gheorghe Hagi, Gabi Balint, Ilie Dumitrescu, Mirel Rădoi sau Alina Dumitru, am contribuit la realizarea primei coregrafii din deplasare a unei galerii româneşti Îtr-un meci de cupele europene – la partida cu Slavia Praga, din data de 19 septembrie 2007, Î acelaşi an i-am susţinut pe hocheiştii noştri Îtr-o finală de Cupa României la Miercurea Ciuc, am organizat sărbătorirea a 61 de ani de la Îfiinţarea clubului – eveniment la care au luat parte, prin alţii, Ilie Savu, Vasile Stângă sau Viorel Mazilu, şi, poate acţiunea care a avut cel mai mare impact Î presa românească şi Î inimile fanilor, protestul “62 – Ne Vrem Clubul Înapoi”, un strigăt de revoltă, la aniversarea a 62 de ani de la Îfiinţarea Stelei, Împotriva a tot ce se Îtâmplă Î acest moment Î cadrul unicului club românesc de fotbal care se poate lăuda cu o echipă de aur şi cu una de argint Î competiţiile europene intercluburi.

În Îcheiere, am dori sa-i mulţumim Îcă o dată DOMNULUI Gavril Balint pentru modul Î care a apărat de-a lungul timpului valorile Stelismului: sportivitate, cinste, onoare, corectitudine, demnitate, profesionalism, competitivitate, dorinţa de performanţă.

Scrisoarea lui Gabi Balint pentru Gigi Becali: "Unui om fără viitor la Steaua!"

Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE