home
19-11-09

Mai mult decat ura

Românii nu se revoltă atunci când sunt jucaţi in picioare, ei preferă să cadă la o inţelegere cu agresorul. Dovada? Boierii care trădau domnii români in favoarea oricărei puteri străine care le oferea privilegii, ori perioada fanariotă, de exemplu.

Comunismul este un alt exemplu de atitudine tipic românească. După cel de-al doilea război mondial o groază de români au preferat să gireze sistemul comunist in mod activ, Îscriindu-se intr-un partid care a incercat să nimicească credinţa care ne-a păstrat latinitatea de atâtea secole, sau pârând la Securitate ce făcea ori ce spunea un confrate.

Aşa incât nu ar trebui să ne mire atitudinea atâtor oameni in faţa unui personaj atât de primitiv ca Gigi Becali, devenit simbol al mitocăniei intr-un timp revoltător de scurt.

Interesant este că cei care urlă cu entuziasm trivialităţi la adresa echipei Dinamo, de exemplu, se simt dezgustaţi când sute de oameni işi răcnesc din străfundul inimii sila faţă de emblema neruşinării din România!
Jurnalişti care "nu au observat" ani de-a rândul scandările uluitoare, de pe Stefan ce Mare sau Giuleşti, la adresa "şesarului" Naţionalei, au tendinţa de a poza in ingroziţi la auzul strigătelor de dezgust faţă de imaginea reprezentativă a nesimţitului din societatea românească.

Iată că românii nu numai că nu se revoltă in faţa anormalităţii - in orice proporţii! - dar se simt şi inconfortabil când această senzaţie din viaţa lor riscă să dispară!

Deratizarea Templului a avut un inceput de forţă! Ghencea a devenit, din simbolul fotbalului românesc, un loc care l-a ingrozit până şi pe simbolul bişniţei din România. Dacă, timp de ani de zile, protestele civilizate şi ignorarea respectivului nu au avut succes, iată că manifestările extreme au avut.

Totuşi, deşi am atras atenţia tuturor, se pare că destinatarul "urărilor de bine" nu vrea să se dea plecatului.

Un imens succes este insă faptul că marea majoritate a gloriilor roş-albastre - cu Seniorul Ilie Savu in frunte! - sunt de acord cu protestele! Nici nu se putea altfel...

Mai mult, mass-media - nu-i băgăm in discuţie pe reporterii care ar fi gata să renunţe şi la telefonul mobil pentru a smulge o declaraţie de la nea Gigi - incepe să-l privească mai degrabă critic pe Gigi Becali: Ovidiu Ioaniţoaia i-a oferit spaţiul din rubrica sa unui AISS-ist scuipat şi injurat de Fane Dediu&comp., ziarele incep să se umple de interviuri cu foste glorii care Îl critică pe bişniţar, AISS işi spune părerea din ce in ce mai des, deşi, până in urmă cu un an, marea parte a presei nici nu ştia ce Îseamnă acele litere, abuzurile conducerii din Ghencea sunt relatate pe larg tot mai des, jurnalişti precum Emil Grădinescu oferă sfaturi privitoare la modul in care ar trebui să se deruleze acţiunile de protest, deşi, in urmă cu ceva timp, priveau protestele ca pe un soi de bombă anti-fotbal.

Avem, iată, cu cine discuta! Nu credeţi că ar fi cazul să incepem să vorbim şi să impunem noi direcţia dezbaterilor? Noi, adică cei care protestează pe stadion, care se implică direct, nu cei care stau pe margine şi aleg să facă orice altceva.

Avem posibilitatea să urlăm pe stadion ce ne dorim: Ilie Savu, CCA, Anghel Iordănescu, Marcel Răducanu, Ladislau Boloni, Gabi Balint, Gică Hagi, Sevilla, Adrian Ilie.
Avem posiblitatea să dăm profunzime acestui protest de o amploare fără precedent in ţara unde laşitatea este o virtute.


Amintiţi-vă de scrisoarea lui Ladislau Boloni către nemernic! Nu merită acest protest mai mult decât ură, fie ea şi la adresa unui dintre cei mai oribili români?

Amintiţi-vă de scrisoarea lui Gabi Balint la adresa celui care se crede un Mesia pentru fotbalul românesc. Nu merită acest protest mai mult decât ură, fie ea şi la adresa prostului cu bani din fotbalul românesc?

Amintiţi-vă de vorbele legendarului Emerich Jenei referitoare la modul in care trebuie să continue protestele.

NOI SUNTEM STEAUA!

Haideţi să fim demni până la capăt de acest slogan!

Ne-am creat atât de greu loc pe micile ecrane, in presă, in sufletul fostelor mari glorii.

Haideţi să ii câştigăm definitiv de partea noastră!

Lari

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE