fcsteaua.ro

Un Derby agitat

51 posts in this topic

Pentru început, nu scriu aceastã cronicã încercând sã fiu o voce a peluzelor steliste, ci doar pentru cã sunt unul dintre redactorii fcsteaua.ro care cunosc cât de cât scena ultra' internã din ultimii ani. Probabil unii membri ai peluzelor nu vor fi de acord cu pãrerile mele.

 

Derbyul de ieri a fost unul agitat, cu destule "evenimente" ce îl vor fixa probabil în memoria suporterilor. Atât ultrașii steliști cât și cei dinamoviști se pregãteau de confruntare dupã serii foarte proaste ale propriilor echipe, situație care și-a pus amprenta și asupra coloraturii acestui derby. Alte 2 întâmplãri au avut de asemenea o influențã însemnatã: venirea lui Walter Zenga în ªtefan cel Mare și suspendarea primitã de Dinamo în urma "prestației" pirotehnice a PCH din meciul cu Rapid.

 

Ultrașii steliști au tratat acest Derby cu importanța cuvenitã. Niciun meci nu seamãnã cu unul cu Dinamo. Mobilizarea a fost deci pe mãsurã, ea întinzându-se pânã târziu în nopțile precedente zilei de sâmbãtã. S-a vopsit cu "înverșunare", în ciuda vremii și a ceții care ar fi ținut pe oricine în casã, la o ciocolatã caldã sau un vin fiert.

 

Peluza Sud a pregãtit o coregrafie ofensivã, printr-o pânzã de dimensiuni mari (36m x 25m), care înfãțișa un bancomat al bãncii FC Dinamo pe al cãrui afișaj se putea citi "Cont PCH". Chitanța ce ieșea din bancomat inventaria cele mai celebre deplasãri externe ale rivalilor din Groapã, finanțate dupã cum s-a aflat (și dupã cum bãnuiam cu toții) de cãtre conducãtorii dinamoviști fie direct, fie prin diverse "inginerii" financiare. Dupã fiecare deplasare, pe chitanțã se putea citi "ACHITAT" și "MULÞUMIM". Mesajul coregrafiei: "Mereu finanțați // O, voi, unicii ultrași adevãrați!". O notã bunã pentru calitatea pânzei, chitanța nefiind la fel de lizibilã din pãcate. Totuși, de remarcat sistemul prin care s-a reușit rularea acesteia pe pânzã.

 

Din pãcate, coregrafia din plãcuțe pregãtitã de Peluza Nord nu a fost acceptatã de cãtre observatorul partidei Valentin Alexandru, sub pretextul cã din plãcuțe s-ar putea forma mesaje obscene sau care sã instige la violențã. De fapt, a avut loc un troc, suporterilor steliști propunându-li-se fie acceptarea coregrafiei Nordului, fie acceptarea steagurilor pe întregul stadion (deși interzicerea steagurilor n-ar fi avut niciun fundament legal).

 

La capitolul mesaje, mã declar slab documentat. Febra meciului, poziția mea de pe stadion sau ceața m-au împiedicat sã vad ce scria pe majoritatea mesajelor. ªtiu însã cã pentru acest meci s-au vopsit foarte multe mesaje (numai grupul Desant având pregãtite în jur de 10) și din ce am observat ele nu au fost afișate toate, îndeosebi din cauza ceții foarte dese.

 

La începutul meciului, Peluza Nord a afișat pe gard un mesaj extrem de sugestiv probabil pentru sentimentele multor suporteri steliști: "Astãzi ultimul vostru tren, vrem 11 fiare pe teren!".

 

Legat de subiectul Zenga, ambele peluze au avut mesaje, La Nord, Desantul a afișat "Odatã ne-ai fãcut o promisiune // Dar te-ai schimbat și-ai devenit un câine". La SUD, mesajul a aparținut Ultras: "Soarta nu iartã, Walter!".

 

De asemenea, la Nord au mai fost afișate mesaje precum:

 

"Visați imnul Ligii în ªtefan cel Mare // Dar tot ªtefan Bãnicã se aude-n difuzoare" (Nucleo)

"Voi ați ars în peluza din Ghencea" (nesemnat)

"Peluza Catering & Hostess" (Desant)

 

Alte mesaje de la SUD:

 

"Bani vã dã, torțe vã bagã // Cristi e șef de brigadã" (Glas)

"Ziariștilor // În cãutare de senzațional // Renunțați la orice principiu profesional" (Stil Ostil)

 

În privința mesajelor, cei care au de fãcut corecturi sau adãugãri sunt rugați sã intervinã.

 

Pirotehnic, controlul corporal efectuat asupra noastrã de agenții BGS și-a spus cuvântul, doar la SUD apãrând 3-4 torțe la începutul meciului. Au existat însã fumigene la ambele peluze, în colțul din dreapta al Peluzei Nord formându-se o adevãratã perdea roș-albastrã în primele minute. Senzație a provocat însã o torțã la tribuna a doua, aprinsã imediat dupã golul lui Neaga!

 

Coloristic, derbyul a fost unul memorabil! Este capitolul la care am excelat, fãrã doar și poate. Pe lângã prezența bunã obișnuitã a SUDului, surpriza foarte plãcutã a venit din partea Nordului, care și-a dublat numãrul steagurilor mari la acest meci (sperãm și la altele), afișând peste 15 astfel de steaguri. Steagurile mari au fost deci la înãlțime. Alãturi de cele 2000 de steaguri medii oferite de cãtre Asociația Independentã a Suporterilor Steliști la tribuna a 2-a, peluzele au colorat extraordinar stadionul. Imaginile din minutele de prelungiri cu Templul colorat în roș-albastru au produs o dozã consistentã de senzații tari.

 

Vocal, s-a cântat bine per ansamblu, însã mediu totuși pentru un Derby, cu un plus de partea Nordului. O problemã din ce în ce mai mare pare sã fie generalizarea goarnelor, instrumentele folosite de acei suporteri care cred cã poluarea aceea fonicã este echivalentã cu a-ți încuraja echipa.

 

Rivalii noștri au avut o prestație mult sub ce ne-au obișnuit. În primul rând, au venit fãrã coregrafie, eveniment ce nu cred sã se fi întâmplat în ultimii 5 ani cel puțin. Coloristic au stat extrem de slab, însã în condițiile actuale bãnuiesc cã faptul poate fi pus pe seama celor de intrare. Este de notorietate cã în deplasãrile "cu risc" este din ce în ce mai greu sã introduci steaguri, în special pe cele mari.

 

Întrucât am urmãrit meciul de la SUD nu pot sã-mi dau cu pãrerea despre prestația lor vocalã. Nu i-am auzit decât de vreo 2 ori tot meciul, însã nici în primãvarã (când s-au prezentat foarte bine) nu i-am auzit de prea multe ori. La fel, nu am vãzut dacã și ce mesaje au avut. Le-am vãzut pe cele puse pe gardul ce ne despãrțea de ei: "Falșilor", unul care începea cu "La Cluj cam șifonați" și încã douã steaguri ce nu meritã menționate.

 

Singurul punct la care câinii au "câștigat" partida a fost cel pirotehnic. Probabil au avut în jur de 40-50 torțe, majoritatea fiind aprinse în minutul 10 și majoritatea inundând gazonul (cu excepția câtorva care și-au cãutat drum cãtre SUD). Jocul cu torțele s-a repetat de-a lungul partidei, rivalii noștri aruncând și cu scaune în teren, probabil când au terminat torțele.

 

Imaginile au fost frumoase și se vor adãuga palmaresului PCH, dupã alte recitaluri precum cel cu Rapid din etapa trecutã sau cel de la sfârșitul sezonului 2006-2007. Personal însã nu pot trece peste o întrebare absolut legitimã: cum se face cã, chiar și în condițiile în care BGS a recurs la un control corporal de tip "antiterorism", câinii au reușit sã intre cu 50 de torțe? De Jandarmerie nu vorbesc, este de notorietate cã jandarmii sunt mânã-n mânã cu "ultrașii" din ªtefan cel Mare. Dacã cineva își închipuie cã la un meci precum Dinamo-Rapid poți introduce 200 (!!!) de torțe fãrã o înțelegere prealabilã cu Jandarmeria, este prost! Se pare însã cã și în rândul BGS (firmã plãtitã însã de clubul Steaua!) existã prietenii cu rivalii noștri. De altfel, atunci când i-am arãtat spre control un steag de 2 bețe cu chipul lui Lãcãtuș, un agent BGS a avut "inspirația" sã mã întrebe "Lãcãtuș, fiu de boschetar?". Dacã 5 astfel de jeguri au fost postați și la intrarea oaspeților, totul pare sã se explice.

 

Una peste alta, Derby câștigat detașat de ultrașii steliști. Ne vedem în ªtefan cel Mare!

 

Ovidiu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un articol interesant!! Asteptam cat mai multe articole de acest fel!Succes in continuare! :biggrin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

La televiziunea aia la care platim bani fie ca ne uitam fie ca nu, un idiot pe nume furdui spunea prostimii care nu a vazut meciul ca stelistii au innecat in fum stadionul. Poftiti oameni pentru ce se dau bani, sa se minta cu nerusinare. Orice om de buna credinta care a vazut meciul transmis de Kanal D poate sa infirme cele spuse de catre acest pseudo-jurnalist si prezentator de stiri sportive impracat intr-un costum de doi bani si legat la gat cu o cravata de 1 ban! Am fost mai buni, suntem si vom fi intotdeauna! CU Steaua PANA LA MOARTE!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum am vazut la sport ca au introdus tortele prin niste cartoane mulate pe" p e n i s" :)) si cu ajutorul unora imbracatzi in tricouri marca BGS care atunci cand au ajuns in peluza s-au dezbracat de acele haine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din pacate am observat si eu perpetuarea fenomenului asta idiot, de sorginte sovietica, de suflat in goarne pana iti ies ochii din cap... Pentru mine e o ciobanie fara margini. Nu se mai aud cantece si totul pare un fundal de front...

Taranie fara margini. ar trebui interzisa comercializarea goarnelor in preajma stadionului sau sa se vorbeasca cu crainicul stadionului care sa faca apel la suporteri sa nu mai polueze fondul sonor...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goarnele au devenit o adevarata problema!!Numai la rusi si ucraineni mai vezi terminati de astia care inca putin si te surzesc!!Alta chestie care m-a deranjat, a fost ca la impartirea steagurilor(Respect AISS) au sarit toti taranoii sa ia cate 2-3 steaguri ,ca doar erau moca!!Au incercat oamenii la inceput sa le imparta civilizat da n-ai frate cu cine!!Daca cereau cate 1 leu pe steag nu mai era asa mare inghesuiala!!

In rest,multumit de rezultat, de joc(partial) si placut surprins de prestatia galeriei de la Nord si chiar a restului spectatorilor in unele momente(sper ca nu din cauza frigului)!!

Cu Steaua pana la moarte!!

Edited by David_Steaua2007

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa stiti si voi..aia de la Dinamo aveau pe ei (vreo 10 insi) tricouri albastre cu bgs.Trebuie stiut faptul ca Seful de la BGS este ruda cu unul dintre liderii nuova guardia.Asa ne putem explica cum au putut introduce tortele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pacat de incidentul cu jandarmii/bgs`ul provocat de SUD ...totul a pornit de la cele 2 "mesaje" puse pe gardul dintre peluza cu "m__e Steaua"...in rest...cat de cat s-a incercat evitarea producerii de incidente...de acum..asteptam etapele de suspendare..

 

da..stiau de coregrafia sudului...si au avut si un contra-mesaj..

Edited by zoloz2005

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unele chestii degeaba le stii pentru ca pur si simplu nu suporta contramesaje :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

suntem cea mai puternica galerie din tara ,dar daca am avea si un singur lider de galerie sau cel mult 2,cred ca am fi cu adevarat peste toti la un loc. sunt prea julti asa zisi lideri de galerie si asta nu e bine pentru Steaua. vremea cand jean pavel era seful a fost cea mai frumoasa!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Din pacate am observat si eu perpetuarea fenomenului asta idiot, de sorginte sovietica, de suflat in goarne pana iti ies ochii din cap... Pentru mine e o ciobanie fara margini. Nu se mai aud cantece si totul pare un fundal de front...

Taranie fara margini. ar trebui interzisa comercializarea goarnelor in preajma stadionului sau sa se vorbeasca cu crainicul stadionului care sa faca apel la suporteri sa nu mai polueze fondul sonor...

Am remarcat si eu nenorocirile alea de goarne, da deh, e mai usor sa suflii in kktul ala decat sa canti...dar cum ii opresti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Membrii galeriei steliste prezenti in Peluza Sud au pregatit pentru derbiul din aceasta seara o coregrafie care ii infatisa pe liderii galeriei dinamoviste din "Peluza Catalin Hildan" scotind bani dintr-un bancomat, aluzie la faptul ca sunt platiti de actionarii din Stefan cel Mare.

 

Replica dinamovistilor a venit, surprinzator, printr-un mesaj scris. Dinamovistii aflasera de coregrafia Stelei si au pregatit replica : "Cu bancomante desenate, va ascundeti de realitate.", au replicat dinamovistii

Share this post


Link to post
Share on other sites

pai kkt, daca au rude la BGS... BGS-u a stiut din timp de coregrafie... cat de greu o fi sa le pui cap la cap

Share this post


Link to post
Share on other sites

Total off-topic da' mi se pare important :

Am citit acum in prosport ca Becali nu ar fi intrat in parlamentul european. Asta e bine sau rau? Mie mi se pare un lucru bun pe de-o parte ca ar putea sa ne lase in pace,insa pe de alta parte e rau pentru ca ar putea sa nu se mai implice financiar la Steaua atata timp cat a vazut ca a obtinut un procent foarte mic la voturi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jiji Becali si-a luat de la romani prima palma binemeritata:nu a atins nici macar pragul de 5%!

Sa vada papagalul ca nu e tara asta plina de prosti,cum credea el...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@shacker, danimarcu

 

Mutati discutia in alta parte!

Share this post


Link to post
Share on other sites

....am fost la meci....am vazut toate mesajele...am mai si observat ca javrele si-au pus bannerele p gard abia la pauza.....insa....am observat ceva....nush dc si Nord-ul stia coregrafia lor...dar la un moment dat...a aparut un mesaj...care zicea cam asa.."Pentru ca nu va duce capul"....sa fie un contramesaj la ce au scris ei...pentru ca atunci cand au afisat mesajele...incepea cu "Pentru ca.."..si bla bla...mai multe panze....asta din ce am observat eu...am stat la T1 si am vazut mesaje de ambele parti....

Share this post


Link to post
Share on other sites

toata lumea stia ca asta o sa se urmeze dupa meciu asta.....

presa scrisa minte si denatureaza adevarul,televiziunea mananca rahat pe paine,mitica cap de bibilica ne face teroristi,Sandu vrea sa interzica deplasarile,toti taranii cu pamant sub unghii si tastaturi sub degete se plang ca nu mai pot ei sa vina cu familia la meci,familie care dupa 10 litrii de pufoaica e luata la pari(ei da asta nu conteaza pe langa adevaratele scursuri ale societatii),jandarmii au fost agresati,saracutii au incercat sa ne protejeze pe noi.....la bara nu au vrut decat sa ne parfumeze frumos pentru meci....si noi ca niste huligani ce suntem i-am atacat cu pietre si le-am stricat masinutele

 

va dorim ce ne doriti voi noua,si sa vi-se-ntample voua

 

zi de zi mor zeci,sute de persoane in tara asta din cauza unor tarani infecti ce se imbata la crajma din colt si isi pricopsesc nevestele cu un deces letal pentru ca nu i-a pus ciorba in farfuria pe care o vroia el....dar parca asta nu face asa de mare rating NU E ASA ???(si exemplele sunt cu zecile)

 

daca nu ma insel,pe prima TV,imediat dupa stirea cu huliganii teroristi bla bla,a urmat.....foarte firesc....si un contraexemplu.....sa vada omu....asa nu...asa da......nunta cu mare fast a unor milogi simpatici.(sa va faceti luna de miere la torino-am auzit eu ca e cald in perioada asta a anului....e chiar INCENDIAR....pupa-v-ar reci pe toti)

 

Iara stii tu tot luati`as presa`n p**a

Apuca`te de mana si scrie pe noi ne doare`n p**a

 

DACA PROSTITUTIA A FOST PRIMA MESERIE DIN LUME,IN MOD SIGUR A DOUA A FOST JURNALISTICA,URMATA INDEAPROAPE DE MULT IUBITII APARATORI AI LEGII(SUB TOATE FORMELE LOR).

Share this post


Link to post
Share on other sites

majoritatea tortelor au fost bagate de dinamovisti imbracati in BGS..inainte cu 2-3 zile cand am vb cu un caine si mi-a zis cum o sa bage tortele.. am ras de el, dar din pacate a avut dreptate.

M..E garda pentru ca iar au abuzat de uniforme(in special dupa meci cand au plecat cainii)

LIBERTATE PENTRU SUPORTERI !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

baa,ati luat-o razna cu tortele astea si cu cainii! noi n-am bagat? asta inseamna ca am avut blat? daca cu un tricou cu bgs se poate intra in Ghencea fara probleme,atunci maine la prima ora imi cumpar vreo 10.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:steag_steaua_ro: Si bgs (***** lor) si jandarmeria (********) au incitat suporterii stelisti pe la peluza si inainte si dupa meci

 

Atentie la limbaj.

Edited by fane_casieru'

Share this post


Link to post
Share on other sites

in saptamana premergatoare meciului..pe terenul unde s-a facut coregrafia venea in voie oricine sa alerge.Eu asa cred ca au aflat coregrafia.Mi s-a parut dubios un tip..dar nu s-a luat nimeni de el.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate ați observat cã titlurile din presã au sunat cam așa:

 

"Zenga demis"

"Criza de la Dinamo"

"Zenga a cedat"

"Badea: nu îi putem garanta postul de antrenor"

"Borcea a plâns"

 

Nu am vãzut nicãieri titlurile corecte:

 

"Steaua mãturã cu Dinamo"

"Spiritul lui Lãcãtuș"

"Steaua își revine"

 

ziarist = PORC DE CÂINE

Edited by SuperSteaua

Share this post


Link to post
Share on other sites

voi chiar credeti ca "spartanii" sunt atit de bine dotati ce sunt toti regi porno

mai degraba ca ca sa treaca tortele le-au bagat in c..r :)

Share this post


Link to post
Share on other sites