fcsteaua.ro

Steaua in Asociatia Internationala a Cluburilor

20 posts in this topic

FC Steaua va face parte, incepand cu acest sezon, din Asociatia Internationala a Cluburilor, alaturi de alte 39 de cluburi (din 22 de tari) de prima clasa din Europa.

Clubul nostru a fost ales pentru a participa, din postura de membru fondator al acestei organizatii, ca urmare a performantelor notabile pe plan international pe care le-a obtinut in ultimii ani, punctajul obtinut fiind superior adversarilor din campionatul intern.

Romania ocupa locul 6 in clasamentul UEFA pe 2007, Steaua obtinand o medie de 47 de puncte de-a lungul ultimilor cinci ani competitionali. Cele mai importante cinci campionate din Europa (Spania, Italia, Anglia, Franta si Germania) vor fi reprezentate de catre patru cluburi, in timp ce Portugalia si Olanda participa prin intermediul a doua cluburi.

In calitatea sa de membru fondator al noii asociatii, FC Steaua va face parte din aceasta cel putin trei ani de zile, perioada in care va avea dreptul la doua voturi din totalul celor 103 disponibile. Primul este acordat din oficiu pentru membrii fondatori, in timp ce al doilea a fost obtinut datorita faptului ca gruparea "ros-albastra" a cucerit Cupa Campionilor Europeni in 1986.

Reuniunea in cadrul careia se va da forma finala a acestei asociatii, precum si denumirea definitiva a acesteia va avea loc in zilele de 13 si 14 noiembrie, la Bruxelles, cu ocazia adunarii G14. Clubul FC Steaua va fi reprezentat de presedintele Valeriu Argaseala.

SteauaFC.com

OK,suntem intr-o asociatie in care se presupune ca se afla cele mai puternice 40 de cluburi din Europa. Si cu ce ne incalzeste pe noi asta?

Inca odata se demonstreaza ca Steaua este singurul club european din Romania. Pacat de patron.

OK,suntem intr-o asociatie in care se presupune ca se afla cele mai puternice 40 de cluburi din Europa. Si cu ce ne incalzeste pe noi asta?

Daca vrei caldura, du-te langa calorifer... suntem acolo unde nu va fi niciodata vreo alta echipa din Romania. Si asta e de ajuns ca sa raspund la intrebarea ta.

Inca o dovada ca Steaua e cel mai mare club din Romania! :D

Pentru a face parte in continuare din aceasta asociatie este nevoie ca in urmatorii 3 ani sa avem rezultate sasisfacatoare pe plan european.

Este intr-adevar ceva semnificativ, totusi cred ca vom ramane aici si dupa 3 ani chiar daca nu vom mai avea aceleasi rezultate in Europa. De exemplu Steaua Rosie Belgrad nu prea rupe deloc gura targului, dar totusi a fost si ea invitata!

Este intr-adevar ceva semnificativ, totusi cred ca vom ramane aici si dupa 3 ani chiar daca nu vom mai avea aceleasi rezultate in Europa. De exemplu Steaua Rosie Belgrad nu prea rupe deloc gura targului, dar totusi a fost si ea invitata!

Steaua Rosie are o Scuza, au vandut pe cei mai buni jucatori. Vidic,Stankovic,Stojkovic,B.Ivanovic,D.Basta,Kezman etc.

nu cred ca nu rupe gura targului facuse 1-1 cu bayern munchen pana in min. 92 daca nu ma insel ..ma rog nu asta conteaza ...ci fotbalul diferit pe care-l joaca..

la cum jucam noi acuma Steaua rosie belgrad joaca la misto cu noi !! parerea mea!! poate ca nu am dreptate iar asta e parerea mea!! si cum tot noi cerem dreptul la libera exprimare va rog frumos sa ma corectati daca gresesc ...dar sa nu ma atacati

Daca vrei caldura, du-te langa calorifer... suntem acolo unde nu va fi niciodata vreo alta echipa din Romania. Si asta e de ajuns ca sa raspund la intrebarea ta.

Praf in ochi..., Saphyrre. Chiar nu ne incalzeste cu nimic. Vom fi la fel de importanti cum suntem si in CL.

Aceasta asociatie este un raspuns la planurile lui Platini si la noile reglementari europene. Noi (cluburile mici) suntem doar o unealta care creeaza cadrul "democratic". Totul este in favoarea cluburilor cu adevarat puternice.

@Ayrton, sa nu ne grabim. S-ar putea ca intr-o zi cele 2 voturi ale noastre sa atarne mai greu decat ne asteptam.

O mare lovitura d imagine.Acesta invitatie este confirmarea superioritatii in Romania si ii doare pe adversarii nostri bucuresteni mai mult decat ne bucura pe noi.Deocamdata nu stim sa spunem cam cat d importanta este aceasta invitatie,la propriu vorbind,adik cu ce ne ajuta si cat d mult,dar in mod sigur intareste expresia "NUMAI NOI"

Este o numire meritata dar care vine, din pacate, in cel mai prost moment. La intalnire o sa se duca oierul cu sluga Argasseala si sa vezi declaratii: ioooo am facut, iooo am dres, iooo am investit etc.

Eu ma duc la meciul cu spaniolii - macar i-mi strig supararea si ura pentru cioban. Cred ca este mai rau sa-l lasam sa-si faca mendrele si sa spuna: ce simbol, nu a venit nimeni pentru Marius... sau alte mizerii. Stim cu totii ca va incerca pe toate caile sa-i minimalizeze pe Lacatus si pe Ienei (daca vine) - orice simbol daramat il poate face pe el mai inalt. Gandire josnica si simplista dar din pacate eficace.

Exceptionala veste!Iti umple sufletul de bucurie cand stii ca stai si tu la "masa celor mai puternici".Nu stiu daca o meritam din plin sau nu dar e o veste incantatoare.Cata stupoare...cand iti merge mai rau,atunci vine cineva si te ridica(la modul teoretic)printre fruntasi[-(

nu cred ca nu rupe gura targului facuse 1-1 cu bayern munchen pana in min. 92 daca nu ma insel ....

Te inseli. :tongue: A fost 2-1 pana in minutul 84!

:steagcruce: Important este ca suntem si noi acolo! Ca aceasta invitatie vine intr-un moment delicat din viata echipei este alta poveste... Una peste alta este o recunoastere meritata a performantelor realizate in Europa!!! FORZA Steaua!!!

Dragilor, asta e egal cu ZERO. Ia citiți d-aci:

"All associations represented

The ECA, as an independent autonomous body representing the European clubs, is drawn from all of UEFA's 53 member associations. The ECA shall in principle be composed of 103 clubs, with the precise number of clubs from each member association established every two years at the end of the UEFA season on the basis of the UEFA ranking of its member associations according to the following principles. The three highest-ranking associations will have five clubs; the next three, four clubs; the associations ranked from seventh to 15th will each have three clubs; associations ranked from 16th to 26th will have two clubs; and those remaining associations will have one club." http://www.UEFA.com/UEFA/keytopics/kind=40...sid=648350.html