fcsteaua.ro

ANTI-STELISMUL ÎN PRESÃ

44 posts in this topic

Este o realitate. Acest curent existã în presa de azi, fie ea scrisã, radio-TV sau electronicã. Iatã doar douã exemple, relativ recente.

Un auto-intitulat ziarist, al cãrui nume rimeazã oarecum cu „zdreanțã” și definește în mod normal un accesoriu de modã femininã, își permite sã scrie urmãtoarele rânduri într-un cotidian de sport:

„Abia în stagiunea trecutã s-a vãzut cu adevãrat mâna de antrenor a lui Olãroiu: deși s-a calificat în grupele Ligii, calitatea jocului s-a degradat continuu, doar jongleriile de culise plasând Steaua înaintea lui CFR Cluj pe poziția secundã, de Champions League.”

Acest individ nu este la primul sãu atac împotriva Stelei. Iatã un alt exemplu, și acesta recent:

„E cu siguranțã nedrept. Dinamo, campioana României, are șanse mai mici de a intra în grupele Champions League fațã de vicecampioana Steaua, echipã pe care a dominat-o net sezonul trecut.”

Ce poți face în calitatea ta de suporter stelist în momentul în care citești aceste rânduri neobrãzate, scrise cu o vãditã rea-voințã și izvorâte cu siguranțã dintr-o frustare tipicã rivalelor? Dacã citești online, poți sã te asiguri de imposibilitatea da a mai posta pentru ceva vreme la secțiunea comentarii a forumului respectiv, pentru cã bineînțeles vei umple pagina cu înjurãturi la adresa autorului. Dacã citești versiunea tipãritã, vei grãbi sfârșitul fițuicii, predând-o cât mai repede soției/mamei pentru activitãți uzuale în gospodãrie, precum curãțatul cartofilor..

Dacã în exemplul de mai sus motivația autorului este clarã, în cel ce urmeazã, lucrurile sunt mai grave. Îl mai știți pe Mihai Stoica, „eternul stelist”, cum el însuși se caracteriza nu cu multã vreme în urmã? Iatã ce a declarat domnia-sa: "Nu ințeleg de ce președintele Consiliului de Administrație de la Steaua nu dorește aducerea de arbitrii strãini. Anul trecut ne-am bãtut pentru acest lucru iar acum vãd cã cei de la Steaua nu doresc acest lucru. Sã aibã și ei curajul sã recunoascã când s-a greșit în favoarea lor, așa cum o fãceam și eu în trecut." Nu doresc sã comentez în nici un fel fondul acestei declarații, ci doar rapiditatea cu care ea a fost preluatã de presa „sportivã”.

De ce aceastã înverșunare împotriva echipei cu cele mai importante rezultate din istoria fotbalului românesc, palmares la care a contribuit în sezoanele trecute și Mihai Stoica? Rãspunsul, cred eu, este relativ simplu: Steaua vinde! Însuși numele acesta magic este cel care atrage. Vrei sã se citeascã articolul tãu, pune cuvântul „Steaua” în titlu! Dacã ești frustrat precum domnul Zdreanțã, adaugã venin la incompetența cu care te-a „înzestrat” natura și gata, un nou articol anti-Steaua s-a nãscut! Redactorii-șefi admit aceste articole, pentru cã vând ziarele. Factorii de decizie din presã stau și se mirã apoi cã un cameraman a fost lovit de un „suporter” cu un lanț, fãrã sã-și asume și partea lor de vinã pentru aceste incidente.

Cum trebuie sã rãspundem noi acestor provocãri? În niciun caz cu lanțul, fie și pentru cã în felul ãsta le dãm satisfacție „dușmanilor” noștri. Trebuie sã fim conștienți de superioritatea echipei pe care o susținem și de faptul cã aceastã superioritate a creat, creeazã și va crea frustrare în rândul adversarilor. Când suntem atacați prin cuvinte, trebuie sã rãspundem tot prin cuvinte. Cuvintele pot da formã și fond multor documente, printre care comunicate de presã sau chiar acțiuni în instanțele judecãtorești!

alexblaja

Si chiar nu poti sa-i spui numele? Nu-mi vine acum, dar oricum stiu destui ziaristi care sunt impotriva Stelei. Intr-adevar Steaua se vinde bine, dar in Romania se vinde foarte , foarte bine scandalul si prostia.

Ziaristul ala e un idiot!! Cum indrazneste el sa suna ca Steaua s-a folosit de lucruri necurate pentru a lua locul 2 ? Te rog io spune cum il cheama!

Superb articol si obiectiv.Ai doar cofirmat ,Anca odata cea ce am obs.si yo ca an presa moderna se doreste scandal (ceea ce nu este de azi de maine),dar mai mult parca uni si-au pus tinta pe cea mai iubita echipa din tara ,ironic ,ansa nu trebuie sa le raspundem ci sa ne vedem de echipa, de coregrafi ,de atmosfera si de alte moduri de a ajuta echipa.

Ai dreptate fara violenta pentru ca nu demonstram ca suntem superiori prin acte huliganice.

P.S Felicit suporteri Stelei pentru anpacarea (ca cap ) pentru ca nu face bine nimanui.Si chiar felicit ciobanul pentru ramasita aia de creier care a plutit la antalnire. :rolleyes:

Forza Steaua ,mereu superiori steagcruce2 steagsimplu

Eu ' ma joc ' de'a jurnalista la un ziar destul de mic din Ploiesti, dar aici am aflat cum se face presa. Am ramas socata cand redactorul-sef a venit la un coleg si i'a spus sa scrie un articol in care sa gasesca orice greseala, cea mai mica si s'o amplifice cat mai mult despre o persoana X. Asa se face presa in Romania, daca redactorul-sef nu e multumit de ' colaborara ' sa cu o persoana are grija s'o desfinteze prin orice mijloc. Si interviurile se fac intr'un mare fel, se injumatatesc raspunsurile, in ziar apare doar partea interesanta din raspunsul persoanei intervievate, chiar daca nu mai are acelasi inteles.

Se cauta scandal, chiar daca informatia din articol contine doar 1% adevar. Nu conteaza profesionalismul, pentru a fi redactor/ reporter trebuie sa stii sa minti, sa cauti senzationalul. Steaua vinde, dar cine ar mai cumpara un ziar in care se scrie doar de bine, fara certuri, batai, injuraturi ? Ar fi mult prea plictisitor ( spun redactorii ).

In momentul in care jurnalistii nostri scriu un articol negativ despre Steaua castiga de doua ori mai mult din start pentru ca :

1. In momentul in care un stelist citeste articolul isi suna si prietenul ( tot stelist ) si'i spune sa cumpere ziaru' sa vada ce a scris ' idiotul ala ', prietenul stelist mai suna si el pe cineva si lantul continua. Concluzia ?? Ziarul se vinde ( primul castig ).

2. Steaua pe cat e de iubita de stelisti pe atat de urata de rapidisti, dinamovisti, olteni, etc, asa ca cel care a scris articolul castiga simpatie din partea lor. ( al doilea castig ) .

In schimb de la un articol pozitiv despre Steaua castiga simpatia stelistilor, dar poate pierde ' simpatia ' patronului, se stie ce Becali are destule conflicte.

Nu e normal ceea ce se intampla, campania asta AntiSteaua ar trebui sa se termine, dar mai intereseaza pe cineva adevarul in momentul in care banii din cont se inmultesc simtitor ? Da, ii mai intereseaza doar pe cei cu caracter, sunt oameni cu caracter in presa sportiva ?

Pai cum ce putem face?

1. Il umplem pe respectivul puroi cu mesaje de protest pana ce i se va bloca serverul, dar din pacate asta s-a intamplat doar cu Urs Maier, asta fiindca a fost asmutita lumea de catre presa, altfel nu le dadea prin cap oamenilor.

2. Nu mai cumparati fratilor aceste mizerii de ziare , nu le mai accesati site-urile, oricare din aceste doua actiuni le baga implicit o mica parte din bani in buzunare, au si ei publicitate iar aia stiu cat vand si ce trafic au. Ce, daca nu va spun ei cum a jucat Steaua , daca Radoi a faultat sau nu, singuri nu puteti judeca ?Pai aici e proplema...

Articolul, desi corect in esenta, nu duce ideea pana la capat. Explicatia "orice de Steaua se vinde" e corecta, dar de ce este reala in masura in care textele livrate sunt veninoase ? Pentru ca foarte multi stelisti din cei 5 milioane (sau cati or mai fi) sunt idioti ori de-a dreptul (apropo de unde era problema) ,ori masochisti ,de vreme ce accepta sa ia si a doua oara o fituica in care echipa iubita este terfelita. Eu unul, nu mai cumpar ziarele de ani de zile(mai bine banii ii dau la un cersetor la semafor) iar mai nou am scos din "favorites" si cele doua abjectii de sport. Cati mai fac asemenea lucru? Putini ,oricum insuficienti pentru cat ar fi necesar ca sa-i vedem pe alde Geanta (banuiesc ca despre el e vorba) ca ajung sa vanda blugi in targ.

In concluzie , nu va mai minunati de ce ne ataca presa, de ce echipa are asa imagine cu care ne este rusine . Noi suntem de vina , fiindca nu alegem nici o varianta de protest din cele doua, nici pe cea agresiva nici pe cea a indiferentei

Astfel de jeguri trebuie ignorate.

Nu tre sa le raspundem in niciun fel, ne facem ca nici nu exista. Cel mult le putem raspunde prin practicarea unui joc prin care sa zdrobim fara drept de apel toate adversarele, sa nu mai existe nici dubii nici comentarii.

De civilizat lumea (vezi - nu cumpararii ziarelor sau citirii lor in format electronic) e prea tarziu, populatia e deja prostita...

Meme Stoica a avut dreptate cand a spus ca performantele noastre au ajuns sa le stea in gat acestor parveniti ai presei.In urma cu 4 sezoane,inaintea inceperii urcusului Stelei unde ii este locul nu existau aceste articole de 2 lei care exista in ziua de azi.

Din punctul meu de vedere solutia este ca cei din conducerea noastra sa le revoce acreditarea acestor doua ziare de scandal GSP si Prosport pe o perioada nedeterminata de timp pana isi vor reface atitudinea.

prostita rau, multi dintre ei le preiau aceste "stiri"(sa le zic asa...) si le copiaza pe blogul, situl, forumul, personal. OFffff

Sunt niste idioti... Nu stiu de unde atata jurnalistica fata de cei care deocamdata sunt singurii care ne-au purtat gloria afara. Chiar am urmarit presa de azi( intentionat) si majoritatea presei lauda prestatia eutanasiatilor de aseara, ba chiar le mai dau si sanse. Mie mi s-a parut un meci penibil, in care cainii cariati au aratat ca nu pot face fata in Europa.

Revenind, nu conteaza ce zice presa, un stelist adevarat tot stelist va ramane, indiferent de gura altora.

HAI Steaua!!!2-1 pentru Steluta

Pare sa fie vorba de Marius Geanta de la ProSport...

Din articolul lui sunt citatele de mai sus, dar, fara suparare, nu mi se pare ca "Geanta" rimeaza cu "zdreanta". Poate doar foarte "oarecum"...

In rest, de acord, e un dobitoc, ca multi altii din presa, nu vad de ce ar trebui bagat si individul asta in seama. Un maimutoi care s-a trezit cu pixul in mana sau cu laptopul in brate.

Mai bine sa ne muste toti de ... decit sa nu ne bage nimeni in seama. Asta inseamna ca suntem unde trebuie.

auziti dar nu se poate sa aveti si voi 2-3 fotografi pe gazon, mai ales ca "s-a facut pace" cu patronul, cel putin pe Ghencea, 1-2 care fac poze la meci (dar cat de cat profesioniste, ca cele puse de utilizatori sunt in mare parte facute cu tel. mobil) 1-2 care fac poze la peluze (macar la coregrafii cand or fi si alea in meciurile cu rivalele) ca eu unul personal doar poze caut dupa meciurile Stelei, ca stiri n-am ce sa citesc decat ca n-a fost fault la portar cu zaglebie cand e in 6 metrii si cu mana pe minge, si ca Radoi trebuia eliminat chiar daca nu a avut intentia de lovire...

2. Steaua pe cat e de iubita de stelisti pe atat de urata de rapidisti, dinamovisti, olteni, etc, asa ca cel care a scris articolul castiga simpatie din partea lor. ( al doilea castig ) .

In schimb de la un articol pozitiv despre Steaua castiga simpatia stelistilor, dar poate pierde ' simpatia ' patronului, se stie ce Becali are destule conflicte.

nimic nou sub soare.. :) :)..pai nici nu mi-as dori sa fim iubiti de tot poporu'..n-ar mai a vea farmec deplasarile...si asa..sunt pe degete cele in care simti ca ca esti "hulit"..:)

oricum..eu am renuntat de mult sa mai cumpar ziare sportive......iar stirile la TV..le sorb pe TVR...un pic mai impartiali !

Asa e, TVR1 are cele mai ok stiri (desi si ei mai sar calul). De altfel, cum ai putea sa le compari pe Raluca Arvat/Simona Patruleasa cu Radu Naum?

De cumparat ziare, nici eu nu mai cumpar de vreun an-doi, dar mai intru pe situri ca sa citesc anumite articole. Destul de rar, totusi.

chiar el....

mult mai grav este ca bagam in seama elucubratiile bahice ale unui personaj pentru care numele este definitoriu suntem Steaua intotdeauna superiori si deja incepem prin aceste articole sa subminam intelesul acestei devize nu ne intereseaza ce spun altii suntem stelisti nu trebuie sa ne lasam influentati de toti ciumpalacii din presa

Cum poti sa scri asa ceva despre o echipa care si-a castigat locul 2 sezonul trecut numai pe teren.Normal ca cei care sunt invidiosi ca o sa intram din nou in Champions League scriu asa ceva despre Steaua.NISTE JEGOSI.N-AI CE SA LE FACI X(

Sincer gresiti ascunzand identitatea papagalului! Scrieti negru pe alb cum se numeste zdreanta, ziarul, eventual linkul daca articolul este pe net. Si intr-un viitor apropiat sa se faca un link undeva pe pagina, in care sa publicam numele zdrentelor care ataca Steaua nejustificat!

Ceva gen: "Lista de bluangii/zdrente/frustrati...etc" mai veniti voi cu idei:). Si cand accesezi aceasta lista sa vezi toti nenorocitii care au avut noarea de a primi aceasta titulatura :) Astea toate asa de caterinca, pentru ca aceste lepre encefalopate nici macar nu merita luate in seama.

PS: dupa care se poate supune la vot, facandu-se astfel un top al taraturilor:))

steagsimplu Ce il f**e pe ala grija ca Steaua are un adversar mai ushor decat cel al lui Dinamo?? dak ar fi om destept , Argaseala l-ar da injudecata pe acest ziarist.... steagsimplu

Asa e, TVR1 are cele mai ok stiri (desi si ei mai sar calul). De altfel, cum ai putea sa le compari pe Raluca Arvat/Simona Patruleasa cu Radu Naum?

De cumparat ziare, nici eu nu mai cumpar de vreun an-doi, dar mai intru pe situri ca sa citesc anumite articole. Destul de rar, totusi.

Frate ... De fiecare data cand jucam cu Dinamo... TVR-ul le lua lor apararea... iti zic eu ca Pro TV are cele mai bune stiri de Steaua.... si cele mai adevarate...

Nume : Marius GEANTA

Moaca lui: thumb_39.jpg

Locul unde s-a nascut: campulung muscel, in Arges.

mai multe nu stiu despre el...

LATER EDIT:

va pot lasa si unele dintre mesajele lui prin care sustine ca "nu neg ca Steaua este singura echipa de fotbal cu care am tinut, probabil si pentru ca am deschis ochii in fotbal in perioda in care ei castigau cupa campionilor.

acum, insa, nici Steaua nu mai este Steaua, dar si eu am depasit stadiul in care eram suporter" si multe altele dar nu are rost s aii facem reclama astuia.

Nume : Marius GEANTA

Moaca lui: thumb_39.jpg

mai multe nu stiu despre el...

moaca lui de avorton dinamuuist

Frate ... De fiecare data cand jucam cu Dinamo... TVR-ul le lua lor apararea... iti zic eu ca Pro TV are cele mai bune stiri de Steaua.... si cele mai adevarate...

Pe dracu'!Stirile sportive ale Pro TV sunt o bataie de joc la adresa telespectatorilor!

Patruleasa si Arvat ranjesc tot timpul de parca sunt reduse mintal...

Pro TV-ul e un post de ciudati,singurul lucru bun la ei sunt transmisiile meciurilor,nu si comentariul...

Hai dom'le,ce vina au Raluca Arvat,Simona Patruleasa sau Radu Naum in afacerea asta?Ei pur si simplu citesc de pe un prompter,nu au nicio treaba cu formatul stirilor si cu alcatuirea informatiilor.

De ziare,nici eu nu mai cumpar,decat pe plaja am luat din lipsa de ocupatie

Pe Radu Naum nu il poti baga in aceeasi oala cu cele doua stiriste.Omul asta e de o viata la TVR si e unul dintre cei mai bine informati jurnalisti.

E o placere sa il asculti la turul Frantei si pe vremuri chiar la meciurile de fotbal.