fcsteaua.ro

Planurile lui Oli (Prosport)!

51 posts in this topic

INTERVIU / Cosmin Olaroiu Tehnicianul a vorbit cu ProSport dupa o perioada în care a refuzat dialogul cu presa si spune ca Steaua va aborda altfel Liga Campionilor.

Olaroiu recunoaste ca Steaua "are nevoie de calitate de la mijloc în sus" si spune ca îsi doreste un jucator în linia mediana de profilul lui Pirlo sau Pizzaro.

Tot timpul ati spus ca sezonul 2006-2007 a fost un sezon pregatitor. Va fi Steaua mai buna în 2007-2008?

Experienta din Champions League ne va ajuta. Ghinionul a fost ca am întâlnit echipe de talia lui Real Madrid sau Lyon. Am spus tot timpul ca daca ne vom mai întâlni cu Real Madrid la Bucuresti, nu va mai fi la fel. In meciurile urmatoare nu am mai avut aceleasi evolutii pentru ca nu am mai avut nimic de pierdut, au disparut emotiile.

Ce masuri veti lua pentru a nu va confrunta din nou cu aceste probleme?

Sezonul trecut am încercat sa schimb doi-trei jucatori de la un meci de Liga la un meci de campionat. Oboseala si-a spus cuvântul. Nu spun asta ca o scuza, dar vom lua masuri pentru a echilibra lotul, astfel încât, numeric si valoric, sa facem fata pe toate planurile. Vom aduce noi jucatori.

E o problema la mijlocul terenului?

Avem nevoie de mai multa calitate tehnica de la mijloc în sus. E importanta si viteza jucatorilor în anumite situatii, dar mingea se deplaseaza, nu jucatorul. Viteza de joc este data de calitatea tehnica. Echipele care practica jocul rapid, gen Barcelona, au jucatori cu o calitate tehnica deosebita. Indemânare în regim de viteza. Dica este un jucator, de exemplu, care a decis multe jocuri de unul singur, doar prin calitatea lui tehnica, un lucru care nu are a face cu tactica de joc.

Spectatorii Stelei considera sistemul cu doi închizatori ca fiind unul defensiv.

E o problema inventata, Steaua joaca asa dinainte sa ajung eu aici. Eu am încercat doar sa mentin acest mecanism, care functiona deja, si sa ajustez anumite lucruri, astfel încât sa functioneze si mai bine. Ca si cum ti-ai cumpara un ceas elvetian si ai încerca sa umbli tu în el, sa vezi ce are înauntru. Profilul jucatorilor de la Steaua se potriveste acestui sistem, pentru ca îi avem pe Lovin, Paraschiv, Ovidiu Petre si Radoi.

Si nu doriti sa aduceti un jucator de profil diferit?

Cum sa nu? Am vrea un jucator ca Pizzaro (AS Roma) sau Pirlo (AC Milan), un fotbalist de calitate tehnica formidabila, care sa joace jos. Sus îi avem pe Neaga si pe Dica. S-a spus ca am fost în Italia sa îmi serbez ziua. Nu am fost de-aia, ci am fost sa caut jucatori de acest profil. Sunt greu de gasit, si atunci când îi gasesti, pretul si salariul sunt foarte mari. Exemplul cel mai bun este Belluschi, de care noi am fost interesati.

Ne puteti spune câtiva jucatori de care Steaua e interesata?

Floro Flores, atacantul lui Arezzo, a fost contactat de noi. Abbiati, Amelia, Carizzo. Noi încercam sa luam, dar sunt foarte scumpi. Carizzo a fost ofertat de Inter, care a vrut sa plateasca opt milioane.

Se intoarce Massimo Pedrazzini!1639459631_359-47873-massimopedrazzinips

Fostul secund al lui Zenga va asigura legatura dintre echipele 1 si 2 ale Stelei.

Va veti implica si la echipa a doua a clubului?

La formatia a doua folosim numai jucatori nascuti în perioada '88-'90. In ultima parte a campionatului, am avut un jucator nascut în '92, ca un stimulent. Am stabilit un program de pregatire si pentru echipa a doua. Va fi un antrenor care va tine legatura între echipa întâi si echipa a doua. Va spun în premiera, acest tehnician va fi Massimo Pedrazzini (foto)! Inainte de a se termina campionatul, am încheiat un acord cu el.

Credeti ca se investeste mai mult în fotbalul românesc?

E evident ca a început sa se investeasca mult în fotbalul românesc. Multe echipe merg în cupele europene, si asta aduce o emulatie în investitie. Din pacate, de multe ori facem aceste investitii numai la suprafata, la nivelul primei echipe. Important e sa cream si o infrastructura solida, pentru ca degeaba avem jucatori buni daca nu avem unde sa îi pregatim.

Relatia Stelei cu presa s-a depreciat. De ce s-a întâmplat lucrul acesta?

De multe ori, presa trunchiaza sau inventeaza. Eu am spus ceva si în ziare a aparut altceva. Gigi Becali a spus: "Eu am încredere în Gigel Coman", iar eu i-am spus: "Nu mai am nevoie de Gigel Coman". Presa a modificat lucrul acesta si a aparut cu totul altceva. Sunt prea multe lucruri inventate. Realmente, inventate. Eu sunt deschis oricaror subiecte, atât timp cât ele sunt redate cu acuratete.

Planurile ros-albastrilor pentru sezonul viitor ?

• "Centrul de copii si juniori se va reorganiza. Am adus sponsorul Nike si la cei mici, care vor avea acelasi echipament ca prima echipa".

• "Terenul 7 de antrenament a fost renovat complet, si în acest moment pe el se pot desfasura antrenamente în aceleasi conditii ca si pe terenul central".

• "S-au facut si terenurile 5 si 6, iar terenul de zgura va fi renovat, în timp ce terenul din fata va deveni teren sintetic".

• "Am discutat sa facem si o tribuna la terenul 5, pentru a fi omologat, acesta urmând sa devina locul desfasurarii jocurilor echipei a doua".

• "S-a discutat despre achizitionarea unui avion, mâine urmând sa se definitiveze aceasta tranzactie".

• "In cel mai scurt timp vom decide si designul autocarului".

Asta este penibil rau..........Asta cu Jiji l-a vrut pe Jijel Coman (adica nu Oli) pare sa-i fi fost soptita de vreun copil de gradinita.......jenant. Dupa ce ca i-a facut ciobanul echipa, acum duma asta...si cine stie ce va mai urma. Am impresia ca nu vom mai scapa niciodata de Oli. Pentru simplul motiv ca nu-l va mai lua nici Jiul la cat de penibil este.

Oli iar bati campi ??????? pai sunt scumpi si au salari mari atunci unde naibi e bugetul ala de 30 de mil pe care il tot visati ??????

Remarc cu placere ca gandurile lui Olaroiu din acest interviu sunt...cel putin interesante. De asemenea, interviul are ceva "proaspat", nu e alcatuit din acele clisee pe care le regasim in majoritatea interviurilor prin presa. Cred ca cei de la Prosport chiar i-au redat cu acuratete spusele, probabil incercand sa-i castige astfel bunavointa.

O veste buna revenirea lui Pedrazzini! Bine-ai revenit, Massimo! Un profesionist adevarat.

In rest, astept ca toata filozofia lui Olaroiu despre "mai multa tehnica la mijloc" si toate plimbarile lui prin Italia sa se finalizeze cu 2-3-4 transferuri. Altfel, sunt iarasi vorbe-n vant si de-astea ne-am saturat cu totii!

Daca nu l-as fi vazut sau auzit niciodata pe Olaroiu as putea afirma ca tehnicianul de mai sus e un tip destept.

Dar, aducandu-mi aminte de prestatia sa de acum 2 luni de la Fanatik, atunci cand nu i-a mai fost rastalmacit niciun cuvant, spun cu toata convingerea ca interviul de mai sus e comandat si fabricat.

Venirea lui Massimo e de bun augur, cu toate ca nu privesc cu aceeasi ochi buni intinderea influentei olaroiene si la echipa a doua.

Cat priveste investitiile in baza sportiva, mi se par cel putin suspecte. Din cate stiu eu baza nu a fost concesionata lui Becali (are cineva mai multe informatii?) si din punctulasta de vedere investitiile masive in baza mi se par cel putin ciudate.

Buna dimineata Oli ! Am crezut ca nu avem antrenor dar uite ca ma insel . Ideile nu sunt rele dar sunt singur ca sunt doar vorbe goale.

Experienta din Champions League ne va ajuta. Ghinionul a fost ca am întâlnit echipe de talia lui Real Madrid sau Lyon.

Dar oare ce fel de echipe se astepta Oli sa intalneasca in CL? Mare ghinion ca in cea mai tare competitie intre cluburi joaca, de obicei, Real, Lyon, Barca, Chelsea, Liverpool, Milan, Man United, Roma, Bayern, Ajax. Lasa ca poate anul asta prindem o grupa cu Herenveen, Valerenga si din nou, Dinamo Kiev.

"Avem nevoie de mai multa calitate tehnica de la mijloc în sus. E importanta si viteza jucatorilor în anumite situatii, dar mingea se deplaseaza, nu jucatorul. Viteza de joc este data de calitatea tehnica. Echipele care practica jocul rapid, gen Barcelona, au jucatori cu o calitate tehnica deosebita. Indemânare în regim de viteza. Dica este un jucator, de exemplu, care a decis multe jocuri de unul singur, doar prin calitatea lui tehnica, un lucru care nu are a face cu tactica de joc."

Pai bah boule ,Elton ce fel de joc facea? Nu facea un joc "cu o calitate tehnica deosebita"?

Thereau nu juca bine? sau Guritza este mai rapid si mai tehnic decat el? sau poate Gigel e mai bun decat Elton.

Sa nu uitam de Ogararu... ,vindeti jucatorii buni asa doar ca sa aveti ce cauta mai tarziu ,ca sa "intariti lotul".

Dar de un portar bun totusi nu se intereseaza nimeni? ...a,am uitat, l-ati adus pe Vatca (sper sa ma insel in privinta lui,dar din cate stiu ,e in top cu cele mai multe goluri primite)

Stiu ca Oli nu va pleca de la Steaua doar asa ca nu-l iubesc niste suporteri ,dar macar sa-si schimbe strategiile ,poate sa-l asculte si pe Adi ; cu jocul ce la facut sezonul asta nu va prinde nici locul 3.

Forza Steaua

Incep sa am indoieli in legatura cu modul in care noi, suporterii, comentam genul asta de articol. Adica disecam si desfiintam cam orice declaratie facuta de Oli, Gigi, etc. Poate nu asta e atitudinea corecta. Trebuie sa ma mai gandesc la lucrul asta.

Ma tot uit si nu vad ca acesta e un interviu imaginar!!! chiar e real!!!!!!!

Dar a mai spus cineva aici, cred ca Prosport a "cosmetizat" acest interviu sa intre in gratiile marelui Oli.

"Cautam jucatori gen Pirlo":))))))))))))))))))))))))))))) pai ala vrea 3-4 milioane de Euro pe an mai oLITA, nu 200-300 000 de dolari cat ofere Berbecul SEF.

Cea mai tare e aia cu Gigel Coman......are incredere Berbecul in el.......si oLITA demonstreaza ca nu e nici macar secund.

@Matrixone...

Nenea Oli a zis ca vrea jucatori gen pirlo:)..nu c ail vrea pe pirlo, crezi ca atunci cand inter l-a luat pe pirlo l-a luat cu multe milioane de la brescia? si ca erau convinisi ca va ajunge unde va ajunge? dovada ca n-a rezistat mult acolo...Dar ca sa reusesti in Cl tre sa iei jucatori care au jucat acolo..sau care macar au facut ceva, nu poti sa joci cu juniorii in Cl.

"Experienta din Champions League ne va ajuta. Ghinionul a fost ca am întâlnit echipe de talia lui Real Madrid sau Lyon. Am spus tot timpul ca daca ne vom mai întâlni cu Real Madrid la Bucuresti, nu va mai fi la fel. In meciurile urmatoare nu am mai avut aceleasi evolutii pentru ca nu am mai avut nimic de pierdut, au disparut emotiile."

Da mai curajosule!

Dupa experienta din meciurile cu Real si Lyon de la Bucuresti au disparut emotilile!

Nu ati mai avut aceleasi evolutii...

Atunci de ce oare cu FC Sevilla la Bucuresti ati avut exact aceeasi evolutie ca si cu Real Madrid si Lyon de la Bucuresti?

Scor 0 - 2......

Joc slab, fricos, in aparare cu toata echipa, la mica ciupeala, poate poate face adversarul o greseala...

_olaroiu _cosmin (zis si _oli de la Poli) cel mai mare mincinos de pe suprafata planetei!

Si cel mai fricos antrenor pe care l-a avut vreodata Steaua!

<LI>"S-a discutat despre achizitionarea unui avion, mâine urmând sa se definitiveze aceasta tranzactie".

<LI> "In cel mai scurt timp vom decide si designul autocarului".

Mai nou Oli se ocupa si de probleme administrative ? Ca el - ca antrenor - n-are nici o treaba cu achizitionarea de avioane si autocare. Totul suna a raport triumfalist de activitate publicat in ziar sub pretextul unui interviu cu Olaroiu.

Asta este penibil rau..........Asta cu Jiji l-a vrut pe Jijel Coman (adica nu Oli) pare sa-i fi fost soptita de vreun copil de gradinita.......jenant. Dupa ce ca i-a facut ciobanul echipa, acum duma asta...si cine stie ce va mai urma. Am impresia ca nu vom mai scapa niciodata de Oli. Pentru simplul motiv ca nu-l va mai lua nici Jiul la cat de penibil este.

In acest moment sunt 6 jucatori de banda stinga in lot, toti fiind mai buni decit Coman. P. Marin, Nesu, Emeghara, Cristocea, Bostina, Ochirosii. De ce l-ar mai tine Olaroiu pe Coman?

O(l)isor NU ESTE ANTRENOR.Este o jignire adusa breaslei antrenorilor.El are rolul la Steaua numai de a satisface fanteziile oierului.

Cum scapam de O(l)isor ? Eu zic saincercam metoda aceea cu 1 g de asfalt !

Oli, nu numai de jucatori ai nevoie, tu ai nevoie de mai multe, ai multe lipsuri chiar tu persoanal, intzelegi ? sau e prea greu pentru. tine

@Matrixone...

Nenea Oli a zis ca vrea jucatori gen pirlo:)..nu c ail vrea pe pirlo, crezi ca atunci cand inter l-a luat pe pirlo l-a luat cu multe milioane de la brescia? si ca erau convinisi ca va ajunge unde va ajunge? dovada ca n-a rezistat mult acolo...Dar ca sa reusesti in Cl tre sa iei jucatori care au jucat acolo..sau care macar au facut ceva, nu poti sa joci cu juniorii in Cl.

Cand a venit la Milan, Pirlo nu a venit cu salariul de 200 000 Euro. Jucatori "gen Pirlo" vor salarii de 3-4 000 000 Euro, nu am spus ca il vrea pe Pirlo.

Si nu mai crede aburelile lui oLITA. De la a vrea pana la a cumpara, e cale lunga, mai ales atunci cand cel ce vrea nu e nici macar secund la Steaua.

Dupa ce sezonul tecut l-am injurat pe Oli din cauza jocului submediocru prestat de Steaua in majoritatea meciurilor,acum m-am calmat si am decis sa-i dau o a 2-a sansa. Acesta este sezonul in care acest om trebuie sa demonstreze suporterilor Stelei ca este un antrenor de FOTBAL,nu de turca organizata.

In fprimul mandat al lui Oli la Steaua echipa a avut un joc de cacao,si a stat doar vreo 7 meciuri pe banca iar acum din 10 meciuri,facem 1 exceptional,2 mediocre si 7 slabe. Si ar face bine sa faca rost de niste personalitate in fata ciobanului. Eu chiar nu-l inteleg cum de nu se opune plecarilor unor jucatori de valoare ca Andrey,Thereau si Elton,jucatori care ar ridica valoarea echipei pe care o antreneaza si astfel l-ar ajuta in relatia cu suporterii si cu ciobaniotul.

In lumea fotbalistica exista 2 tipuri de antrenor: cei ce acorda importanta defensivei si cei ce vor un atac mai incisiv. Sigur ca toti si-ar dori ca ambele faza sa fie facute bine si sa aiba o echipa echilibrata insa de obicei una din cele 2 faze domina. Barca are o defensiva f buna,insa tot atacul face toti banii,uitati-va la jucatorii ofensivi de la barca,contraexemplul ar fi Chelsea care are o defensiva exceptionala insa atacul e dus doar de drogba,m-am uitat la multe meciuri cu Chelsea protagonista si cand era blocat drogba erau morti,nu mai stiau sa atace.

Echipele care realizeaza cel mai bine acest echilibru sunt cele italiene,dupa parerea mea,si chiar daca nu o recunoaste Oli asta vrea sa faca la Steaua,sa creeze o echipa care sa nu ia gol intai si apoi sa loveasca mortal de 2 ori pe meci si dup-aia sa tina scorul.

Aici e problema lui olisor. E greu sa faci jucatorul roman sa respecte un plan tactic mai complicat,ce a facut Oli bine a fost faza cu dublarea insa problema este ca jucatorii se dubleaza doar in aparare,nu vin sa se sustina in atac. El vrea ca Steaua sa fie o echipa solida de la mijloc in jos,iar apoi sa o dam in fata la Iacob sau Badea care sa devieze sau sa tina de minge pana vine cineva,in loc sa iesim frumos,cu mingea la picior din careul nostru. Imi pare rau olisor,dar asta nu e Steaua,ti-ai ales gresit echipa unde sa faci experimente. Plus ca esti fricos,de ce mentalitatea asta cum ca e mai bine sa nu iei gol decat sa dai? In meciurile cu Lyon si real eram condusi cu 2-0 la un moment dat si tie iti tremurau nadragii pe tine,aveam nevoie de oameni in ofensiva si tu erai inghetat.Am senzatia ca ar trebui sa se scoata o carte "Ofensive football for dummies" numai pentru tine. Si nu stiu daca ai invatat ceva din CL,pentru ca in meciurile cu sevilla a fost aceeasi mentalitate de om fricos,care nu-si asuma riscuri,probabil nu a auzit ca trebuie sa risti ca sa castigi.

Olisor iti doresc numai bine insa trebuie sa-ti schimbi conceptia despre fotbal cat esti la Steaua altfel nu vei rezista nici jumatate de an in acest sezon.

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

Are 99% dreptate 0,5% e ca in C.L nu sunt echipe mici. Oli e un baiat destept dar vorbeste prea putin in presa ar trebui sa fie mai "razboinic" cum spune Jiji. Sper sa aduca jucatori tehnici la echipa dar nu genuri "Elton" jucatori puternici care sa faca si faza ofensiva si cea defensiva gen Belluschi dar in meciul in care l-am vazut nu i-a iesit nimic nici in aparare nici in atac dar totusi sper sa gaseasca Oli unul mai bun ca Belluschi. Pana la urma Oli a facut si bine si rau dar sper sa aiba numai succese pe viitor. Pana acum achizitiile pe care le-a facut sunt destul de bune dar prea putine pentru a face fata si in campionat si in europa.

Are 99% dreptate 0,5% e ca in C.L nu sunt echipe mici. Oli e un baiat destept dar vorbeste prea putin in presa ar trebui sa fie mai "razboinic" cum spune Jiji. Sper sa aduca jucatori tehnici la echipa dar nu genuri "Elton" jucatori puternici care sa faca si faza ofensiva si cea defensiva gen Belluschi dar in meciul in care l-am vazut nu i-a iesit nimic nici in aparare nici in atac dar totusi sper sa gaseasca Oli unul mai bun ca Belluschi. Pana la urma Oli a facut si bine si rau dar sper sa aiba numai succese pe viitor. Pana acum achizitiile pe care le-a facut sunt destul de bune dar prea putine pentru a face fata si in campionat si in europa.

si 0,5%...?:))

Precizare: s-a folosit pentru. olaZOIU titulatura de tehnician sau antrenor principal.

Cu totii stim si o stie si el: este doar antrenor secund!

Hai domne sa fim seriosi, are olitza idei, el se pricepe doar la inventat scuze restu face ce-i zice Becali, oameni fara caracter.

imi explica si mie cineva de ce vrea Becali sa cumpere avion in loc sa ia jucatori de valoare?

Regasesc in acest interviu idei foarte rationale,in special cele legate de echipele de juniori.Olaroiu a stat in totdeauna bine la capitolul teorie,ramane sa vedem ce se va intampla...

Ma bucura deasemenea vestea cu Pedrazzini(daca este adevarata).Mai mereu m-am tot gandit de ce nu se aduc oameni de afara pentru a coordona activitatea juniorilor,avand in vedere "profesionalismul" autohtonilor.

In acelasi timp cand parcurgeam interviul am tot asteptat ca Olaroiu sa fie intrebat si despre "scrisul in alb si adaptarea lui Elton",dar asta e o alta poveste.

Ne puteti spune câtiva jucatori de care Steaua e interesata?

Floro Flores, atacantul lui Arezzo, a fost contactat de noi. Abbiati, Amelia, Carizzo. Noi încercam sa luam, dar sunt foarte scumpi. Carizzo a fost ofertat de Inter, care a vrut sa plateasca opt milioane.

Desi Olaroiu are de obicei un discurs destul de echilibrat,iata ca avem si "petarde" specifice presei sau lui Becali.Cel putin mie mi-e foarte clar ca oameni gen Abbiati,Amelia n-au cum sa ajunga la Steaua.E logic de ce.Se stiu preturile lor,salariile de rigoare,nivelul fotbalistic la care activeaza,etc.Ce rost isi au afirmatii de genul "am incercat dar sunt foarte scumpi"?De ce mai insista pe asemenea piste care n-au nici o sansa de realizare?

Mi se pare foarte ciudat ca a dat vreun nume de jucatori pe care Steaua ii doreste,desi cunoastem ce "secretos" este la acest capitol.Desi tot anunta ca ne intarim cu ala si cu ala,este foarte probabil ca Emeghara si cu Rica sa fie ultimele transferuri adevare din acesta pauza de vara,restul fiind iar umpluturi.