fcsteaua.ro

Așteptãm

31 posts in this topic

Se zice cã dragostea e un sentiment ilogic, irational. Noi, suporterii steliști, iubim Steaua și așteptãm cu incredere transferurile promise. ªefu' cel mare vorbea, nu cu mult timp in urmã, de o Stea formatã exclusiv din jucãtori români, crema campionatului intern, toți unul și unul. Zicea atunci de vreo 15 jucãtori, promitea cã vom avea douã echipe de valori aproximativ egale cu care sã ne permitem sã abordãm toate competițiile (cupã, campionat, cupe Europene) fãrã fricã de accidentãri sau ieșiri din formã.

 

La momentul de fațã avem 3 transferuri certe, pe lângã binecunoscutele (deja) telenovele. Trei transferuri, printre care un puștan ce nu va prinde probabil echipa in viitorul apropiat. Aș fi subiectiv dacã aș comenta aceste transferuri din punct de vedere al calitãții, pentru cã nu știm incã cum vor evolua cei trei in echipa Stelei - imi rezerv acest comentariu pentru mai târziu.

 

Din punct de vedere cantitativ insã, e puțin. Din 15 jucatori anunțați au venit deocamdata 3, prea putin pentru a ataca un nou sezon care se anunțã mult mai disputat decât precedentul, prin prisma participãrii directe in grupele UCL. Vom avea de luptat pe trei fronturi, scenariu bine cunoscut nouã din campionatul trecut. Dar, spre deosebire de campionatul recent incheiat, acum știm la ce sã ne așteptãm. Daca anul trecut am avut o scuzã, neștiind "cu ce se mãnâncã" Liga Campionilor, cât de istovitoare (atât fizic cât și psihic) este aceastã competiție, anul acesta nu mai avem nici o scuzã. ªtim exact la ce sã ne așteptãm, știm cã un lot de 17 jucãtori de valoare discutabilã nu face fațã și așteptãm sã vedem dacã se va acționa in consecințã sau se vor vinde iarãși gogoși. La momentul actual avem neapãrat nevoie de un fundaș dreapta bun. Dacã pleacã Thereau, trebuie un vârf cel puțin de nivelul francezului. La fel, un mijlocaș ofensiv in cazul in care pleacã și Elton. Trebuie luate in calcul eventualele accidentãri ale oamenilor de bazã, sã nu mai fim in situația de a improviza dacã se accidenteazã Dicã. Douã echipe de valori apropiate, una pentru cupele europene și meciurile importante de campionat, alta pentru meciurile de uzurã din aceeași pitoreascã competiție internã. Costã, știu, dar sunt convins ca asta nu e o problemã ținând cont de mult trâmbițata potențã financiarã a patronului. 2008 e an electoral, prin urmare ar trebui sã asistãm la schimbãri insemnate.

 

Obiectivul propus, trecerea de grupele UCL, mi se pare nerealist. ªi nu e vorba de mentalitate de loser sau neincredere, e pur și simplu o observație de bun simt. Nu spun cã-i imposibil, spun numai cã este ilogic sã avem astfel de pretenții in loc sã ne concentram pe ceva care e mai la indemâna noastrã. Eu unul aș fi multumit dacã ne-am califica in continuare in primãvara europeanã pentru Cupa UEFA. Nu trebuie mai mult, nu sferturi sau semifinale, ci sã avem constanțã (mãcar câțiva ani de acum incolo) in cupele europene, sã nu risipim punctele adunate. Sã reușim, in primul rând, calificarea in grupele UCL. Pentru cã toți vorbim ca și cum am fi deja acolo, ceea ce e fals. Pe urmã sã incercam, ca și anul trecut, clasarea pe locul 3 - asta ar fi, intr-adevãr, o mare performantã.

 

Ideea e sã ne punem pe treabã, sã-i dãm bãtaie cu transferurile și sã lãsãm alte preocupãri. Sã construim o echipã puternicã, o echipã care sã aiba rezultate, pentru cã, nu-i așa, succesul aduce avioanele și nu invers. Sã arãtãm intâi ceva fotbal Europei, pe urmã e loc și de plimbãri cu avionul.

Noi, suporterii steliști, așteptãm in continuare, cu multã incredere, transferurile promise... Dragostea asta, bat-o vina.

 

Andrei (papillon)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si io astept cu nerabdare "surprizele" lui Becali din vara asta . Pe port de mijlocas ofensiv poate sa fie beluhchoniii (e jucatoru ala de vrea sa il cumpere Steaua la 7-8 mil de euro) . Pe postul de fundas poate sa fie Cosmin Contra , ca e in negocieri cu Steaua . Pe postul lui Thereau , poate sa vina Rica Neaga sau Gurita .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este adevarat ca pana acum s-au adus numai 3 jucatori, dintre care unul foarte tanar. Am putea spune 4 pentru ca s-a scris in presa ieri ca si Vatca ar fi semnat. Dar perioada de mercato nu s-a incheiat inca. Mai este mult pana departe. In Spania nici nu a inceput inca. Asa ca haideti sa nu mai comentam aspura acestui fapt, cel putin pana cu 2 saptamani inaite sa se incheie acesta campanie si sa il lasam pe Adi Ilie sa isi faca treaba!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca o sa avem un lot mai subtire decat sezonul trecut...cred ca vor pleca mai multi jucatori decat vom aduce...cel putin pana acum asa e...sunt vizati sa plece: Andrey, Elton, Saban, Thereau, Bostina, Gigel, Baciu, Stancu...si Oprita deja a plecat...deci sunt 9 jucatori care in mare proportie vor pleca si nu au venit decat 3...sper totusi sa ma insel!

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu cred ca pleaca Thereau,iar transferuri vor fi doar sa fim rabdatori pentru ca jucatorii care au cat de cat un nume vin foarte greu in Romania,iar Gigi a declarat ca vrea o echipa de romani si acum se aud numai transferuri de jucatori straini,Gigi zice azi ceva maine zice altceva pentru ca e foarte usor influentabil in ceva la care nu se pricepe foarte bine,hai mai bine sa-l lasam pe Adi cu faptele si pe Gigi cu vorbele si sa fim rabdatori pentru ca Adi nu ne va dezamagi o sa vedeti......eu imi doresc ca Elton sa ramana

Share this post


Link to post
Share on other sites
pariu ca nu mai aduce Steaua pe nimeni

 

 

Iar ai aparut mah tu???? :shock: ia hai incepe tu si spune-ne de idolul tau....De unde stii ca nu va mai aduce pe nimeni?cumva bkli se consulta cu tine inainte de vrun transfer? :roll:

Share this post


Link to post
Share on other sites

cum ar suna?:

Cernea

 

Contra Ghionea Goian Emegara

 

 

Badoi Radoi Elton

 

Dica

 

 

Neaga Badea

 

Visez,nu? ORICUM CU Steaua PANA LA MOARTE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ar fi culmea sa credem in Becali,s-au sa nu-mi spuneti ca voi chiar credeti in gogoasa cea mare cu Belushi:))))),numai din declarati iti dai seama ca e o minciuna,pai spunea Pro TV,Steaua trebe sa plateasca 16milioane,si 5 milioane salariu jucatorului,si Becali declara''pai ,da,io le-am facut o oferta de 16 mil,mi-au cerut 25,acuma io le ofer 5 milioane,ei o sa ceara 8mil si tot asa.Dar io o sa fac un referendum,o sa-i intreb sunteti de acord ca Belushi sa aiba un salariu de 500-600 mii de euro?'' =))))),doamne nu pot sa ma abtin din ras,pai din moment ce aia au cerut 16 milioane,si salariu jucatorului 5 mil,cum poti u sa le dai 5 mil si de 10 ori mai putin salriu jucatorului,si culmea sa t astepti sa vina la Steaua :)) steagcruce2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parea mea este ca se promite prea mult si se face prea putin.spre sa se aduca niste jucatori buni cu care sa putea sa facem performanta ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

vad ca se tot vehiculeaza nume mari si cred ca viseaza la cai verzi pe pereti mie ca esueaza cu toate transferurile lor supranaturale si aduce iar scursuri !!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa lasam transferurile alea fanstasmagorice si sa revenim cu picioarele pe pamant.

 

Pawel Golanski (Korona Kielce, Polonia) ar putea fi noul fundas dreapta. Joaca in nationala Poloniei si a fost dorit la un moment dat de Lazio. Se pare ca vrem si un fundas central de 1.90, un brazilian, tot de la Korona Kielce.

Golanski (1.83, 75kg) ar fi un transfer foarte reusit, din punctul meu de vedere, mai ales ca nu e asa scump. Sper sa nu ne scape printre degete.

 

Executa bine si loviturile libere:

http://www.youtube.com/watch?v=SizCrm-Wii8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chiar avem nevoie de un executant bun de lovituri libere...ma ales ca nu avem nici un astfel de specialist in lot...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si fundasul central ar fi bun, stam mai linistiti cu 4 fundasi centrali de meserie (Radoi, Ghionea, Goian, brazilianul de 1,90)...

 

Intr-un sezon se aduna cam 50 de meciuri si avem nevoie de fundasi centrali, cat mai buni si cat cat mai multi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu cei 2 jucatori din Polonia + Emeghara, apararea e asigurata. Am avea 2-3 oameni valorosi pe fiecare post.

 

Echipa de baza: Golanski, Goian, Ghionea, Emeghara.

Echipa a II-a: Nicolita (Badoi), Radoi, Hernani, P.Marin(Nesu).

 

Cei trei "G" din aparare imi aduc aminte de cei trei "B" din '86: Bumbescu, Belodedici, Barbulescu.

 

 

PS: Hernani e brazilianul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum il stiu eu pe Oli, Petre Marin va fi rezerva polonezului pe postul de fundas dreapta, Emeghara si Nesu pe stanga.

Si cred ca Badoi si Banel se vor bate pentru. postul de mijlocas dreapta. Pe partea stanga, Cristocea si Ochirosii sau Bostina dc. nu pleaca in strainatate.

 

Pe atac e bataie mare: Vali Badea, Neaga, Gurita, Victoras Iacob, Dica si Thereau (Stai linistit ca nu pleaca). Sunt curios cum o sa gestioneze situatia Oli.

 

Dc. pleaca Lovin si Paraschiv, Ovidiu Petre o sa ramana singurul mijlocas la inchidere din lot! Nu sunt sigur pe ce post se simte bine Bicfalvi, pentru. ca mijlocas la inchidere nu-l vad. Trebuie cumparat urgent Al. Iacob de la Corvinul si inca un mijlocas la inchidere experimentat sau promovat Radoi.

 

Si un portar bun! Amelia de Livorno ar fi ceva...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic ca baiatul asta ,Cernea,merita sa joace titular atat in Campionat,Cupa,cat si in Cupele Europene...chiar nu-l vad sa apere prost,mai tineti minte ce bine a aparat la Real?

Bineinteles,a facut cateva greseli,dar astea nu prea i le putem reprosa ,dat fiind faptul ca a stat mult,mult prea mult!,pe tusa,in locul sau fiind preferat Carlos,iar mai tarziu Andrey.

S-a vazut clar ca in caz ca este lasat sa apere cateva meciuri la rand,apara foarte bine.

Pe langa toate acestea,a demonstrat de multe ori ca e un baiat serios,pus pe treaba,fara prostii in cap,un fotbalist de care aveam nevoie,putem sa-i zicem profesionist ;)

Transferuri nu mai facem,nici polonezi ,nici brazilieni,nici romani,nici basarabeni.E cam pesimist punctul meu de vedere,dar cred ca Adi nu se va putea impune atat de repede,probabil va lua ,maxim,2-3 jucatori pe care-i place in mod special.Dar nici de aia nu sunt sigur,fiindca inca nu stim cum dicteaza vointa Princepelui.

Depinde ,foarte mult,de caracterul si atitudinea lui Adrian.

Cred ca,din pacate,ne vom arunca in CL cu aceiasi Coman[doamne-ajuta sa-l dea la Buzau!],Paraschiv,Nicolita,Bostina...

Sper ca Adi sa fac ce trebuie!

Numai bine,FORZA Steaua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mda... Transferul principal ar trebui sa fie un antrenor adevarat, nu un surogat de tactician cu valente de explicator de insuccese. Si inca un comentariu: noi suntem Steaua, noi am avut cupa in vitrina, noi nu ne multumim cu locuri 2 si calificari in grupe, chiar daca pseudo-antrenorul si temporarul patron se auto-felicita! Primul pas catre succes este sa crezi in tine si in echipa ta, sa crezi cu adevarat ca poti, sa vrei sa poti, sa tragi de tine ca sa poti. Restul e 99% munca si 1% talent... Andrei, ce crezi ca vor intelege jucatorii Stelei (cu Oli si Becali n-are rost sa ne pierdem timpul, ei "stiu" mai bine, n-au nevoie de parerile noastre) daca mesajul nostru pentru ei este de auto-suficienta si mediocritate balcanica?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa ce a scapat de Elton si Thereau, Oli (cea mai mare jigodie de antrenor) va aduce cel putin 3 fundasi de meserie.Mi-e scarba !!! Indiferent de rezultat avem un antrenor de kkt (asa ar trebui cantat pe stadion).Ovidiu Petre daca citesti cumva articolul asta sa stii ca am sa te fluier meci de meci,poti da si cate 3 goluri pe meci si tot am sa te fluier.Si lista este valabila si pentru giiiiiiigeeel coooman,flooorin loooovin,eeeugeeen baaaciu si nu in ultimul rand jiiiiijiiiiii beeeeeeeeecaaaaaliiiiiii.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Si inca un comentariu: noi suntem Steaua, noi am avut cupa in vitrina, noi nu ne multumim cu locuri 2 si calificari in grupe, chiar daca pseudo-antrenorul si temporarul patron se auto-felicita! Primul pas catre succes este sa crezi in tine si in echipa ta, sa crezi cu adevarat ca poti, sa vrei sa poti, sa tragi de tine ca sa poti. Restul e 99% munca si 1% talent... Andrei, ce crezi ca vor intelege jucatorii Stelei (cu Oli si Becali n-are rost sa ne pierdem timpul, ei "stiu" mai bine, n-au nevoie de parerile noastre) daca mesajul nostru pentru ei este de auto-suficienta si mediocritate balcanica?

 

Fortune, imi doresc la fel de mult ca tine sa mai traim vremurile in care Steaua aducea cupa campionilor la Bucuresti. Eu nu cred ca e imposibil sa facem o figura frumoasa, dar trebuie sa fim realisti. Sunt echipe cu state vechi in UCL, an de an joaca in grupe si totusi nu fac performanta la care te-ai astepta. Vointa e un atu extrem de important, dar, din pacate, nu e totul. Mai trebuie inspiratie, valoare, un dram de noroc. Nu poti spune, de exemplu, ca Banel nu are vointa - alearga la fiecare meci ca un leu, se bate pentru orice minge, dar, vezi tu, nu e de ajuns. Mirel nu are vointa? Are, si inca cat...

N-as vrea sa ne amagim singuri. Noi romanii vrem totul repede si bine, daca se poate. Ceea ce altora le-au luat zeci de ani sa construiasca, noi vrem sa infaptuim peste noapte. Gigi are impresia ca baga cateva milioane de parai in transferuri si, peste noapte, ajunge sa se bata cu Liverpool si Milan de la egal la egal. Sper sa intelegi ca nu e vorba de autosuficienta. Pur si simplu trebuie totul luat gradat, trebuie construita o echipa Constanta. Dupa mine, asta e cel mai important lucru: Constanta. Sa avem Constanta an de an in cupele europene, chiar daca numai Cupa UEFA. Pe urma, cand deja suntem un nume si nu mai suntem confundati cu echipe din slovenia sau islanda, putem sa fixam obiective mai indraznete.

Stii care e problema? Ne avantam prea sus (cu gandul, bineinteles) si vom avea parte de surprize neplacute gen Rosenborg, care ne vor aduce cu picioarele pe pamant. Si atunci ne vom intreba, pe buna dreptate, cum e posibil ca o echipa cu pretentii de sferturile UCL sa fie eliminata din turul 3 preliminar. Uite ca se poate. Intre realism si subiectivism primul are castig de cauza.

 

Pawel Golanski (Korona Kielce, Polonia) ar putea fi noul fundas dreapta. Joaca in nationala Poloniei si a fost dorit la un moment dat de Lazio. Se pare ca vrem si un fundas central de 1.90, un brazilian, tot de la Korona Kielce.

Golanski (1.83, 75kg) ar fi un transfer foarte reusit, din punctul meu de vedere, mai ales ca nu e asa scump. Sper sa nu ne scape printre degete.

 

@van, macar de s-ar face transferurile astea...

 

Este adevarat ca pana acum s-au adus numai 3 jucatori, dintre care unul foarte tanar. Am putea spune 4 pentru ca s-a scris in presa ieri ca si Vatca ar fi semnat. Dar perioada de mercato nu s-a incheiat inca. Mai este mult pana departe. In Spania nici nu a inceput inca. Asa ca haideti sa nu mai comentam aspura acestui fapt, cel putin pana cu 2 saptamani inaite sa se incheie acesta campanie si sa il lasam pe Adi Ilie sa isi faca treaba!

 

@cristi_mold, imi aduc aminte anul trecut cand au venit Panait si Badea, imediat dupa meciul de la Vaslui, chiar la inceputul perioadei de transferuri. Toti am crezut ca va fi o campanie de achizitii serioasa, in vederea pregatirii pentru UCL - stim ce s-a intamplat, am asteptat sa ne calificam ca sa-i mai aducem pe Thereau si Petre, restul au fost povesti. Consider ca mai bine ne spunem parerea acum, la inceputul perioadei de transferuri, sa nu ne mai culcam pe o ureche. Din cate stiu eu, echipa se reuneste pe 15 iunie parca, nu? Adica in 2 saptamani...Ar trebui ca transferurile sa fie definitivate, sa aiba timp si noile achizitii sa se obisnuiasca cu echipa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte adevarat!

 

PS: Numai cand ma gandesc la ce nereusite a avut Hamburg, comparativ cu investitiile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bah deci dak Steaua aduce pe belluschi nici unu dintre voi nu mai avetzi ce comenta la Becali oricum dak vin jucatorii cu care e Steaua in tratative vom avea un lot destul de largit cu cate 2 jucatori pe post!!!!un lucru, care il invatzatzi pe Banel sa gandeask si sa joace cu capul sus ca numa cu capul in pamant e efort depune dar degeaba fara sa gandeask oricum fortzaaa steauaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ ombladon699

 

Sunt chiar prea multe de comentat la Becali ca sa ne inchida gura cu un transfer. De fapt un transfer ne-ar face fericiti: al sau personal la Dinamo sau Buzau sau oriunde. Apropos, alt transfer care ne-ar face fericiti ar fi al lui Oli la Vanju Mare. Probabil ca fara Oli multi jucatori, inclusiv Banel, ar juca altceva, ceva mai de calitate.

 

@papillon

Constanta e buna, nimic de zis. Dar comentariul meu s-a referit strict la mentalitate, la psihicul jucatorilor. E adevarat ca nu intotdeauna vom putea avea o echipa competitiva la nivel de top, dar daca vrem ca macar vreodata sa se intample va trebui sa ne impingem jucatorii sa gandeasca ca pot, sa creada ca nivelul lor e acolo sus, in top. Practic tu propui sa-i lasam sa se scalde un pic in mediocritate pana au ceva rezultate, si abia apoi ei o sa-si schimbe mentalitatea. Nu cred ca e posibil asa ceva, daca stai la coada pentru tricourile jucatorilor din Lyon sau Madrid atunci la coada vei sta pentru o lunga perioada de timp. Lacatus si Balint erau tineri, dar aveau atitudine potrivita campionilor in 1986. Steaua in 1986 nu avea nimic din Constanta ceruta de tine, Papillon. Echipe precum Aston Villa sau Nottingham Forest au cucerit CCE fara Constanta.

Edited by Virgil
FortuneTeller a citat in intregime postul anterior si a postat mesaje consecutive;vezi art. 1.7 si 1.4 din regulament.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chiar nu intelegeti ca si valoarea are o mare importanta in toata problema asta? Cu toata mentalitatea de invingator, daca nu ai talent suficient nu poti reusi performante deosebite. Majoritatea jucatorilor din '86 putea juca la orice mare club al Europei, acum nu mai e cazul, cu cateva exceptii. Daca pe langa Radoi, Dica sau Thereau adaugam niste certe valori ca Bellushi, Zapata, Abbiati (ma indoiesc ca Becali va da atatia bani pe ei), atunci vom putea sa discutam despre o echipa cu potential de a ajunge departe in UCL, si daca nu am reusi o sa ne putem lega de mentalitate. Dar pana atunci, consider ca avem asteptari prea mari de la niste jucatori care nu reusesc sa patrunda nici macar in nationala Romaniei.

 

 

PS: Notthingham F. avea jucatori exceptionali cand a luat CCE de doua ori consecutiv.

Share this post


Link to post
Share on other sites