Phase

Ce Putem Face In Fata Lui Becali???

315 posts in this topic

Din cand in cand unii ne atrag atentia printr-un mesaj repetitiv, de parca am fi putut uita. ( Sa nu cumva sa protestati, JEGURILOR!!! ) Frustrarea doare, nevoia de schimbare doare, neputinta doare, doare tot ce am strans in noi si nu am prelucrat, pentru ca nu am stiut cum. Mentalul nostru fabrica la repezeala scenarii (cumparam clubul,organizam mitinguri, angajam lunetist, comentam agresiv in presa, dam comunicate) , insa in practica ne limitam la boicotarea ofertelor magazinului oficial, visand la starea de faliment a clubului, singura care l-ar putea determina pe Becalli sa vanda. Ce altceva putem face pentru Steaua, noi, jegurile din provincie?

Edited by dee

din punctul meu de vedere, fiecare stelist ar trebui sa contribuie in primul rand prin IMPLICAREA ACTIVA. Au existat campanii si, sper eu, vor mai exista, care s-au desfasurat la nivel national sau chiar international(ma refer la mesajele cu pleca afisate in toata lumea). Din punctul meu de vedere e simplu:

-sa printezi niste afise impotriva lui Oierul, la momentul potrivit

-sa lipesti niste stickere

-sa desenezi niste pereti

-sa afisezi niste mesaje, la diferite evenimente publice

-sa modifici o poza

-sa scrii un articol

-sa-ti convingi prietenii, stelisti, de raul pe care il produce acest individ Stelei in particular, si societatii la modul general

-sa promovezi ceea ce inseamna Steaua pentru tine, in contradictie cu situatia in care a adus-o acesta

-sa-ti pui creativitatea la contributie si sa vii cu idei, pe care altii ar putea sa le implementeze la un nivel macro

etc etc etc

-sa printezi niste afise impotriva lui Oierul, la momentul potrivit

-sa lipesti niste stickere

-sa desenezi niste pereti

-sa afisezi niste mesaje, la diferite evenimente publice

-sa modifici o poza

Eu am vorbit la modul serios, nu ne apucam sa mazgalim cladiri sau sa facem "valuri" prin diverse mesaje si scandari la evenimente, doar nu suntem pe stadion. Anul trecut am pus problema unui mesh publicitar anti-Becalli (cu A.C. temporara), insa te lovesti de legea publicitatii si reticenta celor din Primarie. In rest, actiuni minore de genul fluturasi nu afecteaza pe nimeni, in cel mai bun caz vor avea slabe ecouri in presa. E ca si cum m-as duce la benzinarie si as plati cu monede de 1ban, deci tot platesc.

p.s scoateti mai filtrul ala cu Oierul, ma faceti sa dublez 'l"-ul din numele lui.

Edited by dee

Eu am vorbit la modul serios, nu ne apucam sa mazgalim cladiri sau sa facem "valuri" prin diverse mesaje si scandari la evenimente, doar nu suntem pe stadion. Anul trecut am pus problema unui mesh publicitar anti-Becalli (cu A.C. temporara), insa te lovesti de legea publicitatii si reticenta celor din Primarie. In rest, actiuni minore de genul fluturasi nu afecteaza pe nimeni, in cel mai bun caz vor avea slabe ecouri in presa. E ca si cum m-as duce la benzinarie si as plati cu monede de 1ban, deci tot platesc.

p.s scoateti mai filtrul ala cu Oierul, ma faceti sa dublez 'l"-ul din numele lui.

intreb si eu de curiozitate: cu ce este mai bun un mesh publicitar decat o campanie cu stickere, afise si "mazgaleli"? este clar ca o varianta este legala si costa si alta este ilegala, mai ieftina si mai usor de pus in practica, dar nu-mi dau seama de ce vezi niste diferente mari la efectele produse.

Edited by joseph

si eu am vorbit la modul cel mai serios. Efectele au fost, si s-au vazut, pentru ca sunt lucruri care se "viralizeaza" foarte repede. De asemenea, modalitatile de genul au fost foarte "catchy" pentru presa, care au preluat repede ineditul situatiei si in lipsa de articole si in cautare de scandal, le-au promovat.

Chestii practice, in momentul de fata, de genul protest prin golirea stadionului, boicot total, cumpararea clubului, infiintarea unei noi echipe detinuta de suporteri si de glorii, sunt de domeniul sf-ului.

La fel ca si in cazul protestului cu benzina, blocarea pompelor prin plata cu monezi(pe care am vrut sa o facem si noi si am facut-o partia, prin blocarea caselor de bilete), nealimentarea pentru 3 zile(absenta unora de la x meciuri), nu au niciun efect daca nu fac parte dintr-o strategie pe termen lung, pusa bine la punct, pas cu pas, care sa aiba un scop si niste obiective cuantificabile la care trebuie sa ajungem. Asa cum sugerau si altii, nu are niciun efect faptul ca nu mai alimentam pentru 3 zile, daca a 4-a zi blocam pompele de benzina ca sa facem plinul, ar avea efect daca lumea ar utiliza mult mai putin automobilul in favoarea altor medii de transport(public sau pe bicicleta).

@joseph

nu e mai buna, doar ca un mesh publicitar de vreo 3mx3m (sa zicem) are un impact mai mare decat un a4 lipit ilegal pe un stalp electrica sau in vreo statie. Oricum, eu vorbeam de un caz particular (un prieten- posesor al unui calcan de toata frumusetea, pe o artera foarte circulata), deci costurile s-ar fi redus doar la print. Cu scrisul aleatoriu pe cladiri n-am cum sa fiu de acord, e o forma de vandalism.

Edited by dee

n-am nimic impotriva ca "artistii"sa-si particularizeze exteriorul propriei case sau sa-si arate talentele in locuri special amenajate, insa nu pe cladirile altora, care se chinue sa le intretina. Azi, maine, ma astept sa vad o stampila pe cladiri cu "Becalli, pleaca din Ghencea", asa cum au aparut cu Rosia Montana, Vlad Tepes sau Avram Iancu :D

Edited by dee

da? n-ai o poza? :) dar "inimioare"pe geam gen Maggie au fost ( varianta becalizata)? tin minte ca acea campanie a creat o adevarata isterie sociala, multi aveau lipite pe geamuri acele afise. De maine, toti sa isi puna pe geam un autocolant cu "Gigi, lasa-ne" :)) ( macar e legal si permanent)

p.s ma enerva la culme sa vad acele inimi la zeci, sute de geamuri, insa daca stau bine sa ma gandesc, daca s-ar face un logo vizibil pe care toti stelistii (si nu numai) sa si-l puna pe geam (locuinta, birou, cafenele etc), ar fi de impact.

logo_maggi.gif

Edited by dee

O actiune asemanatoare au avut fanii lui Liverpool, cu o foaie a4 pusa in locuri foarte cunoscute din intrega lume. Asta e mult mai usor de realizat decat un banner de cativa metri lungime.

Cred ca ar fi cate o poza cu mesajul de pe foaie in minim 3 orase din fiecare judet din tara si in orasele mari ale lumii.

Daca s-ar reliza un astfel de 'proiect' intr-un timp scurt, ar avea un mare efect in presa, doar ca pe cioban il cam doare undeva de astfel de actiuni.

@joseph

nu e mai buna, doar ca un mesh publicitar de vreo 3mx3m (sa zicem) are un impact mai mare decat un a4 lipit ilegal pe un stalp electrica sau in vreo statie. Oricum, eu vorbeam de un caz particular (un prieten- posesor al unui calcan de toata frumusetea, pe o artera foarte circulata), deci costurile s-ar fi redus doar la print. Cu scrisul aleatoriu pe cladiri n-am cum sa fiu de acord, e o forma de vandalism.

este clar diferit impactul daca ne apucam sa comparam un mesh cu un afis, dar chiar si daca particularizam cazul, doar din costul mesh-ului s-ar putea realiza lejer cateva sute de afise... deci datele problemei sunt putin mai complicate. legat de vandalism, nu stiu ce sa zic... nu cred ca e asta cea mai mare problema a noastra in domeniu si oricum prin Bucuresti au fost atacate mai mult gardurile unor cladiri in constructie si spatiile publicitare, ceea ce mi se pare rezonabil.

daca s-a rezolvat ceva cu astea nu prea imi dau seama, dar la vremea respectiva probabil au contribuit la presiunea pe care reuseam sa o exercitam... desi daca gandim in termeni de rezultate obtinute trebuie sa fiu de acord cu domnul judecator Robert, ca tot ce s-a facut a avut efect 0... dar asta poate si din cauza motivelor expuse putin mai in urma de Costi:

nu au niciun efect daca nu fac parte dintr-o strategie pe termen lung, pusa bine la punct, pas cu pas, care sa aiba un scop si niste obiective cuantificabile la care trebuie sa ajungem
Edited by joseph

bah.. cum zicea si Tzepi, revolutiile nu se fac pe internet. Ok, event-uri pe facebook sa va ia clar si sa va acuze de vandalizme.

Mah,macar incearca si ei ceva!!Si daca nu va iesi nimic macar incearca,au o idee ceva,nu freaca menta degeaba..Uite,daca se va tine cu adevarat aceasta "vizita",voi merge si eu.

Edited by Co-Steaua

Ahahahaha

Ii spune lui Bogdan sa incerce ceva :))

Incearca bai Bogdane si tu ceva, ca n-ai facut drecu` nimic.

mha, eu cred ca revolutiile se fac si pe internet. totusi, pana acum au fost facute doar pe net si nu prea au fost puse in practica...cand o sa vad o mie de oameni in fata la palat, o sa-mi scot palaria in fata pasivitatii suporterilor stelisti.

Hai totusi sa "mediatizam" intr-un fel, intre noi, chestia care circula pe feisbuc si a circulat si aici. Poate , poate, iese ceva.

Ahahahaha

Ii spune lui Bogdan sa incerce ceva :))

Incearca bai Bogdane si tu ceva, ca n-ai facut drecu` nimic.

Ce dracu intelegi si tu,ma refeream la astia cu vizita asta...