Virgil

Anghel Iordanescu

43 posts in this topic

200px-34645765889.jpg

 

Nascut la 4 mai 1950, la Iasi. Este maestru al sportului, economist. De la 12 ani cand s-a legitimat a jucat numai la Steaua, unde a debutat in 1968 in Divizia A. A castigat campionatul national cu Steaua in '75-'76, '77-'78 si Cupa Romaniei in '69-'70, '70-'71, '75-'76, '78-'79. Are 64 de selectii in echipa nationala unde a inscris 26 de goluri. A facut parte din echipa nationala calificata in sferturile C.E. - 1972. In Divizia A a avut 317 prezente si a marcat 156 de goluri. A ocupat locul 3 in 1976 si locul doi in 1980 in clasamentul celor mai buni fotbalisti ai tarii. Din 1984 a activat la echipa Heraklion din insula Creta - Grecia.

In Romania a jucat numai la Steaua!

 

A debutat ca antrenor la Steaua, in 1985, ca secund al lui Emeric Jenei. In aceasta calitate, dar si ca jucator, si-a adus contributia la castigarea Cupei Campionilor Europeni in 1986. In 1987 canduce Steaua la castigarea Supercupei Europei. Intre 1987-1989 este antrenor principal la Steaua. Castiga in aceasta perioada trei Cupe ale Romaniei si trei titluri. A fost antrenor principal in editia '88-'89 cand Steaua a jucat finala Cupei Campionilor Europei (0-4 cu AC Milan). Intre '90-'92 a antrenat in Cipru, pe Anorthosis Famagusta, cu care a participat in Cupa UEFA. In '92-'93 revine ca principal in Ghencea si readuce titlul dupa patru ani.

 

Pe 8 septembrie 1993 a fost numit antrenorul echipei nationale. S-a calificat la doua turnee finale ale Campionatului Mondial (1994 si 1998) si la unul al Campionatului European (1996). In august 1998 pleaca de la nationala si antreneaza alte echipe nationale si echipe de club straine. In ianuarie 2002 redevine antrenor principal la echipa nationala pentru o scurta perioada.

 

Este absolvent al A.S.E. Bucuresti.

 

 

 

Edited by Azzido

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mare jucator... tot respectul pentru munca depusa la Steaua si pentru performantele pe care le-a realizat atat ca jucator, cat si ca antrenor... e golgheterul all-time al Stelei daca nu ma insel... RESPECT!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Corect.E golgheterul Stelei all time.Dar iata cum arata top 10 al celor mai buni marcatori :

 

--------Nume-----------Goluri--Campionate

 

1. Anghel Iordanescu 146--------14

2. Gheorghe Constantin 145--------13

3. Victor Piturca----------138---------6

4. Florea Voinea----------106--------10

5. Marius Mihai Lacatus---98---------14

6. Marcel Raducanu-------94----------9

7. Ion Alecsandrescu------80------- 11

8. Viorel Nastase-----------77----------9

9. Gheorghe Hagi----------76-----------4

10. Nicolae Tataru---------75----------11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bun jucator a fost, a avut o contributie importanta in finala din `86, cand a reusit sa gestioneze perfect finalul de joc!

 

Si in legatura cu marcatorii de mai sus, am constatat ca in ultimul timp Steaua nu mai are un golgheter adevarat, care sa dea cate 15-20 goluri pe sezon... cam trist!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Power

 

Te inseli, si Badea si Dica au trecut in sezonul trecut de cota 15. Nu uita ca Dica nu a jucat deloc in retur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Ca susținãtor al fotbalului și al Stelei, spun cã nu vreau fuziune. Mai bine afarã din Europa pentru un an de zile decît așa! Nici nu cred în aceste lucruri, regulamentele în vigoare nu permit asemenea invenții, dar în fotbalul românesc se poate ajunge la orice, sã nu vã mire nimic"

 

MULTUMESC, nene Puiule! MULTUMESC DIN TOATA INIMA!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Ca susținãtor al fotbalului și al Stelei, spun cã nu vreau fuziune. Mai bine afarã din Europa pentru un an de zile decît așa! Nici nu cred în aceste lucruri, regulamentele în vigoare nu permit asemenea invenții, dar în fotbalul românesc se poate ajunge la orice, sã nu vã mire nimic"

 

MULTUMESC, nene Puiule! MULTUMESC DIN TOATA INIMA!!!

 

Mai bine in B decat asa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anghel Iordanescu, antrenorul Rapidului o scurtă perioadă in sezonul 2000-2001, cand giulestenii au jucat cu Liverpool in Cupa UEFA, a vorbit despre acea dubla dar si despre intalnirea Unirii de astazi cu "cormoranii". Surprinzator, antrenorul secund si jucatorul cu care Steaua câștiga Cupa Campionilor in 1986, dar si unul dintre cei mai titrati antrenori ai nationalei Romaniei, a recunoscut că cea mai mare greseală din cariera sa a fost cand a acceptat oferta lui Copos, de a antrena in Giulesti.

 

"Dacă am facut o greseală in cariera mea sportiva atunci aceea a fost că am acceptat să merg la Rapid. Cred că greseala a fost că m-am dus acolo, cand toată activitatea mea a fost legată de Steaua si nationala Nu cred că trebuia să mă duc acolo", a recunoscut Iordanescu, la Sport.ro.

 

Iordanescu le tine pumnii astazi celor de la Unirea, care se infruntă tot cu Liverpool, in 16-imile Ligii Europa, insă sustine că gruparea ialomiteană ar trebui să atace mai mult, pentru a intoarce rezultatul. "Generalul" speră totusi la o minune in returul de pe Ghencea.

 

"Este adevarat că a fost si nesansa dar in Giulesti, Liverpool a câștigat facand o partidă buna iar la Liverpool a fost egal, in conditiile am facut si o deplasaresare lunga in sensul că domnul Copos era de pe atunci preocupat să salveze planeta si ne-a trimis cu o aeronavă echipă de linie, pe la Londra, iar acolo, la aeroport, nu ne-au fost asigurate conditiile normale de masa Nu cred insă că trebuie să merg mai departe cu dezvaluirile. Am facut totusi un meci bun, am avut si situatii de a marca, ceea cele le doresc si celor de la Unirea. Dar trebuie să ajungă si prin careul lor, iar in tur nu au prea facut asta. Unirea trebuie să invete si faza de atac, nu doar cea defensiva O echipă care vrea să se respecte, mai ales cand joacă acasa trebuie să atace. Dar Unirea trebuie să joace inteligent, pentru că contraatacurile lui Liverpool pot inchide meciul. Cred totusi că poate exista in această seară o minune pentru fotbalul romanesc", a mai spus Iordanescu.

 

ProSport

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Referitor la echipa din 1986, jucatorii Stelei de atunci au constituit ulterior nucleul de bază al echipei nationale, la care s-au mai adaugat multi altii promovati de mine. Vreau să-i mai amintesc domnului Lucescu faptul ca in 1989, cind am preluat Steaua, schimbasem 9 jucatori din echipa care cucerise Cupa Campionilor Europeni si mai ajunsese o dată in semifinalele acestei competitii. Asa că stiu foarte bine ce inseamnă o reconstructie. Cit despre titlurile pe care sustine că i le-a furat Steaua, eu zic să-l intrebati mai bine pe el ce inseamnă să furi. Totul este in imaginatia lui, iar parerea mea este că si-a depășit cu mult zona pe care o stapineste", a spus Anghel Iordanescu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Nu cred, nu vreau să cred si nimeni nu mă poate convinge că Steaua poate juca altundeva decat pe Ghencea. Spiritul Stelei este in Ghencea, iar sufletul echipei este in tribune. Cred că lucrurile se pot simplifica, iar acest lucru depinde de Becali. Îl cunosc pe domnul Oprea, este stelist si iși doreste ca Steaua să joace in Ghencea, dar este un om care respectă legea. Gigi Becali nu are probleme cu ministrul Apararii, ci cu Fiscul. Onorarea contractului de catre cele două parti va rezolva situatia. Ministrul nu s-a interesat deloc de acest contract, vrea doar să se respecte legea. Chiar a cerut să se facă un audit pe terenul din acea parte a Bucurestiului pentru a afla ce preturi se cer pe chirii. Eu imi doresc ca Steaua să joace pe Ghencea. Istoria Stelei nu ar avea nicio legatură cu Buzaul", a spus Iordanescu la GSP TV.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mă dedic in totalitate carierei mele in politică", a spus la momentul respectiv Iordanescu. În realitate insa antrenorul secolului trecut in Romania nu este prea implicat in activitatea pe care ar trebui să o aibă in cadrul Parlamentului. De fapt, putem spune că nu este implicat deloc.

 

În aproape doi ani de zile, fostul stelist nu a avut vreo initiativă legislativa interpelare sau declaratie politica au observat cei de la site-ul www.agentia.org. Prieten bun cu ministrul Apararii, Gabriel Oprea, Iordanescu a pacalit" munca de cand a ajuns in această functie politica dar fară a uita să-și ridice salariul baban la sfarsitul lunii. Pe 19 decembrie 2008, fostul antrenor a avut prima si singura luare de cuvant, si anume juramantul de credință al generalului față de tară si popor. În rest, in dreptul activității sale poate fi trecut un mare zero.

 

Totusi, statul nu este deloc zgarcit cand vine vorba să-și rasplatească oamenii. Leafa lui Iordanescu se ridică la 5.000 de lei, bani veniti din indemnizatie, separat de pensia de general, situată in jurul a 3.000 de lei.

 

La suma totală se mai adaugă incă 9.000 de lei proveniti din costurile cu materiale pentru intretinerea biroului senatorial si plata salariilor personalului, facand lesne de-nteles motivul pentru care fostul tehnician al echipei nationale nu-și mai doreste să se implice in sportul care l-a consacrat.

 

Adevarul

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Pot spune că situatia se normalizează la Steaua, in cazul in care domnul Ienei va reveni in Ghencea. Este o mutare deosebită si foarte importanta prin prisma relatiilor dintre patronul Stelei si suporteri. Sper ca o dată cu Emerich Ienei si Victor Piturca să vină Tudorel Stoica sau Adrian Bumbescu, nume vehiculate in ultima vreme. Să se aducă tot ce se poate aduce, pentru că e nevoie de fostele glorii. Steaua are nevoie de oameni de valoare. sunt probleme de contract, de relatii intre antrenor si viitorul patron. Cert este că intoarcerea lui Piturcă la Steaua nu va asigura si succesul Stelei. Piturcă depinde de banii pe care Gigi Becali va dori să ii investească la Steaua", a declarat Anghel Iordanescu la Sport Total FM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fostul antrenor al Stelei, Anghel Iordanescu, este de parere că roș-albastrii ar fi trebuit să se impună fară probleme in fata Unirii Urziceni si ironizează comparatia gruparii din Ghencea cu Barcelona.

 

"Nu mă asteptam la asa ceva, am mers cu toată familia la meci să vad o victorie a noii echipe a Stelei. Multi jucatori se gindeau că Steaua, cu cele 7 transferuri, nu va avea probleme cu Unirea si că vor fi in scurt timp. Nu cred că au jucat nici ca Foresta, ce Barcelona?

 

Principalii vinovati pentru acest esec sunt fotbalistii. Dacă jucau la jumatate din cit au facut-o la Vaslui, cîștigau fară nici un fel de probleme. Pentru un joc cu Unirea, care nu stiu dacă au avut toată saptamina 11 jucatori la antrenamente, e inadmisibil să te comporti asa.

 

Chiar fară un antrenor pe banca orgoliul trebuia să-i ducă spre victorie. A fost un accident care le va da de gind si ii va mobiliza, dar e pacat de aceste puncte", a spus Iordanescu la sportro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dimineata, Puiu i-a spus lui Becali că MM ar fi o solutie buna seara insă l-a sunat si i-a transmis că "aducerea lui ar insemna că Edi Iordanescu va deveni secundul sau". Mihai Stoica incepuse deja să-și facă echipa cu care dorea să conducă in Ghencea, dorind să schimbe aproape tot staff-ul prezent acum la Steaua.

 

MM a fost aproape manager la Steaua timp de citeva ore. Pină la urmă nu s-a mai oficializat mutarea, iar Gigi Becali a explicat ieri motivul principal, cel pe care vi l-a dezvaluit Gazeta Sporturilor de ieri. "Apropiatii mei nu numai că nu-l doreau, dar il injură mereu, cum aș putea să-l mai aduc in conditiile astea?", a spus Becali.

 

Iordanescu l-a intors!

 

Ceea ce nu se stie este insă care a fost argumentul suprem care l-a convins pe Becali să renunte la această idee. Numele lui: Anghel Iordanescu. Miercuri dimineață, Gigi l-a sunat pe Puiu, iar acesta i-a zis: "Cred că MM ar fi o solutie foarte bună".

 

Apoi, pe parcursul zilei, Becali anunta că e aproape de a-l readuce pe Stoica, perioadă in care rudele si prietenii sai au facut totul pentru a bloca mutarea. Gigi le-a povestit ieri dimineață apropiatilor că unul dintre factorii care l-au convins să renunte la idee a fost telefonul primit de la acelasi Iordanescu.

 

"Știu că ti-am zis că e o solutie buna insă dacă vine el, practic Edi Iordanescu va deveni secundul lui, pentru că MM ar vrea să conducă tot, inclusiv echipa si primul 11".

 

Nedorind să piardă si sprijinul lui Iordanescu, Becali a luat decizia de a anunta că nu-l mai vrea pe MM, preferind să meargă pe mina lui Edi Iordanescu ca antrenor si a lui Iordanescu senior in rol de consilier si sustinator al Stelei din umbra

Share this post


Link to post
Share on other sites

La multi ani Generale !!!

 

Sper sa stai in continuare departe de jeg, sa nu te patezi ca alte glorii care au devenit oi.

 

Mult succes in viata si in cariera!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@bijoux_bz

Imi pare extrem, extrem de rau ca trebuie sa-ti spun, dar nu esti la curent cu noutatile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Am fost un naiv cind am semnat cu domnul Copos. Dacă in alte situatii stiam si ce manincă patronul echipei, cind am fost la Rapid am incercat să aflu de la cel care a fost inaintea mea ce gindeste domnul Copos, cum lucrează si totusi am «furat-o» si eu.

 

Cu toate astea, am rezistat 9 etape. Nu am nici un fel de ranchiună acum, ii port un respect deosebit, dar am fost naiv. De cel putin trei ori am vorbit cu Mircea Lucescu, pe care il consider un prieten, despre ce gindeste domnul Copos, am fost un naiv"

 

gsp

389418_anghel_iordanescu_gigi_corsicanu.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Cele mai bune informatii le puteti afla de la Ciobanul. Este un om foarte volubil si sincer.

 

În ceea ce mă priveste, trebuie să recunosc că Ciobanul mi-a refacut o oferta Această ofertă am mai avut-o cand a discutat in paralel cu mine si cu Hagi. Am purtat deja o discutie, in care mi-a prezentat oferta, am luat nota si am spus că o voi analiza, mă voi gandi bine. Am statut de senator, voi da raspunsul in decembrie, nu voi renunta la statul meu politic. Este o ofertă atractiva mai ales că vine de la clubul meu de suflet.

 

Am spus-o in repetate randuri ca Steaua ar fi bine să se intoarcă in Ghencea. Puterea Stelei va creste cu 20% dacă se va intoarce acasa În tară sunt multi suporteri, dar in Ghencea sunt fani care pot aduce victorii Stelei.

 

Comandantul clubului Steaua m-a invitat să vad gazonul. Eram in biroul Ministrului Apararii cand am auzit că vine si presa si am decis să mă duc si eu. Nu sunt alcetva decat un liant intre Mapn si Ciobanul. Ministrul Apararii Nationale este stelist, dar nu se va face niciun fel de concesie din punct de vedere al legii.

 

Cu Ilie Stan am discutat si inainte de numire si după numire. Am vorbit de plan tactic, de strategie, de tot ce am vazut la televizor. Eu zic că e un antrenor foarte bun si că va face treabă la Steaua. E un om serios, echilibrat, iubeste fotbalul, e in stare să vină la antrenamente la 6 dimineata si să plece la 12 noaptea", a spus Anghel Iordanescu

Share this post


Link to post
Share on other sites

"A fost o atmosferă extraordinara acest lucru i-a mobilizat pe jucatori, le-a dat aripi. Dar asta nu inseamnă că evolutia din meciul cu Astra poate fi repetată si la un meci cu Dinamo sau CFR. Am admirat jocul echipei, determinarea si agresivitatea echipei, dar nu trebuie să te visezi deja campionul țării. Să fim mai ponderati, a fost un singur joc si ala a fost cu Astra Ploiesti.

 

Steaua va avea un plus de cel putin 20 % odată cu intoarcerea acasa Să nu uitam că avea nevoie de baza de cantonament de la Ghencea".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now