Posted May 3, 2007 · Report post Aveam de gând sã scriu un cu totul alt articol astãzi. Un articol legat de afirmațiile lui Gigi referitoare la "cumpãrarea" sfârșitului de campionat, declarații ce contravin celor mai elementare norme de bun-simț . Era un articol acuzator, plin de reproș la adresa patronului care iși permite sã asocieze (re)numele Stelei cu jocurile de culise. Am renunțat la idee pentru cã, citind presa sportivã din ultimele zile, m-am simtit, brusc, obosit. Prea multã urã, prea multe scenarii și insinuãri. ªi toate in numele sportului rege, fotbalul, o religie care s-a vrut a fi nãscutã din pasiune și frumusete. Un user al fcsteaua.ro (pe care il apreciez pentru calitatea comentariilor, deși nu suntem intru totul pe aceeasi lungime de undã) mi-a dat aceastã idee intr-o discutie pe care am avut-o recent. A sugerat cã pierdem din vedere esențialul. De fapt și la urma urmei, ce ne intereseazã pe noi? Steaua, și numai Steaua. Nu Gigi Becali, Olãroiu sau Meme. Nici mãcar Lovin sau Gigel Coman. Ce este Steaua atunci, dacã nu jucãtorii, patronul și cei care fac parte, la un moment dat, din organigrama acestui club? Steaua reprezintã fotbalul de calitate, tradiția, performanța la care alții pot doar sã viseze, mândria, speranța. Steaua este visul american al romanului, forța mentalã care invinge adversarul cu mult inainte de incleștarea propriu-zisã din teren. Se pare insa cã, prinși intre carpete ale sporturilor, emisiuni TV de prost gust și milioanele lui Gigi, am uitat sã susținem Steaua. Susținerea noastrã s-a transformat in ura fațã de Gigi Becali. Iar ura este un sentiment parșiv, care incitã, te secãtuiește de puteri și te face sã nu mai gândești limpede. Toate energiile noastre sunt canalizate in a-l uri pe Gigi, in loc sã fie indreptate spre susținerea echipei, indiferent de situație. Sã nu inversãm prioritãțile: un "NU" hotãrât modului in care Gigi ințelege sã gestioneze situația la echipã, dar obiectivul nostru principal trebuie sã rãmânã Steaua. Un tip deștept afirma odatã cã omul este un animal social. Avem nevoie unii de alții și Steaua are nevoie de noi, acum. Sã fim alãturi de echipã in acest final de campionat și, mai ales, sã fim uniți noi, suporterii. Sã uitãm ura, sã uitam decepțiile, sã uitãm neimplinirile și promisiunile deșarte. Sã fim alãturi de o Stea pe care fiecare o poartã in suflet, o imagine frumoasã, adevaratã, ce nu poate fi cumpãratã sau alteratã de minciunã. De ce oare, vã veți intreba, sã evitãm a privi realitatea in fațã? Pentru a putea susține echipa. Pentru cã numai așa vom reuși, dacã facem (deocamdatã) abstracție de patron, jocul prestat, locul din clasament, atacurile din presa, urã, prostie... Avem oare puterea sã ne ridicãm deasupra mizeriei? Andrei (papillon) Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post Desigur... suna bine, dar eu nu vad Steaua in momentul de fata. Daca ASA as fi cunoscut Steaua, in vecii vecilor nu as fi tinut cu acest club care nu mai poate decat sa prosteasca tinerii, nu sa-i educe si sa le induca anumite valori. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post Aristotel a zis ca omul este un animal politic nu social in lucrarea sa "Zoon Politikon". Scrie doar lucruri de care ai cunostinta (nu din auzite) si pe care poti sa le si argumentezi. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post cu parere de rau,nu sunt de acord cu tine!in momentul de fata,Steaua este Becali,oricit am incerca sa facem o delimitare!sustii Steaua,invariabil, il sustii pe oier!am mai scris,acum vreo 2-3 saptamini chestia asta!orice victorie a Stelei este perceputa ca o victorie a ciobanului!pina cind nu va pleca Becali nu vei putea incuraja doar Steaua! Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post Sã fim alãturi de echipã in acest final de campionat și, mai ales, sã fim uniți noi, suporterii. Sã uitãm ura, sã uitam decepțiile, sã uitãm neimplinirile și promisiunile deșarte. Sã fim alãturi de o Stea pe care fiecare o poartã in suflet, o imagine frumoasã, adevaratã, ce nu poate fi cumpãratã sau alteratã de minciunã. De ce oare, vã veți intreba, sã evitãm a privi realitatea in fațã? Pentru a putea susține echipa. Pentru cã numai așa vom reuși, dacã facem (deocamdatã) abstracție de patron, jocul prestat, locul din clasament, atacurile din presa, urã, prostie... Felicitari. Este o placere sa citesti astfel de articole in care nu este promovat scandalul cu orice pret ci ratiunea si mai presus de toate sentimentul unic de a fi STELIST. Dincolo de toate mizeriile avem ceva ce nimeni nu va putea sa ne ia vreodata: puterea de a iubi neconditionat culorile ros -albastre. Mereu cu Steaua. mereu pentru Steaua !!! steagcruce2 Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post S? fim al?turi de echip? in acest final de campionat ?i, mai ales, s? fim uni?i noi, suporterii. S? uit?m ura, s? uitam decep?iile, s? uit?m neimplinirile ?i promisiunile de?arte. S? fim al?turi de o Stea pe care fiecare o poart? in suflet, o imagine frumoas?, adevarat?, ce nu poate fi cump?rat? sau alterat? de minciun?. De ce oare, v? ve?i intreba, s? evit?m a privi realitatea in fa??? Pentru a putea sus?ine echipa. Pentru c? numai a?a vom reu?i, dac? facem (deocamdat?) abstrac?ie de patron, jocul prestat, locul din clasament, atacurile din presa, ur?, prostie... Felicitari. Este o placere sa citesti astfel de articole in care nu este promovat scandalul cu orice pret ci ratiunea si mai presus de toate sentimentul unic de a fi STELIST. Dincolo de toate mizeriile avem ceva ce nimeni nu va putea sa ne ia vreodata: puterea de a iubi neconditionat culorile ros -albastre. Mereu cu Steaua. mereu pentru Steaua !!! steagcruce2 de acord cu tine!!!si la bine si la greu!!acum,mai mult ca niciodata,trebuie sa facem diferenta intre patronul Stelei...si Steaua!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post Referitor la articol: corect. partial. aceeasi parere o aveam si eu, indiferent cine este patron,conducator, antrenor, Steaua trebuie sustinuta neconditionat. Insa...personal...nu ma mai regasesc in actuala ideologie a clubului. Daca acum aveam 7 ani si imi placea fotbalul, cu siguranta nu eram Stelist. Vinovat: Becali. Cred ca e de datoria noastra sa nu fim doar spectatori si sa luam atitudine impotriva acestui...Becali... Respect MM. De ce? chiar daca a mai gresit...omul e stelist... a pus suflet, inima. Numai cine nu munceste nu greseste! Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post Referitor la articol: corect. partial. aceeasi parere o aveam si eu, indiferent cine este patron,conducator, antrenor, Steaua trebuie sustinuta neconditionat. Insa...personal...nu ma mai regasesc in actuala ideologie a clubului. Daca acum aveam 7 ani si imi placea fotbalul, cu siguranta nu eram Stelist. Vinovat: Becali. Cred ca e de datoria noastra sa nu fim doar spectatori si sa luam atitudine impotriva acestui...Becali... Respect MM. De ce? chiar daca a mai gresit...omul e stelist... a pus suflet, inima. Numai cine nu munceste nu greseste! Sincer, daca aveai 7 ani, nu prea ai fi inteles care e teaba cu Becali si ai fi avut toate sansele sa tii cu Steaua . Si fotbalul nu are legatura cu ideologiile. Asta trebuie sa intelegem. Noua ne pasa doar de Steaua nu de politica lui Becali. Daca sunt printre noi si simpatizanti ai acestuia (dpdv politic), ei e alta mancare de peste. Lucrurile astea nu se amensteca. Aici vb de Becali - omul de fotbal, patronul,finantatorul sau cum vreti voi, dar nu si politicianul. Cat despre proverbul tau foarte sugestiv - cred ca i se potriveste si lui Becali. (pe ici pe colo ) Mereu cu Steaua, mereu pentru Steaua ! steagcruce2 Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post Eu zic ca daca o sa-l lasam in pace pe cioban o sa se creada si mai puternic,si atunci sa te tii....va intra si in teren sa joace..asa ca cel mai bine ar fi sa-l contestam pe cioban si sa ne incurajam echipa. NU TE VOTEZ! http://www.fcsteaua.ro/forum/style_emotico...r_campionii.gif Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post imi puteti spune si mie va rog daca la meciul cu Urziceni suporterii stelisti au avut rezervate invitatii sau isi iau de la fata locului? Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post Aristotel a zis ca omul este un animal politic nu social in lucrarea sa "Zoon Politikon". Scrie doar lucruri de care ai cunostinta (nu din auzite) si pe care poti sa le si argumentezi. eu cred ca exagerezi si esti prea dur cu Andrei, care scrie foarte bine de altfel. Aristotel intr-adevar scrie zoon politikon, dar in mintea lui nu erau partide politice, campanii electorale etc, bineinteles ca putem sa interpretam asa in anul 2007, dar Aristotel se gindea la altceva... acel politikon vine de la grecescul polis care este orasul antic grec, in opinia lui Aristotel culmea organizarii umane. Sa nu uitam ca la data cind Aristotel scria asta, o buna parte a omenirii era inca organizata in triburi sau familii extinse. Asa ca... poate Andrei nu a citat exact, dar sensul la care s-a gindit el cind a scris articolul, eu cred ca se potriveste exact cu intelegerea lui Aristotel a lui "zoon politikon" si cu natura umana in general... aaa, ca ne plac noua si campaniile electorale, piinea si circul, asta e alta latura a naturii umane pe care ma indoiesc ca Aristotel a trait-o sau presimtit-o :lol: Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post "animal social" este citat chiar si in manuale de filozofie, chiar daca titlul este zoon politikon. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post "animal social" este citat chiar si in manuale de filozofie, chiar daca titlul este zoon politikon. pai pentru ca asta este sensul :lol: eu nu am vrut sa spun cine a citat gresit si cine vorbeste dupa ureche ca iar sunt bagat la injurii :wink: Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post Aristotel a zis ca omul este un animal politic nu social in lucrarea sa "Zoon Politikon". Scrie doar lucruri de care ai cunostinta (nu din auzite) si pe care poti sa le si argumentezi. Ai dreptate, dar uzual este folosit cu sensul de "social" si nu de "politic". Mai mult, aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Politica_(Aristotel)#_note-0 Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post "animal social" este citat chiar si in manuale de filozofie, chiar daca titlul este zoon politikon. Si ca sa fim pedanti pana la capat, trebuie precizat ca "zoon" nu inseamna "animal" in sensul peiorativ de "bruta", ci in sensul de "cel ce traieste", "fiinta"... asadar e vorba despre "fiinta sociala". Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post pai pentru ca asta este sensul :lol: eu nu am vrut sa spun cine a citat gresit si cine vorbeste dupa ureche ca iar sunt bagat la injurii :wink: Asta stiam si eu, din ce filosofie imi mai aduc aminte. Oricum, pentru ce am vrut eu sa subliniez, se potriveste termenul de "social". Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post Desigur... suna bine, dar eu nu vad Steaua in momentul de fata. Daca ASA as fi cunoscut Steaua, in vecii vecilor nu as fi tinut cu acest club care nu mai poate decat sa prosteasca tinerii, nu sa-i educe si sa le induca anumite valori. greco, ai perfecta dreptate. Dar ce putem face? Gigi nu va pleca de la Steaua prea curand, cu toate protestele si bannerele afisate de noi la stadion. Si atunci, ce ne ramane de facut? Nu renuntam la a sustine echipa si visam ca intr-o zi va fi mai bine, sau...uitam de fotbal. Pentru ca nu cred ca un stelist convins ar putea tine cu vreo alta echipa. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post zoon politicon inseamna animal de cetate/om al cetatii =>omul este o fiinta sociala foarte frumos articolul,dar nu sunt multi cei care pot depasi aceasta ura si pe buna dreptate.Becali a reusit aproape sa distruga un mit si inca nu s-a oprit.este foarte greu sa privesti adanc in suflet sa gasesti ceea ce a insemnat Steaua,inainte de a-si pune Becali amprenta.insa sunt de parere ca trebuie gasita o cale de mijloc in care sa imbinam sustinerea echipei cu manifestul anti-Becali,deoarece nu ne putem detasa complet de el.acum cateva zile aveam o discutie in contradictoriu cu un prieten,suporter al unei echipe adverse,si tot vorbind noi,eu incercand sa-i argumentez ceva,ma intreaba daca noi traim doar din amintiri si ne bazam pe un singur jucator(Dica)...chiar nu am stiut ce sa-i raspund..Steaua din ultima vreme a demonstrat vorbele lui.in cele din urma poate noi o sa reusim ce ne propunem,sa lasam ura deoparte si sa ne detasam de tot ce inseamna Gigi,Oli s.a.m.d. dar Steaua va redeveni ce a fost?in momentul de fata doar istoria Stelei ne merita din pacate Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post zoon politicon inseamna animal de cetate/om al cetatii =>omul este o fiinta sociala foarte frumos articolul,dar nu sunt multi cei care pot depasi aceasta ura si pe buna dreptate.Becali a reusit aproape sa distruga un mit si inca nu s-a oprit.este foarte greu sa privesti adanc in suflet sa gasesti ceea ce a insemnat Steaua,inainte de a-si pune Becali amprenta.insa sunt de parere ca trebuie gasita o cale de mijloc in care sa imbinam sustinerea echipei cu manifestul anti-Becali,deoarece nu ne putem detasa complet de el.acum cateva zile aveam o discutie in contradictoriu cu un prieten,suporter al unei echipe adverse,si tot vorbind noi,eu incercand sa-i argumentez ceva,ma intreaba daca noi traim doar din amintiri si ne bazam pe un singur jucator(Dica)...chiar nu am stiut ce sa-i raspund..Steaua din ultima vreme a demonstrat vorbele lui.in cele din urma poate noi o sa reusim ce ne propunem,sa lasam ura deoparte si sa ne detasam de tot ce inseamna Gigi,Oli s.a.m.d. dar Steaua va redeveni ce a fost?in momentul de fata doar istoria Stelei ne merita din pacate Bine punctat korynna. Intr-adevar, o cale de mijloc ar fi, poate, cea mai nimerita. Atata timp cat nu uitam ca suntem in primul rand suporteri, protestul anti-Gigi trebuie sa mearga inainte. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post Ce vrei sa spui de fapt? Nu vreau sa fiu rau da' articole ca astea in care te exprimi elevat facand niste corelatii ce nu au corespondent in realitatea de la Steaua nu fac decat sa ne adoarma vigilenta putin dezmortita. Ce echipa sa sustinem? Vrei sa vezi sponsor pe tricouri PNG? Echipa joaca foarte putin pentru suporteri si onoare acum, joaca in functie de cum ii biciuie Becali si acesta ii biciuie in functie de interesele lui.Cum adica "Becali nu v-a pleca niciodata de la Steaua"? Imi pare sincer rau ca ai putut scrie un articol asa jenant, chiar ma intreb. Sa stii ca poti sa mergi sa faci "presa", nu iti mai irosi talentul pe site, pacat ca nu scrii si din suflet si incerci sa faci "presa". Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post Un singur lucru pot sa-ti spun:Steaua l-a ridicat pe cioban,tot Steaua il va darama!Nu stiu cum si cand,dar sunt sigur ca se va intampla asa!Jiji va ajunge din nou in gaura neagra de unde a aparut... Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post Ce vrei sa spui de fapt? Nu vreau sa fiu rau da' articole ca astea in care te exprimi elevat facand niste corelatii ce nu au corespondent in realitatea de la Steaua nu fac decat sa ne adoarma vigilenta putin dezmortita. Ce echipa sa sustinem? Vrei sa vezi sponsor pe tricouri PNG? Echipa joaca foarte putin pentru suporteri si onoare acum, joaca in functie de cum ii biciuie Becali si acesta ii biciuie in functie de interesele lui.Cum adica "Becali nu v-a pleca niciodata de la Steaua"? Imi pare sincer rau ca ai putut scrie un articol asa jenant, chiar ma intreb. Sa stii ca poti sa mergi sa faci "presa", nu iti mai irosi talentul pe site, pacat ca nu scrii si din suflet si incerci sa faci "presa". omule, cum adica nu scriu din suflet? Imi pare rau ca nu ai inteles ce am vrut sa spun. Tu vezi ce se intampla acum cu suporterii? Absolut toata lumea este ocupata cu razboiul contra lui Gigi, daca tie ti se pare normal, e treaba ta. Citesc comentarii si peste tot vad numai "Gigi a facut, Gigi a dres", prea putin sau nimic de Steaua. Noi, ca suporteri, ar trebui sa fim mai aproape de echipa, sa-i incurajam, nu sa ne repezim ca bezmeticii sa-l huiduim pe Gigi ori de cate ori avem ocazia. Tu, de ex, ca suporter, preferi sa-l injuri pe Gigi pe stadion in loc sa canti pentru echipa? Pentru ca, sincer, asta se intampla acum. Prea multe comentarii gen "sa plece ciobanu'" si prea putine "forza Steaua" Sper ca am fost suficient de clar. Si ca sa elimin inca un punct gresit in ceea ce ai scris, daca era sa fac "presa" atunci scriam un articol legat de Gigi, Meme sau Olaroiu. Astea se vand foarte bine si iti garanteaza numar mare de comentarii. Asa ca...mai gandeste-te cheers, Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post Eu asta fac trec peste faptu ca cativa jucatori nui mai suport ca antrenorul il urasc ca Becali face uneori parca in contra si sustin Steaua si ce Inseamna ea pentru mine pentru fotbalu din Romania si chiar pentru cel de afara Forza Steaua vom renaste si vom fi mai puternici Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2007 · Report post De acord doar partial cu papillon. Sa stii ca si mie-mi place sa visez. Si eu consider Steaua un simbol national, un ideal inalt (unul dintre cat de putinele ramase in constiinta romanilor?!), un...vis frumos daca vrei in negura timpurilor si care a dainuit peste generatii, sisteme si organizari sociale samd. Dar...spui ca nu ar trebui sa ne intereseze nici numele jucatorilor, ci doar "marca" pe care acestia o imprima? Atunci spune-mi te rog, ce sunt Lacatus, Balint, Boloni, Iordanescu, Piturca, Belo si ceilalti? Nu cumva in primul rand individualitati pe care acest club faimos le-a dat? Nu cumva cu ajutorul lor s-a creat acel stil de jos superb "din prima" , in viteza bazat fantezie in joc? "Vitezistii" au facut posibil asta, creandu-se mai apoi aproape spontan marca, stilul. Bun. Si acum sa ne gandim un pic si cine a stat in spatele tuturor acestora. In primul rand noi, suporterii steagcruce2 steagsimplu , asta se stie :smile: ! Dar oare...sa fie doar atat? Asa cum nu ma astept ca peste 20 de ani sa aud pe cineva spunand "Becali a facut ceva bun pentru. Steaua" , nici in prezent nu cunosc vreun stelist (ma includ) care sa recunoasca explicit ce rol determinant a avut Ceausescu Valentin in desavarsirea performantelor noastre de varf. Si da, hai sa recunoastem, tinerea valorilor in tara (asa, cu japca, cum a fost) a reprezentat un liant perfect in construirea si consolidarea fortei ce-o reprezentam odinioara. Din pacate am lungit-o mai mult decat era cazul, iar ceea ce voiam sa spun se poate rezuma cel mai bine in: Steaua <= ideal, reprezentare <= performanta <= jucatori <= suporteri, conducere, patronat, bani. Din pacate nu am avut niciodata optiunea de a alege BINE, ci doar cel mai mic rau. Sau nici pe ala. Desi incep sa am din ce in ce mai multe indoieli ca am fi ales corect. Sau ca macar acel "perfect" exista. In fotbal, societate si nu numai. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2007 · Report post Dar...spui ca nu ar trebui sa ne intereseze nici numele jucatorilor, ci doar "marca" pe care acestia o imprima? Atunci spune-mi te rog, ce sunt Lacatus, Balint, Boloni, Iordanescu, Piturca, Belo si ceilalti? Nu cumva in primul rand individualitati pe care acest club faimos le-a dat? Nu cumva cu ajutorul lor s-a creat acel stil de jos superb "din prima" , in viteza bazat fantezie in joc? "Vitezistii" au facut posibil asta, creandu-se mai apoi aproape spontan marca, stilul. Nu, nu asta am vrut sa spun. Intr-adevar, jucatorii de care amintesti au creat "marca", stilul Stelei. Ce am vrut sa zic este ca acum, in aceste momente in care echipa are nevoie evidenta de noi, am putea sa ne concentram mai mult asupra echipei si nu asupra lui Gigel Coman sau Lovin. Dupa ce vom obtine locul 2, automat vom trece la "curatenia de vara". Nu sunt absurd sa ignor faptul ca Lovin joaca meci de meci titular( este unul din putinele lucruri pe care nu mi le pot explica cu nici un chip, si ca veni vorba, tot eu am emis o ipoteza candva ca Lovin este jucat pentru ca Gigi vrea sa-l vanda - pai scuza-ma, la cum joaca ii face un deserviciu ca-l baga in teren; oricine l-ar vedea nu cred ca ar da banii pe el). Dar, in situatia in care ne aflam acum, la sfarsit de campionat, cu rapid suflandu-ne in ceafa si CFR la un punct distanta, trebuie sa-i sustinem indiferent de antrenor, jucatori sau Gigi Becali. Atingerea obiectivului (locul 2) sa fie mai presus de rafuielile cu patronul sau anumiti jucatori, iar la vara sa tragem linie. Pentru ca nici eu nu-mi imaginez urmatorul sezon in exact aceeasi formula, fara nimic schimbat Share this post Link to post Share on other sites