fcsteaua.ro

Chiar nu vede nimeni?

25 posts in this topic

Radoi, accidentat trei sferturi din tur si un sfert din retur! Iacob, accidentat trei sferturi din tur. Nesu, sta pe bara 6 luni. Cristocea - cand accidentat, cand valid. Andrey - se accidenteaza la primul antrenament. Dica - sta pe bara 4 luni. Ghionea - out de aproape 2 luni. Goian - a avut probleme cu sciatica. "Defunctul" Oprita - si el accidentat 6 luni. Ovidiu Petre - pe lista absentilor. Petre Marin - probleme si la el. Thereau - accidentat in 2 randuri.

Treaba antrenorului este sa pregateasca tehnico-tactic echipa. A managerului, sa utilizeze cu eficienta maxima resursele de care dispune. Care este treaba doctorilor de la Steaua? Dar a preparatorilor fizici? Dar a maseurilor?

Chiar nu vede nimeni?

Ovidiu

Parerea mea este ca vina apartine 95 % antrenorului si managerului si restul e ghinion.Sa va zic dece...pentru ca din cauza sistemului folosit de Olaroiu,a stilului imprimat de el,a atitudinii care o transmite jucatorilor si a fotbalului greoi pe care ajung ei sa-l practice depindem de unul sau doi jucatori.Cand acestia se accidenteaza din cauza uzurii si a fortarii,se schimba ceva si dupa esecuri si esecuri ne revenim datorita altor jucatori.Care la randul lor sunt fortati,bagati in orice situatie,neexistand posibilitatea menajarii pentru ca rez nu au valoare(oare o fi vina celor care i-au adus??) si bineinteles care se accindenteaza.Si tot asa...Jucam un fotbal greu,obositor care necesita multa viteza,forta si rezistenta.Cam ceea ce se joaca in Europa,numai ca ei au jucatori multi si de valoare.

Deci pentru a avea performante mereu si pentru a reusi pe mai multe fronturi si pentru a putea practica fotbalul lui Olaroiu ne tb 30 de jucatori de valoare apropiata.Daca nu o sa o tinem numai asa pana se schimba sistemul.Oricum nu cred ca doctorii fac de capul lor,ei doar zic ce au jucatorii,spun variantele si dupaia fac ce le spun antrnorii si managerii.Ca pana la urma nu-i baga doctorii sau preparatorii in teren.Daca Olaroiu are nevoie de Dica il baga si asta e nu mai conteaza ce zice doctoru....s.a.m.a.d.

Exact. Nimeni nu vede.

sau, la o privire atenta, ti se va raspunde:

"Bai hahalero, nu stii ca l-am concediat pe preparator"

etc.

etc.

las' ca daca intram in Liga uitam cu totii iarasi ca tinem cu o echipa administrata dupa ureche, etc.

etc.

exagerati putin... pai Andrey s-a accidentat la primul antrenament, cu asta am zis totul. Ce, vroiati ca Oprita sa joace dupa ce i s-a mutat genunchiul in partea ailalta? Vroiati ca Nesu sa rada cand la meciul de la Iasi a facut o schema de break-dance cand ala l-a faultat si l-a dat peste cap? Ovidiu Petre era accidentat de la Timisoara. Si Radoi... hmm, uitati-va la fault si dupa aia vorbiti.

a nu se intelege ca nu sunt de acord cu fapptul ca staff-ul nostru medical e varza...

Majoritatea s-au accidentat in timpul jocurilor, nu prea au treaba doctorii si maseurii, vina este a lui Olaroiu pentru ca expune prea mult jucatorii prin stilul sau de doi lei, prin care jucatorii nu sunt indemnat sa pasesze repede, scurt...ci sa protejeze mingea sa, sa o care cu ei, pase lungi etc, care cresc riscul unei accidentari.

Eu credeam ca doresti sa te referi la altceva prin acel "nu vede nimeni".

Mai precis la faptul ca in majoritatea cazurilor prezentate de tine, nu doar cu nu s-a dat cartonas rosu, cum ar fi trebuit, dar nu s-a dat nici macar galben sau falut (!!!). Asta pentru ca cei care ar fi trebuit sa actioneze in consecinta "n-au vazut" sau s-au facut ca "nu vad". Fie ca a fost arbitru roman, sau strain, n-au vazut intrarile criminale asupra jucatorilor nostri.

Un alt aspect ar putea fi faptul ca nimeni din presa asta de rahat "n-a vazut". Adica nu s-au comentat aceste faulturi grosolane, nu s-a scandalizat nimeni de intrarea recenta a lui Oliveira. Ei vad doar intrarile lui Radoi-Jet Li, si-l ataca de fiecare data cand ridca piciorusul mai mult de 30 de cm. Astfel de actiuni, fara urmari asupra integritatii corporale ale adversarilor provoaca mai mult interes, decat ligamente rupte, fracturi de metatarsian, sau meniscuri rupte.

Si mai e ceva. "Nu vede nimeni" de la LPF, de la Comisia de Disciplina aceste aspecte, iar atunci cand dorim sa-i facem "sa vada" ne resping plangerile sau apelurile. In plus mai luam si etape de suspendare pentru unii jucatori care au mimat ca lovesc, sau au ratat tinta in tentativa de faultare a unui adversar.

Echipa medicala de la club, chiar nu are nici o vina in toate astea. Singura lor vina ar putea fi faptul ca nu au conceput si fabricat picioarele perfecte, din otel beton sau fibra de sticla incasabila, cu care sa-i echipeze pe jucatorii nostri. Pentru ca oricat de pregatit ai fi, oricat de antrenat, masat si "preparat" la intrari de genul celei a lui Onofras sau Oliveira si sa fii Robocop sau Terminator I, II sau III, nu scapi fara fractura, fisura, entorsa.

Acum cateva luni, dupa meciul Stelei de la Iasi am acuzat sistemul de pregatire in care era inclusa si partea exercitiilor de incalzire si mobilitate. Pur si simplu nu-mi venea a crede ochilor dupa ce am vazut la ce erau pusi sa faca jucatorii nostri inaintea unei partide in comparatie cu ce STIAM ca ar trebui sa faca si in comparatie cu ce vazusem la echipele din Champions League. Reactia suporterilor? Impartita, ca de obicei, desi "probele" erau irefutabile. Hipollitti si Olaroiu erau direct vizati. Reactia conducerii Stelei? ABSOLUT NIMIC. Ba au fost si cateva replici acide prin gsp. Dupa alte cateva luni a fost dat afara Hipollitti. A fost o masura absolut normala, dar care, mie mi-a prilejuit un gust amar:

1. de ce nu a fost dat afara initial, cand aceste probleme au fost ridicate?

2. Mergand mai departe nu pot sa nu constat fatarnicia lui Gigi, Stoica si Argaseala pentru ca si-au gasit un tap ispasitor atunci CAND AU AVUT NEVOIE DE UNUL, desi dupa meciul de la Iasi au spus ca e vorba de "rautati, tampenii, etc".

In clipa de fata a ramas Olaroiu. Desi l-am sprijinit de FOARTE multe ori (inclusiv dupa esecul de la Boro) consider ca stilul sau de a pregati echipa este net inferior multor antrenori din Liga I. O sa va dau doua mici exemple: 1. ii rog pe cei care au fost in Ghencea la meciul cu Dinamo sa-si aminteasca ce au facut jucatorii celor doua echipe in cele 10 - 15 minute ce au precedat startul partidei.

2. Legat de sistemul de pregatire, dar axandu-ne pe latura mentala a meciurilor, ii rog pe suporterii stelisti sa evalueze modul in care isi motiveaza Oli "vestiarul" si cum o face, de pilda Razvan Lucescu. Sa faca suporterii nostri o comparatie intre meciul Stelei de la Boro si al Rapidului de la Hamburg - parca adversarii au jucat la fel, nu? Culmea este ca unul a trebuit sa suporte mereu presiunea propriului patron si a trebuit sa aduca bani de acasa pentru a-si rasplati elevii, iar cel de-al doilea nu s-a confruntat cu astfel de probleme. in alta ordine de idei nu pot sa las sa-mi scape faptul ca aproape in tot sezonul, jucatorii echipei Steaua au primit cele mai multe cartonase galbene si rosii din ultimii 18 ani. O echipa labila psihic pentru ca antrenorul nu a fost capabil sa lucreze la acest capitol, pentru ca antrenorul nu a stiut sa-si monteze jucatorii ca acestia sa-si focalizeze atentia doar pe joc. In aceste conditii, gasesc absolut normal faptul ca suntem in urma lui Dinamo cu atat de multe puncte si ma tem ca si in urmatorii ani vom mai fi umiliti DACA se va continua pe acelasi sistem.

Inchei aici si astept replici naive cu evocarea victoriei de la Kiev, una obtinuta intr-o anumita conjunctura, cu scuzele jucatorilor accidentati (mai degraba autoaccidentati, excluzandu-l aici pe Nesu) - de parca nu tot Oli i-a pregatit si pe aia - mai ales ca orice argumente pro Oli sunt usor de contrazis daca am posta clasamentul Ligii I cu doua infrangeri grele in fata lui Dinamo si cu o lupta pe viata si pe moarte pentru un loc 2.

ma rog referitor la ultima accidentare a lui Radoi e cea mai tampita pe care am vazut-o de mult timp ,la Thereau chiar nu inteleg ce s-a intamplat chiar nu se observa accidentarea cade deodata , ma rog staful medical al Stelei cred ca e sub orice critica ,pai de fiecare data cand se accidenteaza Cristocea se da vina pe staful de la faru , nesu e accidenteaza grav iar medici ii dau voie lui Oli sal foloseasca si dupa aceea surpriza sta 2 luni be bara, ov, Petre s-aaccidentat cu o formatie de Liga 2 a , ce sa mai zicem de un meci de cl ?? trebuie sa se faca schimbari ,cine stie ce infometati mai aduce Oli la echipa ?

Pentru cel care a scris articolul si pentru. cei care-l sustin:

MAI UITATI-VA SI VOI PE LA ALTE ECHIPE CARE JOACA AN DE AN IN EUROPA SA VEDETI STATISTICA ACCIDENTARILOR!

Mie mi-ar fi rusine daca daca m-ar duce capul atat de putin, incat sa afirm ca antrenorul sau managerul sunt de vina pentru. accidentari. Hai sa vdm de ce:

1.Cine e vinovat de accidentarea lui Andrey?

2.Cine e vinovat ca moldoveanul ala l-a luat pe sus pe Nesu?

3.Cine e vinovat pentru intrarea olteanului la Oprita?

4.Cine e vinovat pentru intrarea altui oltean la Iacob?

5.Cine e vinovat pentru intrarea portughezului la Mirel?

etc...

Pentru toate astea e vinovat Oli sau MM??? Pai pana ieri spuneati ca jucatorii sunt niste mercenari care se feresc de minge si acum spuneti cu alte cuvinte ca baietii prea joaca la sacrificiu...

Probabil ca acum sa spuneti ca medicu e de vina ca i-a fortat pe jucatori... pai ia vedeti voi ca Sevilla i-a avut indisponibili pana cu cateva ore inainte de meciul cu noi atat pe Kanoute cat si pe D.Alves si totusi i-a fortat...ca n-am stiut noi sa le rupem picioarele asta e altceva...

@Il Soldatino

din cate stiu eu, acele miscari facute inainte sa inceapa meciul, sunt treaba preparatorului fizic, nu a antrenorului.

Da, Oli nu e un bun psiholog. E tactician si antrenor, dar nu psiholog. Cand s-a discutat aducerea unui psiholog, Gigi a sarit ca ars ca el este psihologul la echipa, si ca nu are nevoie de alt medic (nefacand diferenta intre psiholog si psihiatru).

@Il Soldatino

din cate stiu eu, acele miscari facute inainte sa inceapa meciul, sunt treaba preparatorului fizic, nu a antrenorului.

Da, Oli nu e un bun psiholog. E tactician si antrenor, dar nu psiholog. Cand s-a discutat aducerea unui psiholog, Gigi a sarit ca ars ca el este psihologul la echipa, si ca nu are nevoie de alt medic (nefacand diferenta intre psiholog si psihiatru).

In organigrama unui club serios, antrenorul este superior direct preparatorului fizic. Chiar daca preparatorul este specializat pe ceea ce face, un grafic de pregatire se face doar pe baza unei discutii cu antrenorul si plecand de la mei multe elemente: viteza fiecarui jucator, diferentele de masa musculara, bioritm, MODUL in care a fost gandita strategia pentru acel meci (oare are Oli mai multe partituri tactice?, oare este capabil sa joace si in functie de adversar? oare are pregatite "capacane" sau strategii in functie de neprevazut?)....in alta ordine de idei, inaintea meciului cu Dinamo, stelistii au facut aceleasi obosite sprinturi pe care le stim de mult timp, apoi un magarus improvizat (aici chiar m-am bucurat pentru ca nu mai facusera asa ceva in trecut si am zis ca s-au mai desteptat "unii") dupa care s-au apucat sa traga la poarta. spurcatii au facut o incalzire usoara, au crescut apoi intensitatea antrenamentului, au lucrat la mobilitate mult si au continuat 10 minute prin posesia indelungata a balonului. In timpul meciului s-a vazut diferenta: spurcatii pasau cu dezinvoltura, iar la noi le sarea mingea ca din bordura atunci cand voiau sa faca un stop banal...Mie imi este ciuda cand descopar aparatori fanatici ai lui Oli, cand stau si mi-aduc aminte ce juca echipa aceasta candva. Se vede ca nici noi nu mai avem mentalitatea aceea "Steaua se bate doar pentru locul 1". Ne-a spalat Becali creierele la toti. Ne-a batut Dinamo de doua ori, ne-a dat 4 goluri in Ghencea, suntem la atatea puncte de ei, am ratat toate obiectivele ce ar fi fost similare cu PERFORMANTA (locul doi este doar pentru afacerile lui Becali), avem un joc absolut execrabil si tot exista aparatori ai lui Oli (si cu cata virulenta). Pana la urma urmei, daca stau si sa ma gandesc bine, poate chiar meritam sa fim rasplatiti cu atata, odata ce atat dorim.

@ Il Soldatino

Singura diferenta intre meciul Stelei cu Boro si meciul Rapidului cu Hamburg este ca Hamburg a avut vreo 10 ocazii uriase, cu baloane care au trecut milimetric pe linga poarta, sau aparate de Coman. Care crezi ca este meritul lui Razvan pentru situatia aia? A fost noroc, atit.

@costy

or fi bagat vreo femeie prin vestiar.

@Il Soldatino daca te refereai la mine ca la un aparator al lu` Oli, nu sunt. Nu am fost cu demiterea lui pana la vara. La vara vreau sa plece.

Eu cred ca Il Soldatino are dreptate!

Totul pare destul de logic. S-ar putea face o comparatie intre metoda Protasov si metoda Olaroiu. Din cate se 

spunea la acea ora, Protasov prefera antrenamentele scurte si intense, in timp ce Olaroiu le prefera pe cele lungi si mai putin intense.

Pe de alta parte si spre deosebire de Olaroiu, Protasov nu facea niciun antrenament fara minge, inclusiv cele fizice.

In general un antrenament lung este obositor, in special dpdv psihic, genereaza stres si implicit nervozitate. In plus de asta iti taie pofta de a juca fotbal (sau de aface orice altceva).

Accidentarile, forma slaba a jucatorilor, nervozitatea excesiva... cred ca toate sunt, direct sau indirect, rezultatul stresului provocat de metodele de antrenament.

Asta, probabil, este diferenta dintre Protasov si Olaroiu. 

Ayrton sunt de acord cu tot ce ai spus. Multa lume acuza suporterii Stelei ca il plang prea mult pe Protasov nerealizand ce a facut el: a adus bucuria jocului la echipa,lucru deloc usor. Uitati-va ce s-a intamplat cu aceeasi echipa cand a fost preluata de un om crispat,Olaroiu,echipa a inceput sa joace si sa simta jocul altfel. Nervii au atins cote maxime si am primit cele mai multe cartonase de unde anul trecut am fost cei mai fair-play.

Ca sa nu iau doar exemplul Stelei acelasi lucru s-a intamplat intr-o oarecare masura si la Rapid. Desi Lucescu nu a fost schimbat,din cauza cofetarului de Copos au aparut tensiuni la ei si in momentele critice si-au pierdut cumpatul(vezi macelul din ultima etapa cu Jiul) iar jocul lor nu prea straluceste desi au mai multi oameni de creatie ca noi.Ce vreau sa spun este ca tensiunile de la conducere si de pe banca se transmit clar la jucatori dupa cum am aratat si in exemplul crapidului.Acelasi lucru este valabil si la noi,ati auzit chiar de la MM cat de nervos e Oli si tipa ca nebunu,mie chiar imi placea calmul lui Oleg,lasand la o parte faptul ca era strain si ca nu avea ce sa le strige,omul a adus fotbalul-spectacol in Ghencea si cu toata lipsa lui "de rezultate" eu unul il respect pentru ce a facut la Steaua.

Este timpul sa aducem inapoi fotbalul-spectacol in Ghencea si sa ne gasim un antrenor cu care echipa sa joace macar pe jumatate cat juca in era Protasov si sa aiba "rezultatele" lui Olaroiu.

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

@ Il Soldatino

Singura diferenta intre meciul Stelei cu Boro si meciul Rapidului cu Hamburg este ca Hamburg a avut vreo 10 ocazii uriase, cu baloane care au trecut milimetric pe linga poarta, sau aparate de Coman. Care crezi ca este meritul lui Razvan pentru situatia aia? A fost noroc, atit.

ma indoiesc. Lucescu stie sa vorbeasca cu jucatorii, stie sa-i mobilizeze atunci cand acestia sunt pusi in situatii de mare presiune. De aceea este atat de iubit si de aceea a rezistat la Rapid.

Vede cineva, iar cei care vad nu au nici o putere, iar cei care vad suntem noi, suporterii! :(

Eu cred ca e un ghinion curat (adic e prea de tot ....)

Asta e sa speram ca nu o sa mai avem probleme deastea

Eu personal cred ca sunt de vina banii!Toti cand se vad cu bani gata...nu mai joaca!Pai de ce Nicolita cand a venit la Steaua juca asa dde bine?De ce targea asa?Sa fie titular nu?Si acum?Ce face?....Acum cand s-a vazut cu bani ce face?.....

fular-campionii fularsteau2 forzateaua

asta cam asa e. chiar nu vede nimeni. e doar vina lui Becali ca nu investeste in staff-ul tehnic. n-ai doctor, n-ai preparator fizic, n-ai tu Steaua Bucuresti un scouter ca lumea? unul, macar, daca vrei sa te compari cu marile cluburi din EU.

Sau s-ar mai putea spune ca jucatorii sunt urmariti a fi accidentati. O fi scenarita, n-o fi, dar cand jucam cu mai mult de jumate din echipele din Romania, jucatorii Stelei sunt loviti tare de tot de catre jucatorii adversi, unele faulturi nefiind in nici un fel sanctionate. Oricum, e prea ciudat sa avem atatia accidentati si reaccidentati.

Accidentarile au survenit in urma jocului BRUTAL SI RUDIMENTAR practicat de echipele din Romania. Dupa cum stiti dupa victoria rasunatoare de la Kiev, toata lumea a prins invidie pe Steaua, pe de o parte pentru reusita pe de alta parte din cauza declaratiilor pline de entuziasm ale conducerii care se vedea in castigatoarea LC, daca va mai amintiti ce declarau jucatorii dupa meci: "ne putem bate cu orice echipa din Europa"; "cu orice echipa jucam astazi, invingeam", etc, etc. Imediat au venit meciurile de la Iasi, Galati, unde am plecat macelariti, am avut multe cartonase rosii, nu spun ca nu au fost din cauza noastra dar parca prea usor se acordau, vezi "cotul" francezului, etc. Si ce e mai important, am constatat ca Dinamo a jucat cu echipele care au jucat cu Steaua si Rapid in etapele imediat anterioare, Steaua fiind prima dintre cele trei care incepea lupta de uzura astfel ca dupa 2 etape echipa care juca cu Dinamo era deja obosita sau decimata de cartonase. Consider ca ne-ar trebui cate cel putin 2 jucatori pentru pozitiile cheie la echipa. Si ceea ce e mai important, jucatori cu psihic solid care sa nu sufere din cauza unor injuraturi sau nu stiu ce demisie/plecare de la echipa. Avem nevoie de jucatori puternici atat fizic cat mai ales psihic. La Steaua se cere o mentalitate de luptator/invingator. forzateaua