alinush89

Ce carti am mai citit

442 posts in this topic

Ultima carte citita... "Pele, Brazilia, fotbalul si samba" - scrisa de Petre Tutea... si acum aproape am terminat "Nu plange sub clar de luna" - de Heather Davis. Cea din urma e o carte usurica si tarziu mi-am dat seama ca e gen Twilight, doar ceva mai cuminte... insa subiectul e propus altfel si m-a prins...

Tocmai am terminat trilogia aia istorica a lui Henryk Sienkiewicz. Haos, frate. Singura faza aiurea e cu numele, sa fie ei ai dracului de polonezi daca pot sa ii tin minte.

Am un neamt care se chinuie sa invete romana, poate cineva sa ma ajute cu un site de audio books in romana? De preferat fara torrente, la ei e legislatia dura cu pirateria. Sau si torrente, le dau eu jos si i le trimit.

Multumesc anticipat.

Mai aveam o carte cu Limba romana pentru straini in engleza, o carte extraordinara facuta prin anii '70 de cei de la Ministerul comertului exterior in colaborare cu o universitate americana si un organism de stat gen FBI/CIA.

Era perfect structurata atat gramatica cat si lectii, transliteratia pronuntiei in romana pentru un strain era perfecta, dar nu stiu unde naiba am ratacit-o, de fapt nu stiu ce nume i-am dat si nu o mai gasesc pe hard, la cateva sute de mii de documente e imposibil de gasit.

PS: sa ii spui neamtului ca berea din Bavaria/Munchen imbata cel mai repede din lume.

Limba_germana___incepatori___vol_2.pdfLimba_germana___incepatori___vol_1.pdf

Bine mai am si biblia limbii germane in romana dar nu o pot pune aici, plus ca e si f mare cateva zeci de mega. Cartea asta este manualul dupa care zeci de generatii au invatat limba lui Goete si Schinkel la Universitatea Bucuresti incepand din 1966, e o carte perfect explicata, se trateaza foarte amanuntit stufoasa gramatica a germanei, vocabularul este unul foarte cuprinzator etc, o recomand cu caldura celor care vor sa invete aceasta minunata limba.

autorii sunt :Jean Livescu un munte de cultura, a fost rector al universitatilor din Iasi si Bucuresti, reprezentat al Romaniei in comisia UNESCO, a fost atasat la ministerul Educatiei, membru corespondent la Academiei Romane si bibliotecar al aceleiasi institutii. Ca studii a urmat Universitatea din Strasbourg in anii cand acest oras apartinea Germaniei.

Sanda Ioanovici si Iohanna Andrei alte doua cunoscute profesoare ale catedrei de germana de la universitate.

PS: am scris acest al doilea post pentru ca vroiam sa mai atasez un fisier dar nu merge, nu stiu de ce, desi nu are peste 10mega, adica se inarca putin dupa care nu se mai intampla nimic, e ca si cum nu as fi dat comanda de incarca fisier.

O carte extraordinara scrisa la inceputul lui 1900 si valabila si astazi. Psihologia poporului roman de Constatin Radulescu Motru

http://www.scribd.com/doc/3249503/2-Psihol...Poporului-Roman

Mai pun o carte desi am citito acum multi ani , Natsume Soseki - kokoro

http://www.ibiblio.org/eldritch/ns/soseki.html (apasati pe foreword,part 1 part 2 part 3 ca sa o cititi)

Edited by Robert Aeroth

Are cineva un comentariu/rezumat la Cazul Pelican de John Grisham?

Ultima citita si terminata este ``Teroristii printre noi`` de Grigore Cartianu. Le`am cumparat si pe celelalte doua carti cu acelasi subiect, de acelasi mare Grigore Cartianu. Concluzia nu prea stiu s`o trag pt ca pare ireal ce povesteste omul in carte. Daca e chiar adevarat ce zice, atunci suntem ``vai mama noastra``. A mai citit cineva Teroristii printre noi? Sau Sfarsitul Ceausestilor, sau Crimele Revolutiei? Acum citesc Urzeala Tronurilor, o carte care pur si simplu ma lasa fara cuvinte. Ma apuc de strans bani sa le cumpar si pe celelalte din serie. Pur si simplu fascinante.

Da am citit si eu. Ce te miri asa, nu stiai ce a facut ilici iliescu la " revolutie" ?

Nu stiam. Imediat cum termin Urzeala tronurilor o sa ma apuc si de celelalte 2 carti de G.C. Cred ca maine cel tarziu, ma apuc de una din ele.

Edited by Raulredblue

Patimiri si iluminari din captiviatatea sovietica scrisa de Radu Marculescu

Cartea reprezinta memoriile ofiterului Radu Marculescu din momentul in care cade prizonier la sovietici. Este o carte care iti reda deminitatea de a fi roman. Printre altele o sa aflati ca dintre toti soldatii de diferite nationalitati (nemti, italieni, unguri, austrieci) captivi in lagarele bolsevice DOAR ofiterii romani si-au recastigat drepturile specifice prizonieratului facand greva foamei.

de acelasi mare Grigore Cartianu.

:))

Gregoire l'Ecrivan este in multe feluri, dar in niciun caz mare.

:))

Gregoire l'Ecrivan este in multe feluri, dar in niciun caz mare.

Perfect de acord, dar de cartile alea ce parere ai?

Vroiam sa pun mare in ghilimele. DAr nu stiu cum de le`am uitat. Deci rectific, de acelasi ``mare`` Grigore Cartianu

Patimiri si iluminari din captiviatatea sovietica scrisa de Radu Marculescu

Cartea reprezinta memoriile ofiterului Radu Marculescu din momentul in care cade prizonier la sovietici. Este o carte care iti reda deminitatea de a fi roman. Printre altele o sa aflati ca dintre toti soldatii de diferite nationalitati (nemti, italieni, unguri, austrieci) captivi in lagarele bolsevice DOAR ofiterii romani si-au recastigat drepturile specifice prizonieratului facand greva foamei.

Pare interesanta cartea. Daca o sa pot face rost de ea, o s`o citesc. O bag in notepad, si o s`o caut cand o sa am timp. Imi plac cartile de genul asta. Multumesc

Ultima citita si terminata este ``Teroristii printre noi`` de Grigore Cartianu. Le`am cumparat si pe celelalte doua carti cu acelasi subiect, de acelasi mare Grigore Cartianu. Concluzia nu prea stiu s`o trag pt ca pare ireal ce povesteste omul in carte. Daca e chiar adevarat ce zice, atunci suntem ``vai mama noastra``. A mai citit cineva Teroristii printre noi? Sau Sfarsitul Ceausestilor, sau Crimele Revolutiei? Acum citesc Urzeala Tronurilor, o carte care pur si simplu ma lasa fara cuvinte. Ma apuc de strans bani sa le cumpar si pe celelalte din serie. Pur si simplu fascinante.

si ca sa intelegi revolutia:

42318732858527719448812.jpg

Perfect de acord, dar de cartile alea ce parere ai?

Cartile nu i le-am citit si nici n-o voi face daca nu ma cretinizez de tot. I-am citit unele labe de articole si editoriale pe tema revolutiei si, in ceea ce ma priveste, nu a venit cu nimic nou. Dar nimic.

In plus are si stilul ala de rahat de a scrie, vrea sa fie senzational, se mai pondereaza, apoi iar vine cu verva, dupa care se pondereaza din nou... E cam tampitel asa.

Cartile nu i le-am citit si nici n-o voi face daca nu ma cretinizez de tot. I-am citit unele labe de articole si editoriale pe tema revolutiei si, in ceea ce ma priveste, nu a venit cu nimic nou. Dar nimic.

In plus are si stilul ala de rahat de a scrie, vrea sa fie senzational, se mai pondereaza, apoi iar vine cu verva, dupa care se pondereaza din nou... E cam tampitel asa.

adica io-s cretin ca le-am cititi? venea cu chestii documentate si mi sa parut ok, de ce sunt cretin ca le citesc si de ce le judeci tu fara a le citi?

Le-am citit eu... din plictiseala. Ca maica-mea e indragostita de el iar cand o mai vizitam nu uita sa mi le dea ca sa vad ce mare om e Cartianu. Cartea e scrisa ziaristic (atentie, nu jurnalistic!), cu multe titluri bombastice si concluzii scoase din burta. Se spun multe dar dovezile de-obicei lipsesc sau sunt foarte subtirele. De-exemplu, inventeaza tot felul de conspiratii uriase prin analiza discursurilor isterice ale unor personaje de la TV din 22 decembrie. Sau celebrele instructiuni date KGB-ului rus infiltrat in Romania printr-un articolas despre sfaturi estivale publicat in Scanteia Tineretului, parca...

Da, sunt de acord cu multe concluzii la care ajunge el, dar ar fi bine sa si le mai betoneze cu dovezi. Deocamdata simt ca Iliescu a fost un conspirationist jegos, ca a deturnat Revolutia etc... insa doar la nivel de feeling. Dovezi nu am iar carti serioase despre subiectul asta nu se publica defel... Asta apropo de cultura romaneasca "geniala" care nu reuseste nici macar o lucrare de investigatie despre Revolutia din 1989...

Eu aveam doar 2 ani la revolutie. Deci nu stiu nimic despre revolutie, doar ce mi`au zis parintii si ce am mai vazut pe la TV. Dar stiti bine ce se da la TV. In schimb cartile astuia sunt ceva nou pt mine. Mai am putin si termin si Sfarsitul Ceausestilor, in care povestete ultimele zile din viata tiranului si odioasei sale sotii. Dovezi prin cartea asta gasesti, adica sunt marturiile oamenilor care l`au insotit pe tot parcursul ultimelor zile, de la fuga de pe CC pana la impuscare. Totusi parca, parca nu prea imi vine sa cred tot ce scrie acolo, adica sunt prea multe intamplari, in prea putin timp, ca sa te faca sa crezi ca e adevarat. Dar ce stiu eu, nu prea sunt cultivat de fel, istoria a inceput sa imi placa recent, iar despre revolutie nu prea stiu mare lucru. Si cartile au inceput sa imi placa tot recent:D. Sa imi mai recomandati si mie cateva carti, care credeti voi ca sunt bune, despre al 2 lea razboi mondial si primul chiar, dar scrise de oameni care au participat la razboiul respectiv. Stiti gen Sven Hassel

adica io-s cretin ca le-am cititi? venea cu chestii documentate si mi sa parut ok, de ce sunt cretin ca le citesc si de ce le judeci tu fara a le citi?

Asta ti se pare tie c-am zis? Pe mine nu ma intereseaza defel scrierile lui Cartianu si eu m-as considera pe mine cretin daca i-as cumpara cartile si daca le-as citi. Ce faci tu e fix treaba ta, nu ma intereseaza si nici nu-mi dau cu parerea.

Apropo, care-s chestiile documentate din carti? ca in articolasele lui venea numai cu chestii de genul "in 1989 in Romania au intrat x turisti din urss. astia erau teroristii" sau "tanti x mi-a marturisit ca a vazut ea la metrou la romana un livret militar scris in rusa. Iata cum kgb-istii nu si-au putut ascunde toate urmele".

@ Raulredblue

Esti constient ca Sven Hassel e fictiune, nu istorie?

Edited by Marius

Hai ca n-am chef sa ma contrazic, nici mie nu-mi place cartianu, doar cartea mi s-a parut ok la vremea aia.

:) Dar am chef sa ma contrazic apropo de Hassel, de acord ca nu e o carte de istorie , dar nici fictiune nu poate fi, atata timp cat individul exista si povesteste intamplari din viata lui, pe care daca le-a inflorit si cat de mult, nu stiu

http://www.svenhassel.net/photogallery.html

Edited by drvladyk

Mi`a placut Sven Hassel, si inca imi place. I`am citit 6 din carti, tre` sa fac rost si de celelalte. Am citit si eu undeva, acum ceva timp, cum ca ce se spune in carti e cam adevarat, dar el nu ar fi partas la actiune. Nu stiu daca e fictiune, multi zic ca da, multi ca nu. Cert e ca mie imi place foarte mult, dar ce povesteste el in carti nu consider istorie. Probabil ca si eu daca particip la vreun razboi, si ma apuc sa scriu 1, 2, 3 carti, infloresc acolo de ma minunez si eu.

Am terminat acum 1 ora si Sfarsitul Ceausestilor. Mi`a placut si asta. m-am apucat acum de Crimele Revolutiei, care e si ultima ramasa de citit. Sunt sigur ca o sa imi placa la fel de mult.

Hai ca n-am chef sa ma contrazic, nici mie nu-mi place cartianu, doar cartea mi s-a parut ok la vremea aia.

Stiam ca citisem undeva despre mizeria numita cartianu. Uite aici: http://mariusmioc.wordpress.com/analize-de...lutia-din-1989/

Capitolul - Despre campania din ziarul Adevarul

O sa intelegi cat de mult adevar e in ceea ce a scris cartianu.

:) Dar am chef sa ma contrazic apropo de Hassel, de acord ca nu e o carte de istorie , dar nici fictiune nu poate fi, atata timp cat individul exista si povesteste intamplari din viata lui, pe care daca le-a inflorit si cat de mult, nu stiu

http://www.svenhassel.net/photogallery.html

Legat de Hassel, omul exista, nu am zis ca nu exista. Doar ca intamplarile alea sunt si nu prea din viata lui. E o mare controversa legata de Hassel si de prezenta lui pe teatrele de operatiuni din carti, mai ales ca ar fi fost partas la toate momentele cheie din WW II.

Varianta cea mai veridica referitoare la Hassel este ca ar fi fost un mic danez care n-a prea cunoscut realitatile frontului, dar care a primit informatiile din carti de la soldatii SS cu care a interactionat in timpul si imediat dupa razboi.