ZdrE

CSA Steaua Baschet

1,676 posts in this topic

Mai, sunt sali si sali in tara asta. Din fericire, am avut ocazia sa vad multe dintre ele. Cluj, Mures,Medias , Timisoara, Sibiu, Ploiesti, Pitesti fiind pe lista mea. Dar nu asta vreau sa scot in evidenta ci faptul ca oamenii sunt diferiti de la sala la sala. Daca la Sibiu, Cluj sau Mures, oamenii chiar stiu baschet si e o atmosfera frumoasa, indiferent de meci sau adversar, la Ploiesti sau la Pitesti oamenii sunt ... "diferiti". Nu vreau sa par ipocrit, in orice sala se injura, dar eu nu am auzit un **** strigat de o sala intreaga la Mures, Cluj sau Sibiu. Cel putin nu mi-a fost dat sa aud. In schimb la Pitesti, in special , se injura in masa foarte tare.

Vorbind cu Bogdan Popescu, intr-un interviu, el sublinia salile si orasele in care baschetul e traditia si atmosfera e frumoasa. De altfel, are si zob dreptate intr-un anumit sens. In Romania, se face diferenta intre sali prin bilet. Daca la Sibiu, Cluj, Mures, Oradea se intra exclusiv cu bilet sau abonament, in alte sali (Timisoara, Ploiesti, Pitesti) se intra liber, iar atunci inevitabil iti poate intra orice specimen.

Una peste alta, foarte bine ca se vorbeste de baschet :)

Edited by Maye

Etapa 30

U Mobitelco Cluj Napoca - CSA Steaua 70-59

Clasamentul final al sezonului 2010 - 11

Rezultatele Stelei din acest sezon + meciurile viitoare

Play Off-ul campionatului :

Asesoft Ploiesti “ BCMU Pitesti

U Mobitelco Cluj Napoca “ CSU Sibiu

Gaz Metan Medias “ CSM Oradea

CSA Steaua Turabo “ BC Mures

Play out-ul campionatului :

CS Otopeni “ CSU Cuadripol Brasov

Energia Rovinari “ Poli Iasi

BC Timisoara “ BC Miercurea Ciuc

CSM Bucuresti “ SCM Craiova

Din acest sezon avem o modificare din partea FRB. Echipele de pe locurile 9-12 vor juca si ele cel putin un tur in play out-ul Diviziei A. Gurile rele spun ca FRB a fost fortata sa ia aceasta masura, tocmai pentru ca echipele sa nu mai concedieze jucatorii inca din aprilie.

Una peste alta, foarte bine ca se vorbeste de baschet

Mai trebuie criticata putin si evolutia lor, nu doar laudata :-) Mie ce nu-mi place la baieti e ca inca nu reusesc sa treaca peste bariera psihica, sunt influentati de deziciile arbitrilor sau orice alte probleme interne. Aseara, in partea a doua, arbitrii au tras putin cu clujenii (asa mi s-a parut), in sensul ca au dictat usor fault cu posesie, dupa ce in prima parte au sanctionat fortarile evidente ale Stelei cu fault ofensiv ( i-o fi špalit' ceva telefon la pauza sau constiinta) Nu spun ca au influentat meciul, Steaua a pierdut pe mana ei intrand foarte greu in joc de fiecare data. N-au punctat deloc in primele 5 min. din sfertul 1, iar scenariul s-a repetat in sfertul 2, cand n-au marcat in primele 4 min. Smith a fost de nerecunoscut tot meciul, Popescu si Stanescu abia in sfertul 3 au inceput sa miste, iar Jackson si-a revenit in ultima parte. Bavcevic trebuie sa lucreze mai mult la psihicul lor si la omogenitate, caci vine meciul cu Ploiesti din Cupa.

@Vladimir

nu stiam ca e asa grava situatia. Stelistii , luati individual sunt jucatori buni, unii chiar de exceptie, insa echipa ca atare sufera la capitolul omogenitate, relatiile de joc nu-s intotdeauna coerente, insa asta se poate remedia doar in timp si avand parte de stabilitate (inclusiv financiara) la club.

Edited by dee

Niksa Bavcevic, antrenor BC Steaua: Nu stiu ce se va intampla in continuare, mai ales caƒ avem probleme financiare. AsŸadar nu sŸtiu cand va incepe sau cand se va termina campionatul pentru noi. Poate peste doua, trei zile vom sŸti ceva cert.

In conditiile acestea e cam greu sa intri concentrat intr-un meci...

Era tarziu azi-noapte si n-am avut timp sa detaliez, dar vad c-ati pus voi punctul pe i :)

Exact la acele sali ma refeream....Pitesti, Ploiesti, Timisoara + (de cind insoteam echipa de handbal) Constanta si Medgidia; acolo e o atmosfera animalica pe alocuri, cu spectatori care n-au nici o treaba cu sportul, unii nestiind nici regulile.

In Transilvania n-am fost niciodata la vreun meci, deci nu pot sa ma pronunt; din cite vad la televizor, insa, pare a fi o diferenta mare fata de restul tarii...

@Dee Era o declaratie data celor de la numaibaschet.ro imediat dupa meciul cu "U" Cluj-Napoca. Tot acolo mai era si o declaratie a antrenorului secund care vorbea despre aceleasi probleme de "bucatarie interna". Am mai auzit zvonuri despre situatia financiara precara a Stelei, dar e prima data cand vad un oficial vorbind despre asta. Si ce mi se pare mie mai grav in declaratia sa e "nu stim cand vom termina campionatul". Deci s-ar putea chiar sa nu mai fie resurse nici macar pentru play-offul acesta.

Dar ce nu inteleg eu, si asta in principiu e o intrebare pentru Maye, de ce Steaua joaca in sala unei unitati militare in loc sa joace in Sala Polivalenta sau in sala Floreasca? Nu mai sunt functionale? Si daca e asa, nu inteleg de ce Oprescu vorbeste despre sali subterane de 15-20000 de locuri? Nu spun ca nu e ar fi frumoasa o asemenea sala, dar ma gandesc ca ar dura mult mai putin sa reabiliteze macar una din salile de sport existente. O sala mai mare inseamna mai multi suporteri, implicit sponsori mult mai motivati sa-si faca promovarea prin intermediul echipei de baschet. In momentul de fata nu prea e rentabil sa-ti faci publicitate prin intermediul echipei de baschet Steaua. La meciurile de acasa, din motive obiective, asista lume putina, mediatizarea e aproape zero. Doar din cateva meciuri transmise de TVR3 nu prea poti sa atragi eventuali consumatori pentru produsul tau.

Ideal ar fi sa existe mai multi sponsori. De exemplu, la "U" Cluj, pe langa Mobitelco, mai exista inca 4 sponsori mari ( Banca Transilvania, Terapia, Nokia, Simsons si DP Consult) si inca 8 sponsori mai mici plus Consiliul Judetean.

Eu cred ca o sala mai mare, implicit spectatori mai multi, ar aduce o situatie financiara mult mai buna echipei. Dar pentru asta cred ca ar fi binevenit si lobby-ul celor din AISS. Mai ales ca momentul e destul de favorabil. Ar putea sa le arate stelistilor adevarati ca exista si alternativa la "cioban", ca Steaua inseamna mult mai mult decat fotbal. Sa le arate ce Steaua inseamna si baschet, handbal, rugby, etc. Din pacate, deocamdata. Fara sprijinul suporterilor, probabil in cativa ani se va ajunge ca Steaua sa insemne doar fotbal.

Edited by Vladimir C.

Sala Polivalenta este...polivalenta :). Este o sala mult prea mare pentru anumite meciuri si o sala ineficienta pentru meciurile mari desfasurate in perioada calda(cand caldura devine insuportabila). Tinand cont ca Steaua termina al treilea an de la relansare, primul in care sala a fost plina la multe meciuri, sala Polivalenta ar fi fost o sala nefericita. De asemenea, la polivalenta te lovesti de lipsa suprafetei de joc in care tot tu trebuie sa investesti dar si de anumite evenimente contractate in avans prin care nu va mai fi disponibila.

Sala Floreasca este destul de mica, de asemenea. In Sala Mihai Viteazu s-au baga niste bani pentru renovare si pentru a o aduce la un standard decent. In momentul de fata are aproximativ 700 de locuri(desi au intrat si mai multe persoane in Eurochallenge. Exista in plan o extindere a salii pana la 1500 de locuri, care ar face-o mai mult decat ok pentru perioada de fata.

Din pacate, infrastructura in Bucuresti este uneori sub nivelul tarii. In Bucuresti nu exista o sala de sport de dimensiuni mari(Polivalenta fiind depasita de timp), nu exista un patinoar decent, nu exista un centru Olimpic la standarde internationale. Speram totusi sa se modifice lucrurile astea in viitor si sa se investeasca si in sport.

Referitor la sponsori, multe echipe beneficiaza de suportul consiliului local. La Steaua, banii veniti de la Armata pentru sport sunt insuficient pentru toate disciplinele. De asemenea, sunt foarte greu de contractat sponsori la nivelul Bucurestiului, unde toata atentia este indreptata catre alte locuri.

In Transilvania n-am fost niciodata la vreun meci, deci nu pot sa ma pronunt; din cite vad la televizor, insa, pare a fi o diferenta mare fata de restul tarii...

Atunci, te invit in Capitala baschetului, Sibiu :D

@Costi Pai asta vroiam sa spun si eu... Probabil ca in Bucuresti nu e momentul pentru o sala de 15-20000 de locuri asa cum vrea Oprescu.Probabil ca in momentul de fata o sala de 2000-2500 de locuri e suficienta. Sincer nu cred ca o sala de 15000 de locuri s-ar umple vreodata. Nici macar un Cluj, Sibiu, Targu-Mures nu cred ca s-ar umple o asemenea sala desi in aceste orase baschetul e mult mai apreciat decat in Bucuresti. Probabil s-ar fi umplut daca ar fi jucat Oltchim unele meciuri acolo. Dar din cate am citit un ultima vreme nu prea mai e cazul... Si Oltchim e in prag de desfiintare...

Bucurestiul are neaparat nevoie de infrastructura sportiva. Ma refer aici la:

-un stadion de fotbal la nivel european(care este aproape de finalizare)

-o sala polivalenta de peste 10 000 de locuri

-o sala polisportiva de peste 3000 de locuri(unde sa se poata practica hochei, baschet, handbal, volei precum si alte discipline sportive de sala)

-un stadion de atletism de 15 000 de locuri

-un stadion de rugby de 15 000 de locuri(mare parte dintre ele fixe)-Ma refer aici la modernizarea stadionului actual prin adaugarea de tribune fixe, nu mobile.

-un complex de natatie: bazin acoperit si bazine neacoperite pentru inot, polo, sarituri etc.

Toate astea pot fi facute prin dezvoltarea infrastructurii pe terenul existent la complexul national de la Lia Manoliu sau in alte locuri din Bucuresti. Este absolut necesar ca acestea sa fie realizate de catre primarie sau stat, prin parteneriat public privat sau fonduri proprii, FARA SA SE FURE(ceea ce nu o sa se intample), pentru ca e utopic sa ne gandim ca se va realiza ceva din acestea prin investitie proprie a vreunui om sau consortiu de firme.

Aceste sali si stadioane trebuie sa existe si sa se foloseasca de ele toate echipele care activeaza in Bucuresti, contra-cost evident, pentru a amortiza cheltuielile. De asemenea, printr-o promovare buna, prin respectul cuvenit oamenilor, suporterii pot fi atrasi foarte usor catre sport. S-a vazut acest lucru la multe meciuri desfasurate de Steaua la handbal in ultimii ani, la baschet sau ale nationalei de rugby.

@Vladimir: dar crezi ca noua sala polivalenta din Cluj, de 7000 loc. (pe care au inceput sa o construiasca) se va umple vreodata? actuala sala are 3000 loc si e plina doar la derbyuri sau la meciuri internationale.(asta doar la baschet, la volei sau handbal sufla vantul) Oprescu are vise utopice legate de organizarea unei Olimpiade, de aceea doreste o sala de 20.000 locuri. Mie salile cu o capacitate medie de 2500- 3000 locuri mi se par suficiente pentru competitiile noastre interne, iar Polivalenta ar trebuie modernizata si conformata standardelor internationale, astfel incat sa poata gazdui intreceri internationale. Pe langa aceasta , daca s-ar face un bazin olimpic acoperit, dotat cu platforme pentru sarituri , daca se termina odata patinoarul din Brasov, iar polivalenta din Cluj e dusa cu bine la termen, atunci chiar ma declar multumita de realizari ,in conditiile unei infrastructuri sportive deficitare, cum avem noi.

@Mo

sper ca al doilea sa aiba o capacitate mai mare de 2000 loc. a.i sa poata organiza competitii internationale. Noi nu ne permitem sa avem diverse sali in mai multe orase, de aceea e necesar ca macar un stadion sau o sala din tara sa indeplineasca standardele internationale. Pacat ca Flamaropolul e lasat in dizgratie. Noroc ca arena din Cluj are pista de atletism, daca nu, am fi ramas deficitari si la capitolul atletism.

Edited by dee

@dee

Patinoarul din Brasov e terminat de peste un an. Cel care se construieste acum e al 2-lea al orasului...

@Dee Nu cred ca se va umple noua sala din Cluj. Eventual la un meci, doua pe an. Clar nu mai mult. Dar era nevoie de inca o sala in Cluj. Gandeste-te ca la toate sporturile de echipa avem echipe in prima divizie. Si lamasculin, si la feminin. Asta inseamna 6 echipe care efectiv se bat pentru actuala sala. Plus echipa de fotbal in sala... Si daca tot se construieste o noua sala, nu vad de ce trebuia sa fie construita o alta sala de 2500 de locuri. Cred ca o sala de 7000 de locuri e rezonabila, acoperind si o eventuala dezvoltare a sportului in viitor. Acum, intradevar nu s-ar ocupa 7000 de locuri. Dar nu se stie ce o sa fie peste 5-10 ani... Ce ma bucura pe mine cel mai mult e ca in noua sala se va putea juca si hockey:D De mult imi doream sa avem si echipa de hockey!

Legat de noul stadion al orasului, si pe mine ma bucura ca are pista de atletism. Multi zic ca nu o e bine pt ca sunt tribunele departe de gazon. O aiureala, zic eu... Nu conteaza doar fotbalul. Plus ca tribunele sunt destul de abrupte, deci compenseaza distanta mare fata de teren.

Legat de finalizarea noii sali de sport, experienta legata de stadion, ma face sa cred ca o sa fie bine, ca totul se va finaliza la timp. Stadionul chiar a fost o surpriza nespus de placuta pentru mine. Nu ma asteptam sa se finalizeze la termen, dar uite ca m-am inselat. Cu toate ca pe parcurs au aparut diverse probleme legate de cerintele UEFA. Dar uite ca totusi nu vor exista depasiri de termene. Pentru sala finantarea e deja asigurata.Din cate am inteles eu, Primaria Cluj a contractat deja un imprumut de la CEC Bank necesar pentru construirea noii sali.

Edited by Vladimir C.

eu nu neg necesitatea unei alte sali, doar pe Horia Demian se bat seniorii, juniorii, toata lumea, am spus ca nu cred ca se va umple constant, dar sunt constienta ca pentru o finala de Campionat European sau alte intreceri internationale ai nevoie de o sala de minim 5000 loc., deci e bine ca o fac mai mare si cel mai bine ar fi sa o finalizeze la termen, in 2012, ca intreg complexul sportiv (stadionul, sala) + imprejurimile acestuia sa fie amenajate simultan.

L.E: niste accese nu inseamna amenajare exterioara, ceea ce vor face ei dupa terminarea stadionului va fi o amenajare temporara, strict pentru ca stadionul sa fie functional. Am incredere ca vor termina si sala doar pentru ca e 2012 e an electoral :-)

Edited by dee

@Dee Nu are cum sa fie amenajat simultan intregul complex. Stadionul e deja gata in proportie de 80-85%. In 4 august se vor finaliza lucrarile, iar pana in septembrie se vor amenaja si caile de acces.

Pai stiu ca amenajarea cailor de acces la stadion vor avea doar caracter temporar. Spuneam doar ca sala nu poate sa fie finalizata in acealsi timp cu stadionul. Stiu ca ar fi fost frumos daca incepeau in acelasi timp lucrarile, dar asta era clar imposibil.

Edited by Vladimir C.

playoff'11.png

Pana la o decizie oficiala, acela ramane tintarul.

Oricum, se pare ca in seara asta se vor lamuri multe lucruri.

Potrivit unei surse din anturajul echipei, jucatorii nu si-au mai primit salariile de trei luni si ar putea chiar boicota participarea la Final Four-ul Cupei Romaniei, dacă situatia nu se rezolva Mai grav este că nu se stie cand se va rezolva situatia. Nu a venit nimeni să-i anunte pe jucatori macar că vor lua banii peste o luna peste două sau peste cinci. Nici jucatorii care au plecat in iarnă nu si-au primit toate drepturile salariale", a precizat pentru Adevarul sursa mentionată

Luni sau marti conducerea clubului se va intalni cu jucatorii, in incercarea de a aplana starea de tensiune. Participarea la Final Four-ul Cupei Romaniei nu este compromisă din punct de vedere logistic, toate cheltuielile administrative privind deplasarile fiind suportate de catre Clubul Sportiv al Armatei, in timp ce banii veniti de la sponsorul principal al echipei asigură fondul de salarii.

sursa: Adevarul

Nu stiam ca jucatorii au probleme salariale; acum pot sa le inteleg slaba capacitate de concentrare si interes din ultima partida. E greu sa muncesti stiind ca nu esti remunerat de luni de zile si nici nu sti cand vei fi. Daca initial am fost putin dezamagita de atitudinea lor in meciul cu U, acum nu mai sunt absolut deloc.

Edited by dee

@RedScorpyON: Play-off-ul nu se joaca intr-o anume locatie. Se joaca in sistem eliminatoriu (sferturi de finala, semifinale si finala) dar nu in sistemul tur-retur. In sferturi de finala si semifinale se joaca 5 meciuri (primele doua meciuri pe terenul echipei mai bine clasate, urmatoarele doua pe terenul echipe mai slab clasate, si meciul decisiv pe terenul echipei mai bine clasate). In semifinale sistemule identic. In schimb, in finala, se vor juca 7 meciuri (primele doua pe terenul echipei mai bine clasate, urmatoarele doua pe terenul echipei, urmatorulpe terenul echipei mai bine clasate, meciul 6 pe terenul echipei mai slab clasate, iar meciul decisiv, evident daca e cazul, se va disputa pe terenul echipei mai bine clasate.

Daca te referi de la Finall-four-ul Cupei Romaniei, acesta se va disputa la Targu-Mures.

Edited by Vladimir C.

Din cate am citit eu in Libertatea,grubul Turabo condus de Patronul Stelei este in faliment.Oricum ar fi pacat daca si aceasta sectiune ar apune.