Alessandro

FC Barcelona

1,109 posts in this topic

Daca vrei sa vorbim de lipsa de fair play, cred ca nu exista gest mai lipsit de fair play decat o intrare a carui singur scop este accidentarea adversarului. Asta deoarece intrarile respective dovedesc o lipsa crasa de consideratie pentru un coleg fotbalist.

Da, unii jucatori de la Barcelona mai simuleaza, la fel cum simuleaza si jucatorii de la Real. Insa, ce e mai grav, o simulare sau o intrare a unui descreierat care poate incheia o cariera sau poate trimite adversarul intr-o pauza lunga?

Fiecare jucator are stilul sau. Unii sunt obisnuiti si renumiti pentru intrari mai tari, altii mai putin.

Lacatus era descreierat ? Nu cumva ne mandrim cu el ca i se spune Fiara ? De cate ori n-am auzit folosita expresia "Sa intrati in teren ca Lacatus" sau "Calcati-i pe ochi!" ?

Ganditi-va ca asa le spune si Mourinho.

Aaa, la noi e bine si e acceptat ca suntem Steaua, iar Laca e simbolul. Dar in alta parte nu, cum sa faci asa ceva, e impotriva fotbalului, lipsa de fair-play.

Cum poti sa compari tu fotbalul de atunci cu ce se joaca acum? Nu are nici in clin nici in maneca una cu alta....

M-am lamurit.

Atunci se permitea, acum nu.

Laca a avut voie sa-l rupa pe Ardeleanu. Marcelo nu, daca il rupea pe Cesc.

Pfff... si mai ziceti de altii ca gasesc scuze penibile.

Stai asa ca intram pe ogor cu comparatia asta. Pai atunci nu se punea mare pret pe siguranta jucatorului, duelurile erau mai la limita. In ziua de azi cand un jucator de asta scula care costa cat nu castigam amandoi in 100 de vieti nu sunt alte reguli ? Nu poti compara, pana si arbitrajul se ghideaza dupa alte considerente. Incet incet s-a schimbat sistemul astfel incat cazuri Ardeleanu sa dispara. "Calcati-i pe ochi" avea un sens da in alte vremuri. Ah ca poate noi mai intram asa la intimidare la un joc amical, cu prietenii,intre brigazi sau mai stiu eu pe unde e altceva.

Edited by south-side

Bai, lua-v-ar sanatatea, la voi nu e vara? Barcelona si-a batut organul genital de Real in meciul de ieri, chiar daca nu l-am vazut. Pai cum ma sa dai goluri numa' din scarite si calcaie? Urat, urat.

Mou mi se pare genial. E prea tare gagiu'. Un d-asta as vrea sa vad si eu la Steaua dupa ce crapa nebunu'.

Stai asa ca intram pe ogor cu comparatia asta. Pai atunci nu se punea mare pret pe siguranta jucatorului, duelurile erau mai la limita. In ziua de azi cand un jucator de asta scula care costa cat nu castigam amandoi in 100 de vieti nu sunt alte reguli ? Nu poti compara, pana si arbitrajul se ghideaza dupa alte considerente. Incet incet s-a schimbat sistemul astfel incat cazuri Ardeleanu sa dispara. "Calcati-i pe ochi" avea un sens da in alte vremuri. Ah ca poate noi mai intram asa la intimidare la un joc amical, cu prietenii,intre brigazi sau mai stiu eu pe unde e altceva.

Cu toate astea nu poti sa nu fi de acord ca genul asta de arbitraj unde se protejeaza jucatorii a transformat fotbalul intr-un joc de domnisoare. Il atingi si se vaita 5 ore de parca are dubla fractura. Din punctul meu de vedere este un mare minus, dispare partea agresiva a sportului. Fotbalul este un sport unde trebuie sa fie si contact mai barbatesc, altfel ne uitam toti la tenis de masa.

Jeg uman:

PS. Sa vedeti cum il injuram eu pe Iniesta la finala Campionatului Mondial. :D

Priviti va rog filmuletul de mai jos. E unul dintre cele mai bine facute filme cu tema sportiva vazute vreodata de mine.

Du-te si i-o spune in fata, curajosule!

Imi dai bani sa ma duc pana la Barcelona?

Messi, cel mai bun jucator al sezonului 2010 - 2011. A concurat cu C. Ronaldo si Xavi.

Pisi zice ca Messi are fata de autist si daca stau si ma gandesc bine chiar aduce un pic cu ala cu "nu stiu eu de-astea".

Si ala fundas lateral.

Sa joci cu un singur fundas, Abidal, si sa invingi cu 5-0 e atat de ... Barcelona.

La cat de bine joaca de la mijloc in sus, la ce pressing fac, ar putea sa joace fara fundasi ! :)

Se anunta inca un sezon de dominatie catalana.

Parca totusi putea sa o forteze cu unul dintre pusti in aparare. As fi curios sa vad un Fontas la treaba de exemplu.

Nu ii sustin, dar nici nu pot sa spun ca ii urasc.

Un lucru e cert: In momentul de fata matura pe jos cu orice echipa din lume. Si punct.

Parca totusi putea sa o forteze cu unul dintre pusti in aparare. As fi curios sa vad un Fontas la treaba de exemplu.

Da, barem acum cand au si probleme cu fundasii centrali.

Plus ca Puyol nu mai e ce reprezenta cu cativa ani in urma, nu mai poti sa te bazezi pe el un sezon intreg.

Si eu as fi vrut asta, dar totusi a fost primul meci al sezonului si n-a vrut sa faca teste cu juniori. A preferat sa mizeze pe calitatea mijocasilor si uite ca n-au fost probleme. Sunt destui fundasi care pot juca, nu numai Fontas. Si Bartra e bun, Montoya a fost selectat la nationala mare, mai sunt Muniesa si Sergi Gomez. Probabil ca de-asta nici nu au mai transferat niciun fundas.

Edited by ebonyc

Si pe Bartra dar si pe Muniesa as vrea sa-i vad. Fontas era un exemplu doar. Inteleg ca nu vrea sa riste dar totusi prea multe improvizatii in aparare. Si cu echipe mai periculoase se vede.

Un lucru e cert: In momentul de fata matura pe jos cu orice echipa din lume. Si punct.

Aproape orice.

Eh hai sa nu fim malitiosi. 6-0 si gata v-a revenit graiul sau nu te refereai la Real ?

Sincer as vrea sa-i vad intr-o finala cu Man. Utd cum arata acum.

Da, orice echipa, in afara de Chivas. Cu Manchester a cam maturat in ambele finale.