***alex***

Real Madrid CF

1,862 posts in this topic

Higuain si Marcelo sunt la Real Madrid de ani buni. Marcelo este un foarte bun fundas stanga si n-a colaborat doar o data pe faza de atac a Realului, din contra, face asta constant.

Cu Higuain nu am nimic.

Dar cu Marcelo am. Imi vin in cap zeci de faze penibile pentru un club de talia lui Real. O fi el fundas bun, dar caracter nu e. Si e pacat, pentru ca la Real sunt jucatori exceptionali, cu niste caractere fantastice, dar care nu ies in evidenta din pricina unor frustrati.

Le-a venit si celor de la Madrid randul ,meritat as spune eu!

Azi au demonstrat ca se poate castiga si daca ai o posesie de doar 30%...

Barcelona a facut un meci slab,s-a vazut de departe ca nu e ziua lor.

Cum am recunoscut de atatea ori suprematia Barcelonei, ca au meritat sa castige, astazi Real a meritat victoria.

I-a costat pe catalani si jocul cu trei fundasi, puteau chiar sa mai incaseze un gol-doua.

Au redemonstrat ca nu este nevoie sa pasezi mingea la infinit pentru a castiga.

Avem aici statistica de meci de la soccerway:

http://www.soccerway.com/matches/2012/04/2...futbol/1140980/

Mi se pare incredibil ca aceeasi formula care a pierdut cu Bayern a reusit sa reziste si chiar sa preia conducerea de doua ori contra Barcelonei.

In aceeasi zi, Bayern Munchen ( adversara lui Real Madrid din Semifinalele UCL ) a menajat 7 titulari in deplasarea de la Bremen, meci pe care l-au castigat dupa ce-a intrat Ribery, jucator providential si cu Real Madrid.

Ce-i drept, Guardiola a insistat aproape inexplicabil in teren cu Tello si Alcantara, doi jucatori tineri de mare viitor, dar care erau depasiti de miza meciului.

Drept dovada, Tello a ratat si inainte ca Sanchez sa marcheze.

O victorie meritata pentru Real Madrid, am avut ceva rabdare...

Da, meci destul de slab. Oricum, pe langa Tello, la care nimeni nu avea pretentii, nici Messi, Xavi sau Iniesta n-au jucat mare lucru. Cei indispensabili Barcelonei.

Slab ? de ce ? ca n-a mai facut barca tiki taka ? era normal sa nu mai faca, cat crezi ca dureaza minunile ? s-a dus jocul barcelonei.

Ma exasperat la culme coregrafia bozgorilor. Cum sa faci ma steagul cataluniei ? e ca si cum ar face secuii din transilvania steagul tinutului secuiesc. s-a dovedit insa ce fani de plastic, la fel ca cei ai lui Chelsea. cand a inceput ploaia au plecat de la meci. au revenit cand s-a oprit prin minutul 60-65.

Edited by Kellerman

Victorie meritata fara discutii a Realului care a facut un meci tactic (in care NU S-A APARAT) extrem de bun pe Camp Mou. Au facut exact ceea ce trebuia, au fost calmi, siguri pe ei si au stat mai sus. Tiki taka nu a mai functionat de-a lungul, ci de-a latul, rezultand o posesie ineficienta. De mentionat si arbitrajul, fara probleme majore (desi trebuie sa spunem ca daca Pepe facea ce a facut Alves era crucificat), fapt ce a oferit ambelor echipe sanse egale.

Pentru ca blindica a oferit deja statistica meciului, eu o sa pun una mai inedita:

511ovb.jpg

Si de incheiere...

2yyvb82.gif

Barca, cabron, saluda el Campeon: Real Madrid 32!

N-am vazut meciul , abia acum am aflat rezultatul. Mai castiga si aia mai mici uneori , mai mult din orgoliu.

In fine, Mourinho a reusit sa contracareze jocul de pase al Barcelonei.

Asta imi aminteste ca, si in perioada de glorie a Stelei, uneori ma exaspera jocul de pase; nu poti pasa la infinit, trebuie sa mai si sutezi.

Sper, pentru binele fotbalului, ca finala Ligii Campionilor sa fie Chelsea - Bayern.

Se mai intampla si miracole , au trebuit doar sa cheltuie sute de milioane cei de la real si sa ii prinda fara destui titulari pe Barcelona .

N-am vazut meciul , abia acum am aflat rezultatul. Mai castiga si aia mai mici uneori , mai mult din orgoliu.

Mda... si eu as fi trist sa tin cu a 2-a echipa dintr-o tara :D

In sfarsit, Real campioana !

Se mai intampla si miracole , au trebuit doar sa cheltuie sute de milioane cei de la real si sa ii prinda fara destui titulari pe Barcelona .

Prietene, jucatorii aia titulari erau DISPONIBILI, dar a ales genialul de Guardiola sa joace cu frasu' aluia ce canta AI SE TU PEGO.

Prietene, jucatorii aia titulari erau DISPONIBILI, dar a ales genialul de Guardiola sa joace cu frasu' aluia ce canta AI SE TU PEGO.

Esti tu sigur prietene? Ai vorbit cu Guardiola inainte de meci sau de unde esti atat de sigur? Nu cred ca baga intentionat jucatori care nu erau pregatiti pentru un astfel de meci .

Zau ? incepe cu Tello si Alexis e pe banca ? ba chiar il baga pe Alexis, si culmea, da gol in cateva secunde. Deci era disponibil. La fel si Pedro.

Guardiola stia ca si daca ii bate pe Real (putin probabil), nu mai aveau sanse la titlu, era greu ca Real sa se mai incurce. In schimb, i-a odihnit pe "titulari" ca sa ii aiba la meciul cu Chelsky.

Deci, hai, lasa-ma cu prostiile astea pentru bozgori, gen "bozgorii au jucat cu rezervele, d'aia au pierdut".

P.S: Pentru necunoscatori, bozgorii sunt catalanii. Cum ba sa faci ditamai steagu unui stat inexistent ca si coregrafie ?

Edited by Kellerman

Sa vina Dalglish la Barcelona sa-i invete p-astia cum poti pierde 5 meciuri consecutive :D

Parca era vorba prin targ ca Real nu stie sa piarda, cauta tot felul de scuze,fanii lor la fel .

Asa ca, putin realism, Barcelona a pierdut si cam asta e. Scuzele nu isi au rostul. :)

Arbitraj corect, Barcelona pierde. Coincidenta?

Dupa meciul cu Chelsea treaba se repeta.

@red&blue_boy

Nu sunt fan Barca sau Real , dar adevarul este ca Real este net inferioara Barcei in ultimii ani. Atat pe plan intern , cat si pe plan extern. Uita-te dupa ultima victorie in campionat a Realului in fata Barcelonei . E undeva prin 2008. Ii inteleg pe fanii Realului ca sunt fericiti , echipa lor favorita a castigat in sfarsit in fata cosmarului care i-a bantuit atata timp , dar nu inteleg ce e cu toata aroganta asta. In felul asta se manifesta dinamovistii atunci cand bat Steaua.

@red&blue_boy

Nu sunt fan Barca sau Real , dar adevarul este ca Real este net inferioara Barcei in ultimii ani. Atat pe plan intern , cat si pe plan extern. Uita-te dupa ultima victorie in campionat a Realului in fata Barcelonei . E undeva prin 2008. Ii inteleg pe fanii Realului ca sunt fericiti , echipa lor favorita a castigat in sfarsit in fata cosmarului care i-a bantuit atata timp , dar nu inteleg ce e cu toata aroganta asta. In felul asta se manifesta dinamovistii atunci cand bat Steaua.

Exact la fel vad si eu lucrurile. Pur si simplu Barcelona a devenit plictisitoare, acum e randul Realului sa aiba o perioada de glorie.

Mie imi pare rau ca, cel putin in campionatul spaniol, nu se mai poate intercala o alta echipa care sa le puna probleme celor doua si nici nu se intrevede ceva spectaculos in viitor. Si Athletic Bilbao, si Valencia, si Atletico Madrid sunt foarte departe....

Ma uitam ca Guardiola deja i-a felicitat pe cei de la Real pentru acontarea titlului....cred ca nici barcelonezii n-au crezut cu adevarat ca pot sa rastoarne ceva....asa ca Real e de fapt campioana de pe la sfarsitul turului....

Pe bune, voua va place o asemenea "competitie"?

Edited by Tupac Amaru

Mie da. Si m-as bucura sa vad si o finala de UCL intre cele doua. Cam in toate campionatele mari din Europa se bat cate 2 echipe pentru titlu, diferenta dintre ele si Spania este ca Real si Barcelona sunt la cel mai inalt nivel. In Italia sunt Milan si Juventus, in Anglia sunt United si City, in Franta sunt PSG si Montpellier, in Germania sunt BD si Bayern etc. Un campionat unde se bat mai mult de 2-3 echipe tinde sa fie unul slab, deoarece echipele din frunte trebuie sa se incurce foarte mult pentru a-si mentine o egalitate intre ele. Progresul, in opinia mea, nu inseamna distrugerea fotbalului, sau cum ai spus tu acum cateva saptamani. Poate si pentru ca mie imi place mai mult fotbalul de astazi decat cel de acum 10 ani, desi parerea generala este invers.

Cum sunt in Spania echipe precum Bilbao, Valencia, Levante sau Malaga, echipe foarte bune dar care nu se pot apropia de primele 2 locuri, asa sunt si in Anglia echipe ca Chelsea, Arsenal, Tottenham, Newcastle sau Liverpool, in Italia avem Lazio, Udinese, Inter, Napoli, in Franta sunt Lyon, OM etc (vorbesc strict de sezonul acesta).

@red&blue_boy

In felul asta se manifesta dinamovistii atunci cand bat Steaua.

Cam asta le este nivelul.

Barca e intr-o pasa proasta, dar pana la perioada de glorie a Realului mai este cale lunga. Miercuri s-ar putea chiar ca perioada sa se incheie.

Ronaldo a dovedit inca o data ca nu va fi niciodata la nivelul lui Messi. Zlatan a zis-o mai bine.

Este adevarat ca Realul este "sclipitor, nemaivazut, incredibil", dar totul se datoreaza faptului ca jucatorii Barcei au obosit (in sfarsit) dupa aproape 4 ani in care au batut tot, nu pentru ca au depasit Barcelona.

Pe undeva acel 5-0 din sezonul trecut (sa nu imi spuna cineva ca la acel meci Barca a fost plictisitoare) anunta maximul Barcelonei, dupa care a inceput o descrestere lina pana la momentul actual cand se pare ca exista mai multe echipe care ii pot invinge pe catalani.

Una din constantele nefericite din actualul sezon pentru Barcelona sunt ratarile din pozitii clare de gol. ceea ce nu prea se intampla anul trecut (de fapt pana prin ianuarie-februarie se intampla f rar).

Am impresia ca jocurile au fost facute pentru Real anul acesta, sa nu uitam fotbalul este o afacere, iar "suporterii" platitorii, nimic mai mult.

Desigur la un moment dat este posibil ca suporterii sa se plictiseasca de prea multe victorii.

Zau ? incepe cu Tello si Alexis e pe banca ? ba chiar il baga pe Alexis, si culmea, da gol in cateva secunde. Deci era disponibil. La fel si Pedro.

Guardiola stia ca si daca ii bate pe Real (putin probabil), nu mai aveau sanse la titlu, era greu ca Real sa se mai incurce. In schimb, i-a odihnit pe "titulari" ca sa ii aiba la meciul cu Chelsky.

Deci, hai, lasa-ma cu prostiile astea pentru bozgori, gen "bozgorii au jucat cu rezervele, d'aia au pierdut".

P.S: Pentru necunoscatori, bozgorii sunt catalanii. Cum ba sa faci ditamai steagu unui stat inexistent ca si coregrafie ?

Poate nu ducea 90 de minute Alexis , sau trebuia sa aiba piciorul in ghips ca sa fie indisponibil?? Ai spus pentru necunoscatori ??? :)) prietene asta ai scornito tu acuma cu bozgorii , care sa fie cunoscatorii cand totul e doar in capul tau??

Sa fie clar aseara a castigat echipa mai buna , nu pun la indoiala victoria realului .

Edited by zloty

@red&blue_boy

De acord, n-am zis ca nu e asa, am recunoscut de atatea ori ca Barcelona e mai buna, nu am cautat scuze la infrangerile Realului, de cele mai multe ori datorate valorii net superioare a adversarului.

A fost o remarca intr-un spirit de gluma, fara a avea intentia de a ataca pe cineva. Scuze daca s-a inteles altceva.

Departe gandul de mine de a fi arogant, cu atat mai mult nu ma regasesc in comparatia ta cu dinamovistii.

Edited by gio_stgloria
M-ai inteles gresit , nu tu erai cel arogant. Numai cand ma uit la gesturile lui Ronaldo mi se face scarba.

Nu vom vedea o perioada atat de extinsa de dominatie a Realului pentru ca Barcelona a fost o exceptie in fotbalul mondial actual. Pot sa recunosc asta chiar daca simpatizez de ani buni cu gruparea blanco.

Mourinho a dovedit ca se poate adapta, ati vazut bine ce pressing a facut Realul, pressing din care au rezultat foarte multe recuperari. Nu-l vad pe Mourinho sa mai stea foarte mult p-aici, poate cel mult inca un trofeu sau inca un sezon pentru un alt trofeu.

Cum vad eu situatia:

- ia Champions League acum si pleaca in vara, in plina glorie.

- rateaza Champions League anul acesta si ia al 2 lea titlu consecutiv sau Champions League la anul si pleaca.

- il vad pe Mourinho ca fiind un super profesionist, dar in acelasi timp de multe ori destul de arogant si lacom pentru atentia totala asupra sa si recunoasterea meritelor. Ce a spus la venire, asta a facut. D-asta il vad cautand si gasind cu succes gloria in cel mai scurt timp si alte echipe care sunt dispuse sa lupte la cel mai inalt nivel.

Edited by blindica