***alex***

Filme

2,217 posts in this topic

Axl esti un mare ignorant. Numai o persoana cu intelectul tau ar putea crede ca Peter Jackson nu se intereseaza ce, cand, cum, unde, cu cine, cu ce, despre cine, despre ce.

Comentariul tau de mai sus demonstreaza ca nu are rost sa discut cu tine, esti pe spate, nu stii nimic.

Freeman filma pentru SEZONUL 2 din Sherlock cand a venit vorba despre The Hobbit, nu pentru Sezonul 1. Ti-e chiar asa de greu sa intelegi?

Vad oricum ca tu prezinti doar anumite informatii, cele care te ajuta pe tine. Credeam ca un om peste 30 de ani, ca tine, poate mai multe din punct de vedere intelectual. M-am inselat.

p.s.

Intr-adevar!

Serios, ati ajuns sa va certati pana si la capitolul asta ?

PS: am si eu un film bun de tot care-l recomand cu caldura:

Numai o persoana cu intelectul tau ar putea crede ca Peter Jackson nu se intereseaza ce, cand, cum, unde, cu cine, cu ce, despre cine, despre ce.

Pai vezi ca te incurci singur in ganduri?

Eu tocmai ASTA si ziceam, Adita, ca P. Jackson se intereseaza ce, cand, cum, unde, cu cine, cu ce, despre cine, despre ce. ASTA ZICEAM!

Peter Jackson era hotarat sa-i dea rolul Bilbo lui Freeman CU MULT INAINTE de Sherlock. Sherlock nu a avut nimic de-a face. Jackson a fost impresionat de calitatile actoricesti ale lui Freeman cu mult inainte ca el sa joace in Sherlock. Intelegi? Daca l-a urmarit in Sherlock a avut cel mult o confirmare, nu un factor decizional. Ca sa concluzionez, ma bucura faptul ca imi pui pe tava argumentul care castiga aceasta disputa: Peter Jackson s-a interesat ce, cand, cum, etc., Peter Jackson stia de existenta si talentul lui Freeman inainte de Sherlock, decizia lui Peter Jackson de a-i da rolul nu are nicio legatura cu prestatia lui Freeman din Sherlock.

De asemenea, caracterul tau indoielnic si felul in care dialoghezi este foarte deranjant. Nu poti purta o discutie normala cu altcineva care nu te pupa-n fund, nu poti face fata unor argumente viabile, cu fapte, date si tot ce trebuie, folosesti jigniri si alte mizerii, ai in general o fire insidioasa. Cu cat scrii mai mult aici cu atat sunt mai multumit eu ca n-o faci in alta parte, unde sunt poate lucruri importante de discutat si oameni slabi, usor influentabili de un discurs delirant.

Offfffffffffff.... asa n-am chef sa mai stau la discutii cu un om atat de slab dotat din punct de vedere intelectual...

Numai ca nu poti sa taci. Ok. Daca vrei sa te faci de rahat, te voi ajuta:

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/showb...The-Hobbit.html

I would have delayed The Hobbit for Martin Freeman

” says director PETER JACKSON

Published: 12th December 2012

FOR director Peter Jackson, the route to getting The Hobbit into cinemas has been as long and perilous as any of JRR Tolkien's much-loved adventures.

The movie maker first wanted to turn the book into a film in 1995, then follow it with The Lord Of The Rings.

That would have followed the proper order of British author Tolkien's books.

But back then Peter could not get the rights to The Hobbit and for 17 years he has been dogged by legal wrangles, money disputes, union protests and casting nightmares.

In the meantime he made The Lord Of The Rings trilogy.

But tomorrow finally sees the release of An Unexpected Journey, the first film in his new Hobbit trilogy, and he is glad he did the films the wrong way round.

A new Tolkein film trilogy ... poster for The Hobbit

And in an exclusive interview with The Sun the 51-year-old New Zealander says the best decision he made was to ignore the obstacles which almost stopped him casting Sherlock star Martin Freeman as Bilbo Baggins.

Martin's work schedule was already hectic and Peter says: For a few weeks we thought we wouldn't be able to use him and I was panicking as I couldn't think of anyone else that would do the film justice.

I thought it was in trouble. It was giving me sleepless nights and I tormented myself by downloading the second episode of Sherlock and I thought, ˜He is so perfect.'

So I pitched the idea, which was outrageous, that we'd shoot The Hobbit for three or four months and when Martin had to leave to do Sherlock, we'd shut down.

This is a remarkable way to approach a £100million-plus film production ” but Peter has a determination that helps him do things the way he wants.

And it was that determination which overcame a series of other hurdles.

First there was a wrangle over claims that the Tolkien estate had not been paid enough from the profits of the earlier Lord Of The Rings trilogy.

Then there were problems with one of the film's backers, MGM, facing bankruptcy.

In New Zealand, where Peter makes all his films, there was a dispute with unions over using too many foreign actors and technicians. Then the hold-ups led to original director Guillermo del Toro quitting.

So producer Peter ended up directing, and he says: I am very pleased I did. Ten years ago I didn't think I would ever go back there ” I thought Lord Of The Rings was a once-in-a-lifetime experience.

The Hobbit: An Unexpected Journey (12A) opens tomorrow.

Deci, prietene, asta e un interviu de acum 4 zile.

Acolo am subliniat o chestie. Zice ca "am downloadat AL DOILEA episod din Sherlock si mi-am dat seama ca e atat de perfect."

Stii ce inseamna a downloada al doilea episod din ceva? Inseamna ca ai vazut deja primul episod. Get it?!

Si uite asa te-ai lamurit ca Peter Jackson chiar se trezeste la 4 dimineata ca sa downloadeze episoade din Sherlock.

Acum sper ca am incheiat discutia. Daca tu mai doresti insa sa te faci de rusine, go right ahead. O sa te ajut cand voi mai avea chef.

Ei, daca o spune insusi Peter Jackson inseamna ca asa e. Cand o spui tu e indoielnic, intelegi?

De remarcat alt fapt, puteai sa pui de la inceput link-ul ala si sa-mi arati ca gresesc, nu sa ma jignesti si sa ma faci in toate felurile. Dar asta e, caracterul.

In fata faptelor reale, da, ma recunosc invins.

Domnule Axl, spre deosebire de alte personaje dubioase de aici, eu nu ma bag in discutii doar de dragul de a discuta si, cel mai important, nu vorbesc despre lucruri care ma depasesc.

Data viitoare cand ai nelamuriri, foloseste cu incredere google. E o inventie exceptionala.

Tu ai spus ca MF a fost propulsat de Sherlock, eu am spus ca The Office l-a facut celebru.

Si eu zic ca The Shawshank Redemption si mai apoi Se7en l-au facut celebru pe Morgan Freeman. In creatiile cinematografice la care faceti voi referire era deja consacrat.

Edited by Joga Bonito

Joga, ai dreptate. Mai mult, scenele alea din "politist adjectiv" au fost plictisitoare, dupa a mea parere.

The final installment of vampire saga "Twilight" on Wednesday dominated Razzie nominations for the worst films and movie performances of 2012, despite taking an impressive $814 million at the global box office.

"The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2" picked up 11 nominations at the Razzies, created in 1980 as an antidote to what organizers see as the backslapping lovefest of Hollywood's awards season culminating with the Oscars in late February.

Of the five Twilight films based on Stephenie Meyer's bestselling vampire romance series, the final chapter fared relatively well with critics, earning an aggregate score of 48 percent based on 176 reviews on the Rottentomatoes.com website.

But that did not save it from the Razzies' wrath, and as well as being shortlisted for worst film and worst sequel, its cast was castigated in several categories.

Robert Pattinson was nominated for worst actor, co-star Kristen Stewart went one better with worst actress nominations for Twilight and "Snow White and the Huntsman" and the pair were judged to have "flunked basic chemistry" and featured on the "worst screen couple" shortlist.

Next in line for the not-so-coveted golden raspberry statuettes was the Adam Sandler comedy "That's My Boy," about a father reuniting with his long-abandoned son, which netted eight nominations.

Director-actor-writer Tyler Perry garnered multiple nominations, including worst actress for his recurring role in drag as Madea in "Madea's Witness Protection," worst actor for "Good Deeds" and "Alex Cross," and worst director for "Madea" and "Good Deeds."

Sandler will be unable to replicate last year's success, when comedy "Jack and Jill," in which he played both the male and female leads, swept all 10 categories.

This year's worst picture nominees include That's My Boy, Twilight, science fiction film "Battleship," family film "The Oogieloves in the Big Balloon Adventure" and "A Thousand Words," the Eddie Murphy comedy-drama in which the story renders the funnyman practically mute.

A notable snub was sci-fi adventure flop "John Carter," which Walt Disney Co. said cost the studio some $200 million.

Other notable nominations included Nicolas Cage, who landed worst actor nominations for two films - "Ghost Rider 2: Spirit of Vengeance" and "Seeking Justice" - and Oscar winner Barbra Streisand, nominated for worst actress in "The Guilt Trip".

This year's Razzies awards show will return to its traditional spot on the eve of the Oscars, Feb. 23, after last year's awards were held on April Fools' Day.

The winners will be determined by 650 members of the Golden Raspberry Foundation, and about 48,000 ballots on movie review website Rotten Tomatoes.

Imi plac aproape toate genurile de filme, actiune, comedie, desen animat, horror, dragoste, drama, thriller, politiste, SF etc....filme bune sunt o multime, Iron Man, Batman ultimele 3, Sherlock Holmes, Avatar, Django, Men in Black, James Bond, Paranormal Activity, Super 8 si multe altele, nu prea ma atrag cele indiene sau genul asta, ce mi-a placut a fost Slumdogmillionare...in rest ma uit la ce e bun si ma atrage ca subiect ;)

Pffff, ce pot sa spun, imi plac cam toate genurile de film, de la animatie la romantice, drama, dar sa aibe un subiect interesant, sa atraga prin simplitate si dificultate in acelasi timp, sa te faca sa fii prins in poveste si sa o traiesti pe durata filmului..mi-au placut o gramadata de filme, Deja-vu, Flight, Batman si asa mai departe..:)

Edited by foreverstea

In rest....plecand de la Dirty Dancing,

Nobody puts Baby in a corner!

Hungry Eyes - printre cele mai tari melodii de pe o coloana sonora.

Se uita careva la The Bible, miniseria de la History? E ridicola. Si tot History face The Vikings, o serie care ar fi ok daca ar avea mai multa actiune, lancezeste.

Cate episoade ai vazut din "The Vikings"?

Patru. Intadevar, parca s-a miscat mai rapid in 3 si 4, dar nu destul de rapid.

Da, stiu ca au aparut 4, insa eu inca nu m-am uitat...ma interesa sa stiu daca ti-ai facut parerea dupa primul sau dupa toate. Oricum, nu e ca si cand ai face un fel de "Spartacus" unde toti stim foarte multe despre romani... Vikingii au cam fost ocoliti de cinematografie si asta ma atrage sa urmaresc serialul.

Din cate stiam Mel Gibson lucreaza la un film despre ei, si in buna traditie va fi in "vikinga".

Daca ar fi mai alert ar fi ok, personajul principal e carismatic, sub-plot-uri exista, negativul are personalitate si detalii, dar exista si minusuri, unul ar fi aspectul magului, sau na, al "shamanului", care-mi aduce aminte de pazitorii oracolului din 300, aia-i fix exagerare cinematografica, cum sunt si ingerii aia karatisti din The Bible.

Ca tot vorbeam de The Bible, Samson e negru, inchipuie-ti.

Vikings e facut de History pentru a prezenta modul de viata, cultura, religia, etc. ale vikingilor - asta e scopul principal.

Insa este vorba despre un serial, nu documentar. Si pentru ca e asa, apare personajul principal, Ragnar Lothbrok, un personaj fictiv, inspirat dupa legendardul viking Ragnar Lodbrok.

Ragnar Lodbrok s-a nascut in Suedia, pe la jumatatea secolului 8 si a fost rege al Danemarcei si a unei parti a Suediei. Cel mai bine este cunoscut pentru ceea ce a facut in Franta(nu o sa dau spoilere pentru ca sunt sigur ca aceste episoade din viata sa vor fi acoperite in episoadele urmatoare ale serialului). Numele sau a fost Ragnar Sigurdsson, adica fiul lui Sigurd. La vikingi numele de familie era de fapt numele tatalui urmat de son sau dottir/daughter/tochter/etc (adica fiu si fica). Lodbrok a fost porecla sa si inseamna "pantaloni de piele". O legenda spune ca Ragnar avea o pereche de pantaloni speciali, primit de la nevasta-sa, care ii purtau noroc. Alta zice ca ar fi avut o pereche facuta din piele tare si ca respectiva pereche l-ar fi salvat ca sa nu moara muscat de serpi.

In serial se pare ca Lothbrok e numele de familie, avand in vedere ca si fratele sau, Rollo(alt personaj fictiv, nu a existat niciodata), il poarta. Rollo a fost inspirat dupa vikingul Rollo, intemeietorul Normandiei.

Pe cei interesati un pic, cat de putin, de vikingi, ii sfatuiesc sa caute informatii despre Rollo. Este de departe vikingul meu preferat. Ceea ce a facut cu regele franc, Carol cel Simplu, in momentul in care acesta i-a cedat teritorii in Normandia pentru a-l avea vasal descrie cel mai bine diferenta dintre vikingi si celelalte popoare ale lumii. Sfatul meu e sa va informati singuri, pentru ca de la povestea x o sa treceti la povestea y, apoi z si tot asa. Lumea vikingilor e fascinanta. Fara ei nu ar fi existat Europa moderna. Nu ar fi existat Rusia, Anglia, Irlanda, Sicilia, nu ar fi existat cruciade, nu ar fi existat multe.

Serialul il recomand oricarui iubitor de istorie. Nu va asteptati sa fie corect 100% istoric, pentru ca nu e. NU ARE CUM SA FIE! povestea trebuie acceptata asa cum e pentru ca doar asa poate functiona.

In schimb e placut de vizionat pentru toata familia, are de toate, un pic de sex(fara goliciuni ca in Spartacus sau Game of Thrones), un pic de comedie, un pic de mister si un pic de actiune(nu va asteptati sa sara multi litri de sange ca in Spartacus, ca nu e asa).

p.s.

Felicitari celor de la History, ca uploadeaza pe site fiecare episod, imediat dupa ce apare. Astfel toata lumea poate urmari serialul. History nu se plange de piraterie. Se pare ca lor le merge bine si daca nu le cumperi abonamente si servicii si nu mai stiu ce.

Edited by Adrian

@Lorimer

Ecranizari cu vikingi au mai aparut, imi pare ca si Kirk Douglas joaca in una, bine, nu poti sa iei ca referinta istorica un film cu Kirk Douglas, dar mai exista si Al treisprezecelea razboinic, si Michael Crichton e cunoscut pentru minutiozitatea si volumul de studiu cu care-si alcatuieste scrierile, la fel, nu poti sa-l iei ca referinta istorica dar cel putin e un film bun.

Ca tot vorbeam de vikingi, exista in Hagia Sophia un graffiti viking, din secolul 9, l-am vazut, sunt niste rune aproape indescifrabile, e citibil doar "alftan" care-i posibil sa vina de la Halvdan, care-i nume propriu, si graffiti-ul ar spune ceva de genul "Halvdan a scris aceste rune", adica "Halvdan a trecut pe-aici", clasicul "Killroy was here". Pe mine, si-s sigur ca nu numai pe mine, ma intriga lucrul asta, ce cauta un viking acolo in secolul 9? Vikingii au fost crestinati incepand cu secolul 8, si-au rezistat mai mult ca altii, de abia in secolul 12 se considera ca Scandinavia a fost crestinata cu succes. Ce cauta Halvdan in Sfanta Intelepciune? Ce cauta Halvdan in Constantinopol, venise cu knarr-ul de-acasa, ocolind Anglia sau traversand Canalul Manecii, trecand Gibralatarul, traversand Mediterana, Dardanele si Bosfor, venise pe uscat, pe-o ruta mai directa? Era comerciant, luptator, mercenar? Era singur sau inconjurat de vikingi? Imi inchipui murmurul iscat in Sophia cand a intrat el, singur sau insotit, un masiv blond, cu straie ciudate, poate c-un topor de lupta in spate, si sigur c-un pumnal la brau, altfel n-ar fi avut cum sa scrijeleasca piatra. Si-apoi mi-l inchipui scrijelind inscriptia , cu grecoteii si romanii uitandu-se la el scandalizati, mai sunt graffiti-uri in Sophia dar nu-s multe, si cine-i uratul asta de-a venit sa ne strice basilica, dar nu putem sa-i spunem nimic ca pare fioros. Inscriptia e scrijelita bine de tot, adica a durat ceva pana a terminat-o, n-a fost treaba de un sfert de ora. Si-aici imi inchipui eu o imagine in cap, apare la balcon basileul si binecuvanteaza multimea si toti ingenuncheaza aducandu-i omagiu, doar Halvdan isi scrijeleste linistit inscriptia, ascuns de o coloana (si-am verificat, e o coloana acolo care-l ascunde de balconul basileilor), poate cu limba intre dinti, un diavol blond, ca Olguta cand caligrafia.

Da, chiar e interesant subiectul.

"Magic City" l-a urmarit cineva? Daca da, are asemanari cu cartile lui James Ellroy?

Imi place subiectul.

Axl, tot ce e posibil. Primul atac al vikingilor si care inaugureaza epoca aceea complexa in care varangienii sunt fie inamici, fie potentiali crestini, dateaza din 860. Problema e ca vikingii jefuiesc niste asezari din zona Bosforului si parasesc zona, revenind doar dupa 80 de ani pentru un nou atac. Ma indoiesc ca au lasat in urma pe unul care a putut intra fara nicio problema in capitala pentru a-si scrijeli numele.

Pe de alta parte tot din epoca aia dateaza primele atacuri nordice asupra Mediteranei. Spania fusese atacata in anii 40 ai secolului iar Hastein (sunt sigur ca Adrian il simpatizeaza in mod deosebit, doar e ruda cu Lodbrok) ajunge pana in Italia. Vikingii nu erau un tot unitar: vikingii rusi proveneau din Suedia dar Hastein era danez. E posibil ca unii din oamenii lui sa fi ramas in Mediterana, probabil ca mercenari, iar unul sa fi ajuns in Constantinopol.

Oricum, subiectul vikingilor rusi e fenomenal. E in fapt chintesenta acelei dihotomii ce caracterizeaza natiunea rusa: pe de-o parte stramosii lor sunt vikingi occidentali, oameni ai marii; pe de alta parte avem influenta mongola, a stepelor orientale. Ivan cel Groaznic e un mongol autentic; Petru cel Mare e un viking. Amandoi au definit Rusia Imperiala in asa fel incat pana si acum observam in viata rusului obisnuit un amestec de barbarism oriental si sofisticare occidentala. Ca o coincidenta, citesc acum biografia lui Petru cel Mare...

PS. Daca mai ai subiecte de astea despre bizantini, nu le mai tine pentru tine. Caut parteneri de conversatie in orice problema ce tine de Constantinopol.