Sign in to follow this  
Followers 0
Gica Chioru

Radu Banciu. Doar un dinamovist.

6 posts in this topic

Mai intai, sper ca nu fac vreo confuzie de nume si tu esti cel care alaturi de Radu Naum au adus Turul Frantei in prim planul preferintelor mele sportive. Apoi da-mi voie sa-ti spun ca trebuie sa uiti fotbalul, uita ca exista acest sport si atunci vei deveni ceea ce crezi ca esti: un ziarist sportiv. Pentru ca nu esti si nu vei putea fi niciodata, atat timp cat te vei ocupa si interesa de acest sport.

Cand am spus ca toti dinamovistii, de la cel mai umil suporter pana la cel mai important conducator, sufera de un sever complex de inferioritate in fata Stelei, exact la ceea ce faci tu m-am referit. La raportarea permanenta la Steaua, la succesele acestui club si la ceea ce reprezinta el in societatea microbistica din Romania si nu numai. Atat timp cat vei judeca totul astfel, nu vei reusi sa te ridici deasupra, nu vei reusi sa intelegi si sa judeci fotbalul asa cum a fost, este, si cum va evolua.

Este de mirare ca nu intelegi nivelul fotbalului romanesc de astazi? Sau valoarea submediocra a fotbalistilor romani? Este de mirare ca te folosesti de rezultate care depasesc cu mult posibilitatile fotbalului romanesc de astazi, pentru a te razbuna pe esecurile favoritilor tai? Nu, pentru ca Radu Banciu este doar un dinamovist. Cum altfel se poate explica desfiintarea echipei Standard Liege? Cum altfel se poate explica desfiintarea unui rezultat important pentru Steaua si pentru fotbalul romanesc? Cum altfel se poate explica desfiintarea jocului unei echipe, Standard Liege, care ne-a aratat exact ceea ce se joaca astazi in Europa? Nu-mi pot explica desfiintarea echipei belgiene decat ca pe un mare regret ca aceasta a pierdut. Un mare regret ca Steaua si-a depasit prin acest succes posibilitatile de exprimare, valoarea, un mare regret al vostru al dinamovistilor ca Steaua a reusit sa depaseasca conditia submediocra de astazi a fotbalului romanesc.

"Standard nu m-a impresionat cu nimic", zice Andone, spui tu, spun si altii ca voi, care nu va puteti depasi conditia de dinamovisti.

Ei bine, Radu Banciu, eu sunt stelist. Eu am inteles rezultatul lui Dinamo din preliminariile Ligii Campionilor, cand ati jucat cu acea echipa slovaca, eu nu am demontat echipa respectiva desi echipa respectiva era chiar"nimic". Eu nu am demontat pe Dinamo, desi jocul facut de echipa ta a fost chiar "nimic". De ce nu am facut asta? Pentru ca eu stiu ce inseamna rezultatul, pentru ca eu stiu care este valoarea fotbalului romanesc de astazi, pentru ca eu stiu ce putem cere de la fotbalistii nostri, si ce nu. Iar atunci cand reusim sa ne depasim posibilitatile, eu aplaud si chiar felicit, in timp ce voi dinamovistii manjiti cu noroi.

Radu Banciu, asculta-mi sfatul si uita acest sport. Fotbalul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu merita sa le dai o replica, indiferenta si neputinta, doare mai tare.Am facut un meci slab, dar a fost unul in care toti jucatorii s-au daruit pana la ultima picatura, asta e de apreciat nu jocul in ansamblu, lupta cu limitele lor, bravo baieti daca veti lupta la fel, va fi din ce in ce mai bine pentru voi, ca sportivi, veti fi rasplatiti cu din ce in ce mai multe aplauze si veti fi iubiti,de restu stitti voi ce urmeaza contracte bune si sper pentru toti echipa nationla, numai sa luptati.Bravo baieti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radu Banciu e un tip flegmatic,care formuleaza deseori,chiar în comentariile despre ciclism unde s-ar spune ca e punctul lui forte,pareri gresite.Nu o data a fost corectat de-a lungul,sa zicem Turului Frantei,de catre telespectatorii care postau pe site-ul pus la dispozitie de organizatori.Parerea mea este ca Radu Banciu nu este un comentator atât de bine pregatit,si ca destul de des îl ia valul si spune lucruri care nu au nici o legatura cu realitatea.Ca si în cazul lui Standard,care în urma meciului jucat cu Steaua,are legatura directa cu noi.Daca esti cumva ziarist,nu te poti folosi de cuvinte în joaca,în dorul lelii,etc.,pentru ca vei stârni oprobriul celor lezati si vei fi "judecat" aspru.Ca si în cazul de fata,în care unui suporter stelist nu i-au picat bine afirmatiile gratuite,facute de un om care daca e dinamovist,cum spune autorul,sunt "perfect justificate".Si desigur nici noua.

Share this post


Link to post
Share on other sites
"perfect justificate".

Esti cam incoerent. Incearca sa fii mai direct.

 

ps. Radu Banciu, al de comenteaza Le Tour, este dinamovist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi fi mai clar.

Daca e dinamovist,la ce te poti astepta de la el,decât la defaimarea performantelor Stelei.Daca el,la nivelul lui de om care comenteaza sport si despre care se presupune ca ar trebui sa fie impartial,face asemenea aprecieri lipsite de logica,de obraz si de respect,nu poate fi decât un om de nimic.

Chiar ma gândesc ca titlul asa ar fi trebuit sa sune : Radu Banciu,doar un om de nimic.Si spun asta nu neaparat din unghiul partizanatului pentru un stelist,ci pentru ca întreaga presa a comentat elogios victoria Stelei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum de a ajuns sa comenteze pe Steaua pt ca eu la fotbal nu l-am vazut decat de 2 ori la eurosport la finala cupei Frantei, meciuri pe care le-a comentat extraordinar.

Pacat ca e dinamovist pentru ca e de departe cel mai bun comentator roman.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0