Sign in to follow this  
Followers 0
SteauaToronto.

Alcoolici Anonimi

6 posts in this topic

Ce este A.A.?

Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate mondială de bărbați și femei din toate categoriile care se întâlnesc împreună pentru a ajunge și pentru a se menține abstinenți. Singura cerință pentru a fi membru este dorința de a înceta băutul. Nu se percep cotizații sau contribuții pentru această calitate de membru. 

https://www.alcooliciianonimi.ro/index.php/despre-aa/despre-ce-face-aa

Ma numesc A., sunt membru unui grup din Toronto, Ontario, Canada, am un sponsor, si astazi nu am nevoie de alcool. As vrea sa specific ceva, multi cred ca a fi alcoolic este volumul pe care il bei. Total fals., Stiu multe persoane care beau saptamanal dar luni merg la munca si au viata de success. A fi alcoolic este cum iti afecteaza viata. Eu sunt genul de persoana care, daca beau 2 beri, risc sa nu merg la munca, sau sa vorbesc toate prostiile, etc.

Inainte de AA:

- stateam la mila parintilor, probleme cu legea, fara prieteni, fara respect de sine, fara bani

Cu AA: 

- am un job, stau singur, platesc chirie, am prieteni, ma respect pe mine insusi, darul de ajuta lumea din jur si a nu ma gandi doar la mine.

Am vazut ca si in Romania, se extinde AA. https://www.alcooliciianonimi.ro. Este un program care merge daca vrei sa mearga si daca este urmat lucruri bune se vor intampla.

 

Edited by SteauaToronto.
2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

As vrea sa share un reading care ma ajuta sa functionez in societate.

Axiomul spiritual la care se face referire în Pasul al X-lea - "de fiecare dată când suntem deranjați, indiferent de cauza, există ceva în neregulă cu noi" - îmi spune de asemenea că nu există excepții.

Indiferent cât de nerezonabili pot părea alții, eu sunt responsabil pentru a nu reacționa negativ. Indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul meu, voi avea întotdeauna prerogativa și responsabilitatea de a alege ceea ce se întâmplă în interiorul meu.

Eu sunt creatorul realității mele. Când îmi iau inventarul zilnic, știu că trebuie să renunț la judecarea altora. Dacă judec pe alții, eu probabil mă judec. Cine mă supără cel mai mult este cel mai bun profesor al meu. Am multe de învățat de la el sau ea și în inima mea, trebuie să-i mulțumesc acelei persoane. 
 

 

Edited by SteauaToronto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

- după cum se vede BILL, pagina 31
Cât de recunoscător sunt astăzi, să știu că toate eșecurile mele trecute erau necesare pentru a fi acolo unde sunt acum. Prin multe dureri a venit experiența și, în suferință, am devenit ascultător. Când l-am căutat pe Dumnezeu, așa cum îl înțeleg eu, El a împărțit darurile Sale prețioase. Prin experiență și ascultare, creșterea a început, urmată de recunoștință. Da, atunci a venit pacea minții - a trăi și a împărți sobrietatea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PRINCIPII, NU PERSONALITATI
Modul în care alcoolicii noștri „demni” au încercat uneori să-i judece pe cei „mai puțin demni” este, după cum ne uităm în urmă, mai degrabă comic. Imaginați-vă, dacă puteți, un alcoolic judecând pe altul!

Cine sunt eu să judec pe cineva? Când am intrat prima oară în Fellowship, am constatat că îmi place toată lumea. La urma urmei, A.A. avea să mă ajute să am un mod de viață mai bun fără alcool. Realitatea era că nu puteam să-mi placă toată lumea, nici ei nici eu. Pe măsură ce am crescut în Fellowship, am învățat să iubesc pe toată lumea doar ascultând ceea ce au de spus. Acea persoană de acolo, sau cea de aici, poate fi cea care o să-mi dea mesajul de care am nevoie pentru astăzi. Trebuie să-mi amintesc întotdeauna să pun principiile deasupra personalităților.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0