Sign in to follow this  
Followers 0
mereu_fcsb

Gandurile unui simplu suporter

3 posts in this topic

E prima data cand scriu pe aici. Va rog de acum sa scuzati eventualele greseli, scriu asta putin pe fuga.

Am 21 de ani. Sustin echipa asta din 2006, mai exact de la dubla dintre Steaua si Rapid din Cupa UEFA. Imi amintesc si acum cum stateam si ma uitam cu tata la TV. Mi-am spus ca voi tine cu echipa care va merge mai departe. Pana atunci nu pot sa spun ca "eram cu fotbalul", pentru ca nu eram. Dar atunci a fost momentul 0. Jumatate din viata mea inseamna Steaua. Inca imi amintesc memorabilul Dinamo Kiev - Steaua 1-4, imi amintesc ca am plans pentru Nicolita cand i-am vazut fata cand si-a dat autogol, imi amintesc schiopatatul lui Dica cu Lyon. 

De asemenea, imi mai amintesc cand in secunda 28 Abrudan a dat o pasa proasta pe Anfield si Liverpool deschidea scorul, iar cand Tanase egaleaza Ilie da foarte misto din cap, sugerand o idee de genul "da, mai, eu stiu ca se poate!". Desigur, ambele meciuri cu Napoli au fost absolu groaznice (in ambele seri stiu ca am stat pana la 2 noaptea si ma intrebam de ce, de ce...). Iar mai recent, foarfeca lui Chiriches cu Molde, Rusescu cu Copenhaga, Ajax si Chelsea nu mai trebuie amintite + play-off-ul cu Legia. De meciurile cu Dinamo nici nu mai spun. Atatea emotii, atatea bucurii, atatea lacrimi de fericire, dar si de tristete...

Iar acum, lacrimi de nervi. Se gandeste un nenea Talpan sa vina si sa imi spuna mie ca eu nu am sustinut Steaua, lacrimile mele nu au fost pentru adevarata Steaua, au fost doar pentru o clona, care nu are nicio legatura, dar nicio legatura cu spiritul Stelei. Si vad ca i s-au alaturat multe legende (Lacatus, Piturca, Tudorel Stoica si altii). Nume uriase in istoria Stelei si a Romaniei. Lacatus si Piturca vin acum si ne spun ca ei, de fapt, nu au antrenat Steaua, nu stiau ca aceasta echipa nu e Steaua. Dar sunt legende pentru Steaua.

Dar nu sunt singurele legende. Mai stiu si altele. De exemplu, Dica. Sau Radoi. Sau Nesu (da, acel Nesu pentru care peluzele tot scandau si au facut o minunata coregrafie...). Sau Chiriches. Sau Chipciu. Sau Latovlevici. Pentru mine ei sunt tot legende, cel putin la fel de mari ca si restul. De ce? Pentru ca am trait alaturi de ei, am plans alaturi de ei. Ei fac parte din istoria mea. Nu doar din istoria Stelei, ci si din istoria mea.

Domnule Talpan, nu poti sa vii si sa imi spui ca acele multe lacrimi pe care le-am varsat nu au existat! Nu poti sa vii si sa imi spui ca tu nu recunosti aceasta Steaua, dar careia i-ai luat destui bani pentru complexul din Ghencea.

- gandurile unui simplu suporter

1 person likes this

Foarte frumos! Subscriu!

Ura fata de un oier este mai puternica decat dragostea pentru aceasta minunata echipa! Dar nu pentru toti!

Nu pentru mine! Sa suferi pana mori alaturi de ceea ce iubesti este dragoste adevarata ... la bine si la greu!

Cum ?! Tu la 21 de ani nu esti de partea Peluzei SUD ? Peluză care fix prin 2005-2006 luat ființă pt a susține o echipă care de fapt nu este echipa lor, e o clona, un srl'u. Eu țin cu Steaua de pe timpul cand intram pe stadion cu cate un ''unchi'' de mână, iar la peluza de vizavi mie erau doar soldați frumos imbrăcați in uniforme si așezați la fel de frumos pe scaune (ca si ''cetatenii'' din ziua de azi) privind ca la teatru. Si nu sunt chiar asa bătrân. Dar voi ăștia mai tineri care nu ați prins jucând nici macar pe Lăcătuș (care ia rupt piciorul ăluia de la Bacău la mai putin de 50 de metri in fața mea) ce să mai vb de Tudorel... voi trebuie să ascultați ce spune Peluza Sud ca doar ei sunt stilisti, a era sa uit si de Tudorel ca el a fost căpitan. ''Fi serios mai băiete''

1 person likes this