Sign in to follow this  
Followers 0
7even

Mitul disparitiei suporterului stelist

3 posts in this topic

Pentru a mai uita un pic de partea juridica sa ne aruncam un ochi si pe partea sportiva.

Multa lume ne-a luat in ras sau ne-a aratat cu degetul. "sunteti cateva sute", "niste oi ratacite", samd. Intr-adevar media de spectatori la meciurile Stelei a scazut vizibil in ultimii 2 ani. Si nu numai media, ci si nivelul decibelilor sau al amenzilor. Atmosfera la meciurile de acasa a fost mai degraba "de teatru", decat "de un meci de fotbal". Conteaza doar valoarea jucatorilor sau si aportul tribunei? In ultimii 5 ani, catelusii din groapa au avut mereu parte de sustinere neconditionata si cu toate astea Steaua a cam calarit cateaua in acesti ultimi 5 ani.

Insa nu putem uita de atmosfera de la meciul cu Ajax, cand cu totii am simtit ca am contribuit cu cel putin 10% la acea victorie minunata.

 

Media spectatorilor stelisti pentru sezonul 2015-2016 este: 

 

- 9,200 pentru meciurile jucate acasa -> 6,730 pentru sezonul regulat si 15,580 pentru play-off

- 8,200 pentru toate meciurile jucate(sez. regulat+play-off) -> 7,200 pentru sezonul regulat si 10,820 pentru play-off
- Meciurile jucate acasa in cupele interne: Romaniei - 21,513 pentru meciul cu Dinamo; Ligii - 3,600 (Timisoara, Astra si Concordia); Supercupa - 13,332 pentru meciul cu ASA Tg Mures
- Europa: 19,104 pentru meciul cu Rosenborg, celelalte meciuri jucandu-se cu portile inchise
Tinand cont ca media pentru Liga 1, la nivelul sezonului 2015-2016 este de aproximativ 4,400 de spectatori/meci, Steaua a avut cu peste 80% mai multi spectatori decat media pe Liga 1.
Media globala a spectatorilor la meciurile Stelei (jucate in competitiile interne) in sezonul 2015-2016 este 8,250 de spectatori/meci.
 
Disparitia spectatorului stelist poate fi explicata prin urmatoarele:
- scandalurile si procesele cu CSA-SB
- disparitia generalizata a spectatorului roman de pe stadioane
- scaderea nivelului de joc prestat de favoriti-acesta a fost cel mai slab sezon din ultimii 5 ani, asta vazandu-se si in prezenta pe stadion
- acesta a fost primul sezon in care echipa nu a jucat niciun meci pe stadionul Steaua, majoritatea spectatorilor stelisti fiind rezidenti in sectorul 6, deci accesibilitatea la stadion(+majoritatea meciurilor jucate acasa a fost duminica de la orele  21:00). Acest argument vine deoarece suporterul roman este destul de comod si de rezultat.
 
Cateva cife si pentru sezonul actual:
 
Meciurile din sezonul regulat:
- 11 jocuri jucate acasa -> medie de 5,900 de spectatori; 
- 10 jocuri jucate in deplasare -> medie de 6,885 de spectatori
 
Meciurile din Europa:
- 41,225 de spectatori pentru UCL
- aproximativ 11,000 de spectatori pentru UEL
 
Scaderea este evidenta, asa cum am mai spus, dar daca echipa va avea rezultate bune, o parte dintre suporteri se vor intoarce. De asemenea este crucial si cum se vor termina procesele intre SC FCSB SA si CSA-SB. Mai avem doar speranta..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai nu e mit, e realitate. Si tot realtate e si disparitia suporterilor CSA, caci pari sa faci referire doar la suporterii FC. E imposibil ca balacareala CSA-FC, Talpan-Becali sa fie publica si la ora de maxima audienta, si sa nu aiba impact asupra simpatiei tribunelor. Mai adauga si presa anti-stelista, rezultatele la toate sporturile, si tabloul e aproape complet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiu ca este deja ceva evident, palpabil, nu un mit.

 

De adaugat la motive: Reculul formei sportive a echipei, dupa 3 titluri castigate. Este exact situatia opusa din 2012, cand suporterul stelist era in foame de trofee, dupa 7 ani in care echipa a castigat numai o singura Cupa a Romaniei.

In prezent vedem o situatie asemanatoare sezoanelor 2009-2011.

 

In sezonul actual prezenta este ceva mai mica, deoarece echipa a fost implicata si in meciurile din Europa, unde de bine, de rau au fost ceva suporteri prezenti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0