Sign in to follow this  
Followers 0
7even

Unde este Steaua? FCSB vs CSA-SB

10 posts in this topic

Desi nu am mai postat pe acest site, de aproximativ 4-5 ani citesc toate articolele si comentariile. De ce? Pentru ca ma intereseaza modul de gandire al stelistilor, dar si pentru ca este un loc unde anumiti useri aduc dovezi palpabile in certificarea adevarului.

 

Desi de cand a izbutit acest scandal FCSB vs CSA-SB, lumea noastra aproape ca s-a prabusit si noi, la randul nostru, am contribuit la aceasta rupere intre Steaua si Stelisti.

Deocamdata nu imi divulg preferinta dintre cele 2, dar as avea cateva intrebari(pe care orice stelist ar trebui sa le aiba):

 

->Daca judecata s-a facut pe marca poate cineva sa explice acest articol din Regulamentul de anulare a unei marci (OSIM): La cererea solicitantului, titularul marcii opuse va prezenta O.S.I.M. dovada ca:

a)in cursul unei perioade de 5 ani care precede publicarii marcii asupra careia s-a formulat opozitia, marca anterioara a facut obiectul unei folosiri efective pe teritoriul Romaniei pentru produsele si serviciile pentru care aceasta a fost inregistrata sau,   b)exista motive justificate pentru neutilizarea marcii cu privire la care s-a facut opozitie."

 

-> Daca folosirea numelui ar fi fost ilegala, de ce intre CSA-SB si FCSB s-au putut incheia contracte comerciale, nu doar inaintea proceselor, ci si dupa procesele intentate(incepand cu 2011) si dupa sentina din decembrie 2014.

 

-> In protocolul semnat intre AFC Steaua si FCSB ar mai fi fost nevoie de acordul CSA-SB? De ce CSA-SB contesta doar din 2003 existenta actualei echipe? Atat timp cat in 1998 s-a facut transferul catre AFC, de ce AFC nu ar mai fi putut transfera mai departe catre FCSB SA, patrimoniul sau?

 

-> Practic in DEX, definitia pentru palmares inseamna asta:  "Listă in care se inscriu succesele sau victoriile (sportive, artistice etc.) obținute de cineva; totalitatea unor astfel de succese sau de victorii.

 

Unde exista o precizare ca palmaresul este transmisibil sau nu? De ce nu putem cadea DE ACORD cu totii ca palmaresul echipei de fotbal Steaua Bucuresti este alcatuit astfel: pana in 1998 la CSA Steaua Bucuresti, din 1998-2003 la AFC Steaua si din 2003 in prezent la FC Steaua Bucuresti. Daca palmaresul poate fi transmisibil cadem in capcana in care oricine poate prelua un palmares, chiar daca moral nu are dreptul sa-l detina.

 

->Daca procesele de pana acum au fost pe marca si nume, de ce ne dam cu parerea ca asta nu e Steaua noastra sau ca Steaua a murit sau ca Steaua va renaste? Atat timp cat justitia(cea oarba si corupta cateodata) nu s-a pronuntat pe aceasta tema, de ce tragem noi propriile noastre concluzii izvorate din subiectivism, dorinte si vise umede?

 

-> De ce CSA-SB nu a prezentat niciodata nicio dovada scriptica, in timp ce ciobanul ne-a vanzolit cateva hartii in fata? De ce CSA-SB nu a contestat niciodata acele hartii?

 

-> In incheiere, daca asta nu este Steaua, de ce ar fi putut fi contra a 10% din venituri? Si de ce oricine ar putea avea marca in eventualitatea in care ar inchiria-o contra unei sume bani(cica 3.7 milioane euro). De ce FCSB a putut folosi emblema pe tricouri(cu acordul tacit al CSA-SB) in meciurile cu Dynamo Kiev si CSMS Iasi(Cupa Ligii), dar nu a putut sa o foloseasca in meciul de campionat cu CSMS Iasi din decembrie 2014?

 

Un umil suporter al Stelei.

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Discutia este pe 2 paliere:

 

1. Daca echipa de fotbal Steaua Bucuresti ar fi disparut in 2003(pe criteriul juridic conform careia AFC care detinea echipa de fotbal ar fi facut o "manarie" prin acel transfer catre SC-transfer ilegal, imoral si alte i-uri), de ce de-a lungul anilor aceasta nu a fost dezafiliata ulterior?   De asemenea daca nu exista document legal care sa stea la baza acestui transfer, CSA de ce continua pe aceasta pista? Si face acesti pasi marunti cu marca si numele? Foarte importante sunt documentele, care teoretic ar trebui sa fie la AFC si SC FCSB SA. Cum AFC-ul e praf si pulbere, ramane doar SC FCSB SA. Nu mai tin minte daca ciobanul ne-a aratat acel document.

* Daca exista acel document, cred ca acest caz este destul de simplu. De asemenea CSA a transferat catre AFC totul pe perioada nedeterminata(din cate stiu). Intrebarea cheie este de ce ar fi fost nevoie de acordul expres al CSA(gen drept de veto) pentru transferul din 2003?

 

2. Pe criteriul strict sportive, FC Steaua Bucuresti nu a disparut, deoarece a fost aceeasi continuitate din 1947(theoretic-ca nu stim noi ce documente au fost prin perioada comunista si inceputul anilor '90)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Steaua este peste tot, Steaua este in FCSB, Steaua este in CSA, Steaua este in SteauaLibera, Steaua este in fcsteaua.ro, Steaua este in Armata, Steaua este in loja oficiala asa cum e ea, Steaua este peste tot, doar extremistii spun ca este doar intr-un singur loc.

Edited by Toronto_DT
2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, danielac said:

Steaua este in inimile noastre suferinde !

Că mare dreptate ai...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte mişto acest thread, bine că am redescoperit şi comentariile de la articolul postat de Xray în martie 2015 referitoare la tranzacţia extrajudiciară. Parcă atunci se discuta mai calm, opiniile exprimate nu aveau accente vitriolice, ca acum. E adevărat, conflictul nu ajunsese încă să ne radicalizeze...

P.S. Tind să fiu de acord cu Alexandru H şi Empyro pe subiectul înţelegerii noţiunii de "palmares".

 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu mi s-au schimbat opiniile de atunci dar mi s-a facut lehamite de discutiile asupra adevaratei Steaua. Argumentele pro si contra folosite acum 2-3 ani s-au diluat in injuraturi, mesaje agramate pe facebook, manuite de fanatici. Pe atunci te oboseai sa explici, sa te documentezi - acum intra taranul pe forum, iti arunca un "fcsb = Steaua" sau "fcsb = becali" si te-a linistit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0