Sign in to follow this  
Followers 0
xray

Conferinţă de presă la MApN – 17 iulie 2003. Scandal CSA vs. SC FCSB SA

4 posts in this topic

Nota RedacÈ›iei: ÃŽn 3 ianuarie 2016 am publicat articolul Vuvuzela de serviciu (3) in care am scris:
„Notă: Având acea convenÈ›ie semnată in mână, Becali nu s-a prezentat la licitaÈ›ie acuzând preÈ›ul de pornire prea mare. Oficialii MApN au luat foc È™i după conferinÈ›a de presă explicativă, l-au demis pe LaurenÈ›iu RoÈ™u, semnatarul convenÈ›iei. Toate astea reies din ConferinÈ›a de presă sus-amintită (17 iulie 2003) È™i Comunicatele MApN prezentate in acest articol. Bălăcăreala din 2003 va fi si pentru inchirierea mărcii din 2014. De fapt a inceput de acum câteva luni, exact ca un copy/ paste din acele vremuri.”

0vRMvJ7.png

Tema conferinţei (17.07. 2003): Licitaţia organizată de MApN pentru inchirierea stadionului de fotbal Ghencea şi a spaţiilor aferente.Motiv: La prima ședință de licitație SC FCSB SA (Becali) a refuzat să se prezinte și MApN a amânat licitația.

 

Vă prezentăm stenograma ConferinÅ£ei de presă  MApN,  din 17 iulie 2003, aÈ™a cum apare pe site-ul MApN, insă paginată de noi astfel incât să poată fi uÈ™or de parcurs la citire. 

Tema principală este licitaţia organizată de MApN pentru inchirierea stadionului de fotbal Ghencea, dar in cuprinsul ei sunt dezvăluite multe informații despre trecerea de la CSA la Asociația FC și relația CSA cu SC FCSB SA, care era tensionată incă de pe atunci. Este un document important pentru ceața care bântuie lumea stelistă din 2015 incoace. Am vrut să o publicăm imediat după articolul menționat, dar evenimentele au făcut loc altor priorități.

Citare:

„Clubul Steaua. Conferinţă de presă la MApN, 17 iulie 2003, ora 11:00, durata 50 minute

Participă:
– Domnul colonel Laurenţiu Roşu, Comandantul clubului „Steaua” Bucureşti.
– Domnul colonel Cătălin Zisu, Locţiitorul şefului Direcţiei Administrative şi Servicii.

Colonel Cătălin Zisu: După cum aÅ£i aflat tema conferinÅ£ei este legată de licitaÅ£ia organizată de MApN pentru inchirierea stadionului de fotbal Ghencea ÅŸi a spaÅ£iilor aferente.Pentru corecta informare a opiniei publice am Å£inut să facem unele precizări legate de acest subiect cu scopul de a lămuri lucrurile definitiv. Reprezentăm o instituÅ£ie serioasă, guvernată pe lângă regulamente interne de aceleaÅŸi legi ale statului care sunt valabile pentru toÅ£i de aceea, nu inÅ£elem rostul ÅŸi sensul unor atacuri care incearcă să ne impingă spre nerespectarea legalităţii.

După cum ÅŸtiÅ£i activitatea de inchiriere a Stadionului Steaua se bazează pe prevederile hotărârii Guvernului nr.373 din 2003, prin care MApN este imputernicit să inchirieze in condiÅ£iile legii Stadionul Ghencea LicitaÅ£ia se impune ÅŸi prin faptul că echipa de fotbal Steaua este reprezentată de o societate cu caracter privat respectiv Societatea Comercială Fotbal Steaua SA. Aceasta este diferenÅ£a fundamentală, faţă de situaÅ£ia cluburilor Rapid ÅŸi Dinamo. Conform legilor in vigoare inchirierea unor bunuri precum stadionul Steaua ÅŸi spaÅ£iile aferente aflate in administrarea MApN, se face printr-o licitaÅ£ie deschisă la care poate participa orice persoană juridică dintre cele care indeplinesc condiÅ£iile specificate. Aceata este singura modalitate legală prin care se poate benefiacia de aceste bunuri. Toate aceste tulburări ÅŸi presiuni create in jurul licitaÅ£iei organizate astăzi de către MApN care au incercat să inducă ideea că cineva ar trebui să primească gratuit aceste bunuri in folosinţă, nu reprezintă altceva decât o incercare de a ocoli legea. Fără discuÅ£ie acest lucru este imposibil nici una din legile care fac referire la astfel de imobile nedînd posibilitatea unui altfel de demers. Conform articolului 17 din legea nr.213 din anul 1998 privind proprietatea publică ÅŸi regimul juridic al acesteia, Statul Român poate da imobile din patrimoniul acesteia in folosinţă gratuită pe termen limitat, persoanelor  juridice  fără scop lucrativ care desfăşoară  activităţi de binefacere sau de utilitate publică, ori servicii publice. Societatea Comercială infinÅ£ată de către domnul Gigi Becali, căci despre aceasta este vorba, nu face parte din categoria persoanelor juridice fără scop lucrativ pentru a putea beneficia de gratuitate in ceea ce priveÅŸte folosinÅ£a stadionului Ghencea . Conform articolului 30 din legea 69 pe 2000, Legea EducaÅ£iei Fizice ÅŸi Sportului pot primi spre administrare sau in folosinţă  gratuită imobile care deservesc activitatea sportivă, baze ÅŸi instalaÅ£ii sportive, numai cluburile de drept public, care sunt personae juridice infiinÅ£ate ca instituÅ£ii publice in subordinea organelor administraÅ£iei de stat. Asta spune legea după cum vedeÅ£i ÅŸi oricâte valuri ar face domnul Gigi Becali, ea tot nu poate fi ocolită.

FC Steaua SA nu este nici persoană juridică fără scop lucrativ nici serviciu public nici instituÅ£ie publică. Deci nu poate primi acest patrimoniu in mod gratuit sub nici o formă. Am adus aceste argumente pentru ca opinia publică să inÅ£eleagă clar faptul că noi nu avem decât un singur scop, de a respecta legea ÅŸi de a nu ÅŸicana pe cineva cu rea intenÅ£ie, aÅŸa cum s-a incercat să se inducă. De asemenea ar trebui să se inÅ£eleagă de către domnul Gigi Becali mai ales, că dacă predecesorii noÅŸtrii care ne-au lăsat aceste probleme incurcate drept moÅŸtenire au greÅŸit, e bine, nu vom face a doua oară greÅŸala de atunci din 1998. Ce anume blamează domnul Gigi Becali: faptul că Å£inem la respectarea legii, ca o instituÅ£ie serioasă ce suntem? Ce ar trebui să facem? După dânsul ar trebui să incălcăm toate aceste legi , ar trebui să comitem ilegalităţi pentru a-l favoriza. Să fie clar, nu. Nu putem face aceste lucruri ÅŸi nici acest lucru ÅŸi nici nu-l vom face.

S-a incercat a se crea o diversiune prin exemplul cluburilor Rapid şi Dinamo, problema e simplă. Nu poate fi la fel atâta vreme cât aceste două cluburi sunt organizate ca societăţi non-profit, iar FC Steaua SA este organizată ca societate comercială.

ÃŽn atacurile din ultima perioadă s-a mai incercat ÅŸi acreditarea ideii că Ministrul Apărării NaÅ£ionale, domnul Ioan Mircea PaÅŸcu, nu ar fi informat sau mai grav că ar fi dezinformat in legătură cu toată această situaÅ£ie. Este copilăreÅŸte să crezi că intr-o instituÅ£ie militară unde guvernează ordinea ÅŸi disciplina care funcÅ£ionează prin ordin ÅŸi pe baza unei ierarhii clare, reprezentantul nr.1 al instituÅ£iei, să nu fie informat corect ÅŸi in cel mai scurt timp de către subordonaÅ£ii săi in legătură cu absolut orice fel de problemă. Mai mult vreau să vă informez că insuÅŸi domnul Ministru al Apărării NaÅ£ionale, domnul Ioan Mircea PaÅŸcu, m-a mandat să mă ocup de această problemă, ÅŸi chiar a cerut două lucruri: Problemele să fie rezolvate legal ÅŸi pe de altă parte Steaua să fie sprijinită. Iată deci că nu există nici urmă de rea voinţă, dimpotrivă, dorinÅ£a de a sprijini de a ajuta dar, nu putem impinge acest ajutor dincolo de limitele legale.

Nu cred că cineva, opinia publică, suporterii, dv. ne poate acuza de rea intenţie atâta vreme cât am acceptat să sprijinim echipa pe perioada returului in campionat pe baza convenţiei pe care v-o prezint şi dv. sau in condiţiile in care numeroase dialoguri, intâlniri in care am căutat să găsim soluţii la problemele dânşilor.

Pe 2003 ÅŸi Å£inând cont de perioada scurtă rămasă până la inceperea returului campionatului  naÅ£ional de fotbal al diviziei A ÅŸi pentru a nu impiedica activitatea competiÅ£ională a echipei asociaÅ£iei Fotbal Club Steaua BucureÅŸti s-a impus incheierea la data de 28 02 2003 a unei conveÅ£ii provizorii intre Clubul Sportiv al Armatei Steaua BucureÅŸti ÅŸi AsociaÅ£ia Fotbal Club Steaua BucureÅŸti. ConvenÅ£ia a avut ca obiect punerea la dispoziÅ£ie a Stadionului Ghencea de către Clubul Sportiv al Armatei Steaua, spre folosinţă temporară pe perioada returului campionatului de fotbal divizia A 2002-2003, asociaÅ£iei Fotbal Club Steaua BucureÅŸti. ConvenÅ£ia s-a incheiat pe o perioadă limitată de timp până la clarificarea situaÅ£iei juridice dintre AsociaÅ£ia Fotbal Club Steaua BucureÅŸti ÅŸi Societatea nou infiinÅ£ată de domnul Gigi Becali.

De asemenea, s-a avut in vedere incheierea convenÅ£iei ca in acestă perioadă de timp să demareze procedurile in vederea incheierii unui contract ferm de inchiriere a stadionului Ghencea. Având in vedere că echipa a trecut  la SCA al cărui patron domnul Gigi Becali este incepând de la data 14. 05. 2003, s-a incheiat o nouă convenÅ£ie provizorie intre Societatea FC Steaua BucureÅŸti ÅŸi noi. Aceasta a avut ca scop sprijinirea echipei de fotbal in noul campionat 2003 – 2004 ÅŸi pentru inscrierea echipei in Cupa UEFA, tocmai datorită faptului că acest stadion este omologat de UEFA. Conducerea Clubului Steaua ÅŸi domnul Gigi Becali, pentru al ajuta să poată inscrie echipa la UEFA, deci după cum bine vedeÅ£i MApN a venit tot timpul in sprijinul acestei acÅ£iuni. S-au bucurat de toate condiÅ£iile oferite acolo ÅŸi asta nu mai datorită inÅ£elegerii noastre. Nu este vorba doar de stadion, ÅŸi mai ales că ar trebui să ÅŸtiÅ£i că la tribuna a doua există un hotel, există spaÅ£ii de cazare excelente, restaurant, condiÅ£ii de recuperare, piscină ÅŸi pe toate astea Armata le-a făcut ca ÅŸi stadionul. Ei au stat acolo, in timp ce rugbyÅŸtii  noÅŸtrii de exemplu, sunt campioni naÅ£ionali, băteau de două ori drumul de la Săftica la stadion pe perioada cantonamentului ca să facă antrenamente.

Asta nu este o dovadă de inÅ£elegere, nu este o dorinţă in adevăratul sens al cuvântului că vrem să ajutăm echipa Steaua ÅŸi performanÅ£a ÅŸi valoarea? Las la latitudinea dv. ÅŸi a opiniei publice să judece acest lucru prin prisma celor prezentate până acum. Cred că atât opinia publică, cât ÅŸi suporterii inÅ£eleg acest lucru cât ÅŸi faptul că afirmaÅ£iile domnului Becali nu au nici un suport probabil pentru a obÅ£ine astfel de condiÅ£ii cât mai avantajoase numai ÅŸi numai acestea presepunând incălcarea legii.

Apreciem foarte mult faptul că domnul Gigi Becali vrea să investească in sport. Trebuie să o facă in mod legal, iar joaca asta de-a aruncatul cu pisica dintr-o parte in alta, schimbările bruÅŸte de poetică,  opinii, declaraÅ£ii peste declaraÅ£ii reprezintă un joc care nu ii face cinste. Cu câtva timp in urmă declara că oferă 12.000 dolari pe lună chirie ÅŸi ÅŸtiÅ£i că a făcut-o public,eu am ascultat-o pe posturile de televiziune ÅŸi in mass-media a apărut acest lucru, iar acum nu mai doreÅŸte să dea nici un ban.

Colonel Cătălin Zisu: Să se hotărască: ori are bani, ori nu are. Ori vrea binele echipei, ori trece cu plugul peste teren, pe ce teren? mă rog aÅŸ intreba eu deci dacă e să facem chestia asta, iar de la 5-12 mii de euro sau dolari pe care dânsul i-a propus mai nou a trecut la 2-3 mii de dolari cât e ultimul preÅ£ pe care-l oferă cu mărinimie cel puÅ£in declarativ.

Domnilor acolo vorbim de un complex sportiv cu o mulţime de facilităţi de o uzină de o bijuterie. Fiecare bucată de teren de acolo scoate bani prin publicitate, prin inchiriere şi aşa mai departe. Cum işi poate inchipui cineva că se poate lua aşa pe degeaba un astfel de lucru, când in străinătate aceleaşi facilităţi ar costa de zeci de ori mai mult şi reţineţi vă rog asta nu se intâmplă că nu vrea Zisu sau altcineva, poate că Zisu chiar ar vrea să ajute dar dacă legea nu poate permite mai mult.

Vă rog să reţineţi că misiunea noastră este de a ajuta Steaua să se intărească şi asta a reieşit şi până acum din cele prezentate, intăresc faptul că din discuţiile pe care le-am avut cu Ministrul Apărării Naţionale acest lucru a reieşit cât se poate de clar, conducerea actuală a ministerului a primit o moştenire cât se poate de grea in ceea ce priveşte Steaua dar misiunea nostră a celor care ne ocupăm de destinele ei este de a face să descurcăm aceste lucruri şi de a le face să fie cât mai clare rezolvate cât mai corect şi in mod logic şi legic.

Să nu uităm faptul că cei care au creat Steaua in 1947 nu ştiu dacă-şi imaginau la ce dimensiuni va ajunge fenomenul Steaua. Deci trebuie să ne aducem aminte că un şef, un cap al armatei care era pe vremea aceea un fost ministru al apărării impreună cu membrii care asigurau conducerea ministerului s-au gândit să zămislescă această mişcare sportivă care nici dânşii nu credeau că va ajunge la o asemenea performanţă. Ar fi cu totul şi cu totul culmea şi ieşit din comun ca un fenomen care-l naşte Armata una din instituţiile de bază ale României să se intoarcă şi să-l trateze altfel decât cu foarte mare răspundere şi la fel las opiniei publice şi dumneavostră asemenea intrebări care să curgă şi răspunsurile să le găsim impreună.

Ne preocupă in egală măsură soarta fiecăreia dintre cele 22 de secÅ£ii ale clubului, secÅ£iile olimpice, jocurile sportive pe care vrem să le dezvoltăm să le asigurăm condiÅ£ii pentru a obÅ£ine performanţă la nivel internaÅ£ional. Deci am pus această problemă in discuÅ£ie a restului clubului sportiv pentru că aÅŸa cum bine ÅŸtim in 1998 fotbalul nu se putea crea dacă nu exista clubul Steaua in intregimea lui. Clubul Steaua in 1998 a pierdut fotbalul, a pierdut această ÅŸtiu eu valoare ÅŸi performanţă, asta nu inseamnă că activitatea ulterioară in domeniul performanÅ£ei ÅŸi al sportivităţii nu se poate desfăşura, dar hai să le vedem pe toate, avem 22 de secÅ£ii pe care trebuie să le facem să existe. Nimeni nu-ÅŸi va putea permite activitatea la clubul Steaua să o oprească, să o inceteze, aceste 22 de secÅ£ii nu scot campioni olimpici, au scos campioni mondiali, valori, performanţă, ambasadori ai României peste hotare.

Asemenea intrebări le pun in continuare ÅŸi haideÅ£i să stăm foarte intens la o asemenea masă să gândim in mod pozitiv ÅŸi constructiv ÅŸi dacă vom face lucrurile, ÅŸi le vom gândi ÅŸi le vom discuta ăn acest fel eu cred că vom ajunge ÅŸi la inÅ£elegerea acestui fenomen. Eu cam asta am vrut să prezint legat de această temă ÅŸi am făcut aceste precizări scurte, vă mulÅ£umesc pentru faptul că m-aÅ£i ascultat acum accept ÅŸi intrebări din partea dumneavoastră dar să fie legate cât mai bine de temă, intrebările să fie constructive ÅŸi cu ce mă pricep ÅŸi cu ce eu  vă pot sta la dispoziÅ£ie eu vă răspund ÅŸi atunci mai lămurim in aÅŸa fel incat dumneavoastră presa care aveÅ£i un rol nu important poate cel mai important in a reliefa această chestiune, noi aÅ£i văzut Armata in general, Ministerul Apărării este o institiÅ£ie care nu iese la rampă foarte des sau foarte repede pentru orice fel de problemă dar nici aÅŸa nu este corect pentru că acest reproÅŸ pe care mi l-au făcut anumiÅ£i colegi ai dumneavoastră că nu am spus anumite lucruri ÅŸi nu le-am prezentat asta nu inseamnă că exista o stare de vinovăţie din partea noastră.

Am prezentat foarte clar in materiale că Ministerul Apărării Naţionale, conducerea ministerului, intreaga oştire pot să spun aşa este legată de acest fenomen şi vrea să facă bine Stelei. Nu trebuie să uităm cum v-am spus că in 1947 conducerea a zămislit acestă mişcare oştirea, fiecare camarad al meu, inaintaş al meu a contribuit prin diferit sprijin la creearea acestei mişcări şi haide-ţi să nu ne uităm trecutul şi istoria pentru că nu am fi fost nici unul de aici in această sală dacă nu ar fi fost părinţii noştri.

Åži atunci eu sunt de acord, respect ceea ce vrea să facă domnul Gigi Becali putem imbina foarte clar elementul de prezent ÅŸi viitor pe care dânsul vrea să-l producă, nimeni nu va face, ÅŸi eu vă garantez acest lucru, că Steaua nu va pleca să joace (n.r.-in altă parte) ÅŸi a-Å£i văzut ÅŸi in ziarul de ieri Evenimentul că nu-ÅŸi permite nimeni să dea Steaua afară, dar probabil că domnul Gigi Becali face foarte multă tevatură de genul ăsta ÅŸi mizează pe bunul simÅ£ al Ministerului Apărării NaÅ£ionale, […]  ÅŸi vreau să vă asigur de faptul că s-a inÅ£eles in mod obiectiv ÅŸi dacă de partea noastră ar fi apărut eu ÅŸtiu neclarităţi, incoerenÅ£e, treburi rău voitoare să ÅŸtiÅ£i că le-aÅŸ fi sancÅ£ionat, m-aÅŸ fi dus imediat la Ministrul Apărării NaÅ£ionale sau la domnul Popescu ÅŸeful SMG cu care am relaÅ£ii foarte strânse in ceea ce priveÅŸte această chestiune.

Și domnul general Popescu ÅŸi domnul ministru Ioan Mircea PaÅŸcu s-au aplecat foarte atent asupra acestui fenomen, dar haide-Å£i impreună să desluÅŸim iÅ£ele acestei chestii care este foarte simplă ÅŸi pe care eu nu mai reuÅŸesc să o inÅ£eleg ÅŸi nu poate contesta domnul Becali,pentru că eu sunt de acord  vrea să bage banii in sport respect ceea ce vrea să facă dar haide-Å£i să mergem pe culoarul legii ÅŸi impreună vom găsi soluÅ£iile. Eu ÅŸtiu rezultatul final, va fi cel aÅŸteptat ÅŸi de dumneavoastră, pentru că e normal să fie aÅŸa ÅŸi presa trebuie să fie atentă ÅŸi la bune ÅŸi la rele ÅŸi trebuie să prezinte abil in toate domeniile ÅŸi in toate planurile, pentru că societatea fără dumneavoastră ar avea suficiente probleme ÅŸi atunci eu nu văd de ce lucrurile nu merg intr-o direcÅ£ie foarte clară, nu spun cuvintele, să nu credeÅ£i că spun una ÅŸi gândesc alta.

Eu am un mare defect ceea ce gândesc aia ÅŸi spun, poate că un procent două la sută, dacă 99% gândesc, spun 98%, deci vă spun cu foarte mult sentiment ÅŸi cu foarte multă demnitate ÅŸi cu foarte mult ataÅŸament pentru că totuÅŸi mă simt bine in prezenÅ£a dumneavoastră, e prima dată când ies la rampă intr-un asemenea anturaj vă mulÅ£umesc ÅŸi sunt onorat de chestia asta ÅŸi acum aÅŸtept intrebările ÅŸi provocările dumneavoastră […].

Eu l-aÅŸ intreba ÅŸi o să-l intreb când o să mă intâlnesc cu domnia sa (n.r.-cu G.B) că nu-l inÅ£eleg. Deci nu-i corect,  eu v-aÅŸ intreba pe dumneavoastră, eu n-aÅŸ pronunÅ£a asemenea chestiuni pentru că un om care vrea să facă ÅŸi care vrea să ducă pe culmi aÅŸa cum vrea să creeze in lumea sportului? È˜i eu il apreciez să fie foarte clar ÅŸi apreciez faptul că banii pe care i-a câştigat el, probabil că-ÅŸi ia de la familie iÅŸi ia din conturile lui ÅŸi duce la miÅŸcarea sportivă ÅŸi face ceva pentru sport ÅŸi pentru noi e un lucru bun, dar de aici să te intorci ulterior ÅŸi să spui cu o răutate fantastică că eÅŸti in stare să arzi datorită faptului că Å£i-a luat cineva biberonul mi se pare un pic deplasat ÅŸi nu inÅ£eleg chestiunea.

Dacă nu plăteÅŸte ce să vă spun, probabil că dânsul pe aceasta mizează, are ÅŸi o anumită tactică, nu ÅŸtiu dacă-l invaţă cineva dar dacă-l sfătuieÅŸte cineva bag seama că nu-l invaţă ÅŸi nu-l sfătuieÅŸte aÅŸa cum trebuie. Noi am avut nenumărate discuÅ£ii cu dânsul ÅŸi vreau să vă spun că acum stabileam o anumită chestiune ÅŸi eu nu o stabileam de unul singur să fie clar. Am oameni maturi in jurul meu, oameni cu funcÅ£ii ÅŸi răspundere  pe fiecare atribut pe care-l au ÅŸi atunci ne-am intâlnit de câteva ori in această sală si stabileam foarte clar domnul Becali facem aÅŸa, Gigi facem aÅŸa, da e foarte bine. Pleca repede cu materialele, se ducea se sfătuia cu eu ÅŸtiu cu cine, după care se intorcea rapid că nu ÅŸtiu ce a găsit intr-un cuvânt. Eu i-am spus, domnule, eu sunt militar sunt un tip care sunt mandatat să fac o chestiune. De multe ori imi reproÅŸa că, vă spun in sensul de a afla cât mai multe, mă acuza că nu vreau eu să fac.

Eu nu am nici o treabă, eu sunt un element mic intr-un mare sistem, sunt un trecător care trec prin acest peisaj dar in acest timp trecător cât sunt in această funcÅ£ie ÅŸi cât sunt mandatat să coordonez activitatea clubului Steaua ÅŸi sunt indreptuit să coordonez această speţă să-i spunem trebuie să o fac cât mai bine ÅŸi de aia vreau să vă spun dacă nu plăteÅŸte nici eu nu ÅŸtiu ÅŸi vă intreb pe dumneavoastră nu a spus ÅŸi-n  prin presă ÅŸi peste tot că dânsul plăteÅŸte.

Nu se poate, ii recunoaÅŸtem toate imbunătăţirile pe care le-a adus, dar uitaÅ£i-vă dacă legea in România este făcută. Legea nu-i făcută pentru o speţă sau alta, legea vrea să acopere cât mai multe speÅ£e, dar fiecare speţă la un moment dat are particularitatea ei.  ÃŽn loc speÅ£a să o dăm după lege ÅŸi să stăm la discuÅ£ii să vedem cum o facem noi,  vrem legea să o dăm după. Nu se poate aÅŸa ceva. Ä‚sta este statul de drept ÅŸi mai este o altă chestiune, vedeÅ£i că domnul Becali, când a cerut, cu câtă ardoare susÅ£ine anumite chestii, dar când dânsul trebuie să dea la stat, sau să facă, nu se mai poate. Deci principiul acÅ£iunii ÅŸi reacÅ£iunii, doamnelor ÅŸi domnilor, este foarte important, in orice societate, in orice loc, in orice domeniu. Nu, tu primeÅŸti ÅŸi nu dai nimic, pentru că statul trebuie să trăiască prin noi, ÅŸi dumneavoastră.

Publicaţiile dumneavoastră probabil că dau impozite, dau bani, acuma se fac tot felul de speculaţii, am văzut la televiziuni şi in presă referitor la impozite, la salarii, nici eu nu ştiu ce să mai inţeleg, eu am mai spus-o foarte clar, in numele valorii, in numele performanţei, in numele nu ştiu cui, nu avem voie să ocolim legea. Indiferent cine este, păstrăm legea. Că eu nu mai inţeleg, in Adevărul, sau unde scrie că nimeni nu e mai presus de lege. Încă o dătă, eu tot timpul când mă uit, vă rog să mă credeţi şi vă spun cu mâna pe inimă şi cu foarte multă răspundere, când deschid şi când văd chestiunea aia, deja dacă am făcut ceva in ziua respectivă, zic: ce se intâmplă cu chestia asta? Nu ştiu, eu cred că trebuie să gândim mult mai profound şi mult mai complex, efectiv.

Nu prea ÅŸtiu ce să mai cred, el (n.r.- GB) nu trebuia să provoace o asemenea discuÅ£ie a faptului că azi plăteÅŸe, mâine nu plăteÅŸte, pentru că tot dânsul a spus că are milioane de dolarică insăşi Steaua nu-i poate secătui o parte din aceÅŸti bani pe care el ar fi dat pentru inchirierea clubului ÅŸi a acestor facilităţi.

AtenÅ£ie da, pentru că eu vreau să vă spun că intotdeauna in momentul in care analizezi o anumită speţă de acest gen in lege există o limită minimă ÅŸi o limită maximă, dar să fiÅ£i foarte convinÅŸi de faptul că in momentul in care noi am analizat această treabă, am analizat-o prin faptul că  Steaua a fost creată de către armată, de către oÅŸtire, de către camarazii mei, de către inaintaÅŸii mei, să fie foarte clar, da, noi nu putem să ne dezbarăm de acest fenomen, faptul că turnura evenimentelor in 2003 s-a intâmplat aÅŸa e foarte clar, Gigi Becali este acum, dar ce facem Steaua dacă nu va mai fi peste zece ani domnul Gigi Becali. 

Domne, Steaua, Rapid, Dinamo, Å£ara, valorile, pământul asta dăinuiesc, să fie foarte clar, ori toÅ£i trebuie să avem grijă de chestia asta. Eu am făcut această incursiune ca să provoc aceste intrebări ÅŸi aceste adâncuri ale discuÅ£iei să vedem unde ajungem să fie foarte clar. Eu sunt cel mai interesat ÅŸi vă spun foarte clar, aveam foarte multă treabă, am Å£inut astăzi, avem o activitate foarte importantă la nivelul Ministerului Apărării NaÅ£ionale, pe data de 25 la care probabil foarte multă lume de aici va participa sau colegi de-ai dumneavoastră. Am renunÅ£at la acea activitate să mă intâlnesc cu dumneavoastră, I-am raportat domnului ministru PaÅŸcu că e nevoie să ne intâlnim, să clarificăm aceste lucruri ÅŸi incă o dată, in ceea ce prezint eu dumneavoastră să intrebaÅ£i, scuze că am lungit discuÅ£ia, insă nu ÅŸtiu efectiv ce se intâmplă.   

Reporter: Nu s-a ajuns la nici o inÅ£elegere?   
Colonel Cătălin Zisu:. Ce se intâmplă, astăzi a fost prima etapă a licitaÅ£iei ÅŸi nu s-a prezentat nimeni, deÅŸi i-am spus domnului Gigi Becali in nenumărate rânduri ÅŸi l-am asigurat  de faptul că eu gândesc cu sufletul pentru Steaua, ÅŸi nu-i corect ceea ce fac ,dar trebuie să o spun pentru că ar fi culmea că, noi ne-am adunat să fim sinceri ÅŸi corecÅ£i ÅŸi atunci, eu dacă pot să ajut undeva pe marginea legii in sensul in care v-am spus dacă legea ne permite să aibe o limită minimă sau o limită maximă.

Păi eu mă duc până la limita maximă, este vorba de Steaua, eu am fost in Consiliul de AdministraÅ£ie, sunt stelist, in birou la mine există un drapel, există o emblemă, adică nu le-am luat ca să le Å£in sau să  coordonez , am spus-o cu foarte multă onoare zilele trecute ÅŸi la un moment dat cineva a răstălmăcit-o in mod necorect, eram ofiÅ£er la Brigada de Gardă ÅŸi măturam pe aleile clubului Steaua fiind locotenent cu soldaÅ£ii .Iată că la câţiva ani de zile am ajuns să coordonez intr-un fel activitatea clubului Steaua neintitulându-mă conducătorul acesteia, am spus peste 2 sau 3 ani de zile când clubul Steaua va ieÅŸi un pic din anonimat ÅŸi va face ceva performanţă ÅŸi rezultate atunci pot să spun ÅŸi eu, domne aÅ£i văzut de când am luat eu clubul Steaua . Deci, incă o dată, eu sunt un tip care gândesc foarte profund ÅŸi imi place ceea ce fac, nu inÅ£eleg totuÅŸi, că discuÅ£iile mele  pe care le-am avut cu domnul Gigi Becali  mandatat de Ministerul Apărării NaÅ£ionale să ajungem la o concluzie ne-au adus in acest impas, nu-i corect, nici pentru dumneavoastră, nici pentru oameni, nici pentru suporteri ÅŸi nici pentru asta, nu-i corect ca un individ care este in stare să moară pentru Steaua să fie spectator la tot felul de elemente care apar in presă, la televizor, neadevăruri, vă spun eu, adevărul trebuie să invingă, dar văd că trebuie să lupÅ£i un pic mai mult ca să ajungi la treaba asta.   

Prezentator: Domnule Colonel, legea …că trebuie să plătească douăsprezece mii de dolari ….   
Colonel Cătălin Zisu: Nu, nu excelenţă, legea nu spune aÅŸa, legea spune in felul următor, deci noi ca să provocăm această licitaÅ£ie, elementul tehnic ÅŸi algoritmul ÅŸtiinÅ£ific al acestei operaÅ£iuni se face printre altele ÅŸi printr-un caiet de sarcini, in caietul de sarcini este o adunare de elemente tehnice care spune celui care este interesat să vină să relaÅ£ioneze cu acea speţă cum este Stadionul Steaua, in speţă domnul Becali cu noi, acolo găseÅŸte toate problemele. Noi, am ajuns la niÅŸte preÅ£uri , haideÅ£i să nu vă dau toate elementele din respect pentru a ne lăsa să ne facem treaba corect , dar eu vă spun cât se poate ÅŸi veÅ£i inÅ£elege fără să vă dau datele clare pentru că licitaÅ£ia este in curs ÅŸi nu-i corect să vă dau caietul de sarcini, nu ar fi nici un fel de problemă pentru că este aÅŸa de publică chestia asta ÅŸi aÅŸa de interesantă incât nu aÅŸ face-o dar nu vreau să mă acuze cineva că la un moment dat Zisu .. .,eu vreau să-mi păstrez calmul, echilibrul ÅŸi mersul inainte pe culoarul legii. Noi avem niÅŸte norme, nu eu le-am făcut, pentru că domnul Becali m-a acuzat pe mine, eu sunt conducătorul unei instituÅ£ii, care, instituÅ£ie este condusă prin niÅŸte ajutoare, eu nu sunt specialist, eu, in structura mea sunt vreo ÅŸapte domenii pe care le coordonez, eu nu sunt specialist in nici unul, specialiÅŸtii mei sunt in stânga, in dreapta, in capătul mesei, eu sunt cel care hotărăsc ÅŸi pe baza elementului de maturitate, de cultură  filozfică, socială  ce am invăţat până acuma imi dă posibilitatea să hotărăsc ÅŸi atunci această licitaÅ£ie aÅŸa s-a creat. Domne, am făcut caietul de sarcini, caiet de sarcini care cumuleaza elementele tehnice, elemente tehnice care sunt luate din cărÅ£i, din legi ÅŸi pe care le-au adunat ÅŸapte, opt, zece inÅŸi, o comisie. Dar domnul Becali este un tip care vrea să facă repede totul. Nu se poate, nu este ca la operaÅ£ie când omul trebuie tăiat că l-a dus urgent cu ambulanÅ£a. Aici respectăm acest algoritm. Asta este hiba de care văd că se tot Å£ine domnul Becali, acest neastâmpăr să nu aibă timp să discutăm ÅŸi să parcurgem aceste etape. Eu l-am asigurat de atâtea ori: “domnule, Steaua va juca aici. Va fi bine”. Dar vă intreb pe dumneavoastră: aÅ£i spune că acum dă 12.000 de dolari ÅŸi acum că nu mai dă nimic, că nu vrea dânsul? Mie mi se pare altfel. Åži nu mi se pare corect, pentru că noi reprezentăm o instituÅ£ie, Armata este unul dintre stâlpii societăţii. HaideÅ£i să nu facem o luptă ÅŸi o vendetă din chestia asta, că domnul Becali se luptă cu un siste sau cu nu ÅŸtiu ce treabă. Deci fiecare să ne păstrăm echilibrul. Caietul de sarcini s-a făcut in baza unor măsurători ÅŸi elemente tehnice. Åži l-am făcut cu sufletul pentru echipa Steaua, cu sufletul pentru suporteri, cu sufletul pentru camarazi ÅŸi cei care Å£in la această chestiune. Vă spun foarte, foarte sincer: dacă aÅ£i avea un aparat să mi-o măsuraÅ£i, aÅ£i vedea că aÅŸa este. …
Vrea altfel, nu să aÅŸtepte să il invităm noi, poate dăm noi bani, poate ii facem niÅŸte chestii. Atunci cred că aÅŸa va incerca dânsul să facă. Åži eu vă intreb pe dumneavoastră: dacă dânsul venea astăzi la licitaÅ£ie, lucrurile se tranÅŸau extraordinar de bine ÅŸi de frumos. Åži culmea, se tranÅŸau in favoarea dânsului, dar nu dânsului, noi vorbim de Steaua. Dar nu ÅŸtiu ce vrea să demonstreze, ce vrea să facă, ce vrea să reprezinte, mă rog. ….. Dumneavoastră ce vreÅ£i să facem? Da, există acest risc. Dar domnul Becali ce vrea?   

Reporter: Ce părere va avea Ministerul Apărării dacă va veni să spunem Unirea Urziceni ÅŸi va licita in condiÅ£ii foarte bune?   
Colonel Cătălin Zisu: Dar este liber oricine să vină. LicitaÅ£ia este deschisă, anunÅ£ată, e foarte clar. Nu eu doresc să incurc lucrurile. Dumneavoastră nu vedeÅ£i că suntem puÅŸi in măsura de a schimba o lege care asta se face in Parlament. Eu nu pot să schimb legea in România. Åži vorbind in numele instituÅ£iei. Ministerul Apărării NaÅ£ionale vrea să facă tot ceea ce inseamnă in legătură cu Steaua. Pentru că eu m-am săturat de faptul că domnul Gigi Becali a creat tot felul de diversiuni, inclusiv in discuÅ£ia cu mine: că domnul Copos vine… Nu e adevărat. N-a venit nici un domnu Copos, nici…. fiecare iÅŸi vede de treaba dânsului, dar aceste diversiuni sunt create pentru a găsi condiÅ£ii cât mai avantajoase pentru a-ÅŸi atinge un scop care poate fi găsit aÅŸa cum mă intrebaÅ£i dumneavoastră: Domne de ce nu vă inÅ£elegeÅ£i că ÅŸi asta nu…păi cum să mă inÅ£eleg, eu nu mă inÅ£eleg. Noi aplicăm legea, pe culoarul legii ne inÅ£elegem dar pe altă temă nu.

Reporter: Deci domnule colonel să ne inÅ£elegem, dacă Steaua nu plăteÅŸte ÅŸi vine o altă echipă ÅŸi dă banii va juca acea echipă in Ghencea deci este posibil ca Steaua să nu mai joace in Ghencea dacă nu plăteÅŸte.
Colonel Cătălin Zisu: Păi dacă noi stabilim o ordine de zi, dânsul o schimbă, ţipă, se manifestă in fel şi chip, atunci eu ce să inţeleg de la treaba asta? Păi ce ar fi insemnat acum eu să mă intâlnesc cu dumneavoastră şi să am o atitudine din asta. Nu avem voie. Suntem tributari locului pe care il indriptuim sub aspectul faptului că in urma muncii pe care o prestăm luăm un salariu de la Stat, de la societate. Asta a fost divergenţa mea cu domnul Becali. Şi ii spuneam: „domnule, nu te mai grăbi, lasă lucrurile să curgă normal şi firesc”. Păi de ce el a vrut să facă? El tot la rezultatul acela a ajuns. Dar de ce să nu meargă pe lege, păstrând algoritmul celor şapte etape? De ce el vrea să se eludeze sau să sară peste cele trei?

Reporter: De ce schimbarea asta? Ce speră?   
Colonel Cătălin Zisu: Păi el trebuie să spună. Eu nu am putut să intru in capul dânsului să-mi dau seama ce gândeÅŸte.  

Reporter: Nu v-a dat explicaÅ£ii?   
Colonel Cătălin Zisu: Eu vă intreb pe dumneavoastră: un om care gestionează o asemenea speţă, o asemenea chestiune, să se mute ca centru de exprimare de dorinţă dintr-o parte in alta, vi se pare normal? Noi nu i-am dat nici un motiv. Am prezentat acest material.
Domnul Roşu are locul dânsului, domnul Zisu este aici la microfon. Domnul Scrieciu, care este locţiitor este in partea dreaptă. Dânsul nu are voie să facă ce fac eu, pentru că nu e apărat de lege. Dar dacă domnul Becali lua semnătura şi ştampila şi zicea „nu contează dacă o pun eu”.

Reporter: Când?   
Colonel Cătălin Zisu: Cum când? Păi peste tot. Dar pe astea nu le ÅŸtiÅ£i, scuzaÅ£i-mă, deci astea probabil că sunt niÅŸte chestii care…. Dar vă spun eu, că am trăit acolo fenomenul ÅŸi vă arăt documentele. Nu ÅŸtiau la un moment dat cine semnează. Când a trebuit să luăm clubul inapoi, prin hotărâre de guvern, că practic asta a fost baza prin care s-a creat această relaÅ£ionare in această speţă, alergam noi după dânÅŸii: „hai domnule, nu ne semnaÅ£i aici, nu vă dăm in primire, nu vă luăm?”. Deschidere mai mare decât a avut Ministerul Apărării NaÅ£ionale prin această echipă care a lucrat, mandatată de către conducerea ministerului… Åži vă mai spun o chestiune: eu nu imi permit să mă joc cu mine ÅŸi cu locul pe care il ocup. Eu nu imi pot permite să mă prezint la ministrul meu să ii raportez o chestie frântă sau nu ii spun. ÃŽnainte de asta eu la dânsul. Åži i-am spus: „domnule ministru, vă raportez următoarele”. ÃŽnainte de a pleca dânsul la ÅŸedinÅ£a de guvern. Mă duc după asta ÅŸi la fel il informez. Domnul ministru PaÅŸcu, de când a venit la conducerea ministerului ÅŸi mi-a dat o sarcină de genul ăsta, mi-a dat numai constructiv ÅŸi mi-a ÅŸi spus: „te rog frumos, relansează activitatea la Clubul Steaua”. De aceea am ÅŸi acceptat să ajung in subordinea dumitale. Păi ce vreÅ£i mai multă onoare decât chestia asta? Pe mine mă onorează ÅŸi mă obligă să fiu foarte atent ÅŸi foarte matur in fiecare pas pe care il fac. HaideÅ£i să venim la jumătatea drumului să vedem cum le rezolvăm.   

Reporter: Chiria este mai mică pe stadionul Lia Manoliu?   
Colonel Cătălin Zisu: Eu v-am spus o chestie de suflet.
Noi mergem pe calculaţia ideală in orice sistem. Clubul Steaua este alcătuit şi cu fotbalul. Că fotbalul a plecat cum a plecat. Păi fotbal a rămas, nu ne-am gândit să completăm această schemă, că n-avem cu cine.
Eu nu vă pricep acum in exprimare. Adică de ce să nu joace Steaua acolo? Dacă domnul Gigi Becali, care este patronul Stelei, va hotărâ intr-un fel, deci hotărăşte dânsul. Armata ii sprijină, ii ajută şi nu ii dă cu un pas mai incolo să facă altă mişcare. Eu asta nu inţeleg.
E o chestie de suflet, de tradiţie. Nu ştiu dacă şi dânsul işi va putea permite să desrădăcineze echipa Steaua de aici pentru că vrea dânsul. Avem trecut, avem prezent şi trebuie să ne gândim la viitor. Deci dacă facem diversiuni, facem răfuieli şi dominăm in numele non-valorii, ajungem la ce spuneţi dumneavoastră. Eu nu il inţeleg pe domnul Gigi Becali, incă o dată, de ce să il ducă pe domnul director la Lia Manoliu, să dea acolo atenţie pe trei ore de joc, vă intreb eu acum pe dv. că văd că puneţi intrebări incuietoare, dar va fi greu să mă incuiaţi că nu aveţi cum. Eu merg numai pe linia legii şi a adevărului şi atunci, nu am cum să fiu corect. Problema este următoarea : dacă se duce pe Lia Manoliu nu trebuie să plătească acolo?

Bun, staÅ£i domne plăteÅŸte pentru trei ore  incă odată. Dv. nu v-am prezentat aici că stadionul Steaua este o uzină. DuceÅ£i-vă să vedeÅ£i ce condiÅ£ii există la hotel, unde se antrenează. Deci există un hotel, există un restaurant, păi duceÅ£i-vă dv. in viaÅ£a civilă, hotel care poate să fie  de trei stele, vă intreb eu pe dv., dar văd că vă uitaÅ£i la aparat ÅŸi nu vreÅ£i să-mi răspundeÅ£i.

HaideÅ£i să vă duceÅ£i să vedeÅ£i un astfel de complex, dv. v-aÅ£i putea permite să faceÅ£i o chestie ca asta, dacă nu respectaÅ£i legea?  Åži ce contestaÅ£i? Păi nu dar, dânsul spune că nu are bani ÅŸi că e prea mult, se duce pe Lia Manoliu să stea să plătească 2000 dolari pentru trei ore ÅŸi nu vrea să plătească aici 7000 dolari pentru 365 de zile, cu cantonament.

Domne, eu vă cer sprijinul, incepând de la această dată ÅŸi de la această discuÅ£ie, să lămurim această treabă. Eu asta vă rog pe dv. haideÅ£i să găsim o soluÅ£ie amiabilă intre noi ÅŸi societatea dânsului iar dv. aveÅ£i rolul meritoriu ÅŸi definitoriu…: Nu. Teoretic da, se poate, deci societatea care investeÅŸte, poate să vină cineva, păi vă daÅ£i seama vine cineva ÅŸi licitează ca la un tablou; vine ÅŸi câştigă, păi eu ce să fac.   

Reporter: Dacă singura persoană va fi Gigi Becali cu noua societate FC „Steaua”SA şi vine şi licitează şi s-a rezolvat problema şi nu mai vine altcineva care să liciteaze in momentul acela, cum se va face decalajul in momentul acela.
Colonel Cătălin Zisu: Mai formulaÅ£i odată că n-am fost atent, deci dacă…

Reporter: Presupunând că nu se va prezenta nimeni la această licitaÅ£ie cu excepÅ£ia noi societăţi comerciale FC „Steaua” SA care va licita să spunem cu 500$/lună sau 100$/lună ÅŸi nefiind un contracandidat atunci inseamnă conform prevederilor legale MApN va ceda, va concesiona baza contra sumei licitate.   
Colonel Cătălin Zisu: Da. Exact. Nu, nu, nu, deci atenÅ£ie. Suma nu va coborâ, e suma de pornire care nu va coborâ da, deci sub această sumă nu. Problema nu contează, incă o dată, eu am spus suma este mică nu este mare.   

Reporter: …
Colonel Cătălin Zisu:
 ÃŽncă o dată, noi când am alcătuit această secvenţă ÅŸi această licitaÅ£ie, stadionul s-a impărÅ£it. el mi-a spus aÅŸa: stadionul are ÅŸapte elemente, dânsul a vrut numai patru elemente din chestiunea asta. Aceste patru elemente fac 7200 euro. Care-i problema? 7200 euro este o problemă la banii dânsului?   

Reporter: …
Colonel Cătălin Zisu:
 Vă intreb ÅŸi eu pe dv.   

Reporter: …
Colonel Cătălin Zisu: Dar nu-i problema noastră. Åži ce vreÅ£i să fac să-i dăm noi doi?   

Reporter:…
Colonel Cătălin Zisu: Este o licitaÅ£ie deschisă.Nu m-aÅ£i inÅ£eles dv.Dacă dânsul declară că Steaua are bani ÅŸi că Steaua nu-i duce in fundul sacului ÅŸi că elementele care vi le-am spus mai devreme că dă 13 000 de dolari, 10 000 de dolari,dv. veniÅ£i acum să…   

Reporter: …
Colonel Cătălin Zisu: Domnule director, mă bucur,chiar mă uimiÅ£i cu asemenea intrebare. Domne, hai să terminăm cu dezbinările astea pe care vrea să le bage domnul Gigi Becali, intre general ÅŸi ministru, n-au nici o relevanţă, MApN este o structură bine organizată. Problema Stelei este acum in curtea mea, a structurii pe care o comand ÅŸi o organizez ÅŸi trebuie să o organizez, ce trebuie să băgaÅ£i generalii aici?   

Reporter: …
Colonel Cătălin Zisu: Domnilor v-am spus destul de clar ce treabă are generalul x sau y cu problema Stelei? De,ce sunt eu in faÅ£a dv.? Åži cum adică să se imbogăţească? vedeÅ£i că nu sumnteÅ£i corect in exprimare, haideÅ£i să vă dau un alt exemplu. Vă spun foarte clar că nu are cum să imbogăţească, ca să imbogăţească pe cineva trebuie să dea bani cuiva să ajungă in buzunar, nu se poate face aÅŸa ceva. AceÅŸti bani care ar rezulta in urma licitaÅ£iei ÅŸi dânsul ar veni cu o sumă de 9000 de dolari ÅŸi o inchiriază, jumătate din bani se duc la bugetul statului, pentru că statul trăieÅŸte prin noi toÅ£i, iar cealaltă jumătate se duce la la Clubul Steaua in buzunarul celor 22 de secÅ£ii. Vi se pare mult să ajungă 4000 de dolari la un club care are 22 de secÅ£ii ÅŸi care face performanţă la un asemenea nivel, ÅŸi aduce campioni olimpici, mondiali.   

Reporter: …
Colonel Cătălin Zisu: Nu caietul de sarcini nu se cumpără chiar aÅŸa de uÅŸor, că nu veniÅ£i dv. să cumpăraÅ£i…PreÅ£ul este 500 de mii  dar nu vine orice, adică nu veniÅ£i dv. să-l cumpăraÅ£i adică dv. trebuie să faceÅ£i dovada faptului că vreÅ£i să vă relaÅ£ionaÅ£i foarte clar pe această speţă.   

Reporter: Domnule colonel, ieri am vorbit cu domnul Gigi Becali care a spus că dă in judecată MApN, pentru că inainte când a luat dânsul clubul, MApN avea o datorie de …la Bancorex a plătit acea datorie, vă dă in judecată şi stă pe Lia Manoliu 100 de ani.
Colonel Cătălin Zisu: creanţă ÅŸi-a trecut-o in dreptul dânsului, nu uitaÅ£i că eu am fost in consiliul director, să ne dea in judecată nici o problemă.   

Reporter: …
Colonel Cătălin Zisu: Nu aÅ£i fost atent in anul 1998 din Ministerul Apărării NaÅ£ionale ÅŸi Clubul Steaua s-a creat această aripă, societate non profit, da, societate care a trecut pe drumul până a ajuns la domnul Gigi Becali. Ce s-a intâmplat pe acest drum e mai complicat ÅŸi mai lung, n-am cum să va explic drumul acesta. Nu la lăsat nimeni, excelenţă, ÅŸi incă o dată, citiÅ£i legea construcÅ£iilor sau legile din România ÅŸi o să vedeÅ£i aÅŸa foarte clar. ÃŽn situaÅ£ia lui domnul Gigi Becali, orice cui pe care-l bate domnia sa pe banii dânsului, in acel imobil, este al statului, atenÅ£ie, da?. A făcut-o, nu la obligat nimeni, a făcut-o că a dorit dânsul, da? Deci asta să reÅ£ineÅ£i. LuaÅ£i legea să vedeÅ£i că am dreptate in ceea ce spun. Deci orice modificare, orice imbunătăţire, orice investiÅ£ie, o face pe , incă o dată, o face pentru că aÅŸa vrea dânsul. Apropo de ce mi-a zis dânsul.
E discutabilă, păi da, dânsul probabil că pe asta mizează, că va lua nocturna, că va ara, deci aici e chestiunea in care probabil cei de la Unirea, dacă vine , zice că numai am nocturnă, nu mai am asta, şi asta este o chestie foarte clară. Vă rog, vă rog frumos, nu am de ce să mă supăr…….
Dumneavoastră m-aţi inţeles iniţial, deci aceste lucruri le-a făcut ca şi cum dumneavoastră da-ţi un ban celui care vine să vă şteargă parbrizul la aşa , i-aţi dat dumneavoastră pentru că aşa a-ţi vrut dumneavoastră, aşa şi dânsul a făcut. Că şi arondă şi crează in faţa opiniei publice, că domnle, incă o dată, orice investiţie se face cu acordul administratorului. Nu avem nici un document şi nici o cerere de la domnul Becali, pe acest parcurs in care să ne spună că domnu Zisu, nu domnul Zisu ca reprezentant al ministerului, domnul Club Steaua sau Minister al Apărării, vedeţi că eu vreau să fac următoarea investiţie, m-aţi inţeles? Legea este clară, domnilor. Legea este foarte clară. Spune cum trebuie făcut. Dar dânsul probabil că nu, vrea să facă mai repede totul , şi de aici apar animozităţile.

Reporter: Mai am incă o intrebare. Dumneavoastră a-ti spus mai devreme, dacă nu mă inÅŸel, că in 1998 in momentul in care s-a făcut acea trecere La FC Steaua, ar fi existat o greÅŸeală din partea Ministerului, in legătură cu stadionul?  
Colonel Cătălin Zisu: Da, incă o dată. Noi nu mai stăm să analizăm ce-a fost acolo, a fost o chestie trecută, eu am zis că nu vreau să repetăm o astfel de greÅŸeală, o speţă care a devenit aÅŸa incurcată, da?. Deci ….Nu, greÅŸelile sunt mai multe. Dumneavoastră puneÅ£i aÅŸa o intrebare la care ar fi greu să vă răspund, aÅŸ sta vreo trei zile numai cu dumneavoastră sau numai cu toată lumea să vă explic de-a fir a păru’, cu dosare, cu chestii, cu probleme, da…..Nu ÅŸtiu, deci nu mă intrebaÅ£i pe mine. Fac ÅŸi eu ca domnul Gigi Becali. A-Å£i văzut cum a zis dânsul, da, adică o preluat treaba, ce a fost la FC Steaua, nu-l mai interesează , da, dar Steaua a fost ÅŸi atunci ÅŸi am impresia că fiecare suntem datori , toÅ£i trebuie să contribuim la intregul spectru, da. Deci atunci nu pot să analizez, m-aÅ£i inÅ£eles. Eu am date foarte clare de când sunt eu aicea. Ce am preluat e foarte clar că am preluat această speţă cam incurcată pe care o vedeÅ£i ÅŸi dumneavoastră. Ca să vă dau răspunsul pe care mi l-aÅ£i spus, n-am cum, greÅŸesc ÅŸi nu vreau să greÅŸesc faţă de camarazi, de niÅŸte colegi de ai mei de care, probabil că nu au vrut să greÅŸească.

Reporter: … 
Colonel Cătălin Zisu: Da, dar excelenţă, eu nu am avut divergenÅ£e, atenÅ£ie, eu am purtat discuÅ£ii. Păi domnle s-a ajuns la demisii pentru că , ce se intâmplă, domnul Becali l-a un moment dat, incă o dată, eu v-aÅŸ pune pe fiecare de aceia să vă introduc in anumite stări de atmosferă ÅŸi o să vedeÅ£i că nu vă conving toate. Păi dacă domnul Becali conduce o ÅŸedinţă cum vrea dânsul, normal că generalul Bădălan??? s-a ridicat in picioare, ÅŸi incă o dată, dumneavoastră nu ÅŸtiÅ£i că sunt niÅŸte legi ÅŸi niÅŸte reguli? Noi criticăm pe alÅ£ii ÅŸi uităm de noi? Păi dacă domnul Gigi Becali, ne stabilim o ordine de zi, dânsul ne-o schimbă, Å£ipă, se manifestă in fel ÅŸi chip, atunci eu ce să inÅ£eleg de la treaba asta? …”

Sursa oficială: site MApN, http://www.mapn.ro/briefing/030718/conferinta.htm

Articol pe prima pagina " 

Conferinţă de presă la MApN – 17 iulie 2003. Scandal CSA vs. SC FCSB SA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pina acum CSA nu a demonstrat decit ca are marca "CSA Steaua". Care CSA Steaua nu include fotbalul de performanta ca activitate. Nimic de comentat. Anti-Becali nu inseamna pro-CSA. La sfirsitul zilei Steaua pierde oricum, indiferent daca CSA sau FC cistiga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ar fi interesanta de pus ultima conferinta a ciobanului, care se pare ca nu e sigur ca poate sa castige. A dat-o acum cu achizitionarea altor echipe, pentru a transfera jucatorii acolo. E cam destul de clar cum stau treburile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Romania orice e posibil, inclusiv sa pierzi in justitie cu toate actele in mina. Toti stim asta, Gigel stie si el. Tocmai d-aia face in asa fel incit sa-si protejeze afacerea. Daca Gigel cistiga razbelul cu CSA, atunci macar stim ce avem. Daca CSA cistiga, nu exista nici o certitudine ca vor reusi sa se asocieze pt a tine echipa de fotbal in viata. Daca reusesc, atunci "asociatii" (mai corect spus pacalicii) vor trebui sa asigure un buget dublu fata de cel curent. Iar problema e ca in acest moment FCSB are deja cel mai mare buget din Liga 1. Daca pacalicii aia exista cu adevarat, probabil deja erau implicati la alte echipe, gen Dinamo, Rapid, Timisoara. Deci, exista un mare risc ca daca CSA cistiga in justitie, atunci Steaua va exista in fotbal numai in Liga 5-a. Din punctul meu de vedere este exact ce adversarii Stelei isi doresc, si este posibil ca unii dintre ei sa lucreze la MAPN.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0