Sign in to follow this  
Followers 0
xray

Ciprian Marica

5 posts in this topic

Ciprian Andrei Marica este un atacant nascut pe 2 octombrie 1985, in Bucuresti, format la clubul Dinamo din 1996, care a inceput fotbalul profesionist tot la Dinamo in anul 2001, unde a disputat până in 2004 doar 23 de meciuri in Liga 1 și a marcat 4 goluri.

 

In ianuarie 2004 a fost transferat de Sahtior Donetsk, acolo unde a evoluat, sub comanda lui Mircea Lucescu, pana in vara lui 2007, cand a fost vandut la VfB Stuttgart. Dupa 4 ani la echipa svaba, s-a transferat, in 2011, la Schalke 04, de unde a plecat in 2013, semnand un contract de un sezon cu Getafe CF. Intre iulie 2014 si octombrie 2015 a avut un angajament cu Konyaspor, din Turcia, unde a evoluat destul de putin, din cauza problemelor medicale. 

  • In Bundesliga, Ciprian a adunat 125 de partide si 24 de goluri, in prima Liga din Ucraina a jucat de 50 de ori si a marcat 12 goluri, in timp ce in Primera Division a marcat de 6 ori in 27 de partide. De asemenea, a adunat 31 de partide si 7 goluri in UEFA Champions League, precum si 43 de partide si 10 goluri in Cupa UEFA/UEFA Europa League.
  •  Are in palmares 2 titluri de Campion al Romaniei si o Cupa a Romaniei cu Dinamo, precum si 2 titluri de Campion al Ucrainei, o Cupa a Ucrainei si o Super Cupa a Ucrainei cu Sahtior Donetsk. 
  • La nivelul echipei nationale, Ciprian a strans 70 de meciuri oficiale si 25 de goluri, fiind unul dintre cei mai importanti jucatori ai selectionatei din ultimii ani.

La FC Steaua a ajuns liber de contract semnand un contract valabil pe un an. Atacantul român cu un CV impresionat va purta tricoul cu numarul 9.

1918577_1256150217734335_137551821250489

 

Îi urăm succes in tricoul Stelei și al naționalei!

 

 

Articol: Oficial: Ciprian Marica este jucătorul Stelei

Edited by xray

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acuzat de câini că "trădează", - fiind crescut din 1996-2001 in Ștefan cel Mare, apoi la prima echipă intre 2001 și 2004 -, Marica nu este de aceeași părere. Obiectivul său e să ajute România la turneul final, iar Dinamo nu i-a făcut vreo ofertă concretă, oficială.

 

Mesajul postat de Marica pe pagina sa oficială de Facebook.

"Dragi prieteni, s-a făcut prea multă vâlvă in jurul situației mele intr-o perioadă in care eu voiam doar liniște. S-a vorbit mult, și-au dat mulți cu părerea, mulți dintre voi mi-ați scris, așa că mă simt dator să fac niște precizări. Am fost mereu sincer cu voi și cred că datoria unui barbat este să-și asume deciziile pe care le ia și să poată privi pe oricine in ochi. Și vreau să vă asigur că mi-am dorit mereu orice acțiune a mea, ca sportiv și ca om, să nu aducă nemulțumire nimănui. Tot timpul am ales in viață in așa fel incât să-mi fie bine!

 

După plecarea de la Konyaspor mi-am dorit in prima fază să joc in continuare la o echipă din străinătate. Regulamentele nu mi-au permis insă să fiu legitimat decât incepând de acum, din luna ianuare 2016, când se deschide perioada de transferari. Am analizat indelung situația, m-am sfătuit cu persoane foarte apropiate mie și am decis că e mai bine să joc intr-un campionat care incepe mai târziu pentru a atinge vârful de formă in perioada Campionatului European. Am trăit momente dureroase, e greu să descriu in cuvinte ce simțeam când echipa națională lupta din greu pentru calificare, iar eu nu puteam să ajut cu nimic, din motive independente de forma mea sportivă sau de starea de sănătate.

 

Îmi doresc enorm să-mi reprezint țara la un turneu final, să pot să pun umărul la obținerea unei performanțe care să dea un suflu nou fotbalului și sportului românesc intr-o perioadă foarte grea. Am discutat despre asta și cu cei de la Getafe, oameni deosebiți care m-au contactat incă de când aveam probleme la Konya și mi-au transmis că mă așteaptă să mă intorc la ei. Situația nu e insă foarte simplă intr-un campionat aflat in desfășurare, care se termină și foarte devreme pentru a se pregăti echipele naționale pentru Euro. Eu am făcut pregătirea fizică, dar intr-o echipă aflată in ultima parte a competiției iți trebuie timp să te integrezi, să intri in schemele de joc, in mecanismele tactice deja formate. Iar ca atacant e foarte dificil dacă nu ai ritmul coechipierilor tăi, depinzi de pasele lor. În concluzie, am decis să merg la o echipă cu care sa fac pregătirea completă de iarnă și să fiu aproape de privirile staffului tehnic al naționalei. Și, cel mai important, să fiu dorit de toată lumea de la acea echipa. Am ales România pentru România!!

 

Vreau să lămuresc, pe rând, și alte aspecte abordate aici. S-a tot vorbit de intersul mai multor cluburi din țară pentru mine. În tot acest timp, singurii care nu m-au căutat au fost cei de la Dinamo. Nu mă ascund, vă spun sincer, chiar m-a deranjat asta, fiindcă mulți, foarte mulți fani mi-au scris aici, iar Dinamo a fost și va rămâne o parte importantă a vieții mele. Am tras concluzia că poate au deranjat opiniile mele in anumite momente, poate chiar există o politică fermă la club, o altă viziune, poate oamenii de acolo doresc altceva. În momentul in care am hotărât ce oferta voi alege, l-am vizitat pe Mister Cornel Dinu. Vorbesc cu dânsul despre orice subiect, a fost mereu ca un printe pentru mine. L-am anunțat că revin in România, ca voi merge la Steaua și l-am intrebat și pe dânsul dacă i se pare normal să nu prezint interes pentru clubul la care m-am format. La o zi după discuție, marți mai exact, am fost sunat de un prieten din club, am discutat amical. Probabil a fost o politețe. Am citit apoi că Dinamo e acoperită, nu are nevoie de un atacant.

 

Echipa care m-a dorit cel mai mult a fost Steaua. Mi-au scris suporterii, m-a ofertat antrenorul, conducerea executivă, patronul, prieteni comuni! Am primit sute de telefoane, de când am plecat din Turcia, am fost vizitat de Crăciun, de Revelion, zi de zi! Și, așa cum am anunțat aici, am ales echipa care m-a dorit cel mai mult, intotdeauna, in cariera mea, am ales asa. Vă mulțumesc pentru incredere și vă asigur pe toți că voi da toată energia mea și toata priceperea să-mi fac datoria față de noul meu club. Vreau să câștigăm toate trofeele puse in joc, vreau să duc echipa in Champions League. Nu este o alegere luată pe criteriu financiar, singura mea dorință, din acest punct de vedere, e să-l implic pe patron in susținerea Fundației Ciprian Marica, fundatie ce sprijină tineri extrem de talentați din țara noastră. E un moment important pentru mine. Mi-e dor de fotbal, mi-e dor de performanță, vreau doar să am liniște și sănătate să pot să dau totul pe gazon! La fel vă doresc și vouă, liniște, bunătate, sănătate și voie buna! Vă mulțumesc pentru atenție și vă așteptăm la stadion!", a scris Marica pe pagina sa de Facebook.

 

Conform informațiilor Dinamo ar fi incercat totuși să il transfere pe Marica. "Câinii" i-au oferit un salariu lunar de 7.000 de euro, plus prime de joc care puteau urca suma până la 10.000 de euro pe lună, un bonus de 20.000 de euro pentru locul 1, 15.000 de euro pentru locul 2 sau 10.000 pentru locul 3.

Edited by xray

Share this post


Link to post
Share on other sites
" data-width="500">
">

In viata intâlnim oameni care ne redau încrederea, amintindu-ne că în spatele măștilor cu care ne-a împovărat răutatea...

Posted by Ciprian Marica on 18 Ianuarie 2016

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciprian Marica a anunțat prin intermediul contului său de Facebook situația sa:
"Dragi prieteni, se vorbește din nou in media despre mine in necunoștință de cauză, așa că am să clarific lucrurile aici, pentru voi. Așa cum a anunțat patronul echipei, nu sunt disponibil pentru fotbal in aceasta perioadă. Nu m-am reaccidentat, așa cum s-a scris, doar că nu m-am refăcut complet dupa accidentarea pe care am suferit-o in martie. Poate că nu a fost o decizie bună să reintru când incă resimțeam dureri, dar mi-am riscat sănătatea pentru a mă pune in slujba echipei și a colegilor intr-o perioadă foarte importantă pentru Steaua. Am făcut din nou un RMN zilele trecute, medicii au constat că nu sunt probleme, dar mi-au recomandat o perioadă de pauză in care să nu fac antrenamente, ci doar exerciții specifice de recuperare. Sper să revin pe gazon foarte curând și ce va fi apoi, vom vedea!".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciprian Marica și-a anunțat in această după-amiază despărțirea de Steaua. Deși avea contract cu roș-albaștrii până după preliminariile cupelor europene, cele două părți au ajuns la un acord privind rezilierea contractului.


Informația a fost confirmată de vârf pe pagina sa de Facebook, acesta ținând să le mulțumească lui Reghecampf - pentru increderea de care s-a bucurat -, oficialilor, colegilor, dar și fanilor.


"Dragi prieteni, așa cum v-am promis, vă țin la curent cu planurile mele de viitor. Contractul meu cu Steaua s-a incheiat la finalul acestei ediții de campionat. Am venit să câștig toate competițiile in care era angrenată echipa și să jucăm in grupele UCL. Din păcate, nu am reușit să câștigăm titlul, nu am reușit să ne atingem obiectivele, ale echipei și ale mele, personale. Așa ca am decis ca experiența mea la Steaua să se oprească aici. Le mulțumesc mult celor din conducerea clubului pentru increderea acordată, in mod special patronului. Îi mulțumesc mult și lui Laurentiu Reghecampf. Le mulțumesc băieților pentru experiențele trăite impreună. Și vă mulțumesc din suflet vouă, celor care mi-ați scris și mi-ați cerut să rămân. M-a impresionat căldura cu care m-ați primit, vă mulțumesc! Eu cred insă că e timpul pentru o nouă experiență. M-am refăcut după accidentare, sunt sănătos, mi-e dor de fotbal după doar câteva zile de vacanță, asa că voi porni pe un drum nou. Vă salut, să aveți o săptămână grozavă", a scris atacantul pe pagina de socializare.


 


Marica nu a reușit să joace decât 9 meciuri la Steaua in toate competițiile fără a marca vreun gol, prestațiile sale fiind afectate din cauza accidentărilor. Unul dintre obiectivele sale personale era să joace la EURO 2016, dar nu a fost nominalizat in lotul de 28 de jucători pentru turneul final din Franța.


Edited by xray

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0