Sign in to follow this  
Followers 0
xray

Documente FC Steaua București

6 posts in this topic

FOTO! Acte prezentate de Gigi Becali la conferința de presă. Imagini in detaliu surprinse de fotoreporterul GSP

Gigi Becali a ținut să demonstreze din nou că FC Steaua București este continuatoarea de drept a Stelei și a venit cu actele prin care susține că n-a pierdut nimic in fața celor de la CSA, in afara emblemei. 

Ce documente a prezentat Gigi Becali la conferința de presă de vineri 23 octombrie:

 • Act 1: MAPN avizează favorabil dobîndirea personalității juridice de către Asociația FC Steaua București

690155-act1.jpg

 • Act 2: STATUTUL: Asociația FC Steaua București SA continuă activitatea sportivă de performanță a Secției de Fotbal a CSA Steaua București și preia in intregime tradițiile glorioase ale acesteia

690156-act2.jpg

 • ACT 3: Societatea comercială Fotbal Club "Steaua" București SA va prelua fără nici o altă formalitate locul din Divizia A

690157-act3.jpg

 • ACT 4: Certificat de Identitate Sportiv

690158-act4.jpg

 • ACT 5: Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sectorului 6 a dispus neînceperea urmăririi penale in ancheta privind preluarea clubului de către Gigi Becal

690159-act5.jpg

 • ACT 6: Asociația FC Steaua București a preluat unele debite ale celor de la MApN și ale CSA Steaua

690160-act6.jpg

Sursa: GSP

Tranzacția extrajudiciară prin care s-a stabilit acționariatul la "SC FC Steaua Bucuresti SA"collage-acte-judi1.jpg

Edited by xray

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xray,

Poti sa pui te rog aici toate documentele despre Steaua,preluarea/transferul echipei precum si documente "auxiliare" cazului?

Ma refer la:

 1. Protocoalele din 98-99 si 2003 privind AFC Steaua si folosirea bazei sporitve
 2. Decizia judecatoreasca din decembrie
 3. Dosarele si cum sunt inregistrate la OSIM toate emblemele Steaua 
 4. Acte de inchiriere a bazei sportive din 2003 pâna in prezent
 5. Alte documente disponibile care au legatura cu echipa noastra. 

Mie unuia mi se pare ca ultimele documente incep sa limpezeasca din ce in ce mai multe apele in privinta preluarii echipei de fotbal.  Cel putin din documentele 2 si 3 se contureaza continuitatea echipei asa cum se vehicula pâna acum 2 ani anume CSA cedeaza fotbalul catre AFC care la randul sau estre preluat de actuala FC Steaua Bucuresti. 

Daca citim bine actul 6, acel document are 2 pagini, prima pagina nu o avem, dar ea contine 2 articole (nu stim ce contin acestea) dar luând in  consideratie anumite uzante putem deduce ca acele 2 articole nu sunt foarte mari din moment ce mai bine de jumatate de pagina este ocupata cu titluri, antetul institutiilor, prezentarea partilor, data intocmiri etc. 

Ori, plecând de la acestea putem deduce 2 situatii:

I. in primele 2 articole (cam de 3-4 rânduri maximum fiecare) MAPN prin CSA isi recapata sectia de fotbal de la AFC, daca aceasta prevedere figureaza intr-unul din cele 2 articole, practic AFC este vitregita/deposedada de una din cele mai importante caracteristici ale sale anume "continuatoarea echipei de fotbal". Numai ca, daca aceasta prevedere este mentionata la punctele 1 sau 2, mi se pare aberant ca la punctele 3 si 4,  AFC-ul sa aiba obligatia de a face investitii in stadionul CSA si sa achite toate datoriile lor, din moment ce CSA-ul nu confera nimic concret AFC.

Cu alte cuvinte, AFC-ul putea sa-si indeplineasca obiectivele din statut "organizarea si desfasurarea de activitati sportive fotbalistice profesioniste" in alta parte fara sa primeasca datorii de 21 miliarde+alte investitii obligatorii neprimind nimic la schimb. Oricine poate sa-si faca o asociatie de fotbal si sa-si desfasoarea activitatea fara a fi obligat de a prelua datorii ale Statului. 

Ori tocmai in preluarea acestor datorii se pare ca sta continuarea sectiei fotbal CSA, CSA-ul ne având alte pretentii financiare fata de cedarea sectiei de fotbal decât achitarea datoriilor pe care sectia fotbal le avea [eu judec in felul urmator: CSA a cedat sectia de fotbal atât pentru ca aceasta acumulase acele datorii uriase cât si pentru ca era obligata de UEFA, la momentul 1998-99 datoriile fiind echivalente cu posibila valoare de vânzare. in plus de asta, in anii '90 privatizarea intreprinderilor de stat se facea fie prin stergerea datoriilor la momentul privatizarii fie prin diminuarea pretului de vânzare dar cu obligatia cumparatorului de a achita datoriile firmei. Vezi cazul privatizarii Fibrex Savinesti sau Uzinele Resita, ARO]

II. In acele prime 2 articole NU se vorbeste despre trecerea sectiei de fotbal la AFC, acesta ne fiind decât un amendament (asa cum se si specifica) la Protocolul prin care CSA tranfera sectia de fotbal catre AFC, rolul prezentului protocol fiind acela de a face ca AFC sa preia datoriile acumulate de CSA si sa modernizeze stadionul Ghencea.

Partea cea mai trista in toata povestea asta este ca a trebuit sa vina Becali sa arate frânturi de acte privind cedarea sectiei de fotbal, lucru care nu face decât sa umbreasca si mai rau imaginea destul de patata a Armatei. E trist, ca desi juristii armatei au strigat hotii si aratau ca becali a facut ilegalitati, tot el arata acte prin care dovedeste (cel putin trunchiat) ca privatizarea Steaua a fost facuta corect si cu tot concursul Armatei.

Edited by xray
aranjare text

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce mai există, fiind deja publicate sunt astea:

 

1. Lista cu membrii fondatori ai Asociatiei fara scop patrimonial FC SB. A se observa câți sunt de la CSA.

Toti cei 109 membri fondatori trecuti pe lista au acceptat sa semneze. Anghel Iordanescu, Hagi, Boloni si Belodedici sunt doar cativa dintre cei care au refuzat. In schimb, printre cei care au semnat adeziunea se numara Horia Moculescu si Victor Becali. Pe lista mai apar nume importate ca Victor Piturca, Emeric Ienei, Tudorel Stoica, Miodrag Belodedici, Ion Voinescu, Francisc Zavoda, Lajos Satmareanu, Ilie Nastase, Cristan Gatu si multi altii.
 
588156134b58d.jpeg
5881562c106b6.jpeg
5881564aefe43.jpeg
588156641acc0.jpeg

 

2. Hotarârea de Guvern nr. 66/ 04.02.1999.

hg.jpg


3. Protocolul din 7 martie 1999 intre Ministerul Apararii Nationale si Asociatia FC SB.

 

55fee776444de.jpeg

protocolul.jpg4.

https://www.scribd.com/document/336929286/Documente-Lauren%C8%9Biu-Ro%C8%99u#fullscreen&from_embed

CONŢINUTUL INTREGRAL AL PROTOCOLULUI DINTRE MAPN ŞI AFC Steaua, DIN 7 MARTIE 1999

1. Ministerul Apărării Naționale transmite dreptul de folosință gratuită Asociației Fotbal Club Steaua București pentru spațiile și terenurile aflate în administrarea ministerului, după cum urmează:
– stadionul Ghencea, compus din: tribuna oficială, tribuna I, tribuna a II-a, peluza I, peluza a II-a și parcările de la tribuna oficială
– terenurile de antrenament (nr. 4, 5, 6 și 7);
– terenurile de minifotbal;
– terenul dintre tribuna I și fabrica de confecții, adicent parcării;
– parcările betonate;
– garajul din tablă ondulată;
– clădirea centrului de copii și juniori – parțial;
– baza hipică.

2. Bazele de pregătire sportivă de la Săftica, Snagov, Forban-Predeal, din Calea Plevnei nr. 114 București vor putea fi folosite de Asociația Fotbal Club Steaua București cu acordul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, potrivit calendarului sportiv.

3. Ministerul Apărării Naționale este de acord ca personalul Asociației Fotbal Club Steaua București să aibă acces pentru tratament și recuperare în spitalele militare, policlinicile militare și sanatoriile aflate în administrarea sa, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare.

4. Ministerul Apărării Naționale va asigura, în limita posibilităților și la cererea asociației următoarele:
– cazarea sportivilor și arbitrilor, precum și servitul mesei în hotelurile și căminele militare de garnizoană din București și alte garnizoane
– cazare echipelor de fotbal din țară și din străinătate pentru organizarea de turnee și jocuri amicale sau oficiale.

5. Ministerul Apărării Naționale va asigura Asociației Fotbal Club Steaua București, la cerere, mijloacele de transport necesare desfășurării activității sportive de performanță.

6. Ofițerii și subofițerii aflați pe statul de organizare a fostei secții de fotbal profesionist, din cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, vor fi detașați la Asociția Fotbal Club Steaua București, conform prevederilor legislației în vigoare. Drepturile bănești cuvenite personalului mai sus menționat vor fi asigurate de Asociația Fotbal Club Steaua București.

7. Paza și deservirea bunurilor folosite în exclusivitate de către Asociația Fotbal Club Steaua București se va asigura prin grija acesteia.

8. Asociația va achita furnizorilor cheltuielile pentru utilități (energie electrică, apă-canal, gaze, energie termică, telefon, abonamente etc.) în baza contractelor încheiate de asociație. În perioada folosirii clădirilor, asociația are obligația de a executa în bune condițiuni lucrările de întreținere și reparații necesare, fiind interzisă realizarea de lucrări care afectează strucutra de rezistență sau moficarea acesteia. La sfârșitul perioadei de folosință imobilele vor fi preluate în bună stare, cel puțin la nivelul transmis.

9. Spațiile și terenurile prevăzute la punctul 1 din prezentul protocol vor fi folosite în mod gratuit de către asociație, iar pentru serviciile prevăzute la punctele 2, 3, 4 și 5 din protocol asociația va suporta, în baza unor contracte încheiate, plata tarifelor prevăzute de normele legale.

10. Marca de identificare a Asociației Fotbal Club Steaua București este cea înregistrată la Oficiul de Stat de Invenții și Mărci, conferind asociației dreptul asupra mărcii, dobândit și protejat prin Legea nr. 84/15.04.1998.

11. Lucrările de construcții prevăzute la punctul 1, aflate în momentul încheierii protocolului în execuție și finanțate din alte surse decât bugetul de stat, vor fi continuate de Ministerul Apărării Naționale, prin înscrierea lor în programul propriu de invenții, potrivit prevederilor legale. La finalizare, acestea reprezintă proprietate a statului, în administrarea Ministerului Apărării Naționale, și vor fi folosite, cu titlu gratuit, de Asociația Fotbal Club Steaua București, în condițiile din punctul 1 din prezentul protocol.

12. Datoriile și creanțele CSA Steaua și ale fostei secții de fotbal profesionist, contracte anterior datei de 8 iulie 1998 în exclusivitate pentru componenții echipei de fotbal, tehnicieni și antrenori, precum și cele legate de participarea echipei la competițiile interne și internaționale, vor fi preluate de Asociația Fotbal Club Steaua București în baza unei convenții. Mijloacele fixe și mijloacele circulante existente în gestiunea fostei secții de fotbal profesionist a Clubului Sportiv al Armatei Steaua la data semnării protocolului vor fi preluate de Asociația Fotbal Club Steaua pe baza unui proces-verbal de predare-primire distinct.

13. Prezentul protocol se încheie pe o perioadă de 20 de ani cu începere de la data semnării. Cu acordul ambelor părți, perioada de valabilitate a protocolului se poate prelungi. Protocolul își poate încheia valabilitatea și înainte de expirarea perioadei stabilite, prin notificarea scrisă a uneia dintre părți adresată celeilalte, cu cel puțin 90 de zile anterior datei când se dorește acest lucru.
În caz de nevoi ale Ministerului Apărării Naționale determinate de situații excepționale, Asociația Fotbal Club Steaua București va elibera imediat spațiile și terenurile folosite conform prezentului protocol.

14. Forța majoră exonerează de răspundere partea care o invocă, cu cerința notificării scrise în termen de cinzi zile de la apariția cazului de forță majoră.

15. Spațiile și terenurile care fac obiectul prezentului protocol se vor preda pe baza de proces-verbal, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern nr. 66 din 04.02.1999. Predarea-primirea se va efectua în prezența unei comisii constituite prin grija Direcției Construcții și Domenii Militare, alcătuită din reprezentanți ai structurilor care au avizat favorabil prezentul protocol, precum și altele în raport cu nevoile ce se impun.

16. Spațiile și terenurile folosite în exclusivitate de Asociația Fotbal Club Steaua București pot fi închiriate cu acordul prealabil al Ministerului Apărării Naționale, pot face obiectul de activitate al asociației. Pentru realizarea unor investiții sau modificări la structura spațiilor deținute în folosință este necesar avizul prealabil al Ministerului Apărării Naționale.

17. Asociația Fotbal Club Steaua București se obligă să pună la dispoziția Ministerului Apărării Naționale, în mod gratuit pe durata termenului de valabilitate a protocolului: o lojă, 20 de locuri la fotolii și 20 de locuri la tribuna “O” ale stadionului Ghencea.

18. Prezentul protocol conține patru file și s-a încheiat în două exemplare originale, câte unul pentru fiecare parte, urmând ca Direcția Construcții și Domenii Militare să transmită fotocopii structurilor interesate.

HOTARARE de Guvern Nr. 128 din 6 februarie 2003

În 2003, prin HOTARARE de Guvern Nr. 128 din 6 februarie 2003, se abrogă Hotarârea de Guvern nr. 66/ 04.02.1999 privind transmiterea in folosinta gratuita a unui imobil situat in municipiul Bucuresti. Prin "imobil" se intelege tot ceea ce este cuprins in Anexa 1.

5. După abrogarea gratuității acordate prin H.G. Nr. 128 din 6 februarie 2003guvernul a emis imediat și H.G Nr. 373 din 2 aprilie 2003 , "privind aprobarea inchirierii unei părți a unui imobil aflat in domeniul public al statului și in administrarea Ministerului Apărării Naționale".

 • Anexa 1 din HG 66/1999 cu imobile date in folosință gratuită la AFC, este identică cu Anexa 1 din HG 128/06.02.2003 de abrogare și cu Anexa 1 din H.G. 373/ 02.04.2003 privind aprobarea inchirierii la SC FCSB SA. Deci toate 3 anexele se referă la aceleași imobilele folosite gratuit de fosta secție de fotbal a CSA până in 1998, apoi de AFC Steaua București, până in 2003, și contra cost din 2003  de SC FC  Steaua București SA. Deci ăsta a fost scopul celebrelei HOTĂ‚RARE de Guvern Nr. 128 din 6 februarie 2003, să abroge gratuitatea de folosire a imobilelor conferită prin Hotarârea de Guvern nr. 66/ 04.02.1999,  pentru a le putea apoi inchiria, nu de a anula cedarea secției de fotbal.

Altcev‹a nu am. Când voi avea timp voi pune direct pozele, nu link-urile.

Edited by xray

Share this post


Link to post
Share on other sites

ÈŠCCJ - Decizia nr. 3425, dosar nr. 42805/2014. (completă, 27 pagini). Anularea mărcii din 2004. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

În 2004, AFC cesiona la SC FCSB SA, marca Steaua pentru 10 milioane lei vechi

collage-contract-cesiune-2004.jpg?height

 

În 2005, SC FCSB SA cesiona marca Steaua

collage-contract-cesiune-2005.jpg?height

Edited by xray

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0