Posted June 19, 2015 (edited) · Report post Sulley Muniru - 22 de ani, mijlocaș inchidere. Mijlocasul ghanez de la CFR Cluj, a semnat cu Steaua un contract valabil pe 4 ani , 2015-2019, stabilindu-i o clauza de reziliere de 10 milioane de euro. Va purta tricoul de titular cu numarul 11 purtat, pana acum de Prepelita. Steaua plătit 500.000 de euro plus TVA pentru mijlocașul Sulley Muniru și se pare că CFR nu va mai păstra procente dintr-o eventuală revânzare. Market value: 850 Th. €. Sulley Sariki Muniru este un mijlocas defensiv nascut pe 25 octombrie 1992, la Konongo (Ghana) si care si-a inceput cariera de profesionist la Liberty Professionals Accra. In februarie 2013 a semnat cu CFR Cluj, club pentru care a evoluat in 46 de jocuri de Liga 1, 6 de Cupa Romaniei si 4 in preliminariile UEFA Europa League. Este fratele mai mic al celebrului Muntari Sulley, care a evoluat pentru Echipe precum Udinese, Portsmouth, Sunderland, Inter Milano sau AC Milan. Am semnat cu Steaua un contract pe patru ani și este o zi fericită pentru mine. A contat foarte mult că Rădoi m-a sunat și mi-a spus că mă vrea la echipă. Sunt fericit! Sunt superîncântat! Abia aștept să-mi sun părinții și să le spun. Vreau să câștig trofee cu Steaua și să evoluez in grupele UEFA Champions League. Normal că am vorbit și cu fratele meu, l-am consultat in privința ofertei iar el mi-a spus să nu ratez șansa , a spus Muniru. Ghanezul a avut o dorinta imediat dupa ce a semnat cu Steaua. "Vreau sa o sun pe mama mea", a spus acesta, care a luat telefonul in mana si a dat un mesaj acasa. "Mama, am semnat cu cea mai tare echipa din Romania, Steaua", a scris emotionat ghanezul Site-ul ghanasoccernet.com publica prima reactie a fotbalistului dupa anuntul transferului sau in Ghencea. Muniru si-a anulat vacanta pentru a semna cu Steaua. A plecat de urgenta de la Accra. Trebuie sa plec din tara pentru ca viitorul meu e in joc. Ma voi intalni cu agentul meu si el imi va spune tot. Eu raman calm , a spus Muniru pentru sursa citata. Basarab Panduru, fostul decar al Stelei, a vorbit despre transferul mijlocașului Sulley Muniru. Este un jucător foarte tînăr, care a crescut ușor, ușor la CFR. Mi s-a părut in ultimul sezon că este foarte sigur pe el. Știe ce trebuie să facă atunci cînd vine mingea la el. Nu inseamnă că o să rupă norii. În momentul acesta, Prepeliță e mai bun, dar Muniru mai poate să crească. Ai putea să-l aduci lîngă el pe Stanciu. Mi se pare că nu-i ușor să ii iei mingea de la picior și pasează destul de bine. Nu știu dacă e la fel de rău ca Bourceanu, in prima perioadă la Steaua, a spus Basarab Panduru la DolceSport. Bine ai venit și succes in tricoul roș-albastru! Edited June 19, 2015 by xray Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2015 · Report post Sulley Muniru Muniru a fost operat și va reveni in 2016 Steaua a anunțat că mijlocașul ghanez a fost operat pentru a scăpa de problema unei disjuncții acromio-claviculare de gradul III și va lipsi aproximativ 5 săptămâni. Cum ultimul meci pe care il va juca Steaua in 2015 este cu ACS Poli Timișoara, in 19 decembrie, pe teren propriu, Muniru va reveni cel mai probabil anul viitor in echipa lui Mirel Rădoi. Sulley Muniru, a părăsit terenul accidentat la meciul de la Cluj, cu CFR, pierdut de campioana României cu 0-2 in urma cu doua etape. Muniru a jucat in zece partide in acest sezon al Ligii 1 pentru Steaua, in șapte dintre ele fiind titular. Ghanezul a marcat un gol, in remiza 1-1 cu Pandurii Târgu Jiu, din etapa a 15-a, pe 25 octombrie 2015. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2016 · Report post În returul semifinalei Cupei Ligii Astrat -Steaua (0-2), in mintul 12 Sulley Muniru s-a dat cap in cap cu Iulian Roșu și a suferit o fractură-disjuncție a osului zigomatic drept și o fractură cominutivă a peretelui anterior a sinusului maxilar. Accidentarea mijlocașului ghanez este destul de gravă și nu va mai juca in acest sezon. FC Steaua Bucuresti anunță că mijlocașul Sulley Ali Muniru va fi supus, in prima parte a săptămânii viitoare, unei intervenții chirurgicale, ca urmare a accidentării suferite in partida cu Astra Giurgiu, contând pentru semifinalele Cupei Ligii Adeplast.Fotbalistul s-a ciocnit violent, in prima parte a jocului, cu mijlocașul echipei adverse, Iulian Roșu, fiind transportat de urgență la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, unde a fost supus unui examen Computer Tomograf (CT). De la Giurgiu, acesta a fost mutat la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni", acolo unde, pe lângă un alt examen CT, a fost supus unui consult de neurochirurgie.În cursul dimineții de joi, Sulley a fost consultat și in cadrul Clinicii de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila", acolo unde a fost confirmat diagnosticul prezumtiv pus de medicul echipei, Dr. Flavian Arămitu, incă de la stadion:- fractură-disjuncție os zigomatic drept cu deplasare- fractură cominutivă perete anterior sinus maxilar- hemosinus dreptÎn urma acestui diagnostic, s-a stabilit că jucătorul va fi supus unei intervenții chirurgicale la inceputul săptămânii viitoare, aceasta urmând să fie efectuată in cadrul Clinicii de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila.Clubul nostru ii dorește insănătoșire grabnică lui Sulley și il asteaptă cât mai repede la pregătire alături de colegii săi!, se arată in comunicatul emis de FC Steaua. Site-ul fcsteaua ii urează insănătoșire grabnică și suntem alături de el. Share this post Link to post Share on other sites