xray

Poșta Redacției fcsteaua.ro

11 posts in this topic

opiniata.jpg

 

 

La acest topic va asteptăm cu:

 

1) Sugestii de teme si subiecte de dezbatere pe care le doriti in articole.

 

2) Semnalare de articole interesante pe care doriti sa le preluam si sa le dezbatem pe fcsteaua.ro.

 

3) Articole pe care le-ati scris voi si le propuneti spre publicare. Pentru ca mesageria are inca probleme, aici ne semnalati ca il aveti scris si vom gasi impreuna o calea functionala de a-l trimite Redactiei. 

 

4) Alte sugestii sau intrebări legate NUMAI de partea redacționala a fcsteaua.ro.

Edited by xray

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok. L-am postat.

 

Mulțumim!  :thumbsup:

Edited by xray

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru publicare articole trimiteti PM la mine sau la Azzido, ori anuntati aici si veti fi contactati pentru a gasi o calea functionala de a-l trimite Redactiei.

Edited by xray

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am un articol pentru tine. Nu-mi merge PM-ul... asa ca il postez aici... daca vrei, il poti baga pe prima pagina.

 

revolutia_Forum.RomeoNet.Ro_12.jpg

 

Armata română, vizuină de securiști

 

Motto: Voi ați adus anarhia in țar㝠(generalul Ștefan Gușe, șef al Marelui Stat-Major, adresându-se revoluționarilor in 22 decembrie 1989. Și să nu uităm, acesta a fost generalul insărcinat să reprime violent revolta de la Timișoara).

 

În 30 decembrie 1989, Consiliul Frontului Salvării Naționale, ce conducea România de o săptămână, emite decretul 33 (in condițiile in care Constituția din 1965 fusese suspendată, CFSN guverna prin decrete și decrete-legi “ n.a.). Textul acestuia era foarte simplu dar, la data respectivă, foarte semnificativ pentru românii ce trecuseră prin haosul ultimelor zile ale cuplului ceaușist: Pe data prezentului decret Departamentul securității statului se desființează. Mult-hulita securitate, ce incercase să distrugă forțele revoluționare, era de acum istorie, grație capacității organizatorice a lui Ion Iliescu, rezistenței revoluționarilor și ajutorul neprețuit oferit de Armată, prin trecerea sa de partea poporului. În atmosfera sfârșitului de an 1989, această legendă plină de eroism a putut fi crezută ușor de către cei care nu mai doreau decât restabilirea ordinii și disciplinei. În 2015 a devenit un penibil document de arhivă al manipulării grosolane pe care noua elită politică, in alianță cu generalii MAPN (mulți dintre ei agenți ai URSS-ului, vezi cazul Militaru), a folosit-o in operațiunea de preluare a puterii supreme.

 

Securitatea

 

Mai intâi să vedem ce era Securitatea. Ca instituție, aceasta era impărțită in trei componente: trupele regulate ale Ministerului de Interne (25.000 de soldați), unitățile de elită speciale, adică luptătorii instruiți in războiul de gherilă urbană, și aparatul represiv civil. Dacă ați auzit vreodată povestea lt-col Gheorghe Trosca, comandant al unui detașament USLA (unitate specială pentru lupta antiteroristă) și ucis in fața sediului MAPN impreună cu mare parte din unitatea sa (o inscenare marca generalul MAPN Militaru), să știți că USLA făcea parte din acele unități de elită speciale din cadrul Securității. Remarcăm in acest caz celebru că nu numai că anumite trupe ale Securității luptau loial de partea Revoluției dar că generali MAPN aveau capacitatea de a le controla.

 

Din 1988 o parte din aceste trupe fuseseră incluse intr-un ordin secret al Ministerului de Interne (nr. 2600), prin care erau instruite să intervină prin surprindere, cu fermitate, folosind forme și procedee specifice de acțiune, precum și cu mijloacele din dotare impotriva celor care s-au dedat la acte de dezordine anarhice, pătrunderi in forță in obiective, atacuri asupra unor persoane pentru neutralizarea acestora. E, in fapt, scenariul teroriștilor urbani ce au terorizat Bucureștiul la final de decembrie 1989. Și uite o informație pe care poate nu o știați: după 22 decembrie sute de teroriști (lucrători ai Securității) au fost capturați de către grupuri civile, unități ale armatei “ mulți dintre ei s-au predat de bună-voie. Absolut niciunul nu a răspuns pentru evenimentele Revoluției, fiind eliberați prompt. Cum? De ce?

 

Iliescu, omul potrivit la locul potrivit

 

Răspunsul se ascunde tot in decretele Consiliului Frontului Salvării Naționale. Dar nu in cel deja citat “ decretul 33 era deja inutil pe 30 decembrie in condițiile in care securiștii nu mai erau, in mod oficial, securiști. Nu, noi ne vom uita la decretul 4 din 26 decembrie 1989.

 

DECRET nr. 4 din 26 decembrie 1989 privind trecerea in componenta Ministerului Apărării Naționale a Departamentului securității statului și a altor organe din subordinea Ministerului de Interne

 

Consiliul Frontului Salvării Naționale decretează:

 

Articolul 1. Pe data prezentului decret trec in componenta Ministerului Apărării Naționale Departamentul securității statului, Comandamentul trupelor de securitate, impreună cu organele și unitățile din subordinea acestora. Sînt incluse in acestea structura, bugetul, personalul, armamentul, munitia, tehnica din dotare, fondurile fixe, precum și activul și pasivul din țara și din străinătate. Pentru direcțiile, unitățile asimilate și serviciile comune, efectivele, tehnica, fondurile fixe, precum și bugetul, se defalca proporțional cu atribuțiile pe care le indeplinesc.

 

De ce au fost eliberate trupele de securitate deja capturate? Pentru că au fost integrate in armată și au căpătat un statut legal și respectabil. Vorbim nu numai de soldații normali ci și de unitățile de elită dar și aparatul represiv al Securității “ toți aceștia s-au integrat in noul sistem, sub o nouă identitate, in cadrul Armatei Române.

 

PS. Pentru că se vor găsi niște deștepți care să mă injure pentru că mă iau de instituția lor dragă, voi mai face o remarcă: eu țin cu fotbalul nu cu vremelnicii conducători ai săi, fie că se numesc generali sau ciobani. Susțin echipa asta de dinainte de revoluție iar faptele penale ale militarilor cu grade din această perioadă (masacrul de la Otopeni e ceva de care Jiji nu ar putea să se apropie nici măcar in 1000 de ani de aberații televizate) nu m-au convins să-mi schimb preferințele sportive. Dacă pentru unii din voi despărțirea de CSA a Stelei a fost văzută ca o tragedie, pentru mine a fost un moment de satisfacție personală. Sper să nu fie cazul să-mi fie greață de o echipă de fotbal reintrată sub influența instituției MAPN.

Share this post


Link to post
Share on other sites

L-am pus. Mulțumim pentru contribuție.

Edited by xray

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesant e ca tendintele de constrangere si abuz au fost preluate si de tinerii care se manifesta in spatiul virtual. 

O sa postez aici ca oricum la "nemultumiri", nu se mai sinchiseste nimeni sa citeasca. Eventual presupun ca ar trebui sa scriu un articol pe tema asta, ca sa-l citeasca si Azzido.

Si acum, dilema cacata din putul gandirii : Cum sa dai ban nelimitat pentru asa ceva ? 

 

"anfield

Intre timp, spritzarii Adrian Bumbescu, Radu Troi si Vasile Aelenei au condus antrenamentele copiilor de la CSA, alaturi de infractorul Toni Dobos, implicat in scandalul VALIZA.

Pai pe langa astia, Duckadam e zeu."

 

Care ar fi problema ? Nu e de notorietate ca Bumbescu are placeri bahice ? Si daca are, inseamna ca nu se mai ridica la statutul de "legenda" sau cum ? Ce are a face fratilor sula cu prefectura ? ;)

Cu Dobos ce ar mai fi de zis ?  Fostul manager general al clubului Universitatea Cluj Anton 'Tony' Dobos a fost condamnat vineri la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare conditionata de Tribunalul Bucuresti.

 

De unde si pana unde ati ajuns la cenzura d-asta de doi lei ? Cum se face ca porcii aia care au injurat ca la usa cortului cu ocazia meciului cu Partizan sunt liberi sa posteze si lu' amaratu' asta ii dati ban nelimitat ? 

Da nene, i-am mai dat si eu astuia in trecut cand o luase pe aratura (ba cu blaturi si Regheblat, ba cu mici impresii despre galerii), dar niciodata asa, ci strict temporar. Asta nu e in veci motiv de ban permanent !

 

Tineti-o tot asa si o sa mai ramana pe-aici la discutii doar xray cu ronnie (mandatatul de serviciu al fratiorilor) sau, mai rau, xray cu el insusi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Acest articol a fost eliminat de pe pagina principala a site-ului azi dimineata. E amuzant cum intra unii si ne acuza ca "ne plateste Becali" in conditiile in care materialele critice la adresa armatei (si documentate, ca doar nu ma apuc sa inventez decrete ale FSN-ului) sunt sterse prompt de catre administratia acestui site. Intr-o logica normala as putea acuza platile venite din partea MAPN, mai ales ca putem corela cu felul absolut halucinant in care se modereaza: cei pro-MAPN se bucura la infrangerile Stelei, isi numesc adversarii "oi" si chiar explodeaza in injuraturi la adresa sefilor siteului, fara a primi macar un ban temporar pe cand cei care mai incearca sa mentina logica unui site interesat in primul rand de fotbal si nu de manelismele MAPN-iste sunt banati permanent, prin scuze ieftine si lipsite de barbatie.

 

PS. Acesta a fost ultimul articol scris pentru acest site. Nu am ajuns totusi la nivelul incat sa accept cenzura din partea AISS-istilor. Va invit baieti sa puneti in continuare materiale de doi lei de pe ProSport si sa venerati Armata ca institutia sfanta si fara de greseala a poporului roman.

 

PS2. Am mai pus mesajul acesta si pe prima pagina dar pentru ca e o tendinta spre stergere a acestora, imi permit pentru prima oara in viata sa fac si niste spam.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/Liga-1/breaking-news-talpan-ii-pregateste-lovitura-decisiva-becali-csa-intentat-proces-vrea-oblige-societatea-activeaza-echipa-Liga-1-modifice-numele-registrul-comertului-FRF-LPF-14690724


Steaua Bucuresti tocmai a dat in judecata fcsbul pentru ca foloseste numele ilegal si pentru ca sustine ca palmaresul ii apartine. Poate puneti si voi pe prima pagina aceasta informatie. Daca va lasa xray, bineinteles.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Care Steaua? Adica Comitetul de Securisti din Armata? Punem toate scursurile revarsate din mintile ex-macelarilor comunisti pe siteul asta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/Liga-1/breaking-news-talpan-ii-pregateste-lovitura-decisiva-becali-csa-intentat-proces-vrea-oblige-societatea-activeaza-echipa-Liga-1-modifice-numele-registrul-comertului-FRF-LPF-14690724

 

 

Steaua Bucuresti tocmai a dat in judecata fcsbul pentru ca foloseste numele ilegal si pentru ca sustine ca palmaresul ii apartine. Poate puneti si voi pe prima pagina aceasta informatie. Daca va lasa xray, bineinteles.

 

Uite ca a pus xray vestea cu procesul. :D

 

Fratilor, serios acum, terminati cu obsesia asta bolnava. Voi comentati si promovati stiri despre Steaua (sau FCSB) din 3 in 3 ore. In veci si pururi CSA nu va inscrie in Liga a 4-a vreo echipa de fotbal, dar sunt sanse mari sa scapam de cioban daca suntem uniti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now